Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wyświetlacze z kas fiskalnych


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Optoelektronika ->Wyświetlacze z kas fiskalnych Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
misiek1984
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sie 2003
Posty: 116
Miasto: Łódź

misiek1984
Poziom 13
Post#1 Post autora tematu 28 Paź 2004 22:27   

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Witam

Posiadam dwa wyświetlacze z kas fiskalnych tylko nie posiadam nazw i oznaczeń tych kas Chciałbym zrobić pływający lub statyczny napis na tych wyświetlaczach sterując je za pomocą komputera.

Wyswietlacze te mozna zobaczyc pod adresem mojej pod strony: http://mail.widzew.net/~emil/NET/index.html i tam tez jest wiekszy opois do nich

Bardzo mi zalezy bo sa one extra i bardzo jasno swieca


POZDRO

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Paź 2004 22:27   



Powrót do góry
VSS
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 12 Wrz 2002
Posty: 531
Miasto: Poznań

VSS
Poziom 18
Post#2 29 Paź 2004 01:09   

Re: Wyświetlacze z kas fiskalnych


misiek1984 napisał:
Wyswietlacze te mozna zobaczyc pod adresem mojej pod strony: http://mail.widzew.net/~emil/NET/index.html
POZDRO


albo ja mam taka psychodele w oczach albo żadne z tych zdjęc nie ma ostrości. napisz co chciałes osiągnąc tymi zdjęciami:
http://mail.widzew.net/~emil/NET/imagepages/image9.html
http://mail.widzew.net/~emil/NET/imagepages/image2.html
http://mail.widzew.net/~emil/NET/imagepages/image13.html

to zdjęcia ma szanse wygrać w jakims konkursie:
http://mail.widzew.net/~emil/NET/imagepages/image5.html

porób te zdjęcia porządnie to się cos wymysli Smile

VSS

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
merida
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 47

merida
Poziom 10
Post#3 29 Paź 2004 11:46   

Re: Wyświetlacze z kas fiskalnych


kojaży mi się coś że pare razy widzialem jakieś projekty w EP na tego typu wyświetlaczach. Sprubuj poszukać tam może coś z tego wyjdzie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
koval_s
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 08 Kwi 2004
Posty: 250
Miasto: Praszka

koval_s
Poziom 15
Post#4 29 Paź 2004 22:14   

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Trochę ambitne jeśli dopiero zaczynasz walkę z elektroniką, ale możliwe, jeśli masz lub jesteś dobrym koderem na kompie to jest możliwe, polecam jakieś proste rozwiązanie na rejestrach przesuwnych itp., ale maszyna = komp musi nieźle maglować po tym porcie LPT żeby się wyrobiła na tyle LED'ach

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
PabloSSS
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 30 Lip 2003
Posty: 125

PabloSSS
Poziom 13
Post#5 31 Paź 2004 17:36   

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Ten wyświetlacz na fotce IMAG0003.JPG wygląda mi na VFD 2x20 ... jeśli jeszce tylko jego kontroler jest zgodny z HD44780 (prawdopodobnie tak jest) to jesteś w domu Smile Przelicz ile ten wyświetlacz ma polaczen z ta płytką na ktorej leży Atmelek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Specjalista - oświetlenie sceniczne


Dołączył: 04 Cze 2002
Posty: 3938
Miasto: Małopolska

bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Post#6 01 Lis 2004 05:47   

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Wyświetlacze VFD przeważnie komunikują sie po RSie, zwłaszcza te z kas. W tedy też siedzi jakiś 8 bitowiec na ich pokładzie. Nic tylko poszukac aplikacji

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Lis 2004 05:47   



Powrót do góry
KJ
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Sie 2001
Posty: 2106
Miasto: Mikołów

KJ
Poziom 22
Post#7 02 Lis 2004 16:49   

Wyświetlacze z kas fiskalnych


Na bank wyświetlacze z kasy wyposażone w RS232 obsłuży LCDsmartie bo sam mam taki i pracuje elegancko co z resztą można zobaczyć w awatarku Very Happy też 2x20 wadą jest to że smartie zachowuje się na nim jak by miał architekturę 1x40 ale to można obejść. Pracował z kasą w hipermarkecie a tam o ile wiem stosowany jest system upos więc musi być jakiś standard sterowania domniemam że większość VFD z kas sterowanych RSem ma tę sama tablice znaków lub posiada możliwość jej zmiany zworkami tak jak w moim wyświetlaczu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Lis 2004 16:49   



Powrót do góry
misiek1984
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sie 2003
Posty: 116
Miasto: Łódź

misiek1984
Poziom 13
Post#8 Post autora tematu 05 Lis 2004 22:34   

Wyświetlacze z kas fiskalnych


te wyswietlacze maja wyprodzenia 3 przerwa 50 przerwa 3 i na dole identycznie

mnie chodzi aby nie trzeba bylo uzywac atmeli czy tym podobnych tylko aby w jakis prosty sposob jakies napisy na nich byly

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Lis 2004 22:34   



Powrót do góry
bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Specjalista - oświetlenie sceniczne


Dołączył: 04 Cze 2002
Posty: 3938
Miasto: Małopolska

bolek
Specjalista - oświetlenie sceniczne
Post#9 05 Lis 2004 22:53   

Wyświetlacze z kas fiskalnych


prościej niż na procku się nie da

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Lis 2004 22:53   



Powrót do góry
misiek1984
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sie 2003
Posty: 116
Miasto: Łódź

misiek1984
Poziom 13
Post#10 Post autora tematu 07 Lis 2004 01:17   

Re: Wyświetlacze z kas fiskalnych


Do KJ

Posiadasz schemat jakis aby wysterowac ten wyswietlacz bo jest on wypasny a zaley mi aby na nim byl jakis napis nawet bez polskich fontow

POZDRO

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Optoelektronika -> Wyświetlacze z kas fiskalnych
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Oprogramowanie do kas fiskalnych Optimusa. (3)
karty chip z Kas Chorych - wykorzystanie (27)
Kit AVT 2747 i AT90S2313-KAS: Problem z wybieraniem numeru. (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS