Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?
Autor
Wiadomość
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#1 Post autora tematu 04 Mar 2011 16:42   

ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Witam mam problem.
Mam w/w router który na kablu LAN śmiga elegancko.
Chciałem go podłączyć przez WiFi do laptopa.
Laptop wynajduje Router, łączy się z nim, moc idealne lecz internetu nie ma.

Jak skonfigurować laptopa aby odbierał internet :)
Bardzo proszę o pomoc.

Tomek
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2011 16:42   





Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#2 04 Mar 2011 18:04   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI


Podaj nazwę routera i konfiguracje. Najlepiej zrób skreeny z okna konfiguracyjnego routera i z konsoli po wpisaniu ipconfig /all
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#3 Post autora tematu 04 Mar 2011 18:19   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


A gdzie mam wpisac ipconfig /all ??

Fotka z Interface Setup/Wireless
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

Moze chodzi tu o jakies typy zabezpieczeń?? WPA-P albo typ szyfrowanie tkip/aes??
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#4 04 Mar 2011 18:28   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Start-->uruchom-->cmd-->ipconfog /all.
Konfiguracje routera pokaż też z innych okien, zwłaszcza z LAN i wirless
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#5 Post autora tematu 04 Mar 2011 18:41   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


ip CONFIG/ALL z komputera:
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

Router:
zakładka Internet:
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

Załadka LAN:
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

Zakładka Wireless: Fotka była w poprzedniej wiadomości.

Czy z laptopa też mam zrobić cmd=>ipconfig/all ??
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#6 04 Mar 2011 18:49   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


W konfiguracji routera masz ustawione zabezpieczenie w zakładce wirless.
Authentication type- wyłącz to, powinno być disable czy off do wyboru. A później zapisz ustawienia.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2011 18:49   





Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#7 Post autora tematu 04 Mar 2011 18:52   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Jeśli to wyłącze to tracę hasło żeby nikt się nie włamał...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2011 18:52   





Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#8 04 Mar 2011 18:54   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Wyłącz na chwile żeby sprawdzić czy pomogło. W laptopie też zrób ipconfig /all
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#9 Post autora tematu 04 Mar 2011 18:56   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Sprawdziłem, nie działa.
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#10 04 Mar 2011 18:59   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


W laptopie też zrób ipconfig /all
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#11 Post autora tematu 04 Mar 2011 19:02   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Microsoft Windows [Wersja 6.0.6000]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\Tomasz>ipconfig/all

Konfiguracja IP systemu Windows

Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Tomasz-Laptop
Sufiks podstawowej domeny DNS . . :
Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy
Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie

Karta Ethernet Połączenie lokalne 2:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Pinnacle PCTV Ethernet-Adapter
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-30-8D-00-00-00
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::5c2e:31f6:8542:5858%14(Preferowane)

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.77.70(Preferowane)
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 4 marca 2011 16:47:34
Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 7 marca 2011 16:47:34
Brama domyślna. . . . . . . . . . :
Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 318779533
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1F-3A-14-14-DC
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::60e5:e800:2dd7:984c%11(Preferowane)

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1(Preferowane)
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . :
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fe80::60e5:e800:2dd7:984c%11
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethern
et NIC (NDIS 6.0)
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1E-EC-01-37-1C
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne*:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 2:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{D70681BE-4CFA-4A9B-9DB5-EF47B2F1D
C89}
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 3:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{8E0D37E4-286A-488C-9E0E-07D839A6E
437}
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::5efe:192.168.0.1%12(Preferowane)
Brama domyślna. . . . . . . . . . :
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fe80::60e5:e800:2dd7:984c%11
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Wyłączony

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 6:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 7:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{35DD4337-A63B-4B56-80CF-261B0C3EC
D65}
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 10:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{83961466-71F3-43F5-B9D0-D79E23951
7FD}
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::5efe:192.168.77.70%18(Preferowane)

Brama domyślna. . . . . . . . . . :
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Wyłączony

C:\Users\Tomasz>
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#12 04 Mar 2011 19:19   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Masz włączone DHCP na routerze? Pokaż skreena z tego okna jeszcze.
Wejdź jeszcze w panel sterowania-->połączenia sieciowe- właściwości połączenia b\karty bezprzewodowej-->właściwości-->protokół TCP/IPv4 i zrób z tego też skreena

Dodano po 3 [minuty]:

Na karcie sieciowej laptopa masz chyba ręcznie ustawione IPv4.
Zaznacz w tym oknie do którego podałem ci ścieżkę ,,uzyskaj adres IP automatycznie. Zaznacz tak wyżej i niżej
Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#13 Post autora tematu 04 Mar 2011 19:28   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Tutaj jest to drugie:
ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

A tego pierwszegi szukam bo znaleźć nie moge DHCP

Dodano po 2 [minuty]:

Mistrzu jesteś WIELKI!
Powrót do góry
   
robertklo
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 301
Miasto: cc

Post#14 04 Mar 2011 19:29pomocny post - solucja   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


To wystarczy. Zmień to pierwsze na ,,uzyskaj adres IP automatycznie''
Powinno działać
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2011 19:29pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
tomaso90
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 25

Post#15 Post autora tematu 04 Mar 2011 19:30   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Bardzo dziękuję elegancko śmiga:)
Już daje pkt-y bo jest za co. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję!!!
Powrót do góry
   
Matinek84
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 2
Miasto: koszalin

Post#16 07 Mar 2011 21:06   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


mam ten sam problem ale na karcie w laptopie mam ustawione automatyczne ip. A dalej jest tylko lokalne.
Powrót do góry
   
Magda_Anika
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 1
Miasto: znienacka

Post#17 08 Mar 2011 12:49   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


Też miałam ten problem, ściągnęłam fixa ze strony MS
tu link do problemu:
http://www.jedlinski.pl/blog/?p=24

tam jest link do fixa. Z tym że po ponownym uruchomieniu nie zadziałał, uruchamiałam lapcia 2 razy i jest ok...śmiga aż miło
Powrót do góry
   
zswarog
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 1

Post#18 01 Maj 2011 23:08   

Re: ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?


witam mam dosc podobny problem tyle ze nie z laptopem.
w moim przypadku jest to samsung i5700

wi-fi na samsungu widzi mi moja siec ale mimo podania hasla caly czas sie nie moge polaczyc.
tak jakby komurka nie mogla zsynchronizowac sie z routerem.
w czym moze tu tkwic problem??

ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?

<a title="bez tytułu.JPG" href="http://obrazki.elektroda.pl/4749707400_1304284056.jpg"><img src="http://obrazki.elektroda.pl/4749707400_1304284056_thumb.jpg" alt="bez tytułu.JPG" /></a>

wdzieczny bede za pomoc
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> ZTE ZXV10 W300 WIFI. Jak skonfigurować laptopa?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
zte zxv10 w300 łączenie przez wifi (2)
Modem od TP WiFi ZTE ZXV10 W300 brak internetu wifi na Vista (2)
Modem od TP WiFi ZTE ZXV10 W300 brak połączenia z wifi na Vista (10)
ZTE ZXV10 W300 - Podłączenie wifi (10)
WiFi ZTE ZXV10 W300 + wrt54gl (1)
Neostrada jaki modem WiFi ZTE ZXV10 W300 czy Combo ZTE (8)
zte zxv10 w300, - Przesyłanie sygnału z livebox =>zte zxv10 w300=>dekoder (1)
Neostrada wifi zte zxv10 w300 a laptop (2)
Router ZTE ZXV10 W300 - konfiguracja WiFi (3)
ZTE ZXV10 W300 - Neostrada, Ograniczenie Wifi Do 3mb (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.092 seconds

elektroda.pl temat RSS