Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?
Autor
Wiadomość
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#1 Post autora tematu 04 Mar 2011 16:42   

ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Witam mam problem.
Mam w/w router który na kablu LAN śmiga elegancko.
Chciałem go podłączyć przez WiFi do laptopa.
Laptop wynajduje Router, łączy się z nim, moc idealne lecz internetu nie ma.

Jak skonfigurować laptopa aby odbierał internet :)
Bardzo proszę o pomoc.

Tomek
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2011 16:42   





Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#2 04 Mar 2011 18:04   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI


Podaj nazwę routera i konfiguracje. Najlepiej zrób skreeny z okna konfiguracyjnego routera i z konsoli po wpisaniu ipconfig /all
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#3 Post autora tematu 04 Mar 2011 18:19   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


A gdzie mam wpisac ipconfig /all ??

Fotka z Interface Setup/Wireless
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

Moze chodzi tu o jakies typy zabezpieczeń?? WPA-P albo typ szyfrowanie tkip/aes??
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#4 04 Mar 2011 18:28   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Start-->uruchom-->cmd-->ipconfog /all.
Konfiguracje routera pokaż też z innych okien, zwłaszcza z LAN i wirless
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#5 Post autora tematu 04 Mar 2011 18:41   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


ip CONFIG/ALL z komputera:
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

Router:
zakładka Internet:
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

Załadka LAN:
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

Zakładka Wireless: Fotka była w poprzedniej wiadomości.

Czy z laptopa też mam zrobić cmd=>ipconfig/all ??
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#6 04 Mar 2011 18:49   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


W konfiguracji routera masz ustawione zabezpieczenie w zakładce wirless.
Authentication type- wyłącz to, powinno być disable czy off do wyboru. A później zapisz ustawienia.
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#7 Post autora tematu 04 Mar 2011 18:52   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Jeśli to wyłącze to tracę hasło żeby nikt się nie włamał...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2011 18:52   





Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#8 04 Mar 2011 18:54   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Wyłącz na chwile żeby sprawdzić czy pomogło. W laptopie też zrób ipconfig /all
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2011 18:54   





Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#9 Post autora tematu 04 Mar 2011 18:56   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Sprawdziłem, nie działa.
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#10 04 Mar 2011 18:59   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


W laptopie też zrób ipconfig /all
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#11 Post autora tematu 04 Mar 2011 19:02   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Microsoft Windows [Wersja 6.0.6000]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\Tomasz>ipconfig/all

Konfiguracja IP systemu Windows

Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Tomasz-Laptop
Sufiks podstawowej domeny DNS . . :
Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy
Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie

Karta Ethernet Połączenie lokalne 2:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Pinnacle PCTV Ethernet-Adapter
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-30-8D-00-00-00
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::5c2e:31f6:8542:5858%14(Preferowane)

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.77.70(Preferowane)
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 4 marca 2011 16:47:34
Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 7 marca 2011 16:47:34
Brama domyślna. . . . . . . . . . :
Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 318779533
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1F-3A-14-14-DC
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::60e5:e800:2dd7:984c%11(Preferowane)

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1(Preferowane)
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . :
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fe80::60e5:e800:2dd7:984c%11
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethern
et NIC (NDIS 6.0)
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1E-EC-01-37-1C
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne*:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 2:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{D70681BE-4CFA-4A9B-9DB5-EF47B2F1D
C89}
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 3:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{8E0D37E4-286A-488C-9E0E-07D839A6E
437}
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::5efe:192.168.0.1%12(Preferowane)
Brama domyślna. . . . . . . . . . :
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fe80::60e5:e800:2dd7:984c%11
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Wyłączony

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 6:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 7:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{35DD4337-A63B-4B56-80CF-261B0C3EC
D65}
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 10:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{83961466-71F3-43F5-B9D0-D79E23951
7FD}
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::5efe:192.168.77.70%18(Preferowane)

Brama domyślna. . . . . . . . . . :
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Wyłączony

C:\Users\Tomasz>
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#12 04 Mar 2011 19:19   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Masz włączone DHCP na routerze? Pokaż skreena z tego okna jeszcze.
Wejdź jeszcze w panel sterowania-->połączenia sieciowe- właściwości połączenia b\karty bezprzewodowej-->właściwości-->protokół TCP/IPv4 i zrób z tego też skreena

Dodano po 3 [minuty]:

Na karcie sieciowej laptopa masz chyba ręcznie ustawione IPv4.
Zaznacz w tym oknie do którego podałem ci ścieżkę ,,uzyskaj adres IP automatycznie. Zaznacz tak wyżej i niżej
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2011 19:19   





Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#13 Post autora tematu 04 Mar 2011 19:28   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Tutaj jest to drugie:
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

A tego pierwszegi szukam bo znaleźć nie moge DHCP

Dodano po 2 [minuty]:

Mistrzu jesteś WIELKI!
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#14 04 Mar 2011 19:29pomocny post - solucja   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


To wystarczy. Zmień to pierwsze na ,,uzyskaj adres IP automatycznie''
Powinno działać
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#15 Post autora tematu 04 Mar 2011 19:30   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Bardzo dziękuję elegancko śmiga:)
Już daje pkt-y bo jest za co. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję!!!
Powrót do góry
   
Matinek84
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 2
Miasto: koszalin

Post#16 07 Mar 2011 21:06   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


mam ten sam problem ale na karcie w laptopie mam ustawione automatyczne ip. A dalej jest tylko lokalne.
Powrót do góry
   
Magda_Anika
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 1
Miasto: znienacka

Post#17 08 Mar 2011 12:49   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Też miałam ten problem, ściągnęłam fixa ze strony MS
tu link do problemu:
http://www.jedlinski.pl/blog/?p=24

tam jest link do fixa. Z tym że po ponownym uruchomieniu nie zadziałał, uruchamiałam lapcia 2 razy i jest ok...śmiga aż miło
Powrót do góry
   
zswarog
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 1

Post#18 01 Maj 2011 23:08   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


witam mam dosc podobny problem tyle ze nie z laptopem.
w moim przypadku jest to samsung i5700

wi-fi na samsungu widzi mi moja siec ale mimo podania hasla caly czas sie nie moge polaczyc.
tak jakby komurka nie mogla zsynchronizowac sie z routerem.
w czym moze tu tkwic problem??

ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

<a title="bez tytułu.JPG" href="http://obrazki.elektroda.pl/4749707400_1304284056.jpg"><img src="http://obrazki.elektroda.pl/4749707400_1304284056_thumb.jpg" alt="bez tytułu.JPG" /></a>

wdzieczny bede za pomoc
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
zte zxv10 w300, - Przesyłanie sygnału z livebox =>zte zxv10 w300=>dekoder (1)
Neostrada jaki modem WiFi ZTE ZXV10 W300 czy Combo ZTE (8)
ZTE ZXV10 W300 - Podłączenie dwch routerów ZTE ZXV10 W300 (6)
WiFi ZTE ZXV10 W300 + wrt54gl (1)
ZTE ZXV10 W300 - Podłączenie wifi (10)
Modem od TP WiFi ZTE ZXV10 W300 brak połączenia z wifi na Vista (10)
Modem od TP WiFi ZTE ZXV10 W300 brak internetu wifi na Vista (2)
zte zxv10 w300 łączenie przez wifi (2)
Neostrada wifi zte zxv10 w300 a laptop (2)
Router ZTE ZXV10 W300 - konfiguracja WiFi (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.076 seconds

elektroda.pl temat RSS