Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



GG - rejestracja


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->GG - rejestracja Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
kasprzyk
Level 38
Location: Chodzież
Joined: 04 Dec 2003
Posts: 5136
Helped: 315
Post rating: 81
kasprzyk
Level 38
Post#1 22 Oct 2004 23:04  Topic author   

GG - rejestracja


Witam

trafił mi się klient, u którego w kompie nie można było zarejestrować się jako nowy użytkownik w GADU-GADU, wszelkie próby, wyłączanie zapór ogniowych, antywirusów nie pomogło. Ponieważ było bardzo "namieszane" w systemie (WIN 98, lista programów w Dodaj/Usuń była b. długa ;) ), pomyslałem, że pozostaje niestety format.
Po formacie załozyłem XP, nakładki systemowe, ZoneAlarm, no i .... zdziwienie, bo problem ten sam - w momencie rejestracji po zatwierdzeniu (hasło, powtórzenie, email) OK od razu wyskakuje okienko "Nie mozna nawiązać połączenia z serwerem, spróbuj później" - reakcja tego okienka jest natychmiastowa, nie ma próby łączenia się z netem. Ok - pomyśłałem, że coś z serwerem GG, ale sprawdziłem u siebie - wszystko działa jak powinno :(
ponownie próbowałem u klienta w kompie - z tym samym rezultatem :(
w końcu założyłem u siebie konto na kompie i wklepałem do jego kompa już gotowe - to czy każde inne juz wcześniej zarejestrowane komputer bezproblemowo przyjmuje :?
co to może być, dodam -( tylko to może nie mieć znaczenia, Kazę zainstalowałem na końcu) że zainstalowałem kaze K++, i także ona nie łączy się - strona domowa wyskakuje, ale chcąc coś wyszukać - nie ma takiej możliwości, ponieważ na pasku dolnym cały czas jest napis Connecting
pozdrawiam, prosze o pomoc

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
paweliw
Spec od komputerów
Location: Bydgoszcz
Joined: 24 Apr 2003
Posts: 4609
Helped: 658
Post rating: 12
paweliw
Spec od komputerów
Post#2 22 Oct 2004 23:07    

Re: GG - rejestracja


Jak łączy się się z netem (Neo, Lan, modem, TV kabel ...)?

Helpful post? + 0
Back to top
kasprzyk
Level 38
Location: Chodzież
Joined: 04 Dec 2003
Posts: 5136
Helped: 315
Post rating: 81
kasprzyk
Level 38
Post#3 22 Oct 2004 23:54  Topic author   

Re: GG - rejestracja


Witam
połączenie z netem jest poprzez TV kablową - modem Webstar - ta sytuacja dzieje się także na moim modemie (komputer miałem u siebie) dostawca netu (moja firma) nie blokuje żadnych połączeń - także nie szukałbym tutaj rozwiązania.
modemy łączą się poprzez karty sieciowe, ta była prawdopodobnie na Realteku - nie zwróciłem uwagi jaka firma,
dodam, że instalka XP (zainstalowany system) jest taka sama jak w moim komputerze

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kret84
Level 14
Location: Głogów
Joined: 19 Sep 2004
Posts: 136
Helped: 13
Kret84
Level 14
Post#4 22 Oct 2004 23:56    

Re: GG - rejestracja


A macie ten sam internet? Jesli nie to moze sa porty poblokowane? Mialem kiedys internet osiedlowy, na ktorym poblokowane byly porty (czy cos takiego) i nie dzialaly zadne programy p2p (np Kazaa). Moze ma zablokowany tez ten od servera gg?

Helpful post? + 0
Back to top
habrozaurus
Warunkowo odblokowany
Joined: 02 May 2004
Posts: 2933
Helped: 166
Post rating: 1
habrozaurus
Warunkowo odblokowany
Post#5 23 Oct 2004 00:08    

GG - rejestracja


Ja mam takie dziwy, zawsze jak zrobie formata, GG pali od razu, a na polaczenie kazy to trzeba nawe i 2 dni czekac... ale samo jakos wraca do normy :)

Helpful post? + 0
Back to top
marci_n
Level 17
Location: Radom
Joined: 02 Apr 2003
Posts: 306
Helped: 13
Post rating: 1
marci_n
Level 17
Post#6 23 Oct 2004 00:14    

Re: GG - rejestracja


Ten XP z jakimis poprawkami jest ? Moze SP2 ? Wyłącz zaporę. Wyglada na to ze zablokowane porty musisz miec. Pokombinuj z ZoneAlarmem i ew z firewallem wbudowanym w XP. To na 99,9% bedzie to tylko musisz to znalezc :)

Helpful post? + 0
Back to top
kasprzyk
Level 38
Location: Chodzież
Joined: 04 Dec 2003
Posts: 5136
Helped: 315
Post rating: 81
kasprzyk
Level 38
Post#7 23 Oct 2004 00:23  Topic author   

Re: GG - rejestracja


Witam ponownie
tak jak pisałem, idealną kopię tego systemu mam u siebie , te same poprawki, ten sam Zonealarm - wyłączenie go nic nie daje, przeinstalowanie GG także - a najważniejsze, że przedtem był system 98 - bez zapory ogniowej i antywirusa i działo się to samo!!! :(

Helpful post? + 0
Back to top
gerhardt81
Level 2
Joined: 22 Oct 2004
Posts: 4
gerhardt81
Level 2
Post#8 23 Oct 2004 08:23    

Re: GG - rejestracja


Proponuję zmienić sterowniki od kart sieciowej. Jeżeli jest to RealTec to ja równieżmiałem sporo problemów tego typu i po wymianie na 3Com Etherlink problemów nie ma. Jeżeli chodzi o kazaa++ to wielokrotnie spotkałem sie z tym, że nie chce sie połączyć i jeżeli nic nie było namieszane w konfiguracji to jest to wina servera przez, który komputer łączy sie z internetem. (wcześniej wspomniane poblokowane porty)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kasprzyk
Level 38
Location: Chodzież
Joined: 04 Dec 2003
Posts: 5136
Helped: 315
Post rating: 81
kasprzyk
Level 38
Post#9 23 Oct 2004 11:14  Topic author   

Re: GG - rejestracja


Witam

tak, bardziej obstawiam za sprzętem niż oprogramowaniem, niestety już teraz do tego komputera nie mam dostępu,
jeżeli jeszcze ktoś spotkał się z taką sytuacją proszę o odpowiedź
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
116236
Removed
116236
Removed
Post#10 23 Oct 2004 17:34    

Re: GG - rejestracja


ja sie dołacze do problemu u mnie jest na gg że jestem dostepny a u innych pisze że nie jestem dostepny mozę komuś sie to jużrafiło??? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Helpful post? + 0
Back to top
arni100
Level 12
Joined: 10 Oct 2004
Posts: 64
Helped: 3
arni100
Level 12
Post#11 23 Oct 2004 18:18    

Re: GG - rejestracja


Witam wszystkich forumowiczów. Z takim problemem to ja się jeszcze nie spotkałem żeby nie działało gg nawet u moich kumpli. Ja mam stałe łącze LAN łącze się po przez TV kablową przez modem thomsona przez USB, mam gg wersję 6.0 i działa bez problemu. A przy włączeniu kompa pojawia wam się hasło sieci MIcrosoft Networking mi tak ja klikam ANULUJ, jak kliknąłem OK to po wejściu do internetu po jakimś czasie sam wychodził, może być także problem z serwerem.Pozdro

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arni100
Level 12
Joined: 10 Oct 2004
Posts: 64
Helped: 3
arni100
Level 12
Post#12 23 Oct 2004 18:29    

Re: GG - rejestracja


Aha jeszcze jedno jaka to jest wersja gg 5.0 jak tak to się nie zarejestrujesz instaluj wersję 6.0. Z twojego opisu wydaję mi się iż musisz zrbić formata dysku, sprawdzałeś anty wirusem dyski, sprawdź także może ci się coś łączy w tle i blokuję łącze. Prędzej masz gg5.0. Jak pisałem wcześniej u mnie wszystko chodzi z kazy nie korzystam mam imesh, soulseek, emule i jest ok.Pozdro

Helpful post? + 0
Back to top
jannaszek
Level 39
Location: kraków
Joined: 01 Jun 2003
Posts: 5711
Helped: 392
Post rating: 44
jannaszek
Level 39
Post#13 23 Oct 2004 23:20    

GG - rejestracja


a ja się spotkałem-popatrz tu-http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=186390&highlight=gg
mało jeśli coś zawaliłeś przy instalce to przeinstalowanie już niczego nie wniesie chyba że starannie usuniesz wszystko o nazwie gg w regedit
niekture firewale skutecznie uniemożliwiają dzałanie gg [zone] np.
powo

Helpful post? + 0
Back to top
Kubaj
Level 15
Joined: 29 Jun 2004
Posts: 113
Helped: 7
Kubaj
Level 15
Post#14 24 Oct 2004 01:49    

Re: GG - rejestracja


OT: Jak tu czytam niektóre "porady" i "przypadki" to mnie śmiech bierze :)
Sensowne hinty: firewall po drodze; sprzętowy lub programowy blokuje porty lub serwer lub prośbę o rejestrację (najmniej prawdopodobne); problem z windowsem (można próbować odinstalować patche; szczególnie nowe na które jeszcze nie ma patchy :P i np. XP SP2) -- i wyłączyć zapory; problem w gg (co w przypadku oryginalnego klienta z gadugadu.pl byłoby całkiem prawdopodobnym zważywszy na jego "górnoloty" kod :D ) -- reinstall lub spróbować innego klienta (tlen.pl, MIM, freegg).

Helpful post? + 0
Back to top
SaraniS
Level 26
Location: Olesno Śląskie
Joined: 24 Oct 2004
Posts: 750
Helped: 78
Post rating: 11
SaraniS
Level 26
Post#15 24 Oct 2004 02:33    

GG - rejestracja


Mozliwe ze niewiele wniose do dyskusji :(
Mialem podobny przypadek - klient z kablowym LAN, Win98SE, wszystko inne chodzilo, tylko nie dalo sie utworzyc (zarejestrowac) nowego konta GG. Moje wlasne konto uruchomilo sie u niego bez problemu, jednak z mojego kompa tez nie dalo sie wtedy utworzyc nowego konta. Po kilku dniach rejestracja u mnie zadzialala, ale klient w tym czasie zniechecil sie do GG i przesiadl na Tlen ;) .
Osobiscie wiec przypusczalbym ze to jednak cos z serwerem GG - przeciazenie nadmiarem chetnych? ;)

Helpful post? + 0
Back to top
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Location: Małopolska
Joined: 04 Jun 2002
Posts: 3950
Helped: 82
Post rating: 19
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Post#16 24 Oct 2004 08:58    

GG - rejestracja


a ja po zainstalowaniu XP też miałęm takie cyrki- jak rozwiązać?, proponuje poczytać FAQ na stronce GG.

GG bardzo nie lubi XP, z tego co pamietam to trzeba cos zmienić w atrybutach plików GG - kompatybiline z W98, czy jak sie to nazywało... polecam FAQ

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
raszid
Level 10
Location: Okolice Kalisza
Joined: 12 Jul 2004
Posts: 9
Helped: 1
raszid
Level 10
Post#17 24 Oct 2004 09:45    

Re: GG - rejestracja


Osobiscie wiec przypusczalbym ze to jednak cos z serwerem GG - przeciazenie nadmiarem chetnych? ;)[/quote]

Też mam ten problem że nie mogę się zarejestrować i to na dwóch komuterach i innych łączach :cry: Pozostaje chyba poczekać z pare dni.

Helpful post? + 0
Back to top
kasprzyk
Level 38
Location: Chodzież
Joined: 04 Dec 2003
Posts: 5136
Helped: 315
Post rating: 81
kasprzyk
Level 38
Post#18 24 Oct 2004 12:04  Topic author   

Re: GG - rejestracja


Kubaj wrote:
OT: Jak tu czytam niektóre "porady" i "przypadki" to mnie śmiech bierze :)
Sensowne hinty: firewall po drodze; sprzętowy lub programowy

jaki firewall??? napisałem, w sys 98 - nie było żadnego firewalla, do tego nie blokujemy jakichkolwiek portów w dostawie łącza, w XP(bez firewalla), po świeżej instalacji, idelany wzór jak na innych komputerach w których zawsze było ok, jak i w moim - następuje taka sama reakcja !!!
w tym samym czasie podłaczam swój komputer (kilkakrotnie na zmianę) i swobodnie instaluje konto nowego użytkownika!!


blokuje porty lub serwer lub prośbę o rejestrację (najmniej prawdopodobne); problem z windowsem (można próbować odinstalować patche; szczególnie nowe na które jeszcze nie ma patchy :P i np. XP SP2) -- i wyłączyć zapory; problem w gg (co w przypadku oryginalnego klienta z gadugadu.pl byłoby całkiem prawdopodobnym zważywszy na jego "górnoloty" kod :D ) -- reinstall lub spróbować innego klienta (tlen.pl, MIM, freegg).

musi być jakiś inny powód
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
czmiel
Level 15
Joined: 18 Apr 2004
Posts: 221
Helped: 5
czmiel
Level 15
Post#19 24 Oct 2004 13:23    

GG - rejestracja


u mnie gg nie latal pod xp, ale mam taka instalke, co zawsze dzialala, naweet na tych opornych komputerach jesli jest komus potrzebna to niech napisze

Helpful post? + 0
Back to top
116236
Removed
116236
Removed
Post#20 24 Oct 2004 14:46    

Re: GG - rejestracja


mi by sie przydała muj adres email stas47(malpa)interia.pl nie dawaj tego za punkty bo nie mam punktów :cry: :P

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jannaszek
Level 39
Location: kraków
Joined: 01 Jun 2003
Posts: 5711
Helped: 392
Post rating: 44
jannaszek
Level 39
Post#21 24 Oct 2004 18:05    

GG - rejestracja


jeszcze raz - nie twórz nowego urzytkownika z poprzednim adresem mailowym
nowy użytkownik -nowy adres-i bez cudów

Helpful post? + 0
Back to top
kaem
Level 26
Joined: 10 Jul 2003
Posts: 1191
Helped: 43
Post rating: 14
kaem
Level 26
Post#22 24 Oct 2004 22:30    

Re: GG - rejestracja


Pewno nic nowego nie wniosę, ale spróbuj wyłączyć w GG opcję "Połączenie bezpośrednie - peer-to-peer". Jest tam też kilka innych opcji do popróbowania.
Ponadto: moja pierwsza przygoda z GG 5.x to była porażka. Również brak połączenia. Po zainstalowaniu 6.0 rejestracja i połączenie od razu i bez istotnych problemów.

Helpful post? + 0
Back to top
Dominik S
Level 21
Joined: 06 Apr 2003
Posts: 370
Helped: 34
Post rating: 1
Dominik S
Level 21
Post#23 24 Oct 2004 23:05    

Re: GG - rejestracja


jannaszek wrote:
jeszcze raz - nie twórz nowego urzytkownika z poprzednim adresem mailowym
nowy użytkownik -nowy adres-i bez cudów


Dlaczego ?

pare miesięcy temu zrobiłem 2 dodatkowe konta dla domowników (ten sam email i to samo chasło)
a dzisiaj (w celach testowych) jeszcze 5

Helpful post? + 0
Back to top
1Stefan
Level 13
Joined: 30 Aug 2003
Posts: 131
1Stefan
Level 13
Post#24 24 Oct 2004 23:11    

Re: GG - rejestracja


Ja też sie spotkałem z takim przypadkiem u kumpla nie dało się nowego użytkownika gg zarejestrować więc zrobiłem nowego użytkownika u siebie skopiowałem folder z danymi tego użytkownika C:\Document and Settings\.... przegrałem na CD i skopiowałem na tamtego kompa wszystko śmiga jak należy :)

Helpful post? + 0
Back to top
116236
Removed
116236
Removed
Post#25 25 Oct 2004 15:00    

Re: GG - rejestracja


mi ta odporana wesja nie hcodz idalej nie można sie zarejstrowa ć [/quote]

Helpful post? + 0
Back to top
116236
Removed
116236
Removed
Post#26 25 Oct 2004 15:05    

Re: GG - rejestracja


sprubucie tą u mnie nie sprawdza elem ale u nojego kolegi śmiga :wink:

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
elektrokiler
Level 18
Location: Lublin
Joined: 08 May 2003
Posts: 378
Helped: 13
Post rating: 1
elektrokiler
Level 18
Post#27 25 Oct 2004 15:13    

Re: GG - rejestracja


Też miałem taki problem z gg, że nie mogłem sie zarejstrować. Miałem jakąś starą wersję gg nie pamiętam jaki nr. Ściagnąłem 6.0 i zarejstrowałem sie bez żadnych problemów.

Helpful post? + 0
Back to top
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Location: Małopolska
Joined: 04 Jun 2002
Posts: 3950
Helped: 82
Post rating: 19
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Post#28 25 Oct 2004 15:27    

GG - rejestracja


http://www.gadu-gadu.pl/pytania.htm#winxp

Helpful post? + 0
Back to top
kasprzyk
Level 38
Location: Chodzież
Joined: 04 Dec 2003
Posts: 5136
Helped: 315
Post rating: 81
kasprzyk
Level 38
Post#29 25 Oct 2004 18:45  Topic author   

Re: GG - rejestracja


bolek wrote:
http://www.gadu-gadu.pl/pytania.htm#winxp


co z tym linkiem??? przecież nic na temat!! ???
program się uruchamia - napisałem wyżej, po drugie tyczy się Xp, a przecież w 98 jest ten sam problem.

Helpful post? + 0
Back to top
Jimbo
Level 2
Joined: 26 Oct 2003
Posts: 2
Jimbo
Level 2
Post#30 25 Oct 2004 23:20    

Re: GG - rejestracja


Hmmm, ja uwazam, ze to moze byc wina serwera. Mialem podobne przypadki na WIN98 i XP. Ostatnio zakladalem konto dla kolegi i wszystko ruszylo. Chyba trzeba trafic na odpowiedni moment i zakladac konta ;)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> GG - rejestracja 12  Next
Page 1 of 2



Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.166 seconds