Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cyfrowy Polsat - brak sygnału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe ->Cyfrowy Polsat - brak sygnału Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telewizory LCD
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Aveepus
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#1 09 Mar 2011 21:35  Autor tematu   

Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A więc tak. Mam platformę CP. Kabel sprawny, konwerter sprawny, dekoder sprawny, a jednak dalej jest brak sygnału. Jakość sygnału niska. Ustawienia talerza były chyba wszystkie, a dalej nic. Z centrali mówią, że to wina u mnie, a nie z płatnością.
Jaki może być problem?


Nie ten dział. W tym dziale Instalacje antenowe :
Zagadnienia związane z doborem anten oraz prawidłowym prowadzeniem instalacji, podział sygnału na kilka odbiorników, instalacje TV naziemnej oraz kablowej. Nie dotyczy TV SAT.

Regulamin pkt 8,3 . [SP5ANJ]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lord232!
Poziom 26
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 948
Pomógł: 85
Ocena postów: 9
lord232!
Poziom 26
Post#2 09 Mar 2011 21:47    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A skąd stwierdzenie że dekoder sprawny i konwerter? Czy kolega go gdzieś sprawdzał? Skoro wszystko sprawne to jedynie pozostaje ustawienie anteny.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#3 09 Mar 2011 21:48  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Dekoder był sprawdzany w punkcie sprzedaży, a konwerter jest nowy. No ustawienia były przeróżne i lipa.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lord232!
Poziom 26
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 948
Pomógł: 85
Ocena postów: 9
lord232!
Poziom 26
Post#4 09 Mar 2011 21:57    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Masz brak sygnału czy niski poziom sygnału? Konwerter że nowy ale może ma defekt? Kabel jak sprawdzałeś? Jeśli wszystko ok to masz antenę do ustawienia.
Aha to nowa instalacja?

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#5 09 Mar 2011 22:02  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Brak sygnału. W ustawieniach jest pokazany niski poziom sygnału (zerowy). Kabel nowy, instalacje dobre... No ustawienia... No niby to jest jedyne rozwiązanie, ale też coś nie tak.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Błażej
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Oława
Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 25327
Pomógł: 1891
Ocena postów: 232
Błażej
Zasłużony dla elektroda
Post#6 09 Mar 2011 22:04    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A sprawdziłeś choć, czy przewód masz dobry, czy ot tak, sobie piszesz?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#7 09 Mar 2011 22:12  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


tak. Przewód był sprawdzany u sąsiada i wszystko ok.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lord232!
Poziom 26
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 948
Pomógł: 85
Ocena postów: 9
lord232!
Poziom 26
Post#8 09 Mar 2011 22:18    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Jaki masz tuner? Może głupie pytanie ale chyba nie podłączasz przewodu antenowego do złego gniazda w tunerze ( out ) ?

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#9 09 Mar 2011 22:21  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


HOTBIRD.. No rozumiem, że zdarzają się tacy ludzie, ale ja do nich nie należę ;) Wszystko jest podłączone dobrze. To było tak, że w niedzielę 2 tyg temu do południa wszystko działało.. wieczorem jak włączałem tv już było źle.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lord232!
Poziom 26
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 948
Pomógł: 85
Ocena postów: 9
lord232!
Poziom 26
Post#10 09 Mar 2011 22:24    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


A od tej pory kiedy wszystko padło zmieniłeś konwerter?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Aveepus
Poziom 5
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 14
Aveepus
Poziom 5
Post#11 09 Mar 2011 22:27  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Tak i przewód również.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lord232!
Poziom 26
Miasto: Żywiec
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 948
Pomógł: 85
Ocena postów: 9
lord232!
Poziom 26
Post#12 09 Mar 2011 22:32    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


No to ustawienie anteny pozostaje. Poczytaj tu : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic398015.html

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
SP5ANJ
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Warszawa
Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 10004
Pomógł: 1368
Ocena postów: 86
SP5ANJ
Zasłużony dla elektroda
Post#13 10 Mar 2011 07:24    

Re: Cyfrowy Polsat - brak sygnału


Regulamin pkt 8,3 .


Cyfrowy Polsat - brak sygnału

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Cyfrowy Polsat - brak sygnału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nagły zanik sygnału (Cyfrowy Polsat) (4)
Rozdział sygnału HDMI z tunerów C+ i Cyfrowy Polsat (2)
Brak obrazu przy złączu HDMI w TV - Cyfrowy Polsat (3)
Cyfrowy Polsat - gniazdo antenowe w dekoderze i brak Astry (monoblock) (11)
dekoder m100 - cyfrowy polsat- sygnal jest, kanałów brak (1)
Stary telewizor Samsung 528ZSE brak eurozłącza a cyfrowy polsat Dekoder Mini (2)
TUN 1810 cyfrowy dekoder STB, brak sygnału? (7)
Opticum ax1000 - Brak jakiegokolwiek sygnału (naziemny oraz cyfrowy) (41)
POLSAT cyfrowy - problem (5)
Cyfrowy Polsat na 2 telewizory (14)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.1 seconds

elektroda.pl temat RSS