Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Podłączenie amplitunera do telewizora


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń ->Podłączenie amplitunera do telewizora Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
panasonicfz8
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 6

panasonicfz8
Poziom 3
Post#1 11 Mar 2011 23:41  Autor tematu   

Podłączenie amplitunera do telewizora


Witam,
planuję kupić plazmę LG, która ma wyjście audio jedynie w postaci kabla optycznego. Chcę zapytać czy jest możliwość podłączenia takiego telewizora do amplitunera, który ma tylko wejście RCA(cinch) ?
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pioart
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 3196
Miasto: Poznań

pioart
Poziom 23
Post#2 12 Mar 2011 08:43    

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Witam
Zawsze jest możliwość wykorzystać wyjścia analogowe , które są poza cyfrowymi w TV .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
panasonicfz8
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 6

panasonicfz8
Poziom 3
Post#3 12 Mar 2011 09:39  Autor tematu   

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Problem w tym, że w LG 50PK350 nie ma innego wyjścia audio. Chyba, że coś przeoczyłem, ale raczej nie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pioart
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 3196
Miasto: Poznań

pioart
Poziom 23
Post#4 12 Mar 2011 12:52    

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


panasonicfz8 napisał:
Problem w tym, że w LG 50PK350 nie ma innego wyjścia audio. Chyba, że coś przeoczyłem, ale raczej nie.

Zapomniałeś o SCART (EURO)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
panasonicfz8
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 6

panasonicfz8
Poziom 3
Post#5 12 Mar 2011 23:42  Autor tematu   

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Wejście USB 1
Slot na karte pamięci Nie
Wejście Ethernet 0
Slot CI Tak
Wejście HDMI 2
Wejście komponentowe 1
Wejście SCART 2
Wejście PC (15-pin D-sub) 1
Wyjście słuchawkowe 0
Wyjście optyczne 1
Wyjścia Audio (cinch) 0

Wkleiłem powyżej listę złącz tego telewizora. Euro są tylko wejścia. Z tego co zdążyłem się zorientować to nie istnieją przejściówki z optycznego na analogowe, więc chyba nie da rady podłączyć amplitunera bez wejścia optycznego.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
matis057
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 1896
Miasto: Wronki

matis057
Poziom 22
Post#6 12 Mar 2011 23:45    

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Amplituner możesz połączyć przez wyjście słuchawkowe TV kablem Jack-Chinch.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pioart
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 3196
Miasto: Poznań

pioart
Poziom 23
Post#7 12 Mar 2011 23:51    

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


matis057 napisał:
Amplituner możesz połączyć przez wyjście słuchawkowe TV kablem Jack-Chinch.

Pewnie że może.
Kolego „panasonicfz8” wyjścia są dwa , albo zmienisz model TV , albo zapoznasz się ze specyfikacją sprzętu . Zazwyczaj jedno złącze EURO jest IN/OUT .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
panasonicfz8
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 6

panasonicfz8
Poziom 3
Post#8 13 Mar 2011 11:12  Autor tematu   

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Dobra, pójdę do salonu i przyjrzę się wejściom EURO. Widocznie w internecie są błędne informacje. Dzięki za pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 8557
Miasto: Cisterna

mihal2002
Poziom 25
Post#9 13 Mar 2011 11:28    

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


panasonicfz8 napisał:
Dobra, pójdę do salonu i przyjrzę się wejściom EURO. Widocznie w internecie są błędne informacje. Dzięki za pomoc.


A czemu tu się przyglądać? Podpinasz przejściówką i działa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
panasonicfz8
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 6

panasonicfz8
Poziom 3
Post#10 13 Mar 2011 11:41  Autor tematu   

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Sugerując się informacjami z internetu można wywnioskować że EURO są tylko wyjścia, a wejścia słuchawkowego nie ma. Chociaż na jednej stronie znalazłem informację, że słuchawkowe jest. Gdyby wszędzie o tym pisali, ten post by nie powstał, bo korzystam z przejściówki jack-cinch w komputerze. Ściągam manuala ze strony LG, zobaczymy co tam piszą na ten temat. Pozdro:)

Podłączenie amplitunera do telewizora


Fragment instrukcji.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pioart
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 3196
Miasto: Poznań

pioart
Poziom 23
Post#11 13 Mar 2011 17:17    

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Kolego nie ośmieszaj się , najpierw sprawdź , a potem pisz . W punkcie 2 jest jasno napisane WYJŚCIE i WEJŚCIE

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
matis057
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 1896
Miasto: Wronki

matis057
Poziom 22
Post#12 13 Mar 2011 17:21    

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Przepraszam, ale jak jest się laikiem w takich sprawach to niestety można nie wiedzieć takich rzeczy. Są ludzie którzy angielskiego nie znają.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
panasonicfz8
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 6

panasonicfz8
Poziom 3
Post#13 13 Mar 2011 17:54  Autor tematu   

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Treść posta powstała przed sprawdzeniem manuala.
Dzięki za pomoc. Wszystko już jasne.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pioart
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 3196
Miasto: Poznań

pioart
Poziom 23
Post#14 13 Mar 2011 19:22    

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


panasonicfz8 napisał:
Treść posta powstała przed sprawdzeniem manuala. .

I to mnie bardzo dziwi .
Ładnie podziękuj .
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pablo1964
Moderator
Moderator


Dołączył: 23 Gru 2005
Posty: 16306
Miasto: Sosnowiec

Pablo1964
Moderator
Post#15 15 Mar 2011 11:37    

Re: Podłączenie amplitunera do telewizora


Jest takie powiedzenie: jeżeli już wszelkie dostępne środki zawiodą, sięgnij po instrukcję obsługi.
Zamykam.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń -> Podłączenie amplitunera do telewizora
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie amplitunera do telewizora (2)
Podłączenie Amplitunera do telewizora. (26)
Podłączenie amplitunera i telewizora. (12)
HD 3000 Polsat - Podłączenie telewizora i Amplitunera (7)
Yamaha RX-v357 - Podłączenie telewizora do amplitunera (14)
Przydżwięk przy podłączeniu PC i amplitunera do telewizora (10)
Jak podłączyć dźwięk z telewizora LED Sams. do amplitunera DENON (3)
Yamaha htr-4065 - Brak dźwieku z telewizora do amplitunera przez kabel optyczny (2)
podłączenie tv do amplitunera (7)
Podłączenie Amplitunera z PC (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.034 seconds

elektroda.pl temat RSS