Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Hotpoint, Ariston, LL 43S EU. Brak grzania.

thewaly 18 Lut 2011 17:15 2039 1
  • #1 18 Lut 2011 17:15
    thewaly
    Poziom 2  

    Witam.

    Od kilku dni szukam informacji jak naprawić moją zmywarkę (Hotpoint LL 43S EU). Zmywarka nie grzeje, a po jakimś czasie wyłącza program i zaczyna mrugać na czerwono lampka pod kieliszkami (pierwsza od prawej).

    Znalazłem na forum kilka rad i je zastosowałem.

    1. Grzałka. 1800W. Sprawdzona omomierzem. Około 29Ω Więc wydaje się być w porządku. Jak się później okazało nawet nie dostaje zasilania.

    2. Hydrostat. Sprawdzany omomierzem reaguje kiedy się dmuchnie do środka.

    3. Moduł bit 1oo. Wymieniłem wszystkie kondensatory i warystory na module. (Prócz jednego z trzema nóżkami ponieważ nie mogłem go dostać). Podobno wymiana któregoś z tych elementów mogła pomóc, wymieniłem więc wszystkie na wszelki wypadek.

    Niestety nic to nie pomogło. Na grzałce nie ma nadal zasilania i pokazuje się po jakimś czasie czerwona lampka.

    Chciałbym kupić moduł bit 1oo ale nie jestem pewien czy to na pewno ten element jest uszkodzony. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc byłbym wdzięczny.

    Pozdrawiam.

  • #2 18 Lut 2011 20:42
    g73
    Poziom 17  

    Witam sprawdz przekaznik grzałki na module pozdrawiam

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme