Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cyfrowy Polsat - brak sygnału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe ->Cyfrowy Polsat - brak sygnału Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#1 09 Mar 2011 21:35  Autor tematu   

Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A więc tak. Mam platformę CP. Kabel sprawny, konwerter sprawny, dekoder sprawny, a jednak dalej jest brak sygnału. Jakość sygnału niska. Ustawienia talerza były chyba wszystkie, a dalej nic. Z centrali mówią, że to wina u mnie, a nie z płatnością.
Jaki może być problem?


Nie ten dział. W tym dziale Instalacje antenowe :
Zagadnienia związane z doborem anten oraz prawidłowym prowadzeniem instalacji, podział sygnału na kilka odbiorników, instalacje TV naziemnej oraz kablowej. Nie dotyczy TV SAT.

Regulamin pkt 8,3 . [SP5ANJ]

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lord232!
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 934
Pomógł: 82
Ocena postów: 7
lord232!
Poziom 20
Post#2 09 Mar 2011 21:47    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A skąd stwierdzenie że dekoder sprawny i konwerter? Czy kolega go gdzieś sprawdzał? Skoro wszystko sprawne to jedynie pozostaje ustawienie anteny.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#3 09 Mar 2011 21:48  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Dekoder był sprawdzany w punkcie sprzedaży, a konwerter jest nowy. No ustawienia były przeróżne i lipa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lord232!
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 934
Pomógł: 82
Ocena postów: 7
lord232!
Poziom 20
Post#4 09 Mar 2011 21:57    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Masz brak sygnału czy niski poziom sygnału? Konwerter że nowy ale może ma defekt? Kabel jak sprawdzałeś? Jeśli wszystko ok to masz antenę do ustawienia.
Aha to nowa instalacja?

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#5 09 Mar 2011 22:02  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Brak sygnału. W ustawieniach jest pokazany niski poziom sygnału (zerowy). Kabel nowy, instalacje dobre... No ustawienia... No niby to jest jedyne rozwiązanie, ale też coś nie tak.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Błażej
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Oława
Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 23511
Pomógł: 1662
Ocena postów: 88
Błażej
Moderator Samochody
Post#6 09 Mar 2011 22:04    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A sprawdziłeś choć, czy przewód masz dobry, czy ot tak, sobie piszesz?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#7 09 Mar 2011 22:12  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


tak. Przewód był sprawdzany u sąsiada i wszystko ok.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lord232!
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 934
Pomógł: 82
Ocena postów: 7
lord232!
Poziom 20
Post#8 09 Mar 2011 22:18    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Jaki masz tuner? Może głupie pytanie ale chyba nie podłączasz przewodu antenowego do złego gniazda w tunerze ( out ) ?

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#9 09 Mar 2011 22:21  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


HOTBIRD.. No rozumiem, że zdarzają się tacy ludzie, ale ja do nich nie należę Wink Wszystko jest podłączone dobrze. To było tak, że w niedzielę 2 tyg temu do południa wszystko działało.. wieczorem jak włączałem tv już było źle.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lord232!
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 934
Pomógł: 82
Ocena postów: 7
lord232!
Poziom 20
Post#10 09 Mar 2011 22:24    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A od tej pory kiedy wszystko padło zmieniłeś konwerter?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#11 09 Mar 2011 22:27  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Tak i przewód również.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lord232!
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 934
Pomógł: 82
Ocena postów: 7
lord232!
Poziom 20
Post#12 09 Mar 2011 22:32    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


No to ustawienie anteny pozostaje. Poczytaj tu : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic398015.html

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SP5ANJ
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Warszawa
Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 10005
Pomógł: 1367
Ocena postów: 81
SP5ANJ
Zasłużony dla elektroda
Post#13 10 Mar 2011 07:24    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Regulamin pkt 8,3 .


Cyfrowy Polsat - brak sygnału

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Cyfrowy Polsat - brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nagły zanik sygnału (Cyfrowy Polsat) (4)
Rozdział sygnału HDMI z tunerów C+ i Cyfrowy Polsat (2)
Brak obrazu przy złączu HDMI w TV - Cyfrowy Polsat (3)
Cyfrowy Polsat - gniazdo antenowe w dekoderze i brak Astry (monoblock) (11)
dekoder m100 - cyfrowy polsat- sygnal jest, kanałów brak (1)
Stary telewizor Samsung 528ZSE brak eurozłącza a cyfrowy polsat Dekoder Mini (2)
TUN 1810 cyfrowy dekoder STB, brak sygnału? (7)
Opticum ax1000 - Brak jakiegokolwiek sygnału (naziemny oraz cyfrowy) (41)
POLSAT cyfrowy - problem (5)
Cyfrowy Polsat na 2 telewizory (14)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS