Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Nagłośnienie Domowe -> Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?
Autor
Wiadomość
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: gdynia

Post#1 Post autora tematu 17 Mar 2011 18:05   

wzmacniacz diora ws 442


jak podlaczyc korektor graficzny do wzmacniacza?
Powrót do góry
   
ogur3k
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2116
Miasto: Sulechów/Calabria

Post#2 17 Mar 2011 18:08   

Re: wzmacniacz diora ws 442


Odpowiednimi kablami :)
Powrót do góry
   
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: gdynia

Post#3 Post autora tematu 17 Mar 2011 18:18   

Re: wzmacniacz diora ws 442


jezeli podlacze korektor z wzmacniaczem to charczy mi w glosnikach co moze byc tego powodem?

Regulamin p.15. Proszę poprawić niechlujną pisownię! [Pablo]
Powrót do góry
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 32164

Post#4 17 Mar 2011 18:20   

Re: wzmacniacz diora ws 442


W złe dziury celujesz :D albo uszkodzony korektor.
Powrót do góry
   
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: gdynia

Post#5 Post autora tematu 17 Mar 2011 18:27   

Re: wzmacniacz diora ws 442


Nawet gdy korektor nie jest podłączony to i tak słychac charczenie a jak podłącze np cd do wejśc korektora przy wzmacniaczu to wszystko jest ok ale wtedy przełączanie na tuner lub magnetofon nic nie daje!]
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2011 18:27   





Powrót do góry
   
ogur3k
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2116
Miasto: Sulechów/Calabria

Post#6 17 Mar 2011 18:30   

Re: wzmacniacz diora ws 442


Daniel1594 napisał:
Nawet gdy korektor nie jest podłączony to i tak słychac charczenie a jak podłącze np cd do wejśc korektora przy wzmacniaczu to wszystko jest ok ale wtedy przełączanie na tuner lub magnetofon nic nie daje!]


Gdyby kózka kwiecień plecień to by ślimak krążowniki i ostrza z budyniu.

Napisz jeszcze raz i z sensem, bo nie wiadomo o co chodzi....
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2011 18:30   





Powrót do góry
   
huluk
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 534
Miasto: Olsztyn

Post#7 18 Mar 2011 01:29pomocny post - solucja   

Re: wzmacniacz diora ws 442


W WS-442 gniazda korektora są tak rozwiązane, że sygnał po selektorze źródeł i przedwzmacniaczu idzie do gniazd korektora a następnie "wraca" na regulację barwy, balansu i głośności. Jeśli nie ma korektora, gniazda te powinny być zwarte (w komplecie fabrycznym były specjalnego rozmiaru "uszka" którymi zwierało się we/wy gniazd korektora w przypadku jego braku). Ponieważ przerywają one ścieżkę sygnału, wpięcie się w gniazdo korektora źródłem dźwięku przekaże go na regulator barwy i głośności ale wtedy pozostaje odcięty sygnał po selektorze wejść (nie da się z niego nic uzyskać). W instrukcji WS-442 jest napisane, że należy (w przypadku korektora typu FS-042) łączyć we - we, wy - wy. Być może zamieniłeś kierunek sygnału (we - wy, wy - we) i sygnał na korektor poszedł "wstecznie" i stąd zniekształcenia.
Powrót do góry
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 32164

Post#8 18 Mar 2011 10:31   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Widać że autor mało szukał. Zapoznaj się z tym tematem: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1352109.html i ten też się przyda: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1886838.html.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2011 10:31   





Powrót do góry
   
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: gdynia

Post#9 Post autora tematu 18 Mar 2011 19:25   

Re: Wzmacniacz Diora WS442


Witam mam jeszcze takie pyt mam podpiety komputer do wejścia Gramofon w wzmacniaczu!słychac charczenie!!!ale gdy podepne pod wejscie tuner to wszystko gra ok tylko tyle że o wiele ciszej!jaki mógł byc tego powód?
Powrót do góry
   
ogur3k
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2116
Miasto: Sulechów/Calabria

Post#10 18 Mar 2011 19:27   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Taki, że przesterowujesz wejście....
Gramofon to gramofon, po co podłączasz tam komputer?
Powrót do góry
   
Daniel1594
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Miasto: gdynia

Post#11 Post autora tematu 18 Mar 2011 19:30   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


skoro nie mam gramofonu to pomyślałem że moge tam podłączyc komputer lub radio!
Powrót do góry
   
ogur3k
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2116
Miasto: Sulechów/Calabria

Post#12 18 Mar 2011 19:32   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


To źle pomyślałeś.
Komputer pod Aux, radio pod Tuner. To takie skomplikowane?
Powrót do góry
   
Rafał 116
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 296
Miasto: Krosno

Post#13 18 Mar 2011 23:39   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Wejście gramofonowe w tym wzmacniaczu przystosowane jest do dużo niższego sygnału jaki podaje gramofon.
Powrót do góry
   
Eminence
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 289
Miasto: Bydgoszcz/Dublin

Post#14 19 Mar 2011 01:51   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


ogur3k napisał:
To źle pomyślałeś.
Komputer pod Aux, radio pod Tuner. To takie skomplikowane?


Kablem Jack - RCA oczywiscie niczym innym. i volume na kompie na 75% zeby ladnie gralo, powyzej sluychac lekkie charczenie
Powrót do góry
   
Special_K
Uczeń
Uczeń


Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 113
Miasto: ...

Post#15 26 Paź 2012 20:59   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Chciałbym się włączyć do tematu. Na które wejście podać sygnał z telefonu komórkowego, a na które DVD ? Podczas gry bez korektora wejścia z wyjściami obu kanałów muszą być połączone ?
Powrót do góry
   
zapek42
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 1419
Miasto: Jastrowie

Post#16 26 Paź 2012 21:44   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Dobra, po kolei, mostkujesz wyjścia z wejściami korektora, dvd podłącz sobie np. pod magnetofon a telefon komórkowy pod wejście uniwersalne . Ot cała filozofia .
Powrót do góry
   
Special_K
Uczeń
Uczeń


Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 113
Miasto: ...

Post#17 27 Paź 2012 14:38   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Nie mam wejście magnetofon jest tylko gramofon, tuner, dyskofon. Czyli jest to obojetne gdzie jaki sygnał podam? Które to wejście uniwersalne?
Powrót do góry
   
Pablo1964
Moderator
Moderator


Dołączył: 23 Gru 2005
Posty: 16562
Miasto: Sosnowiec

Post#18 27 Paź 2012 15:30   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Nie jest obojętne. Wejście gramofonowe ma zupełnie inną czułość i nie wolno tam podłączać niczego innego.
Powrót do góry
   
zapek42
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 1419
Miasto: Jastrowie

Post#19 27 Paź 2012 16:37   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Pod dyskofon podłącz sobie DVD,a pod tuner telefon komórkowy .
Powrót do góry
   
Special_K
Uczeń
Uczeń


Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 113
Miasto: ...

Post#20 28 Paź 2012 18:38   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Posiadam kolumny 4,5ohm (tak wynika z pomiaru), a więc mają one 6 ohm tak? Czy jeśli tak właśnie jest to przy odpowiednim ustawieniu wzmocnienia wzmacniacza będzie on działał prawidłowo (gdyż jest on na 8 ohm) ?
Powrót do góry
   
zapek42
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 1419
Miasto: Jastrowie

Post#21 28 Paź 2012 18:41   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Będzie działał prawidłowo, musisz uważać z głośnością .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Paź 2012 18:41   





Powrót do góry
   
Special_K
Uczeń
Uczeń


Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 113
Miasto: ...

Post#22 28 Paź 2012 18:55   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Dzięki wielkie.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Nagłośnienie Domowe -> Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Korektor graficzny Diora fs032. (2)
Diora ws 4421+Korektor graficzny.Pomocy^ (4)
jak podłączyć korektor diora 704 (15)
Yamaha ax-700 + korektor DIORA FS042 jak podłączyć? (5)
Wieża Diora 502, 3 elementy - jak podłączyć korektor? (5)
Diora FS042 + CD Onkyo DX7011 i wzmacniacz Diora WS442 (1)
Czy da się podłączyć korektor graficzny do wzmacniacza onkyo a-8620 ? (5)
COLOROFON C-230B czy można podłączyć do diora WS442 (1)
[Sprzedam] Wzmacniacz Diora WS442 (1)
Wzmacniacz Diora WS442, 2 Głośniki alton 70 i 1 głośnik... (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.101 seconds

elektroda.pl temat RSS