Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

UPS do Buderusa GB152 i błąd 6A


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Systemy Grzewcze Serwis -> UPS do Buderusa GB152 i błąd 6A
Autor
Wiadomość
Merlin13
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Mar 2011
Posty: 3

Post#1 Post autora tematu 06 Mar 2011 20:17   

UPS do Buderusa GB152 i błąd 6A


Witam serdecznie.

Podłączyłem kocioł Buderus GB152 z sterownikiem RC35 24 KW do UPS-a tj. akumulator zelowy 75Aph + to:
http://allegro...
Z założenia i w teorii powinno działąć bez zarzutu w przypadku zaniku fazy. Piec zadziałał ale od razu pojawił sie błąd 6A (czyli jesli dobrze znalazlem błąd jonizacji). Podłączajac normalnie pod 220v działa bez problemu. Czy ktos podłączał może piecyk do takiego UPS-a? i skąd wynika ten błąd?

pozdrawiam i z góry dzieki

Moderowano przez mirrzo:
Usunąłem link do aukcji

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2011 20:17   





Powrót do góry
   
zybie
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 1106
Miasto: wica

Post#2 06 Mar 2011 20:27   

Re: UPS do Buderusa GB152 i błąd 6A


Błąd jonizacji może wynikać z zamiany fazy w czasie przełączania sieć ups
Prawidłowo powinna przyjść faza na L oznaczone na listwie i wtedy faza przypada na elektrodę jonizacyjną. Pomiar prądu jonizacji jest mierzony faza do masy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2011 20:27   





Powrót do góry
   
Merlin13
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Mar 2011
Posty: 3

Post#3 Post autora tematu 06 Mar 2011 20:30   

Re: UPS do Buderusa GB152 i błąd 6A


Nie bardzo rozumiem. Jestem laikiem w tych sprawach. Czy wynika z tego ze jest cos zle podłaczone?


zybie napisał:
Błąd jonizacji może wynikać z zamiany fazy w czasie przełączania sieć ups
Prawidłowo powinna przyjść faza na L oznaczone na listwie i wtedy faza przypada na elektrodę jonizacyjną. Pomiar prądu jonizacji jest mierzony faza do masy.

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2011 20:30   





Powrót do góry
   
zybie
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 1106
Miasto: wica

Post#4 06 Mar 2011 20:36   

Re: UPS do Buderusa GB152 i błąd 6A


Sprawdż cz faza jest w tym samym miejscu w czasie pracy w sieci i z UPSa
Powrót do góry
   
Merlin13
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Mar 2011
Posty: 3

Post#5 Post autora tematu 06 Mar 2011 20:53   

Re: UPS do Buderusa GB152 i błąd 6A


Ok jutro sprawdze bo nie jestem na miejscu. Zasięgnołem języka i okazuje sie, ze własnie niektóre UPS-y lub tez agregaty prądotwórcze maja faze w obu dziurach. Jakas na to rada będzie? jak to obejsc aby nie uszkodzic ani pieca ani przetwornika aby smigało wszystko.

pozdrawiam

zybie napisał:
Sprawdż cz faza jest w tym samym miejscu w czasie pracy w sieci i z UPSa

Powrót do góry
   
shy
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 07 Wrz 2002
Posty: 54

Post#6 07 Mar 2012 01:09   

Re: UPS do Buderusa GB152 i błąd 6A


Witam

Dla potomnych... Kazdy piec gazowy kontroluje ciaglosc polaczenia N z PE. Wiekszosc Upsow rozpina oba bieguny zasilajace od sieci i wtedy wystepuje blad. Rozwiazaniem jest zakupic soecjalizowane urzadzenie albo zastosowac na wyjsciu upsa kit naprawczy w postaci rezystora mostkujacego N z PE. Przy testowaniu poprawnowci pracy upsa nalezy to robic przez rozpiecie zasilania bezpiecznikiem a nie wyjecie wtyczki.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Systemy Grzewcze Serwis -> UPS do Buderusa GB152 i błąd 6A
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS