Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



strona startowa


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->strona startowa Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

wawraf
Poziom 8
Post#1 24 Paź 2004 10:13  Autor tematu   

strona startowa


mialem ustawiona strone startowa jako www.google.pl, po zcasie wchodze i ciagle uruchamia mi sie http://www.my-search.cc/, moge to jakos zmienic, usunac czy cos, w rejestrze czy jak Neutral

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#2 24 Paź 2004 10:16    

Re: strona startowa


czy zmieniłeś ustawienia-próbowałeś w IE-opcje internetowe???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

wawraf
Poziom 8
Post#3 24 Paź 2004 10:28  Autor tematu   

Re: strona startowa


no jasne ze probowalem, a gdzie indziej mialbym probowac, zmienia spowrotem na obojetnie jaka witryne ale i tak to cholerstwo sie ustawia :(po zrestartowaniu kompa

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kristof
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lut 2003
Posty: 97
Miasto: Warszawa

kristof
Poziom 12
Post#4 24 Paź 2004 10:35    

Re: strona startowa


przeskanuj komputer programami
Ad-aware
SpyBot Search & Destroy
HiJackThis

te cholerstwo jest ciężkie do usunięcia..można też recznie próbować..grzebiąc w rejestrze itp.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

wawraf
Poziom 8
Post#5 24 Paź 2004 10:36  Autor tematu   

Re: strona startowa


woooo a skad te programiki moge wziasc Neutral

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mgim
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 06 Wrz 2002
Posty: 1584
Miasto: Biała Podlaska

mgim
Poziom 22
Post#6 24 Paź 2004 10:59    

Re: strona startowa


Masz "rezydenta" w rejestrze.AdAware Ci pomoże.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Dino+
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 64

Dino+
Poziom 11
Post#7 24 Paź 2004 10:59    

Re: strona startowa


Aby usunąć problem ze strona startową powinno wystarczyć:
http://209.133.47.200/~merijn/files/CWShredder.exe
Ale masz raczej jeszcze prawdopodobnie inne robactwo, a na to poczytaj np:
http://www.spybot.info/pl/index.html
oraz
http://www.lavasoftusa.com/
Powodzenia!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
wawraf
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Paź 2004
Posty: 31

wawraf
Poziom 8
Post#8 24 Paź 2004 11:03  Autor tematu   

Re: strona startowa


ten 1 link nie dziala Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43824
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#9 24 Paź 2004 12:28    

strona startowa


Arrow wawraf
Skoro nie dziala to mozna sobie poszukac na google bo jest o tym pelno stron i nie tylko z jednej mozna sciagnac.
http://www.intermute.com/spysubtract/cwshredder_download.html
http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Dino+
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 64

Dino+
Poziom 11
Post#10 24 Paź 2004 13:32    

Re: strona startowa


W załaczniku mały zestaw naprawczy: CWShredder oraz IEFIX i krótkim opisem. Rozwiąże problemy.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
malysz
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 34
Miasto: Katowice

malysz
Poziom 9
Post#11 24 Paź 2004 15:56    

Re: strona startowa


Możesz też ręcznie złapac ustrojstwo przeglądając procesy w msconfig tudziez zerkając do menadżera zadań.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mariush'ek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2004
Posty: 310
Miasto: Grojec

mariush'ek
Poziom 16
Post#12 24 Paź 2004 16:29    

Re: strona startowa


Też miałem tego robaczka. Usunołem go jakoś, ale nurtuje mnie jedno pytanie: skąd on się bierze? Na początku miałem połączenie modemowe i na staży ZoneAlarm mimo to robak jakoś wię wgryzł. Następnie instalowałem WinXP z SP2 i przesiadłem się na neo. A tu znowu się pokazał karaluch jeden. Ostatnio słyszałem taką tezę że przyczyną może być kod który wpisuje się podczas instalacj XP? Co wy na to? Skąd on się bierze?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Dino+
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2004
Posty: 64

Dino+
Poziom 11
Post#13 24 Paź 2004 16:39    

Re: strona startowa


Bierze się od przeglądania stron WWW, albo kod świadomie wstawiony albo z niewiedzy. Trzeba uaktualniać zabezpieczenia, stosować przeglądarkę z opcjami w których trudniej zrobić krzywdę albo zmienić na inna niż domyślną. A np portu 80 ZoneAlarmem przecież nie zablokujesz. Numer seryjny nie ma najmniejszego znaczenia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> strona startowa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Strona Startowa (3)
strona startowa w ie 6 (15)
strona startowa (11)
Strona Startowa IE (3)
problem ze strona startowa (11)
Pomocy-Strona startowa (11)
zablokowana strona startowa w IE (4)
Strona startowa w IE i rejestr (4)
IE6 strona startowa (10)
Denerwujaca strona startowa.... (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl temat RSS