Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wyświetlacze z kas fiskalnych


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Projektowanie Układów Elektronicznych -> Optoelektronika ->Wyświetlacze z kas fiskalnych Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
misiek1984
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Łódź
Dołączył: 28 Sie 2003
Posty: 116
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
misiek1984
Poziom 13
Post#1 28 Paź 2004 22:27  Autor tematu   

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Witam

Posiadam dwa wyświetlacze z kas fiskalnych tylko nie posiadam nazw i oznaczeń tych kas Chciałbym zrobić pływający lub statyczny napis na tych wyświetlaczach sterując je za pomocą komputera.

Wyswietlacze te mozna zobaczyc pod adresem mojej pod strony: http://mail.widzew.net/~emil/NET/index.html i tam tez jest wiekszy opois do nich

Bardzo mi zalezy bo sa one extra i bardzo jasno swieca


POZDRO

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
VSS
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Poznań
Dołączył: 12 Wrz 2002
Posty: 547
Pomógł: 5
Ocena postów: 203
VSS
Poziom 18
Post#2 29 Paź 2004 01:09    

Re: Wyświetlacze z kas fiskalnych


misiek1984 napisał:
Wyswietlacze te mozna zobaczyc pod adresem mojej pod strony: http://mail.widzew.net/~emil/NET/index.html
POZDRO


albo ja mam taka psychodele w oczach albo żadne z tych zdjęc nie ma ostrości. napisz co chciałes osiągnąc tymi zdjęciami:
http://mail.widzew.net/~emil/NET/imagepages/image9.html
http://mail.widzew.net/~emil/NET/imagepages/image2.html
http://mail.widzew.net/~emil/NET/imagepages/image13.html

to zdjęcia ma szanse wygrać w jakims konkursie:
http://mail.widzew.net/~emil/NET/imagepages/image5.html

porób te zdjęcia porządnie to się cos wymysli Smile

VSS

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
merida
Poziom 10
Poziom 10
Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 47
Ocena postów: 1
merida
Poziom 10
Post#3 29 Paź 2004 11:46    

Re: Wyświetlacze z kas fiskalnych


kojaży mi się coś że pare razy widzialem jakieś projekty w EP na tego typu wyświetlaczach. Sprubuj poszukać tam może coś z tego wyjdzie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
koval_s
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Praszka
Dołączył: 08 Kwi 2004
Posty: 250
Pomógł: 3
Ocena postów: 2
koval_s
Poziom 15
Post#4 29 Paź 2004 22:14    

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Trochę ambitne jeśli dopiero zaczynasz walkę z elektroniką, ale możliwe, jeśli masz lub jesteś dobrym koderem na kompie to jest możliwe, polecam jakieś proste rozwiązanie na rejestrach przesuwnych itp., ale maszyna = komp musi nieźle maglować po tym porcie LPT żeby się wyrobiła na tyle LED'ach

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
PabloSSS
Poziom 13
Poziom 13
Dołączył: 30 Lip 2003
Posty: 124
Pomógł: 12
Ocena postów: 9
PabloSSS
Poziom 13
Post#5 31 Paź 2004 17:36    

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Ten wyświetlacz na fotce IMAG0003.JPG wygląda mi na VFD 2x20 ... jeśli jeszce tylko jego kontroler jest zgodny z HD44780 (prawdopodobnie tak jest) to jesteś w domu Smile Przelicz ile ten wyświetlacz ma polaczen z ta płytką na ktorej leży Atmelek

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Miasto: Małopolska
Dołączył: 04 Cze 2002
Posty: 3945
Pomógł: 82
Ocena postów: 13
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Post#6 01 Lis 2004 05:47    

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Wyświetlacze VFD przeważnie komunikują sie po RSie, zwłaszcza te z kas. W tedy też siedzi jakiś 8 bitowiec na ich pokładzie. Nic tylko poszukac aplikacji

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
KJ
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Mikołów
Dołączył: 24 Sie 2001
Posty: 2130
Pomógł: 61
Ocena postów: 725
KJ
Poziom 22
Post#7 02 Lis 2004 16:49    

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Na bank wyświetlacze z kasy wyposażone w RS232 obsłuży LCDsmartie bo sam mam taki i pracuje elegancko co z resztą można zobaczyć w awatarku Very Happy też 2x20 wadą jest to że smartie zachowuje się na nim jak by miał architekturę 1x40 ale to można obejść. Pracował z kasą w hipermarkecie a tam o ile wiem stosowany jest system upos więc musi być jakiś standard sterowania domniemam że większość VFD z kas sterowanych RSem ma tę sama tablice znaków lub posiada możliwość jej zmiany zworkami tak jak w moim wyświetlaczu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
misiek1984
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Łódź
Dołączył: 28 Sie 2003
Posty: 116
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
misiek1984
Poziom 13
Post#8 05 Lis 2004 22:34  Autor tematu   

Wyświetlacze z kas fiskalnych


te wyswietlacze maja wyprodzenia 3 przerwa 50 przerwa 3 i na dole identycznie

mnie chodzi aby nie trzeba bylo uzywac atmeli czy tym podobnych tylko aby w jakis prosty sposob jakies napisy na nich byly

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Miasto: Małopolska
Dołączył: 04 Cze 2002
Posty: 3945
Pomógł: 82
Ocena postów: 13
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Post#9 05 Lis 2004 22:53    

Wyświetlacze z kas fiskalnych


prościej niż na procku się nie da

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
misiek1984
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Łódź
Dołączył: 28 Sie 2003
Posty: 116
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
misiek1984
Poziom 13
Post#10 07 Lis 2004 01:17  Autor tematu   

Re: Wyświetlacze z kas fiskalnych


Do KJ

Posiadasz schemat jakis aby wysterowac ten wyswietlacz bo jest on wypasny a zaley mi aby na nim byl jakis napis nawet bez polskich fontow

POZDRO

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Projektowanie Układów Elektronicznych -> Optoelektronika -> Wyświetlacze z kas fiskalnych
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Oprogramowanie do kas fiskalnych Optimusa. (3)
karty chip z Kas Chorych - wykorzystanie (27)
Kit AVT 2747 i AT90S2313-KAS: Problem z wybieraniem numeru. (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS