Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Windows XP restarty po wyjęciu i włożeniu kości RAM.

adekpp 06 Mar 2011 10:27 1571 6
  • #1 06 Mar 2011 10:27
    adekpp
    Poziom 2  

    Witam może zacznę od początku... ;]

    System działał poprawnie do czasu wyjęcia kości pamięci RAM, tylko wyjęcia i włożenia z powrotem.
    Po tej czynności gdy uruchomiłem komputer na starcie zacząłem otrzymywać błędy.
    Od wszystkich aplikacji które były zainstalowane... m.in. google chrome, sterowniki realtek itd, itp.
    Treść ich była bardzo podobna: nie można odnaleźć urządzenia/ścieżki... etc.
    Po następnym restarcie ukazał mi się blue screen z

    CDFS_FILE_SYSTEM
    STOP: 0x00000026
    cdfs.sys - Adress F76DB5E5


    Gdy próbowałem instalować Windowsa z sp3 podczas czynności gdy instalator kopiuje pliki napotkałem mnóstwo problemów z problemem kopiowania. Wciskając ESC w celu pominięcia zanowu otrzymałem bluescreen o kodzie

    STOP: 0x0000007B

    Więc postanowiłem podłączyć dysk pod swój pc i zainstalować system. Jak się okazało instalacja przeszła bez żadnych problemów. I tutaj się zaczyna znowu...
    Podłączam dysk pod pc pod którym był uruchamiam komputer system się ładuje... ukazuje się pulpit
    i...
    błąd service.exe i odliczanie w dół + błąd lsass.exe o treści "określono nieprawidłowe DOJŚCIE"
    Mysz i klawiatura w ogóle nie działa.
    Po ponownym restarcie już nie ukazuje się żaden błąd tylko widzę pulpit, oczywiście mysz, klawiatura nie działają i za chwile komputer ponownie się restartuje i tak w koło.

    log z HiJackThis z działającym komputerem:

    Code:
    Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
    
    Scan saved at 09:47:39, on 2011-03-06
    Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16640)
    Boot mode: Normal

    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\savedump.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe
    C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
    C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
    O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA')
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'USŁUGA LOKALNA')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'USŁUGA SIECIOWA')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
    O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'Default user')
    O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O22 - SharedTaskScheduler: Moduł wstępnego ładowania interfejsu Browseui - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
    O22 - SharedTaskScheduler: Demon buforu kategorii składników - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll

    --
    End of file - 3199 bytes


    Wydaje mi się, że coś z BIOSem, ale czekam na pomoc :)
    Pozdrawiam.

  • #2 06 Mar 2011 11:48
    alojzy7719
    Poziom 35  

    Ile pamięci masz w komputerze? Proponuję przedmuchać sloty, wyczyścić styki pamięci, następnie przeskanować programem Mem Test.

  • #3 06 Mar 2011 12:06
    adekpp
    Poziom 2  

    Memtest zrobiony 3 pass'y i bez problemów.

  • #4 06 Mar 2011 12:39
    helmud7543
    Poziom 42  

    Podaj SMART dysku i całą konfigurację tego felernego komputera.

  • #5 06 Mar 2011 13:11
    gucwa89
    Poziom 10  

    Chyba nie wyciągałeś RAM-u gdy komp był włączony? ;>

  • #6 06 Mar 2011 13:16
    artur3554
    Poziom 13  

    Proponuje reset Biosu

  • #7 07 Mar 2011 09:05
    alojzy7719
    Poziom 35  

    Oraz update, jeżeli jest możliwość.

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme