Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



strona startowa


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->strona startowa Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
wawraf
Level 9
Joined: 11 Oct 2004
Posts: 31
wawraf
Level 9
Post#1 24 Oct 2004 10:13  Topic author   

strona startowa


mialem ustawiona strone startowa jako www.google.pl, po zcasie wchodze i ciagle uruchamia mi sie http://www.my-search.cc/, moge to jakos zmienic, usunac czy cos, w rejestrze czy jak :|

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#2 24 Oct 2004 10:16    

Re: strona startowa


czy zmieniłeś ustawienia-próbowałeś w IE-opcje internetowe???

Helpful post? + 0
Back to top
wawraf
Level 9
Joined: 11 Oct 2004
Posts: 31
wawraf
Level 9
Post#3 24 Oct 2004 10:28  Topic author   

Re: strona startowa


no jasne ze probowalem, a gdzie indziej mialbym probowac, zmienia spowrotem na obojetnie jaka witryne ale i tak to cholerstwo sie ustawia :(po zrestartowaniu kompa

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kristof
Level 13
Location: Warszawa
Joined: 11 Feb 2003
Posts: 97
Helped: 2
kristof
Level 13
Post#4 24 Oct 2004 10:35    

Re: strona startowa


przeskanuj komputer programami
Ad-aware
SpyBot Search & Destroy
HiJackThis

te cholerstwo jest ciężkie do usunięcia..można też recznie próbować..grzebiąc w rejestrze itp.

Helpful post? + 0
Back to top
wawraf
Level 9
Joined: 11 Oct 2004
Posts: 31
wawraf
Level 9
Post#5 24 Oct 2004 10:36  Topic author   

Re: strona startowa


woooo a skad te programiki moge wziasc :|

Helpful post? + 0
Back to top
mgim
Level 29
Location: Biała Podlaska
Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1584
Helped: 15
Post rating: 4
mgim
Level 29
Post#6 24 Oct 2004 10:59    

Re: strona startowa


Masz "rezydenta" w rejestrze.AdAware Ci pomoże.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Dino+
Level 13
Joined: 21 Oct 2004
Posts: 64
Helped: 2
Post rating: 1
Dino+
Level 13
Post#7 24 Oct 2004 10:59    

Re: strona startowa


Aby usunąć problem ze strona startową powinno wystarczyć:
http://209.133.47.200/~merijn/files/CWShredder.exe
Ale masz raczej jeszcze prawdopodobnie inne robactwo, a na to poczytaj np:
http://www.spybot.info/pl/index.html
oraz
http://www.lavasoftusa.com/
Powodzenia!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wawraf
Level 9
Joined: 11 Oct 2004
Posts: 31
wawraf
Level 9
Post#8 24 Oct 2004 11:03  Topic author   

Re: strona startowa


ten 1 link nie dziala :(

Helpful post? + 0
Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 48195
Helped: 8984
Post rating: 766
Kolobos
Spec od komputerów
Post#9 24 Oct 2004 12:28    

strona startowa


:arrow: wawraf
Skoro nie dziala to mozna sobie poszukac na google bo jest o tym pelno stron i nie tylko z jednej mozna sciagnac.
http://www.intermute.com/spysubtract/cwshredder download.html
http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Dino+
Level 13
Joined: 21 Oct 2004
Posts: 64
Helped: 2
Post rating: 1
Dino+
Level 13
Post#10 24 Oct 2004 13:32    

Re: strona startowa


W załaczniku mały zestaw naprawczy: CWShredder oraz IEFIX i krótkim opisem. Rozwiąże problemy.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
malysz
Level 12
Location: Katowice
Joined: 26 Sep 2004
Posts: 34
Helped: 3
malysz
Level 12
Post#11 24 Oct 2004 15:56    

Re: strona startowa


Możesz też ręcznie złapac ustrojstwo przeglądając procesy w msconfig tudziez zerkając do menadżera zadań.

Helpful post? + 0
Back to top
mariush'ek
Level 17
Location: Grojec
Joined: 22 Sep 2004
Posts: 310
Helped: 21
Post rating: 8
mariush'ek
Level 17
Post#12 24 Oct 2004 16:29    

Re: strona startowa


Też miałem tego robaczka. Usunołem go jakoś, ale nurtuje mnie jedno pytanie: skąd on się bierze? Na początku miałem połączenie modemowe i na staży ZoneAlarm mimo to robak jakoś wię wgryzł. Następnie instalowałem WinXP z SP2 i przesiadłem się na neo. A tu znowu się pokazał karaluch jeden. Ostatnio słyszałem taką tezę że przyczyną może być kod który wpisuje się podczas instalacj XP? Co wy na to? Skąd on się bierze?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Dino+
Level 13
Joined: 21 Oct 2004
Posts: 64
Helped: 2
Post rating: 1
Dino+
Level 13
Post#13 24 Oct 2004 16:39    

Re: strona startowa


Bierze się od przeglądania stron WWW, albo kod świadomie wstawiony albo z niewiedzy. Trzeba uaktualniać zabezpieczenia, stosować przeglądarkę z opcjami w których trudniej zrobić krzywdę albo zmienić na inna niż domyślną. A np portu 80 ZoneAlarmem przecież nie zablokujesz. Numer seryjny nie ma najmniejszego znaczenia.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> strona startowa
Page 1 of 1

Similar topics to strona startowa

Strona Startowa (3)
strona startowa w ie 6 (15)
strona startowa (11)
Strona Startowa IE (3)
problem ze strona startowa (11)
Pomocy-Strona startowa (11)
zablokowana strona startowa w IE (4)
Strona startowa w IE i rejestr (4)
IE6 strona startowa (10)
Denerwujaca strona startowa.... (12)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.118 seconds