Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



strona startowa


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->strona startowa Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

wawraf
Poziom 8
Post#1 24 Paź 2004 10:13  Autor tematu   

strona startowa


mialem ustawiona strone startowa jako www.google.pl, po zcasie wchodze i ciagle uruchamia mi sie http://www.my-search.cc/, moge to jakos zmienic, usunac czy cos, w rejestrze czy jak Neutral

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#2 24 Paź 2004 10:16    

Re: strona startowa


czy zmieniłeś ustawienia-próbowałeś w IE-opcje internetowe???

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

wawraf
Poziom 8
Post#3 24 Paź 2004 10:28  Autor tematu   

Re: strona startowa


no jasne ze probowalem, a gdzie indziej mialbym probowac, zmienia spowrotem na obojetnie jaka witryne ale i tak to cholerstwo sie ustawia :(po zrestartowaniu kompa

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kristof
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lut 2003
Posty: 97
Miasto: Warszawa

kristof
Poziom 12
Post#4 24 Paź 2004 10:35    

Re: strona startowa


przeskanuj komputer programami
Ad-aware
SpyBot Search & Destroy
HiJackThis

te cholerstwo jest ciężkie do usunięcia..można też recznie próbować..grzebiąc w rejestrze itp.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

wawraf
Poziom 8
Post#5 24 Paź 2004 10:36  Autor tematu   

Re: strona startowa


woooo a skad te programiki moge wziasc Neutral

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mgim
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 06 Wrz 2002
Posty: 1584
Miasto: Biała Podlaska

mgim
Poziom 22
Post#6 24 Paź 2004 10:59    

Re: strona startowa


Masz "rezydenta" w rejestrze.AdAware Ci pomoże.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Dino+
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 64

Dino+
Poziom 11
Post#7 24 Paź 2004 10:59    

Re: strona startowa


Aby usunąć problem ze strona startową powinno wystarczyć:
http://209.133.47.200/~merijn/files/CWShredder.exe
Ale masz raczej jeszcze prawdopodobnie inne robactwo, a na to poczytaj np:
http://www.spybot.info/pl/index.html
oraz
http://www.lavasoftusa.com/
Powodzenia!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

wawraf
Poziom 8
Post#8 24 Paź 2004 11:03  Autor tematu   

Re: strona startowa


ten 1 link nie dziala Sad

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 44253
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#9 24 Paź 2004 12:28    

strona startowa


Arrow wawraf
Skoro nie dziala to mozna sobie poszukac na google bo jest o tym pelno stron i nie tylko z jednej mozna sciagnac.
http://www.intermute.com/spysubtract/cwshredder_download.html
http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Dino+
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 64

Dino+
Poziom 11
Post#10 24 Paź 2004 13:32    

Re: strona startowa


W załaczniku mały zestaw naprawczy: CWShredder oraz IEFIX i krótkim opisem. Rozwiąże problemy.

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
malysz
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 34
Miasto: Katowice

malysz
Poziom 9
Post#11 24 Paź 2004 15:56    

Re: strona startowa


Możesz też ręcznie złapac ustrojstwo przeglądając procesy w msconfig tudziez zerkając do menadżera zadań.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mariush'ek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2004
Posty: 310
Miasto: Grojec

mariush'ek
Poziom 16
Post#12 24 Paź 2004 16:29    

Re: strona startowa


Też miałem tego robaczka. Usunołem go jakoś, ale nurtuje mnie jedno pytanie: skąd on się bierze? Na początku miałem połączenie modemowe i na staży ZoneAlarm mimo to robak jakoś wię wgryzł. Następnie instalowałem WinXP z SP2 i przesiadłem się na neo. A tu znowu się pokazał karaluch jeden. Ostatnio słyszałem taką tezę że przyczyną może być kod który wpisuje się podczas instalacj XP? Co wy na to? Skąd on się bierze?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Dino+
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 64

Dino+
Poziom 11
Post#13 24 Paź 2004 16:39    

Re: strona startowa


Bierze się od przeglądania stron WWW, albo kod świadomie wstawiony albo z niewiedzy. Trzeba uaktualniać zabezpieczenia, stosować przeglądarkę z opcjami w których trudniej zrobić krzywdę albo zmienić na inna niż domyślną. A np portu 80 ZoneAlarmem przecież nie zablokujesz. Numer seryjny nie ma najmniejszego znaczenia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> strona startowa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Strona Startowa (3)
strona startowa w ie 6 (15)
strona startowa (11)
Strona Startowa IE (3)
problem ze strona startowa (11)
Pomocy-Strona startowa (11)
zablokowana strona startowa w IE (4)
Strona startowa w IE i rejestr (4)
IE6 strona startowa (10)
Denerwujaca strona startowa.... (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.382 seconds

elektroda.pl temat RSS