Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



GG - rejestracja


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->GG - rejestracja Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
kasprzyk
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2003
Posty: 4587
Miasto: Wielkopolska

kasprzyk
Poziom 24
Post#1 Post autora tematu 22 Paź 2004 23:04   

GG - rejestracja


Witam

trafił mi się klient, u którego w kompie nie można było zarejestrować się jako nowy użytkownik w GADU-GADU, wszelkie próby, wyłączanie zapór ogniowych, antywirusów nie pomogło. Ponieważ było bardzo "namieszane" w systemie (WIN 98, lista programów w Dodaj/Usuń była b. długa Wink ), pomyslałem, że pozostaje niestety format.
Po formacie załozyłem XP, nakładki systemowe, ZoneAlarm, no i .... zdziwienie, bo problem ten sam - w momencie rejestracji po zatwierdzeniu (hasło, powtórzenie, email) OK od razu wyskakuje okienko "Nie mozna nawiązać połączenia z serwerem, spróbuj później" - reakcja tego okienka jest natychmiastowa, nie ma próby łączenia się z netem. Ok - pomyśłałem, że coś z serwerem GG, ale sprawdziłem u siebie - wszystko działa jak powinno Sad
ponownie próbowałem u klienta w kompie - z tym samym rezultatem Sad
w końcu założyłem u siebie konto na kompie i wklepałem do jego kompa już gotowe - to czy każde inne juz wcześniej zarejestrowane komputer bezproblemowo przyjmuje :?
co to może być, dodam -( tylko to może nie mieć znaczenia, Kazę zainstalowałem na końcu) że zainstalowałem kaze K++, i także ona nie łączy się - strona domowa wyskakuje, ale chcąc coś wyszukać - nie ma takiej możliwości, ponieważ na pasku dolnym cały czas jest napis Connecting
pozdrawiam, prosze o pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Paź 2004 23:04   



Powrót do góry
paweliw
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 4605
Miasto: Bydgoszcz

paweliw
Spec od komputerów
Post#2 22 Paź 2004 23:07   

Re: GG - rejestracja


Jak łączy się się z netem (Neo, Lan, modem, TV kabel ...)?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Paź 2004 23:07   



Powrót do góry
kasprzyk
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2003
Posty: 4587
Miasto: Wielkopolska

kasprzyk
Poziom 24
Post#3 Post autora tematu 22 Paź 2004 23:54   

Re: GG - rejestracja


Witam
połączenie z netem jest poprzez TV kablową - modem Webstar - ta sytuacja dzieje się także na moim modemie (komputer miałem u siebie) dostawca netu (moja firma) nie blokuje żadnych połączeń - także nie szukałbym tutaj rozwiązania.
modemy łączą się poprzez karty sieciowe, ta była prawdopodobnie na Realteku - nie zwróciłem uwagi jaka firma,
dodam, że instalka XP (zainstalowany system) jest taka sama jak w moim komputerze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kret84
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 19 Wrz 2004
Posty: 136
Miasto: Głogów

Kret84
Poziom 13
Post#4 22 Paź 2004 23:56   

Re: GG - rejestracja


A macie ten sam internet? Jesli nie to moze sa porty poblokowane? Mialem kiedys internet osiedlowy, na ktorym poblokowane byly porty (czy cos takiego) i nie dzialaly zadne programy p2p (np Kazaa). Moze ma zablokowany tez ten od servera gg?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
habrozaurus
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 02 Maj 2004
Posty: 2924

habrozaurus
Warunkowo odblokowany
Post#5 23 Paź 2004 00:08   

GG - rejestracja


Ja mam takie dziwy, zawsze jak zrobie formata, GG pali od razu, a na polaczenie kazy to trzeba nawe i 2 dni czekac... ale samo jakos wraca do normy Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
marci_n
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Kwi 2003
Posty: 303
Miasto: Radom

marci_n
Poziom 16
Post#6 23 Paź 2004 00:14   

Re: GG - rejestracja


Ten XP z jakimis poprawkami jest ? Moze SP2 ? Wyłącz zaporę. Wyglada na to ze zablokowane porty musisz miec. Pokombinuj z ZoneAlarmem i ew z firewallem wbudowanym w XP. To na 99,9% bedzie to tylko musisz to znalezc Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kasprzyk
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2003
Posty: 4587
Miasto: Wielkopolska

kasprzyk
Poziom 24
Post#7 Post autora tematu 23 Paź 2004 00:23   

Re: GG - rejestracja


Witam ponownie
tak jak pisałem, idealną kopię tego systemu mam u siebie , te same poprawki, ten sam Zonealarm - wyłączenie go nic nie daje, przeinstalowanie GG także - a najważniejsze, że przedtem był system 98 - bez zapory ogniowej i antywirusa i działo się to samo!!! Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gerhardt81
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 22 Paź 2004
Posty: 4

gerhardt81
Poziom 2
Post#8 23 Paź 2004 08:23   

Re: GG - rejestracja


Proponuję zmienić sterowniki od kart sieciowej. Jeżeli jest to RealTec to ja równieżmiałem sporo problemów tego typu i po wymianie na 3Com Etherlink problemów nie ma. Jeżeli chodzi o kazaa++ to wielokrotnie spotkałem sie z tym, że nie chce sie połączyć i jeżeli nic nie było namieszane w konfiguracji to jest to wina servera przez, który komputer łączy sie z internetem. (wcześniej wspomniane poblokowane porty)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kasprzyk
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2003
Posty: 4587
Miasto: Wielkopolska

kasprzyk
Poziom 24
Post#9 Post autora tematu 23 Paź 2004 11:14   

Re: GG - rejestracja


Witam

tak, bardziej obstawiam za sprzętem niż oprogramowaniem, niestety już teraz do tego komputera nie mam dostępu,
jeżeli jeszcze ktoś spotkał się z taką sytuacją proszę o odpowiedź
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
116236
Usunięty





116236
Usunięty
Post#10 23 Paź 2004 17:34   

Re: GG - rejestracja


ja sie dołacze do problemu u mnie jest na gg że jestem dostepny a u innych pisze że nie jestem dostepny mozę komuś sie to jużrafiło??? Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
arni100
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 10 Paź 2004
Posty: 64

arni100
Poziom 11
Post#11 23 Paź 2004 18:18   

Re: GG - rejestracja


Witam wszystkich forumowiczów. Z takim problemem to ja się jeszcze nie spotkałem żeby nie działało gg nawet u moich kumpli. Ja mam stałe łącze LAN łącze się po przez TV kablową przez modem thomsona przez USB, mam gg wersję 6.0 i działa bez problemu. A przy włączeniu kompa pojawia wam się hasło sieci MIcrosoft Networking mi tak ja klikam ANULUJ, jak kliknąłem OK to po wejściu do internetu po jakimś czasie sam wychodził, może być także problem z serwerem.Pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
arni100
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 10 Paź 2004
Posty: 64

arni100
Poziom 11
Post#12 23 Paź 2004 18:29   

Re: GG - rejestracja


Aha jeszcze jedno jaka to jest wersja gg 5.0 jak tak to się nie zarejestrujesz instaluj wersję 6.0. Z twojego opisu wydaję mi się iż musisz zrbić formata dysku, sprawdzałeś anty wirusem dyski, sprawdź także może ci się coś łączy w tle i blokuję łącze. Prędzej masz gg5.0. Jak pisałem wcześniej u mnie wszystko chodzi z kazy nie korzystam mam imesh, soulseek, emule i jest ok.Pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jannaszek
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2003
Posty: 5711
Miasto: kraków

jannaszek
Poziom 24
Post#13 23 Paź 2004 23:20   

GG - rejestracja


a ja się spotkałem-popatrz tu-http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=186390&highlight=gg
mało jeśli coś zawaliłeś przy instalce to przeinstalowanie już niczego nie wniesie chyba że starannie usuniesz wszystko o nazwie gg w regedit
niekture firewale skutecznie uniemożliwiają dzałanie gg [zone] np.
powo

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 23 Paź 2004 23:20   



Powrót do góry
Kubaj
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 113

Kubaj
Poziom 13
Post#14 24 Paź 2004 01:49   

Re: GG - rejestracja


OT: Jak tu czytam niektóre "porady" i "przypadki" to mnie śmiech bierze :)
Sensowne hinty: firewall po drodze; sprzętowy lub programowy blokuje porty lub serwer lub prośbę o rejestrację (najmniej prawdopodobne); problem z windowsem (można próbować odinstalować patche; szczególnie nowe na które jeszcze nie ma patchy :P i np. XP SP2) -- i wyłączyć zapory; problem w gg (co w przypadku oryginalnego klienta z gadugadu.pl byłoby całkiem prawdopodobnym zważywszy na jego "górnoloty" kod :D ) -- reinstall lub spróbować innego klienta (tlen.pl, MIM, freegg).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SaraniS
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 24 Paź 2004
Posty: 748
Miasto: Olesno Śląskie

SaraniS
Poziom 19
Post#15 24 Paź 2004 02:33   

GG - rejestracja


Mozliwe ze niewiele wniose do dyskusji Sad
Mialem podobny przypadek - klient z kablowym LAN, Win98SE, wszystko inne chodzilo, tylko nie dalo sie utworzyc (zarejestrowac) nowego konta GG. Moje wlasne konto uruchomilo sie u niego bez problemu, jednak z mojego kompa tez nie dalo sie wtedy utworzyc nowego konta. Po kilku dniach rejestracja u mnie zadzialala, ale klient w tym czasie zniechecil sie do GG i przesiadl na Tlen Wink .
Osobiscie wiec przypusczalbym ze to jednak cos z serwerem GG - przeciazenie nadmiarem chetnych? Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Specjalista - oświetlenie sceniczne


Dołączył: 04 Cze 2002
Posty: 3934
Miasto: Małopolska

bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Post#16 24 Paź 2004 08:58   

GG - rejestracja


a ja po zainstalowaniu XP też miałęm takie cyrki- jak rozwiązać?, proponuje poczytać FAQ na stronce GG.

GG bardzo nie lubi XP, z tego co pamietam to trzeba cos zmienić w atrybutach plików GG - kompatybiline z W98, czy jak sie to nazywało... polecam FAQ

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
raszid
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 12 Lip 2004
Posty: 9
Miasto: Okolice Kalisza

raszid
Poziom 4
Post#17 24 Paź 2004 09:45   

Re: GG - rejestracja


Osobiscie wiec przypusczalbym ze to jednak cos z serwerem GG - przeciazenie nadmiarem chetnych? Wink[/quote]

Też mam ten problem że nie mogę się zarejestrować i to na dwóch komuterach i innych łączach Crying or Very sad Pozostaje chyba poczekać z pare dni.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kasprzyk
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2003
Posty: 4587
Miasto: Wielkopolska

kasprzyk
Poziom 24
Post#18 Post autora tematu 24 Paź 2004 12:04   

Re: GG - rejestracja


Kubaj napisał:
OT: Jak tu czytam niektóre "porady" i "przypadki" to mnie śmiech bierze Smile
Sensowne hinty: firewall po drodze; sprzętowy lub programowy

jaki firewall??? napisałem, w sys 98 - nie było żadnego firewalla, do tego nie blokujemy jakichkolwiek portów w dostawie łącza, w XP(bez firewalla), po świeżej instalacji, idelany wzór jak na innych komputerach w których zawsze było ok, jak i w moim - następuje taka sama reakcja !!!
w tym samym czasie podłaczam swój komputer (kilkakrotnie na zmianę) i swobodnie instaluje konto nowego użytkownika!!


blokuje porty lub serwer lub prośbę o rejestrację (najmniej prawdopodobne); problem z windowsem (można próbować odinstalować patche; szczególnie nowe na które jeszcze nie ma patchy Razz i np. XP SP2) -- i wyłączyć zapory; problem w gg (co w przypadku oryginalnego klienta z gadugadu.pl byłoby całkiem prawdopodobnym zważywszy na jego "górnoloty" kod Very Happy ) -- reinstall lub spróbować innego klienta (tlen.pl, MIM, freegg).

musi być jakiś inny powód
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
czmiel
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 18 Kwi 2004
Posty: 221

czmiel
Poziom 15
Post#19 24 Paź 2004 13:23   

GG - rejestracja


u mnie gg nie latal pod xp, ale mam taka instalke, co zawsze dzialala, naweet na tych opornych komputerach jesli jest komus potrzebna to niech napisze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
116236
Usunięty





116236
Usunięty
Post#20 24 Paź 2004 14:46   

Re: GG - rejestracja


mi by sie przydała muj adres email stas47(malpa)interia.pl nie dawaj tego za punkty bo nie mam punktów Crying or Very sad Razz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jannaszek
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2003
Posty: 5711
Miasto: kraków

jannaszek
Poziom 24
Post#21 24 Paź 2004 18:05   

GG - rejestracja


jeszcze raz - nie twórz nowego urzytkownika z poprzednim adresem mailowym
nowy użytkownik -nowy adres-i bez cudów

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kaem
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 1155

kaem
Poziom 21
Post#22 24 Paź 2004 22:30   

Re: GG - rejestracja


Pewno nic nowego nie wniosę, ale spróbuj wyłączyć w GG opcję "Połączenie bezpośrednie - peer-to-peer". Jest tam też kilka innych opcji do popróbowania.
Ponadto: moja pierwsza przygoda z GG 5.x to była porażka. Również brak połączenia. Po zainstalowaniu 6.0 rejestracja i połączenie od razu i bez istotnych problemów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Dominik S
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 06 Kwi 2003
Posty: 370

Dominik S
Poziom 17
Post#23 24 Paź 2004 23:05   

Re: GG - rejestracja


jannaszek napisał:
jeszcze raz - nie twórz nowego urzytkownika z poprzednim adresem mailowym
nowy użytkownik -nowy adres-i bez cudów


Dlaczego ?

pare miesięcy temu zrobiłem 2 dodatkowe konta dla domowników (ten sam email i to samo chasło)
a dzisiaj (w celach testowych) jeszcze 5

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
1Stefan
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 30 Sie 2003
Posty: 131

1Stefan
Poziom 13
Post#24 24 Paź 2004 23:11   

Re: GG - rejestracja


Ja też sie spotkałem z takim przypadkiem u kumpla nie dało się nowego użytkownika gg zarejestrować więc zrobiłem nowego użytkownika u siebie skopiowałem folder z danymi tego użytkownika C:\Document and Settings\.... przegrałem na CD i skopiowałem na tamtego kompa wszystko śmiga jak należy Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
116236
Usunięty





116236
Usunięty
Post#25 25 Paź 2004 15:00   

Re: GG - rejestracja


mi ta odporana wesja nie hcodz idalej nie można sie zarejstrowa ć [/quote]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
116236
Usunięty





116236
Usunięty
Post#26 25 Paź 2004 15:05   

Re: GG - rejestracja


sprubucie tą u mnie nie sprawdza elem ale u nojego kolegi śmiga Wink

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
elektrokiler
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 08 Maj 2003
Posty: 378
Miasto: Lublin

elektrokiler
Poziom 17
Post#27 25 Paź 2004 15:13   

Re: GG - rejestracja


Też miałem taki problem z gg, że nie mogłem sie zarejstrować. Miałem jakąś starą wersję gg nie pamiętam jaki nr. Ściagnąłem 6.0 i zarejstrowałem sie bez żadnych problemów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Paź 2004 15:13   



Powrót do góry
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Specjalista - oświetlenie sceniczne


Dołączył: 04 Cze 2002
Posty: 3934
Miasto: Małopolska

bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Post#28 25 Paź 2004 15:27   

GG - rejestracja


http://www.gadu-gadu.pl/pytania.htm#winxp

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kasprzyk
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 04 Gru 2003
Posty: 4587
Miasto: Wielkopolska

kasprzyk
Poziom 24
Post#29 Post autora tematu 25 Paź 2004 18:45   

Re: GG - rejestracja


bolek napisał:
http://www.gadu-gadu.pl/pytania.htm#winxp


co z tym linkiem??? przecież nic na temat!! ???
program się uruchamia - napisałem wyżej, po drugie tyczy się Xp, a przecież w 98 jest ten sam problem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Jimbo
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 26 Paź 2003
Posty: 2

Jimbo
Poziom 2
Post#30 25 Paź 2004 23:20   

Re: GG - rejestracja


Hmmm, ja uwazam, ze to moze byc wina serwera. Mialem podobne przypadki na WIN98 i XP. Ostatnio zakladalem konto dla kolegi i wszystko ruszylo. Chyba trzeba trafic na odpowiedni moment i zakladac konta Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Paź 2004 23:20   



Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> GG - rejestracja 12  Następny
Strona 1 z 2




Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS