X

Powolne otwieranie stron - 20Mb

22 Feb 2011 21:58 KMkm4
  • #1 22 Feb 2011 21:58
    km4
    Level 17  
    Helpful post? (0)
    Siema,
    mam problem z powolnym otwieraniem się stron www. Wszystkie strony strasznie wolno odpalają się w przeglądarkach: chrome, opera, ie, ff.

    Mam 2 laptopy. Na pierwszym wszystko pięknie śmiga strony wyświetlają się błyskawicznie po kliknięciu enter, ładowanie filmików itd lux.
    Natomiast na drugim laptopie o dziwo strony powolnie, jakbym korzystał z modemu. Mozolnie a czasami w ogóle nie dochodzi do odpalenia strony, muszę klikać w odśwież.

    Przeskanowałem laptop i nic nie wykazało, czysty. (Skan: Malwarebytes' Anti-Malware i Doktorem)

    Nie wiem jak to możliwe. Internet mam w osiedlowej sieci nawet 20mb.
    Laptop z vista.

    SS:
    Powolne otwieranie stron - 20Mb

    Powolne otwieranie stron - 20Mb

    Macie jakiś pomysł na takie co?
  • #2 22 Feb 2011 22:13
    vampire86
    Level 35  
    Helpful post? (0)
    1. Podaj dokładną specyfikację tego notebooka.
    2. Czy sprawdzałeś jakie jest obciążenie sieci na ww. notebooku?
  • #3 22 Feb 2011 22:21
    km4
    Level 17  
    Topic author Helpful post? (0)
    Laptop: HP Compaq presario cq61, intel core2 duo t6400 @2.00GHz, 4GB Ram, Vista home sp2

    2. nie wiem czym to miałbym sprawdzić. Sieć jest używana w tej chwili przez 1 laptop. Właśnie ten.
  • #4 23 Feb 2011 00:25
    vampire86
    Level 35  
    Helpful post? (0)
    km4 wrote:
    2. nie wiem czym to miałbym sprawdzić. Sieć jest używana w tej chwili przez 1 laptop. Właśnie ten.

    CTRL + SHIFT + ESC następnie zakładka sieć. Obserwuj jak się będzie zmieniał wykres podczas wykonywania różnych czynności, w tym otwierania stron www. Również analogicznie obejrzyj potem zakładkę wydajność. Być może coś Ci mieli notebook w sieci (zakładka sieć), bądź coś przeciąża sprzęt (zakładka wydajność), stąd wolne otwieranie stron.
  • #5 23 Feb 2011 09:38
    km4
    Level 17  
    Topic author Helpful post? (0)
    Nie powinno tak być raczej.
    Sieci są całkiem ok nie ma skoków dużych itd wykres czyściutki. Za to na wydajności o dziwo pisząc tego newsa mam użycie pamięci 1,81GB i użycie procka do 10%. Odpalono 84 procesy. Na pasku mam tylko (chrome 4 zakładki, opera 3 zakładki, komunikator i menadżer zadań)

    Dziwi mnie właśnie to, że użycie pamięci takie wysokie.
    Patrząc na obciążenie CPU, dochodzi nawet do 100% gdy ładuje jakąkolwiek nowo otwartą stroną.

    Używam NOD32 z wyłączoną opcją Heuristics.

    /edit:
    Usunąłem NOD32 i zainstalowałem avasta. Zużycie pamięci 1,23GB, 79 procesów.

    Nie mam pojęcia co dalej może mi mulić strony i laptop przy otwieraniu www procek 50-100%
  • #6 23 Feb 2011 12:11
    rumarcin11
    Level 10  
    Helpful post? (0)
    ja bym twoim miejscu od nowa instalował system nie wiadomo co może być.
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products