Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations -> Cyfrowy Polsat - brak sygnału
Author
Message
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14

Post#1 Post from the author of the topic 09 Mar 2011 21:35   

Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A więc tak. Mam platformę CP. Kabel sprawny, konwerter sprawny, dekoder sprawny, a jednak dalej jest brak sygnału. Jakość sygnału niska. Ustawienia talerza były chyba wszystkie, a dalej nic. Z centrali mówią, że to wina u mnie, a nie z płatnością.
Jaki może być problem?


Nie ten dział. W tym dziale Instalacje antenowe :
Zagadnienia związane z doborem anten oraz prawidłowym prowadzeniem instalacji, podział sygnału na kilka odbiorników, instalacje TV naziemnej oraz kablowej. Nie dotyczy TV SAT.

Regulamin pkt 8,3 . [SP5ANJ]

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Mar 2011 21:35   





Back to top
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 23 Jul 2006
Posts: 932
Location: Żywiec

Post#2 09 Mar 2011 21:47   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A skąd stwierdzenie że dekoder sprawny i konwerter? Czy kolega go gdzieś sprawdzał? Skoro wszystko sprawne to jedynie pozostaje ustawienie anteny.

Helpful message? + -

Back to top
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14

Post#3 Post from the author of the topic 09 Mar 2011 21:48   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Dekoder był sprawdzany w punkcie sprzedaży, a konwerter jest nowy. No ustawienia były przeróżne i lipa.

Helpful message? + -

Back to top
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 23 Jul 2006
Posts: 932
Location: Żywiec

Post#4 09 Mar 2011 21:57   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Masz brak sygnału czy niski poziom sygnału? Konwerter że nowy ale może ma defekt? Kabel jak sprawdzałeś? Jeśli wszystko ok to masz antenę do ustawienia.
Aha to nowa instalacja?

Helpful message? + -

Back to top
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14

Post#5 Post from the author of the topic 09 Mar 2011 22:02   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Brak sygnału. W ustawieniach jest pokazany niski poziom sygnału (zerowy). Kabel nowy, instalacje dobre... No ustawienia... No niby to jest jedyne rozwiązanie, ale też coś nie tak.

Helpful message? + -

Back to top
   
Błażej
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 04 Oct 2003
Posts: 23520
Location: Oława

Post#6 09 Mar 2011 22:04   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A sprawdziłeś choć, czy przewód masz dobry, czy ot tak, sobie piszesz?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Mar 2011 22:04   





Back to top
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14

Post#7 Post from the author of the topic 09 Mar 2011 22:12   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


tak. Przewód był sprawdzany u sąsiada i wszystko ok.

Helpful message? + -

Back to top
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 23 Jul 2006
Posts: 932
Location: Żywiec

Post#8 09 Mar 2011 22:18   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Jaki masz tuner? Może głupie pytanie ale chyba nie podłączasz przewodu antenowego do złego gniazda w tunerze ( out ) ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14

Post#9 Post from the author of the topic 09 Mar 2011 22:21   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


HOTBIRD.. No rozumiem, że zdarzają się tacy ludzie, ale ja do nich nie należę Wink Wszystko jest podłączone dobrze. To było tak, że w niedzielę 2 tyg temu do południa wszystko działało.. wieczorem jak włączałem tv już było źle.

Helpful message? + -

Back to top
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 23 Jul 2006
Posts: 932
Location: Żywiec

Post#10 09 Mar 2011 22:24   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A od tej pory kiedy wszystko padło zmieniłeś konwerter?

Helpful message? + -

Back to top
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 Jan 2011
Posts: 14

Post#11 Post from the author of the topic 09 Mar 2011 22:27   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Tak i przewód również.

Helpful message? + -

Back to top
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 23 Jul 2006
Posts: 932
Location: Żywiec

Post#12 09 Mar 2011 22:32   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


No to ustawienie anteny pozostaje. Poczytaj tu : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic398015.html

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Mar 2011 22:32   





Back to top
   
SP5ANJ
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 22 Jan 2007
Posts: 10010
Location: Warszawa

Post#13 10 Mar 2011 07:24   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Regulamin pkt 8,3 .


Cyfrowy Polsat - brak sygnału

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations -> Cyfrowy Polsat - brak sygnału
Page 1 of 1
Similar topics
Nagły zanik sygnału (Cyfrowy Polsat) (4)
Rozdział sygnału HDMI z tunerów C+ i Cyfrowy Polsat (2)
Brak obrazu przy złączu HDMI w TV - Cyfrowy Polsat (3)
Cyfrowy Polsat - gniazdo antenowe w dekoderze i brak Astry (monoblock) (11)
dekoder m100 - cyfrowy polsat- sygnal jest, kanałów brak (1)
Stary telewizor Samsung 528ZSE brak eurozłącza a cyfrowy polsat Dekoder Mini (2)
TUN 1810 cyfrowy dekoder STB, brak sygnału? (7)
Opticum ax1000 - Brak jakiegokolwiek sygnału (naziemny oraz cyfrowy) (41)
POLSAT cyfrowy - problem (5)
Cyfrowy Polsat na 2 telewizory (14)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.041 seconds

elektroda.pl topic RSS feed