Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Cyfrowy Polsat - brak sygnału
Autor
Wiadomość
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14

Post#1 Post autora tematu 09 Mar 2011 22:35   

Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A więc tak. Mam platformę CP. Kabel sprawny, konwerter sprawny, dekoder sprawny, a jednak dalej jest brak sygnału. Jakość sygnału niska. Ustawienia talerza były chyba wszystkie, a dalej nic. Z centrali mówią, że to wina u mnie, a nie z płatnością.
Jaki może być problem?


Nie ten dział. W tym dziale Instalacje antenowe :
Zagadnienia związane z doborem anten oraz prawidłowym prowadzeniem instalacji, podział sygnału na kilka odbiorników, instalacje TV naziemnej oraz kablowej. Nie dotyczy TV SAT.

Regulamin pkt 8,3 . [SP5ANJ]
Powrót do góry
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 949
Miasto: Żywiec

Post#2 09 Mar 2011 22:47   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A skąd stwierdzenie że dekoder sprawny i konwerter? Czy kolega go gdzieś sprawdzał? Skoro wszystko sprawne to jedynie pozostaje ustawienie anteny.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Mar 2011 22:47   





Powrót do góry
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14

Post#3 Post autora tematu 09 Mar 2011 22:48   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Dekoder był sprawdzany w punkcie sprzedaży, a konwerter jest nowy. No ustawienia były przeróżne i lipa.
Powrót do góry
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 949
Miasto: Żywiec

Post#4 09 Mar 2011 22:57   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Masz brak sygnału czy niski poziom sygnału? Konwerter że nowy ale może ma defekt? Kabel jak sprawdzałeś? Jeśli wszystko ok to masz antenę do ustawienia.
Aha to nowa instalacja?
Powrót do góry
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14

Post#5 Post autora tematu 09 Mar 2011 23:02   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Brak sygnału. W ustawieniach jest pokazany niski poziom sygnału (zerowy). Kabel nowy, instalacje dobre... No ustawienia... No niby to jest jedyne rozwiązanie, ale też coś nie tak.
Powrót do góry
   
Błażej
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 27165
Miasto: Oława

Post#6 09 Mar 2011 23:04   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A sprawdziłeś choć, czy przewód masz dobry, czy ot tak, sobie piszesz?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Mar 2011 23:04   





Powrót do góry
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14

Post#7 Post autora tematu 09 Mar 2011 23:12   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


tak. Przewód był sprawdzany u sąsiada i wszystko ok.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Mar 2011 23:12   





Powrót do góry
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 949
Miasto: Żywiec

Post#8 09 Mar 2011 23:18   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Jaki masz tuner? Może głupie pytanie ale chyba nie podłączasz przewodu antenowego do złego gniazda w tunerze ( out ) ?
Powrót do góry
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14

Post#9 Post autora tematu 09 Mar 2011 23:21   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


HOTBIRD.. No rozumiem, że zdarzają się tacy ludzie, ale ja do nich nie należę ;) Wszystko jest podłączone dobrze. To było tak, że w niedzielę 2 tyg temu do południa wszystko działało.. wieczorem jak włączałem tv już było źle.
Powrót do góry
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 949
Miasto: Żywiec

Post#10 09 Mar 2011 23:24   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A od tej pory kiedy wszystko padło zmieniłeś konwerter?
Powrót do góry
   
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14

Post#11 Post autora tematu 09 Mar 2011 23:27   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Tak i przewód również.
Powrót do góry
   
lord232!
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 949
Miasto: Żywiec

Post#12 09 Mar 2011 23:32   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


No to ustawienie anteny pozostaje. Poczytaj tu : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic398015.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Mar 2011 23:32   





Powrót do góry
   
SP5ANJ
Moderator
Moderator


Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 9800
Miasto: Warszawa

Post#13 10 Mar 2011 08:24   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Regulamin pkt 8,3 .


Cyfrowy Polsat - brak sygnału
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Cyfrowy Polsat - brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nagły zanik sygnału (Cyfrowy Polsat) (4)
Rozdział sygnału HDMI z tunerów C+ i Cyfrowy Polsat (2)
Brak obrazu przy złączu HDMI w TV - Cyfrowy Polsat (3)
Cyfrowy Polsat - gniazdo antenowe w dekoderze i brak Astry (monoblock) (11)
dekoder m100 - cyfrowy polsat- sygnal jest, kanałów brak (1)
Stary telewizor Samsung 528ZSE brak eurozłącza a cyfrowy polsat Dekoder Mini (2)
TUN 1810 cyfrowy dekoder STB, brak sygnału? (7)
Opticum ax1000 - Brak jakiegokolwiek sygnału (naziemny oraz cyfrowy) (41)
POLSAT cyfrowy - problem (5)
Cyfrowy Polsat na 2 telewizory (14)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl temat RSS