Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Jak sprawdzić czy jest sygnał?
Autor
Wiadomość
Chill28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Słupsk

Post#1 Post autora tematu 10 Mar 2011 01:02   

Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Witam. Powiedzcie mi proszę jak sprawdzić czy sygnał internetowy leci z gniazdka po kablu do modemu (asmax AR 901)? Niby od kilku dni jest sygnał ale ja nie moge się połączyć z tym internetem i juz zaczynam wątpić w to lub w tych co mi te gniazdko zakladali i w cała ta netie zafajdana. Czy po podłączeniu do gniazdka modemu przy sygnale sa jakieś różnice w diodach? Może sam muszę go jakoś skonfigurować? Pomóżcie mi bo na tych konsultantach nie mam co polegać- banda idiotów.
Mam łacze z TPSA, może dowiem się czegoś wiecej dzwoniąc bezpośrednio do nich?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Mar 2011 01:02   





Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2183
Miasto: -

Post#2 10 Mar 2011 01:23   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Chill28 napisał:
Czy po podłączeniu do gniazdka modemu przy sygnale sa jakieś różnice w diodach?

http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc_pliki/asmax_ar901.pdf
Str 12 opis diod
Ja podłączysz wszystkie kable prawidłowo i odczekasz aż modem się zsynchronizuje powinny się świecić wszystkie diody.

Chill28 napisał:

Może sam muszę go jakoś skonfigurować?

Modem należy skonfigurować
Od str 14.

Chill28 napisał:

Mam łacze z TPSA, może dowiem się czegoś wiecej dzwoniąc bezpośrednio do nich?
A oni powiedzą aby skontaktować się z Netią bo od nich jest internet.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Mar 2011 01:23   





Powrót do góry
   
Chill28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Słupsk

Post#3 Post autora tematu 10 Mar 2011 01:31   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Rozumiem, że jeśli palą się jedynie diody POWER i ETHERNET to sygnał nie dochodzi. i Tu mam już powód do zerwania umowy ponieważ okłamują mnie, że sygnał został puszczony 2 marca..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Mar 2011 01:31   





Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2183
Miasto: -

Post#4 10 Mar 2011 01:37   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Jak dioda LINK nie świeci się to oznacza że sygnał ADSL nie dociera do ciebie.
A jak masz podłączone filtry?
Powrót do góry
   
Chill28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Słupsk

Post#5 Post autora tematu 10 Mar 2011 01:41   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Nie podłączam bo nie mam telefonu tylko sam internet a gdzieś wyczytałem, że w tym wypadku zadne filtry ani rozdzielacze dołączone do zestawu nie będą potrzebne, gniazdo zamontowane przez "specjalistów" z TPSA więc chyba dobrze - 2 wyjścia RJ-11 , przy obu zero reakcji
Powrót do góry
   
arnoldk_20
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2004
Posty: 2183
Miasto: -

Post#6 10 Mar 2011 01:47   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


W takim wypadku powinieneś nękać Netie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Mar 2011 01:47   





Powrót do góry
   
Chill28
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Słupsk

Post#7 Post autora tematu 10 Mar 2011 01:50   

Re: Jak sprawdzić czy jest sygnał?


Ok dzięki, poczekam do końca tygodnia i daje se spokój, nie chce mi się już gadać z tymi ściemniaczami i tak nic się nie dowiem jak zwykle
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Jak sprawdzić czy jest sygnał?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak sprawdzić czy port COM jest/nie jest uszkodzony? (6)
Jak sprawdzić oscyloskopem czy KBC żyje i czy jest sprawne. (21)
jak sprawdzić czy niesprawna jest bateria czy ładowanie w laptopie? (20)
Jak sprawdzić czy nagrywarka działa czy jest zepsuta ? (1)
Problem - Jak sprawdzić czy połączenie jest po ip czy mac (7)
Jak sprawdzić czy plik jest nagrany w 5.1 czy 2.1 (stereo)? (3)
Podczerwień w KOMPIE!! Jak włączyć i jak sprawdzić czy jest? (8)
Jak sprawdzić czy płyta jest dobra (5)
Jak sprawdzić czy dysk jest w 100% OK ?? (8)
Jak sprawdzić czy procesor jest sprawny? (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.108 seconds

elektroda.pl temat RSS