Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
arkadius333
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Warsaw
Dołączył: 16 Lut 2011
Posty: 8
arkadius333
Poziom 4
Post#1 16 Lut 2011 08:21  Autor tematu   

konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


Wiem, wiem, wiem, najpierw trzeba przejrzec forum, dopiero zakładac temat. Przeglądałem ponad tydzień, przynajmniej wiem co znaczy Acces Point, Router, ADSL itp. niestety ta wiedza jest niewystarczająca. Potrzebuję przejąć sygnał wifi z liveboxa i na tym zbudowac nową sieć. W tym celu zaklupiłem TP-LINK TD-W8961ND. Z opisu i zapewnienia sprzedawcy (prężnie działający sklepik, nie pani w chustce na bazarku) przemawiają za tym, że da radę to zrobić. Ja jednak tego nie potrafię, nawet znajomi fanatycy komputerowi się poddali. Jedyne, co mi doradzili, to Wasze forum. Ponoc sprzęt jest domyślnie ustawiony na wejście ADSL a nie na łączeniu się "z dostawcą internetu" przez wifi. Trzeba więc to przestawić i miało hulać. Nie widze tego w menu urzadzenia, zresztą wogóle nie widzę żadnych sieci, jak mam do diaska się z jakąkolwiek połączyć. POMOCY

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
janeczekkk
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Wrocław
Dołączył: 04 Cze 2007
Posty: 343
Pomógł: 25
Ocena postów: 6
janeczekkk
Poziom 16
Post#2 16 Lut 2011 09:59    

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


Czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby podmienienie liveboxa na router, który posiadasz. Nie konfigurowałem takiego połączenia jakiego chcesz użyć na z wykorzystaniem liveboxa, ale innego routera i wtedy ustawiłem drugi router w tryb bridge. Jednak z tego co się orientuję to livebox przydziela dostęp do sieci bezprzewodowej po adresie mac więc na początek trzeba by było dodać adres mac do liveboxa i kombinować dalej.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bolesławiec/Wrocław
Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Pomógł: 1076
Ocena postów: 34
piterus99
Poziom 26
Post#3 16 Lut 2011 10:09    

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


Tym routerem tego nie zrobisz - brak funkcji APClient.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
arkadius333
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Warsaw
Dołączył: 16 Lut 2011
Posty: 8
arkadius333
Poziom 4
Post#4 16 Lut 2011 13:07  Autor tematu   

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


dzięki, to wiele wyjasnia :/

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
arkadius333
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Warsaw
Dołączył: 16 Lut 2011
Posty: 8
arkadius333
Poziom 4
Post#5 17 Lut 2011 16:54  Autor tematu   

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


chociaż w opisie na stronie TP-Link jest funkcja
"Tryb pracy WDS zapewnia mostowanie połączeń w celu rozszerzenia zasięgu sieci bezprzewodowej", rozmawiałem z niezaleznym punktem sprzedaży, znowu infor że to możliwe. Zgłupiałem ale spróbuję jeszcze pokombinować

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
panleon
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Poznań
Dołączył: 04 Gru 2004
Posty: 3
panleon
Poziom 2
Post#6 25 Kwi 2012 09:46    

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


Witam, pozwoliłem sobie odgrzebać wątek...
jestem w podobnym punkcie jak kol. arkadius333 - przeszedłem na neostradę fiber 40 Mb z routerem sagem fast 3764 i pozostał mi router TP-LINK TD-W8961ND.
Czy ktoś może wie jak skonfigurować oba te routery żeby utworzyć bridge po WiFi?
znalazłem podobną konfigurację dla dwóch routerów TP-LINK TD-W8961ND Link, ale jakoś nie udaje mi się zgrać TP-LINKa z Sagemem...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzych66
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: zachodniopomorskie
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 740
Pomógł: 96
krzych66
Poziom 19
Post#7 25 Kwi 2012 17:58    

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


arkadius333 napisał:
chociaż w opisie na stronie TP-Link jest funkcja
"Tryb pracy WDS zapewnia mostowanie połączeń w celu rozszerzenia zasięgu sieci bezprzewodowej", rozmawiałem z niezaleznym punktem sprzedaży, znowu infor że to możliwe. Zgłupiałem ale spróbuję jeszcze pokombinować
Livebox nie ma trybu WDS więc nie skonfigurujesz mostu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
panleon
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Poznań
Dołączył: 04 Gru 2004
Posty: 3
panleon
Poziom 2
Post#8 25 Kwi 2012 22:30    

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


Dzięki za odpowiedź.
Podsumowując to połączenie o jakie chodzi w tym wątku można zrobić:
1. albo na dwóch routerach z funkcjami WDS,
2. albo na jednym routerze z WIFI (np livebox) i do tego trzeba mieć AP client, tak?

pozdrawiam
PanLeon

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24739
Pomógł: 2460
Ocena postów: 209
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#9 25 Kwi 2012 22:42    

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


panleon napisał:
1. albo na dwóch routerach z funkcjami WDS,
2. albo na jednym routerze z WIFI (np livebox) i do tego trzeba mieć AP client, tak?

Tak zgadza się.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
panleon
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Poznań
Dołączył: 04 Gru 2004
Posty: 3
panleon
Poziom 2
Post#10 26 Kwi 2012 08:50    

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


Dziękuję :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
arkadius333
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Warsaw
Dołączył: 16 Lut 2011
Posty: 8
arkadius333
Poziom 4
Post#11 19 Cze 2012 08:58  Autor tematu   

Re: konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND


obecnie chciałbym "zwiększyć zasięg" nowego modemu neostrady tj. Sagemcom F@ast3764. Tak jak radziliście zakupiłem AP TP-Link TL-w500G. Ma funkcję "universal repeater" (powinien współpracować z routerami bez funkcji wds). No i niestety to nie działa. Walczę z tematem już ze 2 lata i d...a. Mam wobec tego pytanie: czy komukolwiek kiedykolwiek udało się wzmocnić działania urządzeń sprzedawanych przez Orange (TP SA)? Przejrzałem chyba już "cały internet" :D i znalazłem mnóstwo porad stricte teoretycznych. W praktyce jednak chyba nikt tego nie zrobił. Naczytałem się o sieciach wiele i nadal nic mi się nie udało... Poza tym gdzieś wyczytałem, że TP SA blokuje "podział internetu". Co o tym sądzicie? :idea:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> konfiguracja wifi z livebox na TP-LINK TD-W8961ND
Strona 1 z 1
Podobne tematy
livebox i router d-link (wifi), konfiguracja (5)
LiveBox + router TP-LINK TL-WR340G konfiguracja z WiFi (9)
Konfiguracja routera TP LINK W8961ND (25)
TP-LINK TD-W8961ND - konfiguracja QoS (7)
TP-Link TD-W8961ND - QoS konfiguracja (4)
TP-LINK TD-W8961ND Konfiguracja ustawień z Neostradą (4)
most wifi TP-LINK W8961ND (5)
TP-link TD-W8961ND - połączenie tv Samsung z routerem TP-link TD-W8961ND (66)
TP-LINK td-w8961nd - Znikający sygnał wifi, kosmiczne pingi (11)
Fatalna jakość sygnału Wifi w routerzeTP-LINK TD-W8961ND (22)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS