Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Cyfrowy Polsat - brak sygnału


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations ->Cyfrowy Polsat - brak sygnału Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Aveepus
Level 5
Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14
Aveepus
Level 5
Post#1 09 Mar 2011 21:35  Topic author   

Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A więc tak. Mam platformę CP. Kabel sprawny, konwerter sprawny, dekoder sprawny, a jednak dalej jest brak sygnału. Jakość sygnału niska. Ustawienia talerza były chyba wszystkie, a dalej nic. Z centrali mówią, że to wina u mnie, a nie z płatnością.
Jaki może być problem?


Nie ten dział. W tym dziale Instalacje antenowe :
Zagadnienia związane z doborem anten oraz prawidłowym prowadzeniem instalacji, podział sygnału na kilka odbiorników, instalacje TV naziemnej oraz kablowej. Nie dotyczy TV SAT.

Regulamin pkt 8,3 . [SP5ANJ]

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lord232!
Level 26
Location: Żywiec
Joined: 23 Jul 2006
Posts: 953
Helped: 85
Post rating: 13
lord232!
Level 26
Post#2 09 Mar 2011 21:47    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A skąd stwierdzenie że dekoder sprawny i konwerter? Czy kolega go gdzieś sprawdzał? Skoro wszystko sprawne to jedynie pozostaje ustawienie anteny.

Helpful post? + 0
Back to top
Aveepus
Level 5
Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14
Aveepus
Level 5
Post#3 09 Mar 2011 21:48  Topic author   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Dekoder był sprawdzany w punkcie sprzedaży, a konwerter jest nowy. No ustawienia były przeróżne i lipa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lord232!
Level 26
Location: Żywiec
Joined: 23 Jul 2006
Posts: 953
Helped: 85
Post rating: 13
lord232!
Level 26
Post#4 09 Mar 2011 21:57    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Masz brak sygnału czy niski poziom sygnału? Konwerter że nowy ale może ma defekt? Kabel jak sprawdzałeś? Jeśli wszystko ok to masz antenę do ustawienia.
Aha to nowa instalacja?

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Aveepus
Level 5
Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14
Aveepus
Level 5
Post#5 09 Mar 2011 22:02  Topic author   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Brak sygnału. W ustawieniach jest pokazany niski poziom sygnału (zerowy). Kabel nowy, instalacje dobre... No ustawienia... No niby to jest jedyne rozwiązanie, ale też coś nie tak.

Helpful post? + 0
Back to top
Błażej
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Oława
Joined: 04 Oct 2003
Posts: 25133
Helped: 1898
Post rating: 318
Błażej
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#6 09 Mar 2011 22:04    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A sprawdziłeś choć, czy przewód masz dobry, czy ot tak, sobie piszesz?

Helpful post? + 0
Back to top
Aveepus
Level 5
Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14
Aveepus
Level 5
Post#7 09 Mar 2011 22:12  Topic author   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


tak. Przewód był sprawdzany u sąsiada i wszystko ok.

Helpful post? + 0
Back to top
lord232!
Level 26
Location: Żywiec
Joined: 23 Jul 2006
Posts: 953
Helped: 85
Post rating: 13
lord232!
Level 26
Post#8 09 Mar 2011 22:18    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Jaki masz tuner? Może głupie pytanie ale chyba nie podłączasz przewodu antenowego do złego gniazda w tunerze ( out ) ?

Helpful post? + +1
Back to top
Aveepus
Level 5
Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14
Aveepus
Level 5
Post#9 09 Mar 2011 22:21  Topic author   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


HOTBIRD.. No rozumiem, że zdarzają się tacy ludzie, ale ja do nich nie należę ;) Wszystko jest podłączone dobrze. To było tak, że w niedzielę 2 tyg temu do południa wszystko działało.. wieczorem jak włączałem tv już było źle.

Helpful post? + 0
Back to top
lord232!
Level 26
Location: Żywiec
Joined: 23 Jul 2006
Posts: 953
Helped: 85
Post rating: 13
lord232!
Level 26
Post#10 09 Mar 2011 22:24    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A od tej pory kiedy wszystko padło zmieniłeś konwerter?

Helpful post? + 0
Back to top
Aveepus
Level 5
Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14
Aveepus
Level 5
Post#11 09 Mar 2011 22:27  Topic author   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Tak i przewód również.

Helpful post? + 0
Back to top
lord232!
Level 26
Location: Żywiec
Joined: 23 Jul 2006
Posts: 953
Helped: 85
Post rating: 13
lord232!
Level 26
Post#12 09 Mar 2011 22:32    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


No to ustawienie anteny pozostaje. Poczytaj tu : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic398015.html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
SP5ANJ
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Warszawa
Joined: 22 Jan 2007
Posts: 10003
Helped: 1369
Post rating: 102
SP5ANJ
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#13 10 Mar 2011 07:24    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Regulamin pkt 8,3 .


Cyfrowy Polsat - brak sygnału

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations -> Cyfrowy Polsat - brak sygnału
Page 1 of 1

Similar topics to cyfrowy Polsat - brak sygnału

Nagły zanik sygnału (Cyfrowy Polsat) (4)
Rozdział sygnału HDMI z tunerów C+ i Cyfrowy Polsat (2)
Brak obrazu przy złączu HDMI w TV - Cyfrowy Polsat (3)
Cyfrowy Polsat - gniazdo antenowe w dekoderze i brak Astry (monoblock) (11)
dekoder m100 - cyfrowy polsat- sygnal jest, kanałów brak (1)
Stary telewizor Samsung 528ZSE brak eurozłącza a cyfrowy polsat Dekoder Mini (2)
TUN 1810 cyfrowy dekoder STB, brak sygnału? (7)
Opticum ax1000 - Brak jakiegokolwiek sygnału (naziemny oraz cyfrowy) (41)
POLSAT cyfrowy - problem (5)
Cyfrowy Polsat na 2 telewizory (14)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.096 seconds