Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak sprawdzić czy jest sygnał?


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Jak sprawdzić czy jest sygnał? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Chill28
Level 2
Location: Słupsk
Joined: 03 Mar 2011
Posts: 4
Chill28
Level 2
Post#1 10 Mar 2011 00:02  Topic author   

Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Witam. Powiedzcie mi proszę jak sprawdzić czy sygnał internetowy leci z gniazdka po kablu do modemu (asmax AR 901)? Niby od kilku dni jest sygnał ale ja nie moge się połączyć z tym internetem i juz zaczynam wątpić w to lub w tych co mi te gniazdko zakladali i w cała ta netie zafajdana. Czy po podłączeniu do gniazdka modemu przy sygnale sa jakieś różnice w diodach? Może sam muszę go jakoś skonfigurować? Pomóżcie mi bo na tych konsultantach nie mam co polegać- banda idiotów.
Mam łacze z TPSA, może dowiem się czegoś wiecej dzwoniąc bezpośrednio do nich?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arnoldk_20
Level 35
Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2182
Helped: 288
Post rating: 14
arnoldk_20
Level 35
Post#2 10 Mar 2011 00:23    

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Chill28 wrote:
Czy po podłączeniu do gniazdka modemu przy sygnale sa jakieś różnice w diodach?

http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc pliki/asmax ar901.pdf
Str 12 opis diod
Ja podłączysz wszystkie kable prawidłowo i odczekasz aż modem się zsynchronizuje powinny się świecić wszystkie diody.

Chill28 wrote:

Może sam muszę go jakoś skonfigurować?

Modem należy skonfigurować
Od str 14.

Chill28 wrote:

Mam łacze z TPSA, może dowiem się czegoś wiecej dzwoniąc bezpośrednio do nich?
A oni powiedzą aby skontaktować się z Netią bo od nich jest internet.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Chill28
Level 2
Location: Słupsk
Joined: 03 Mar 2011
Posts: 4
Chill28
Level 2
Post#3 10 Mar 2011 00:31  Topic author   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Rozumiem, że jeśli palą się jedynie diody POWER i ETHERNET to sygnał nie dochodzi. i Tu mam już powód do zerwania umowy ponieważ okłamują mnie, że sygnał został puszczony 2 marca..

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arnoldk_20
Level 35
Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2182
Helped: 288
Post rating: 14
arnoldk_20
Level 35
Post#4 10 Mar 2011 00:37    

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Jak dioda LINK nie świeci się to oznacza że sygnał ADSL nie dociera do ciebie.
A jak masz podłączone filtry?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Chill28
Level 2
Location: Słupsk
Joined: 03 Mar 2011
Posts: 4
Chill28
Level 2
Post#5 10 Mar 2011 00:41  Topic author   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Nie podłączam bo nie mam telefonu tylko sam internet a gdzieś wyczytałem, że w tym wypadku zadne filtry ani rozdzielacze dołączone do zestawu nie będą potrzebne, gniazdo zamontowane przez "specjalistów" z TPSA więc chyba dobrze - 2 wyjścia RJ-11 , przy obu zero reakcji

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arnoldk_20
Level 35
Joined: 11 Feb 2004
Posts: 2182
Helped: 288
Post rating: 14
arnoldk_20
Level 35
Post#6 10 Mar 2011 00:47    

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


W takim wypadku powinieneś nękać Netie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Chill28
Level 2
Location: Słupsk
Joined: 03 Mar 2011
Posts: 4
Chill28
Level 2
Post#7 10 Mar 2011 00:50  Topic author   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Ok dzięki, poczekam do końca tygodnia i daje se spokój, nie chce mi się już gadać z tymi ściemniaczami i tak nic się nie dowiem jak zwykle

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Jak sprawdzić czy jest sygnał?
Page 1 of 1

Similar topics to jak sprawdzić czy jest sygnał?

Jak sprawdzić czy port COM jest/nie jest uszkodzony? (6)
Jak sprawdzić oscyloskopem czy KBC żyje i czy jest sprawne. (21)
jak sprawdzić czy niesprawna jest bateria czy ładowanie w laptopie? (27)
Jak sprawdzić czy nagrywarka działa czy jest zepsuta ? (1)
Problem - Jak sprawdzić czy połączenie jest po ip czy mac (7)
Jak sprawdzić czy plik jest nagrany w 5.1 czy 2.1 (stereo)? (3)
Podczerwień w KOMPIE!! Jak włączyć i jak sprawdzić czy jest? (8)
Jak sprawdzić czy płyta jest dobra (5)
Jak sprawdzić czy dysk jest w 100% OK ?? (8)
Jak sprawdzić czy procesor jest sprawny? (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.068 seconds