FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Epson C42SX - mrugające diody

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Epson C42SX - mrugające diody
Author
Poziom 6
Poziom 6

Post#1 Post from the author of the topic 23 Oct 2004 20:47   

Witam
Mam problem z epsonem c42sx a mianowicie po włączeniu drukarki mrugają na przemian dwie diody (zielona i czerwona).
Może ktoś wie o co chodzi?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 23 Oct 2004 20:47   

Back to top

Krawiecow
Poziom 7
Poziom 7

Post#2 24 Oct 2004 20:11   

Re: Epson C42SX - mrugające diody

Problemow moze byc wiele , np:
-puste tusze
-skonczyla sie jej "waznosc"
Sprawdz na forum sa programy do resetowania chipów.
POZDRAWIAM
Back to top

kosmita
Poziom 24
Poziom 24

Post#3 25 Oct 2004 09:44   

Krawiecow wrote:
Problemow moze byc wiele , np:
-puste tusze
-skonczyla się jej "waznosc"
Sprawdz na forum sa programy do resetowania chipów.
POZDRAWIAM

]
oj raczej nie moim zdaniem i zdaniem service manuala to błąd przepełnienia absorbera tuszu (tzw pampersa) amigamp zerknij do FAQ Drukarki tam jest program do resetowania
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 25 Oct 2004 09:44   

Back to top

amigamp
Poziom 6
Poziom 6

Post#4 Post from the author of the topic 25 Oct 2004 20:44   

Jeżeli masz na myśli program SSC Service Utility to nic z tego. Drukarka ma port LPT i jakakolwiek opcja w tym programie zwraca mi błąd (w wolnym tłumaczeniu - "drukarka jest wyłączona lub inny błąd). To samo jest zresztą z C82 na LPT, na USB wszystko działa już normalnie. Podejrzewam przepełnienie pampersa ale jak w tym wypadku go zresetować drukarka przecież nie ma USB.
Back to top

areksuchodolski
Poziom 15
Poziom 15

Post#5 26 Oct 2004 07:56   

witam prawdopodobnie bedzie ten pampers. mialem podobny problem, migaly diody, nie pamitam tyljko ktore, trzeba bylo uzyc programu serwisowego do tego celu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 26 Oct 2004 07:56   

Back to top

kosmita
Poziom 24
Poziom 24

Post#6 26 Oct 2004 08:36   

hm. no to nawet nie wiedziałem.. ale nie ze wszystkimi drukarkami miałem jeszcze doczynienia.. Spróbój tym: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=631228#631228
Back to top

amigamp
Poziom 6
Poziom 6

Post#7 Post from the author of the topic 26 Oct 2004 08:57   

Witam
Dzięki, sprubuję
Jak się uda, dam znać
Back to top

amigamp
Poziom 6
Poziom 6

Post#8 Post from the author of the topic 27 Oct 2004 14:49   

Witam
Pobrałem plik "c41_c42.exe" - pomogło. To rzeczywiście był przepełniony pampers. Dziekuję i polecam się na przyszłość
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 27 Oct 2004 14:49   

Back to top

Adik1
Poziom 1
Poziom 1

Post#9 28 Oct 2004 18:29   

Mam ten sam problem z mrugającymi diodami. Pobrałem plik "c41_c42.exe" i nie mogę z niego skorzystać, po wpisaniu danych wyskakuje info "cannot open port" w programie widnieje napis "for win98" ja mam XP, drukarka wyświetla komunikat BŁĄD KOMUNIKACJI oraz "Sprawdź wszystkie połączenia i upewnij się, czy wszystkie urządzenia są włączone. Jeżeli w czasie drukowania zostało wyłączone zasilanie, anuluj zadanie drukowania. Jeżeli to nie poprawi błędu, zapoznaj się z dokumentacją drukarki". Co mam robić?
Back to top

Rafał100
Poziom 6
Poziom 6

Post#10 05 Apr 2005 14:55   

Adik1 wrote:
Mam ten sam problem z mrugającymi diodami. Pobrałem plik "c41_c42.exe" i nie mogę z niego skorzystać, po wpisaniu danych wyskakuje info "cannot open port" w programie widnieje napis "for win98" ja mam XP, drukarka wyświetla komunikat BŁĄD KOMUNIKACJI oraz "Sprawdź wszystkie połączenia i upewnij się, czy wszystkie urządzenia są włączone. Jeżeli w czasie drukowania zostało wyłączone zasilanie, anuluj zadanie drukowania. Jeżeli to nie poprawi błędu, zapoznaj się z dokumentacją drukarki". Co mam robić?

Musisz poprosic dobrego kilege (lub kolezanke) kory ma win 98 zeby ci pomogl. Zatachasz do niego swa drukare i po problemie
Back to top

rem-t
Poziom 7
Poziom 7

Post#11 01 Apr 2008 13:33   

temat dosyć stary , ale może moje rady komuś się przydadzą.
Miałem problem z przepełnionym "pampersem" w C42sx i komunikatem błędu - "drukarka nie jest podłączona, lub program jej nie widzi" - nie pamiętam już , kiedy uruchamiałem program SSC SERVICE.
Za nic nie pomagało szybkie włączanie drukarki i i inne cuda.
Naprowadził nie jakiś post, że Epson sam usuwa sterowniki (!), nie wiem ile w tym prawdy , ale ...
zainstalowałem ponownie sterowniki do drukarki , no i program zadziałał bezproblemowo.
Wcześniej drukowałem z tego samego kompa , wiec stery były zainstalowane poprawnie, ale jak widać ponowna instalacja drukarki pomogła)
Uzyty program to SSC ver 3.10, system XP, drukarka EPSON C42sx( łącze LPT).
Po wybraniu opcji: model drukarki i metoda połączenia , powinny pojawić się stany tuszu w pojemnikach ( jeśli tak się nie stanie wtedy program wyrzuca błąd komunikacji ), potem wybrać opcję RESET PROTECTOR COUNTER, i potwierdzić komunikat (oczywiście spawdzcie wcześniej że pampers jest suchy, bo inaczej katastrofa).
Do zakończenia operacji trzeba wyłączyć i ponownie włączyć drukarkę.
U mnie zadziałało.
I jeszcze jedno nie młody już Epson C42 bije na głowę w jakości wydruku mojego Lexmarka - nie wspominając już o zamiennikach.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Epson C42SX - mrugające diody
Page 1 of 1
Similar topics
EPSON C42SX Białe Kartki (6)
Epson C42SX - element F1 (3)
epson C42sx problem (6)
Epson c42sx i ssc 3.61 (3)
Epson C42SX (2)
epson C42SX (2)
EPSON DX 4850 -mrugające diody (2)
Epson C42SX świecą dwie diody (2)
Epson C42SX - brak komunikacji.... (5)
Epson C42SX problemy z drukowaniem (5)