Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Sound Home -> Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?
Author
Message
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 5
Location: gdynia

Post#1 Post from the author of the topic 17 Mar 2011 17:05   

wzmacniacz diora ws 442


jak podlaczyc korektor graficzny do wzmacniacza?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2011 17:05   





Back to top
   
ogur3k
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 24 Jun 2007
Posts: 2072
Location: Sulechów/Calabria

Post#2 17 Mar 2011 17:08   

Re: wzmacniacz diora ws 442


Odpowiednimi kablami Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 5
Location: gdynia

Post#3 Post from the author of the topic 17 Mar 2011 17:18   

Re: wzmacniacz diora ws 442


jezeli podlacze korektor z wzmacniaczem to charczy mi w glosnikach co moze byc tego powodem?

Regulamin p.15. Proszę poprawić niechlujną pisownię! [Pablo]

Helpful message? + -

Back to top
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 13 Jun 2007
Posts: 33685

Post#4 17 Mar 2011 17:20   

Re: wzmacniacz diora ws 442


W złe dziury celujesz Very Happy albo uszkodzony korektor.

Helpful message? + -

Back to top
   
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 5
Location: gdynia

Post#5 Post from the author of the topic 17 Mar 2011 17:27   

Re: wzmacniacz diora ws 442


Nawet gdy korektor nie jest podłączony to i tak słychac charczenie a jak podłącze np cd do wejśc korektora przy wzmacniaczu to wszystko jest ok ale wtedy przełączanie na tuner lub magnetofon nic nie daje!]

Helpful message? + -

Back to top
   
ogur3k
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 24 Jun 2007
Posts: 2072
Location: Sulechów/Calabria

Post#6 17 Mar 2011 17:30   

Re: wzmacniacz diora ws 442


Daniel1594 wrote:
Nawet gdy korektor nie jest podłączony to i tak słychac charczenie a jak podłącze np cd do wejśc korektora przy wzmacniaczu to wszystko jest ok ale wtedy przełączanie na tuner lub magnetofon nic nie daje!]


Gdyby kózka kwiecień plecień to by ślimak krążowniki i ostrza z budyniu.

Napisz jeszcze raz i z sensem, bo nie wiadomo o co chodzi....

Helpful message? + -

Back to top
   
huluk
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 03 Oct 2006
Posts: 530
Location: Olsztyn

Post#7 18 Mar 2011 00:29helpful post - solution   

Re: wzmacniacz diora ws 442


W WS-442 gniazda korektora są tak rozwiązane, że sygnał po selektorze źródeł i przedwzmacniaczu idzie do gniazd korektora a następnie "wraca" na regulację barwy, balansu i głośności. Jeśli nie ma korektora, gniazda te powinny być zwarte (w komplecie fabrycznym były specjalnego rozmiaru "uszka" którymi zwierało się we/wy gniazd korektora w przypadku jego braku). Ponieważ przerywają one ścieżkę sygnału, wpięcie się w gniazdo korektora źródłem dźwięku przekaże go na regulator barwy i głośności ale wtedy pozostaje odcięty sygnał po selektorze wejść (nie da się z niego nic uzyskać). W instrukcji WS-442 jest napisane, że należy (w przypadku korektora typu FS-042) łączyć we - we, wy - wy. Być może zamieniłeś kierunek sygnału (we - wy, wy - we) i sygnał na korektor poszedł "wstecznie" i stąd zniekształcenia.

Helpful message? + -

Back to top
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 13 Jun 2007
Posts: 33685

Post#8 18 Mar 2011 09:31   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Widać że autor mało szukał. Zapoznaj się z tym tematem: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1352109.html i ten też się przyda: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1886838.html.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2011 09:31   





Back to top
   
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 5
Location: gdynia

Post#9 Post from the author of the topic 18 Mar 2011 18:25   

Re: Wzmacniacz Diora WS442


Witam mam jeszcze takie pyt mam podpiety komputer do wejścia Gramofon w wzmacniaczu!słychac charczenie!!!ale gdy podepne pod wejscie tuner to wszystko gra ok tylko tyle że o wiele ciszej!jaki mógł byc tego powód?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2011 18:25   





Back to top
   
ogur3k
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 24 Jun 2007
Posts: 2072
Location: Sulechów/Calabria

Post#10 18 Mar 2011 18:27   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Taki, że przesterowujesz wejście....
Gramofon to gramofon, po co podłączasz tam komputer?

Helpful message? + -

Back to top
   
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 5
Location: gdynia

Post#11 Post from the author of the topic 18 Mar 2011 18:30   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


skoro nie mam gramofonu to pomyślałem że moge tam podłączyc komputer lub radio!

Helpful message? + -

Back to top
   
ogur3k
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 24 Jun 2007
Posts: 2072
Location: Sulechów/Calabria

Post#12 18 Mar 2011 18:32   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


To źle pomyślałeś.
Komputer pod Aux, radio pod Tuner. To takie skomplikowane?

Helpful message? + -

Back to top
   
Rafał 116
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 17 Dec 2009
Posts: 310
Location: Krosno

Post#13 18 Mar 2011 22:39   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Wejście gramofonowe w tym wzmacniaczu przystosowane jest do dużo niższego sygnału jaki podaje gramofon.

Helpful message? + -

Back to top
   
Eminence
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 15 Sep 2009
Posts: 293
Location: Bydgoszcz/Dublin

Post#14 19 Mar 2011 00:51   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


ogur3k wrote:
To źle pomyślałeś.
Komputer pod Aux, radio pod Tuner. To takie skomplikowane?


Kablem Jack - RCA oczywiscie niczym innym. i volume na kompie na 75% zeby ladnie gralo, powyzej sluychac lekkie charczenie

Helpful message? + -

Back to top
   
Special_K
Uczeń
Uczeń


Joined: 11 Feb 2011
Posts: 105
Location: ...

Post#15 26 Oct 2012 20:59   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Chciałbym się włączyć do tematu. Na które wejście podać sygnał z telefonu komórkowego, a na które DVD ? Podczas gry bez korektora wejścia z wyjściami obu kanałów muszą być połączone ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Oct 2012 20:59   





Back to top
   
zapek42
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 1392
Location: Jastrowie

Post#16 26 Oct 2012 21:44   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Dobra, po kolei, mostkujesz wyjścia z wejściami korektora, dvd podłącz sobie np. pod magnetofon a telefon komórkowy pod wejście uniwersalne . Ot cała filozofia .

Helpful message? + -

Back to top
   
Special_K
Uczeń
Uczeń


Joined: 11 Feb 2011
Posts: 105
Location: ...

Post#17 27 Oct 2012 14:38   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Nie mam wejście magnetofon jest tylko gramofon, tuner, dyskofon. Czyli jest to obojetne gdzie jaki sygnał podam? Które to wejście uniwersalne?

Helpful message? + -

Back to top
   
Pablo1964
Moderator
Moderator


Joined: 23 Dec 2005
Posts: 16278
Location: Sosnowiec

Post#18 27 Oct 2012 15:30   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Nie jest obojętne. Wejście gramofonowe ma zupełnie inną czułość i nie wolno tam podłączać niczego innego.

Helpful message? + -

Back to top
   
zapek42
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 1392
Location: Jastrowie

Post#19 27 Oct 2012 16:37   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Pod dyskofon podłącz sobie DVD,a pod tuner telefon komórkowy .

Helpful message? + -

Back to top
   
Special_K
Uczeń
Uczeń


Joined: 11 Feb 2011
Posts: 105
Location: ...

Post#20 28 Oct 2012 17:38   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Posiadam kolumny 4,5ohm (tak wynika z pomiaru), a więc mają one 6 ohm tak? Czy jeśli tak właśnie jest to przy odpowiednim ustawieniu wzmocnienia wzmacniacza będzie on działał prawidłowo (gdyż jest on na 8 ohm) ?

Helpful message? + -

Back to top
   
zapek42
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 1392
Location: Jastrowie

Post#21 28 Oct 2012 17:41   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Będzie działał prawidłowo, musisz uważać z głośnością .

Helpful message? + -

Back to top
   
Special_K
Uczeń
Uczeń


Joined: 11 Feb 2011
Posts: 105
Location: ...

Post#22 28 Oct 2012 17:55   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Dzięki wielkie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Sound Home -> Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?
Page 1 of 1
Similar topics
Wzmacniacz TEAC ag-d8800 + korektor graficzny Diora fs042 (6)
Korektor graficzny Diora fs032. (2)
Diora ws 4421+Korektor graficzny.Pomocy^ (4)
jak podłączyć korektor diora 704 (15)
Yamaha ax-700 + korektor DIORA FS042 jak podłączyć? (5)
Wieża Diora 502, 3 elementy - jak podłączyć korektor? (5)
Diora FS042 + CD Onkyo DX7011 i wzmacniacz Diora WS442 (1)
Czy da się podłączyć korektor graficzny do wzmacniacza onkyo a-8620 ? (5)
COLOROFON C-230B czy można podłączyć do diora WS442 (1)
[Sprzedam] Wzmacniacz Diora WS442 (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed