Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

strona startowa


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> strona startowa
Autor
Wiadomość
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

Post#1 Post autora tematu 24 Paź 2004 10:13   

strona startowa


mialem ustawiona strone startowa jako www.google.pl, po zcasie wchodze i ciagle uruchamia mi sie http://www.my-search.cc/, moge to jakos zmienic, usunac czy cos, w rejestrze czy jak :|
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2004 10:13   





Powrót do góry
   
Usunięty






Post#2 24 Paź 2004 10:16   

Re: strona startowa


czy zmieniłeś ustawienia-próbowałeś w IE-opcje internetowe???
Powrót do góry
   
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

Post#3 Post autora tematu 24 Paź 2004 10:28   

Re: strona startowa


no jasne ze probowalem, a gdzie indziej mialbym probowac, zmienia spowrotem na obojetnie jaka witryne ale i tak to cholerstwo sie ustawia :(po zrestartowaniu kompa
Powrót do góry
   
kristof
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lut 2003
Posty: 98
Miasto: Warszawa

Post#4 24 Paź 2004 10:35   

Re: strona startowa


przeskanuj komputer programami
Ad-aware
SpyBot Search & Destroy
HiJackThis

te cholerstwo jest ciężkie do usunięcia..można też recznie próbować..grzebiąc w rejestrze itp.
Powrót do góry
   
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

Post#5 Post autora tematu 24 Paź 2004 10:36   

Re: strona startowa


woooo a skad te programiki moge wziasc :|
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2004 10:36   





Powrót do góry
   
mgim
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 06 Wrz 2002
Posty: 1585
Miasto: Biała Podlaska

Post#6 24 Paź 2004 10:59   

Re: strona startowa


Masz "rezydenta" w rejestrze.AdAware Ci pomoże.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2004 10:59   





Powrót do góry
   
Dino+
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 64

Post#7 24 Paź 2004 10:59   

Re: strona startowa


Aby usunąć problem ze strona startową powinno wystarczyć:
http://209.133.47.200/~merijn/files/CWShredder.exe
Ale masz raczej jeszcze prawdopodobnie inne robactwo, a na to poczytaj np:
http://www.spybot.info/pl/index.html
oraz
http://www.lavasoftusa.com/
Powodzenia!
Powrót do góry
   
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

Post#8 Post autora tematu 24 Paź 2004 11:03   

Re: strona startowa


ten 1 link nie dziala :(
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 40616
Miasto: Warszawa

Post#9 24 Paź 2004 12:28   

strona startowa


:arrow: wawraf
Skoro nie dziala to mozna sobie poszukac na google bo jest o tym pelno stron i nie tylko z jednej mozna sciagnac.
http://www.intermute.com/spysubtract/cwshredder_download.html
http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html
Powrót do góry
   
Dino+
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 64

Post#10 24 Paź 2004 13:32   

Re: strona startowa


W załaczniku mały zestaw naprawczy: CWShredder oraz IEFIX i krótkim opisem. Rozwiąże problemy.

Załączniki:
Powrót do góry
   
malysz
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 34
Miasto: Katowice

Post#11 24 Paź 2004 15:56   

Re: strona startowa


Możesz też ręcznie złapac ustrojstwo przeglądając procesy w msconfig tudziez zerkając do menadżera zadań.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2004 15:56   





Powrót do góry
   
mariush'ek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2004
Posty: 288
Miasto: Grojec

Post#12 24 Paź 2004 16:29   

Re: strona startowa


Też miałem tego robaczka. Usunołem go jakoś, ale nurtuje mnie jedno pytanie: skąd on się bierze? Na początku miałem połączenie modemowe i na staży ZoneAlarm mimo to robak jakoś wię wgryzł. Następnie instalowałem WinXP z SP2 i przesiadłem się na neo. A tu znowu się pokazał karaluch jeden. Ostatnio słyszałem taką tezę że przyczyną może być kod który wpisuje się podczas instalacj XP? Co wy na to? Skąd on się bierze?
Powrót do góry
   
Dino+
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 64

Post#13 24 Paź 2004 16:39   

Re: strona startowa


Bierze się od przeglądania stron WWW, albo kod świadomie wstawiony albo z niewiedzy. Trzeba uaktualniać zabezpieczenia, stosować przeglądarkę z opcjami w których trudniej zrobić krzywdę albo zmienić na inna niż domyślną. A np portu 80 ZoneAlarmem przecież nie zablokujesz. Numer seryjny nie ma najmniejszego znaczenia.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> strona startowa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Strona Startowa (3)
strona startowa w ie 6 (15)
strona startowa (11)
Strona Startowa IE (3)
problem ze strona startowa (11)
Pomocy-Strona startowa (11)
zablokowana strona startowa w IE (4)
Strona startowa w IE i rejestr (4)
IE6 strona startowa (10)
Denerwujaca strona startowa.... (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS