Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa


  Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment ->Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
francikf1
Level 8
Location: mikołów
Joined: 24 Feb 2007
Posts: 26
francikf1
Level 8
Post#1 04 Mar 2011 20:04  Topic author   

Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa


Witam kupiłem dziś kompresor ALUP z silnikiem o mocy 11kW. Niestety po podłączeniu kompresora do sieci nic się nie dzieje. Gdy natomiast dociśnie się lewy i prawy przekaźnik silnik pracuje na wolnych obrotach, lecz jest bardzo słaby, dociśniecie lewego i środkowego powoduje wybicie bezpieczników (25A), natomiast dociśniecie środkowego i prawego nic nie daje. Proszę o jakieś rady. Jeśli się ktoś zna, to proszę napisać co do czego służy ze zdjęcia które zamieściłem..

Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
armada
Level 22
Location: Katowice i okolice
Joined: 11 Feb 2007
Posts: 559
Helped: 36
Post rating: 10
armada
Level 22
Post#2 04 Mar 2011 20:22    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Czy posiadasz schemat tego sterowania.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Adik C
Level 25
Location: śląsk
Joined: 01 Feb 2008
Posts: 709
Helped: 86
Post rating: 21
Adik C
Level 25
Post#3 04 Mar 2011 20:37    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Jaki schemat,to zwykły układ gwiazda-trójkąt sterowany czujnikiem ciśnienia,z odciążeniem, do autora tematu,ma kolega jakieś pojęcie o elektrotechnice??pozdrawiam

Dodano po 5 [minuty]:

Jak kolega by mógł to niech napisze jak czuje się na siłach,jakie tam jest sterowanie,tzn.jak się uruchamia sprężarkę,jakie ma czujniki,sprawdź czy na termiku z silnika niema zadziałania termicznego,i masz przerwany obwód sterowania,sprawdź też jak masz przyciski zał,wył, przycisk NC,ale najpierw konkrety zrób krótki opis,i nie wciskaj tych styczników jak nie masz o tym pojęcia!! bo jeszcze je sobie skleisz,pozdrawiam

Dodano po 2 [minuty]:

PS.nawet dobry zakup jak na leciwy już model.

Helpful post? + 0
Back to top
Jerzy Bartnicki
Level 23
Location: szczecin
Joined: 07 May 2009
Posts: 543
Helped: 51
Post rating: 2
Jerzy Bartnicki
Level 23
Post#4 04 Mar 2011 20:38    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Witam
Jest to typowy układ gwiazda - trójkąt.
Najpierw załączają sie styczniki zewnętrzne, następnie prawy odpada a w jego miejsce natychmiast załącza się środkowy. Proszę sprawdzić wyłącznik termiczny.
Podaję podstawowy schemat, u Pana jest bardzo podobnie.
Jerzy
Ale myślę że lepiej jak Pan poprosi o pomoc kogoś co wie o co chodzi. To że wywala bezpieczniki uważam za normalne w Pana przypadku, może jak układ będzie sam startował powinno być dobrze.
Nie mogę wkleić bo mam format PDF. Proszę poszukać na Elektrodzie " Sterowanie_silnikami_Y_D[1]. Jak Pan nie znajdzie proszę podać wiadomość na jerzyhome(malpa)wp.pl prześlę schemat.
Jerzy

Helpful post? + 0
Back to top
12robert12
Level 28
Location: Kraków-Katowice
Joined: 15 Feb 2003
Posts: 950
Helped: 104
Post rating: 15
12robert12
Level 28
Post#5 04 Mar 2011 20:42    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Prosty układ rozruchu gwiazda-trójkąt z układem czasowym i termikiem. Nie widać czy jest przekażnik kontroli faz. Kompresor powinien mieć oznaczenie w którą stronę ma się kręcić - należy to sprawdzić zaraz po uruchomieniu.

Sprawdź przekaźnik termiczny czy nie zadziałał, pod lewym stycznikiem jest termik naciśnij czarny guzik.

Helpful post? + 0
Back to top
Krzysztof Kamienski
Level 37
Location: Paramaribo Surinam
Joined: 25 Mar 2008
Posts: 3361
Helped: 279
Post rating: 126
Krzysztof Kamienski
Level 37
Post#6 05 Mar 2011 03:36    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


A zyle N Kolega podlaczyl ? Bo z fotografi wynika, ze NIE, a sterowanie tego ukladu jest na 220 V bez transformatora separujacego. To dzialac to nie bedzie, a stwarza poważne zagrożenie !!!!

Helpful post? + 0
Back to top
francikf1
Level 8
Location: mikołów
Joined: 24 Feb 2007
Posts: 26
francikf1
Level 8
Post#7 05 Mar 2011 07:19  Topic author   

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


NIemam do tego układu schematu.Proszę napisać pod co podłączyć tążyłę N ..CZyli musi być 5 żył?? 3 fazy podłączony na stycznik tak jak jest.Uziemienie do listwy tak jak jest podłączone ,a gdzie podłączyć żyłę N??

Helpful post? + 0
Back to top
:
Level 19
Joined: 30 Dec 2010
Posts: 342
Helped: 22
Post rating: 14
:
Level 19
Post#8 05 Mar 2011 09:22    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Z tego co można wywnioskować to powinien być podłączony PEN. Żeby podłączyć oddzielnie N i PE, trzeba by na tych mostkach porozdzielać.
Bez elektryka tu się raczej nie obejdzie...

Helpful post? + 0
Back to top
francikf1
Level 8
Location: mikołów
Joined: 24 Feb 2007
Posts: 26
francikf1
Level 8
Post#9 05 Mar 2011 10:21  Topic author   

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Może zastosować soft start do silników 11kW?? w tym wypadku trzeba by było podłączyć silnik w trójkąt??Może poprzez to silnik by się normalnie uruchamiał i osiągał nominalne obroty.Na wyjściu z sprężarki zastosowałbym zawórodpręzający sprężarkę podczas rozruchu.Cisnienie tego kompresora to 11 bar ja po trzebuje tylko 8 bar..Co wy na to?? bedzie dzialać przy moich bezpiecznikach 25A.Dodam jeszcze ze prąd znamionowy do połączenia w trójkąt to 24A,silnik bedzie sam pracował na tych bezpiecznikach

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
:
Level 19
Joined: 30 Dec 2010
Posts: 342
Helped: 22
Post rating: 14
:
Level 19
Post#10 05 Mar 2011 11:48    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Zawór na pewno by się przydał. Powinno działać i w obecnym układzie, ale trzeba tylko prawidłowo wszystko podłączyć i przejrzeć. Soft start to raczej przerost formy nad treścią w tym przypadku.

Helpful post? + +1
Back to top
francikf1
Level 8
Location: mikołów
Joined: 24 Feb 2007
Posts: 26
francikf1
Level 8
Post#11 05 Mar 2011 13:17  Topic author   

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Męczyłem się dziś z tym pół dnia i nic.Podłączyłem osobne zasilanie 220V pod przewód który idzie od wyłącznika termicznego na cewki a kable z wyłącznika termicznego podłączyłem bez pośrednio pod cewki gdzie on był podłączony.Nic nawet nie reaguje.Dodaje parę zdjęć może ktoś będzie miał jakiś pomysł.

Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa

Helpful post? + 0
Back to top
:
Level 19
Joined: 30 Dec 2010
Posts: 342
Helped: 22
Post rating: 14
:
Level 19
Post#12 05 Mar 2011 16:24    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Bezpiecznik tam masz w sterowaniu, nie spalony ? Włącznik ciśnieniowy podłączony prawidłowo (styk zwarty gdy za małe ciśnienie) ? Ręczny przełącznik koło bezpiecznika działa jak należy ? Sprawdź "termik" powinien być zwarty na stykach gdzie są podłączone cienkie przewody sterownicze (styki 95 i 96).

Zawory upustowe masz dwa, pewnie na obu stopniach...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
andrjalo
Level 18
Location: Dębica
Joined: 23 Oct 2005
Posts: 248
Helped: 13
Post rating: 3
andrjalo
Level 18
Post#13 05 Mar 2011 16:29    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Ja bym zaczął od przekaznika czasowego.Jest na zdjęciu. Po naciśnięciu startu na wspólnym styku powinno pojawiś się napięcie. Najprawdopodobniej go nie ma. I po przewodzie znaleść przyczynę jego braku.

Helpful post? + 0
Back to top
12robert12
Level 28
Location: Kraków-Katowice
Joined: 15 Feb 2003
Posts: 950
Helped: 104
Post rating: 15
12robert12
Level 28
Post#14 05 Mar 2011 16:40    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Ze zdjęć widać, że jest bezpiecznik w dolnym prawym rogu. Należy go sprawdzić, następnie przełącznik obok niego załączający.

Dla elektryka to maks. 20min

Helpful post? + 0
Back to top
francikf1
Level 8
Location: mikołów
Joined: 24 Feb 2007
Posts: 26
francikf1
Level 8
Post#15 05 Mar 2011 18:56  Topic author   

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Witam znalazłem przyczyne wybijania bezpieczników.Połaczenie w gwiazde jest na 600V i po przelączeniu w trójkąt który jest na 380V Wybija.Silnik podczas połączenia w gwiazde która jest na 600V osiąga gdzies 1/3 obrotów nominalnych i pobiera prąd 32A na faze a powinien według tabliczki znamionowej pobierać 14A.Niestety muszę go przezwoić .Oriętuje się ktoś Jaki jest kosz przezwojenia silnika 11KW ?? na 380V??

Dodano po 2 [minuty]:

Niestety nie mam podłączonego czujnika ciśnienia i może dlatego gdzieś w obwodzie będzie przerwa.Wie ktoś gdzie się podłącza przewody tego czujnika ciśnienia??Bo spróbuje je zmostkowac.

Helpful post? + 0
Back to top
:
Level 19
Joined: 30 Dec 2010
Posts: 342
Helped: 22
Post rating: 14
:
Level 19
Post#16 05 Mar 2011 18:59    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Zdejmij paski klinowe, niech silnik się rozpędzi i dopiero zmierz prąd na obu biegach, przy pełnych obrotach.

14A to by pobierał przy pełnym obciążeniu połączony w gwiazdę i zasilony z sieci 690V (do dyspozycji masz sieć 400V).

Przełącznik ciśnieniowy w szereg z tym bezpiecznikiem możesz wstawić - czyli na "fazie" zasilającej obwód sterowniczy.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Krzysztof Kamienski
Level 37
Location: Paramaribo Surinam
Joined: 25 Mar 2008
Posts: 3361
Helped: 279
Post rating: 126
Krzysztof Kamienski
Level 37
Post#17 05 Mar 2011 19:37    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Ten uklad musi byc podłączony 5żyłowym kablem !! Co do śilnika, jest ok. bo po przełączenu z gwiazdy w trojkat pracuje na 400V. Te pare niebieskich przewodow, na mostku, na bodaj ostatnim zdjeciu, gdzie jest podłączone ??

Dodano po 2 [minuty]:

Acha, jeszcze jedno- czy ten kompresor jest wyposażony w elektrozawór startowy ?

Dodano po 2 [minuty]:

Sorry, nie dopatrzylem, ma dwa elektrozawory.

Dodano po 2 [minuty]:

12robert12_ to nie bezpiecznik, a przekaznik czasowy, ja tam bezpiecznika dopatrzec sie nie moge.

Dodano po 8 [minuty]:

Jeszcze raz, tym razem na powaznie- jezeli masz Skype + multimetr, na podstawie tych fotek moze Cie doprowadze z tym do uruchomienia, lub nie :cry: / :D

Helpful post? + 0
Back to top
Adik C
Level 25
Location: śląsk
Joined: 01 Feb 2008
Posts: 709
Helped: 86
Post rating: 21
Adik C
Level 25
Post#18 05 Mar 2011 19:51    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


No to jedziemy po trupach bo kolega lekko sobie nie radzi,na drugim styczniku od lewej z ostatniej fazy masz mostek brązowym przewodem na termik,sprawdź czy masz na nim fazę,jak tak to weź zrób mostek z tego brązowgo na czasówkę na zacisk A,ale sprawdz najpierw czy ktoś nie podłączył na A zera,to wtedy mostek do B,ale stawiam żed jak dasz do A to układ ruszy,wtedy tylko szukać przyczyny,przerwy, na stykach z przycisków lub lca,rozruch ustaw na 3s,na próbę góra 5s,pozdrawiam

Dodano po 4 [minuty]:

Pytanie pomocnicze a jak byś miał schemat to dał byś radę coś z nim zdziałać? bo mogę koledze wstawić schemat z kompresora tłokowego VAN,inna firma ale układ ten sam prosta gwiazda trójkąt.

Helpful post? + 0
Back to top
:
Level 19
Joined: 30 Dec 2010
Posts: 342
Helped: 22
Post rating: 14
:
Level 19
Post#19 05 Mar 2011 20:12    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Adik C wrote:
Pytanie pomocnicze a jak byś miał schemat to dał byś radę coś z nim zdziałać? bo mogę koledze wstawić schemat z kompresora tłokowego VAN,inna firma ale układ ten sam prosta gwiazda trójkąt.

Ta jasne, główne połączenia takie same, cała reszta inna :D
Jak widać coś tam już działa wiec wasze powyższe porady na razie są zbyteczne...

Krzysztof Kamienski wrote:
Ten uklad musi byc podłączony 5żyłowym kablem !!
A 4 żyłowym nie może ?

Krzysztof Kamienski wrote:
12robert12_ to nie bezpiecznik, a przekaznik czasowy, ja tam bezpiecznika dopatrzec sie nie moge.
Daj że spokój, przecież bezpiecznik jest widoczny jak "byk" w całkiem innym miejscu...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Krzysztof Kamienski
Level 37
Location: Paramaribo Surinam
Joined: 25 Mar 2008
Posts: 3361
Helped: 279
Post rating: 126
Krzysztof Kamienski
Level 37
Post#20 05 Mar 2011 20:23    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Adik C_ chyba masz racje, z tym ze zdaje sie w rogu, prawym, na bocznej sciance widze wylacznik blyskawiczny, ktory sluzy do uruchomienia calosci. Nie widac przyciskow start-stop. Tyle tylko, ze calosc sterowania musi byc zasilana i z drugiej strony, wyglada mi to na ten izolowany mostek z niebieskimi przewodami do podlaczenia PEN. Dalej - elektrozawory upustowo-startowe podlaczone maja byc rownolegle do cewki stycznika (Y) (srodkowego) Wylacznik cisnieniowy ma byc polaczony szeregowo z tym niby glownym, na sciance.

Dodano po 3 [minuty]:

Cd. Jezeli uszkodzony byl by przekaznik czasowy, to prawdopodobnie uklad uruchomil by sie tylko w trybie gwiazdy (Y)

Helpful post? + 0
Back to top
:
Level 19
Joined: 30 Dec 2010
Posts: 342
Helped: 22
Post rating: 14
:
Level 19
Post#21 05 Mar 2011 20:23    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Krzysztof Kamienski wrote:
Nie widac przyciskow start-stop


A jak niby chciałbyś z nich skorzystać bez dodatkowego przekaźnika...

Helpful post? + 0
Back to top
Krzysztof Kamienski
Level 37
Location: Paramaribo Surinam
Joined: 25 Mar 2008
Posts: 3361
Helped: 279
Post rating: 126
Krzysztof Kamienski
Level 37
Post#22 05 Mar 2011 20:28    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


: _ Fakt, jest oprawka bezpiecznika pod tym wylacznikiem, sorry. Klient ucichł, więc co? Debatujemy dalej ?

Helpful post? + 0
Back to top
francikf1
Level 8
Location: mikołów
Joined: 24 Feb 2007
Posts: 26
francikf1
Level 8
Post#23 06 Mar 2011 15:31  Topic author   

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Najwazniejszy problem jak narazie to silnik który ma uzwojenie w gwiezdzie na 660V i mam problem z samym jego uruchomieniem.Orietujecie sie czy trzeba od nowa przezwajac silnik czy mozna jakos to ominąć i załączać go bez pośrednio z trójkąta który jest na 380V.MOze ktos ma do sprzedania silnik 11kW

Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa

Helpful post? + 0
Back to top
marian_em
Level 25
Location: Brzozów
Joined: 13 Aug 2006
Posts: 830
Helped: 59
Post rating: 13
marian_em
Level 25
Post#24 06 Mar 2011 15:33    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Każdy silnik posiadający rozruch y/d można startować bezpośrednio w trójkącie. Tylko się zdecyduj czy jest on do przezwojenia czy pracuje poprawnie bo nie ma możliwości aby taki silnik poprawnie pracujący w trójkącie nie chciał pracować w gwieździe.

Helpful post? + 0
Back to top
francikf1
Level 8
Location: mikołów
Joined: 24 Feb 2007
Posts: 26
francikf1
Level 8
Post#25 06 Mar 2011 15:47  Topic author   

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


po podłączeniu silnika w gwiazdę która jest na 660v silnik osiaga jakies 1/4 obrotów nominalnych nastepnie po szybkim przelączeniu w trójkąt(silnik sie nadal obraca) natychmiast wybija bezpieczniki za licznikiem ktore mam B25A.Morzna jakoś to rozwiązać żeby nie wybijało bezpieczników?? w połączeniu w gwiazdę silnik powinien osiągać znamionowe obroty?? Znalazłem na allegro softstart który zmniejsza pobór pradu przy rozruchu o 50% tylko ze on kosztuje 1100zł.. jeśli mi to ktoś zrobi dam mu połowe z tego.



Mod. ROBSON33
Regulamin 15
Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .


Helpful post? + 0
Back to top
andrjalo
Level 18
Location: Dębica
Joined: 23 Oct 2005
Posts: 248
Helped: 13
Post rating: 3
andrjalo
Level 18
Post#26 06 Mar 2011 15:53    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Na mój gust to źle odczytuje pan tabliczkę moze została pomyłka na niej. W gwiezdzie napięcie jest mniejsze i wynosi 220V na uzwojenie . A w trójkącie wynosi 380V na uzwojenie. Dla mnie ten silnik wytrzymuje 660V i moze być podłączany w gwiazadę i w trójkąt. Prądy opisane są prawidłowo przy napięciu 220V na uzwojenie prąd jest niższy a przy napięciu 380V jest wyższy. Po drugie skrzynka sterowania pokazuje wyraźnie że zasilaqnie jest jedno a nie dwa. Może pan zrobić inaczej, bezpośrednio podpiąć 3 fazy pod górne zaciski silnika i zewrzeć dolne i podać napięcie, silnik bębzie się kręcił w gwieździe pobierając ok 14A. Puszczanie go w trójkąt nie polecam ale może pan kupić przełącznik gwiazda trójkąt i za pomocą niego sprawdzić silnik. Jest to przełącznik ręczny co w prawo łączy silnik w gwiazdę a w lewo w trójkąt. Następnie jak się rozpędzi przełączyć w trójkąt. Oczywiście potrzeba pomierzyć prądy i w gwieżdzie i w tójkącie jak prądy się pokryją to silnik jest ok i należy wrócić do sterowania w skrzynce.

Helpful post? + 0
Back to top
francikf1
Level 8
Location: mikołów
Joined: 24 Feb 2007
Posts: 26
francikf1
Level 8
Post#27 06 Mar 2011 16:04  Topic author   

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Prady zmierzylem wynosza 32A na faze w gwieździe według tabliczki znamionowej powinno byc 14A.Zmierzyłem cewki w silniku każda z nich ma taki sam opór i wynosi 1,2 Ohma.


Mod. ROBSON33
Regulamin 15
Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .


Helpful post? + 0
Back to top
andrjalo
Level 18
Location: Dębica
Joined: 23 Oct 2005
Posts: 248
Helped: 13
Post rating: 3
andrjalo
Level 18
Post#28 06 Mar 2011 16:11    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


To jest przy napięciu 220V na uzwojenie. Przy napięciu miedzyfazowym 660 było by w granicach 80A. Niech pan zmierzy prąd gwiazdy na silniku rozsprzężonym z kompresorem.

Helpful post? + 0
Back to top
:
Level 19
Joined: 30 Dec 2010
Posts: 342
Helped: 22
Post rating: 14
:
Level 19
Post#29 06 Mar 2011 16:26    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


Silnik, który ma być uruchamiany y/d musi mieć takie uzwojenia, tzn. 660/380V albo 690/400V.
Ciężko będzie rozwiązać tą sprawę... Poszukaj "kumatego" elektryka.

Helpful post? + 0
Back to top
marian_em
Level 25
Location: Brzozów
Joined: 13 Aug 2006
Posts: 830
Helped: 59
Post rating: 13
marian_em
Level 25
Post#30 06 Mar 2011 17:16    

Re: Sterowanie kompresora ALUP 11kW niedziała


francikf1 wrote:
po podłączeniu silnika w gwiazdę która jest na 660v silnik osiaga jakies 1/4 obrotów nominalnych nastepnie po szybkim przelączeniu w trójkąt(silnik sie nadal obraca) natychmiast wybija bezpieczniki za licznikiem ktore mam B25A.Morzna jakoś to rozwiązać żeby nie wybijało bezpieczników?? w połączeniu w gwiazdę silnik powinien osiągać znamionowe obroty??
Zdjąłeś paski czy sprawdzasz go w warunkach bojowych? Bo jeśli silnik jest połączony ze sprężarką to Twoje pomiary i efekty jego uruchamiania są - można by rzec - całkiem normalne.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment -> Sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to sterowanie kompresora ALUP 11kW nie działa

Softstart 11KW - sterowanie silnika w locie. (8)
Silnik 11kW G/T nie wchodzi na obroty bez obciążenia (13)
Kompresor ALUP VARIO 7,5KW 1010 V400 ALP (3)
Naprawa kompresora 24l. Części do kompresora. (3)
Kompresor śrubowy airpol 11kW nie uruchamia się ponownie (17)
VLT 3542 18kW - Nie chce ruszyć silnika 11KW (21)
Nie działa sterowanie bramą. (6)
Introx G1 - Nie działa sterowanie (2)
Nie działa sterowanie migomatem (8)
Sterownik NICE Spido nie działa sterowanie (14)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.13 seconds