Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Jak sprawdzić czy jest sygnał?
Author
Message
Chill28
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 03 Mar 2011
Posts: 4
Location: Słupsk

Post#1 Post from the author of the topic 10 Mar 2011 00:02   

Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Witam. Powiedzcie mi proszę jak sprawdzić czy sygnał internetowy leci z gniazdka po kablu do modemu (asmax AR 901)? Niby od kilku dni jest sygnał ale ja nie moge się połączyć z tym internetem i juz zaczynam wątpić w to lub w tych co mi te gniazdko zakladali i w cała ta netie zafajdana. Czy po podłączeniu do gniazdka modemu przy sygnale sa jakieś różnice w diodach? Może sam muszę go jakoś skonfigurować? Pomóżcie mi bo na tych konsultantach nie mam co polegać- banda idiotów.
Mam łacze z TPSA, może dowiem się czegoś wiecej dzwoniąc bezpośrednio do nich?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Mar 2011 00:02   





Back to top
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2180

Post#2 10 Mar 2011 00:23   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Chill28 wrote:
Czy po podłączeniu do gniazdka modemu przy sygnale sa jakieś różnice w diodach?

http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc_pliki/asmax_ar901.pdf
Str 12 opis diod
Ja podłączysz wszystkie kable prawidłowo i odczekasz aż modem się zsynchronizuje powinny się świecić wszystkie diody.

Chill28 wrote:

Może sam muszę go jakoś skonfigurować?

Modem należy skonfigurować
Od str 14.

Chill28 wrote:

Mam łacze z TPSA, może dowiem się czegoś wiecej dzwoniąc bezpośrednio do nich?
A oni powiedzą aby skontaktować się z Netią bo od nich jest internet.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Mar 2011 00:23   





Back to top
   
Chill28
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 03 Mar 2011
Posts: 4
Location: Słupsk

Post#3 Post from the author of the topic 10 Mar 2011 00:31   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Rozumiem, że jeśli palą się jedynie diody POWER i ETHERNET to sygnał nie dochodzi. i Tu mam już powód do zerwania umowy ponieważ okłamują mnie, że sygnał został puszczony 2 marca..

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Mar 2011 00:31   





Back to top
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2180

Post#4 10 Mar 2011 00:37   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Jak dioda LINK nie świeci się to oznacza że sygnał ADSL nie dociera do ciebie.
A jak masz podłączone filtry?

Helpful message? + -

Back to top
   
Chill28
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 03 Mar 2011
Posts: 4
Location: Słupsk

Post#5 Post from the author of the topic 10 Mar 2011 00:41   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Nie podłączam bo nie mam telefonu tylko sam internet a gdzieś wyczytałem, że w tym wypadku zadne filtry ani rozdzielacze dołączone do zestawu nie będą potrzebne, gniazdo zamontowane przez "specjalistów" z TPSA więc chyba dobrze - 2 wyjścia RJ-11 , przy obu zero reakcji

Helpful message? + -

Back to top
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2180

Post#6 10 Mar 2011 00:47   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


W takim wypadku powinieneś nękać Netie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Mar 2011 00:47   





Back to top
   
Chill28
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 03 Mar 2011
Posts: 4
Location: Słupsk

Post#7 Post from the author of the topic 10 Mar 2011 00:50   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Ok dzięki, poczekam do końca tygodnia i daje se spokój, nie chce mi się już gadać z tymi ściemniaczami i tak nic się nie dowiem jak zwykle

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Jak sprawdzić czy jest sygnał?
Page 1 of 1
Similar topics
Jak sprawdzić czy port COM jest/nie jest uszkodzony? (6)
Jak sprawdzić oscyloskopem czy KBC żyje i czy jest sprawne. (21)
jak sprawdzić czy niesprawna jest bateria czy ładowanie w laptopie? (27)
Jak sprawdzić czy nagrywarka działa czy jest zepsuta ? (1)
Problem - Jak sprawdzić czy połączenie jest po ip czy mac (7)
Jak sprawdzić czy plik jest nagrany w 5.1 czy 2.1 (stereo)? (3)
Podczerwień w KOMPIE!! Jak włączyć i jak sprawdzić czy jest? (8)
Jak sprawdzić czy płyta jest dobra (5)
Jak sprawdzić czy dysk jest w 100% OK ?? (8)
Jak sprawdzić czy procesor jest sprawny? (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl topic RSS feed