Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Nagłośnienie Domowe ->Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telewizory plazmowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Daniel1594
Poziom 6
Miasto: gdynia
Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Daniel1594
Poziom 6
Post#1 17 Mar 2011 17:05  Autor tematu   

wzmacniacz diora ws 442


jak podlaczyc korektor graficzny do wzmacniacza?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ogur3k
Poziom 33
Miasto: Sulechów/Calabria
Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2016
Pomógł: 169
ogur3k
Poziom 33
Post#2 17 Mar 2011 17:08    

Re: wzmacniacz diora ws 442


Odpowiednimi kablami :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Daniel1594
Poziom 6
Miasto: gdynia
Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Daniel1594
Poziom 6
Post#3 17 Mar 2011 17:18  Autor tematu   

Re: wzmacniacz diora ws 442


jezeli podlacze korektor z wzmacniaczem to charczy mi w glosnikach co moze byc tego powodem?

Regulamin p.15. Proszę poprawić niechlujną pisownię! [Pablo]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wariato
Poziom 43
Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 34961
Pomógł: 1133
Ocena postów: 381
wariato
Poziom 43
Post#4 17 Mar 2011 17:20    

Re: wzmacniacz diora ws 442


W złe dziury celujesz :D albo uszkodzony korektor.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Daniel1594
Poziom 6
Miasto: gdynia
Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Daniel1594
Poziom 6
Post#5 17 Mar 2011 17:27  Autor tematu   

Re: wzmacniacz diora ws 442


Nawet gdy korektor nie jest podłączony to i tak słychac charczenie a jak podłącze np cd do wejśc korektora przy wzmacniaczu to wszystko jest ok ale wtedy przełączanie na tuner lub magnetofon nic nie daje!]

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ogur3k
Poziom 33
Miasto: Sulechów/Calabria
Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2016
Pomógł: 169
ogur3k
Poziom 33
Post#6 17 Mar 2011 17:30    

Re: wzmacniacz diora ws 442


Daniel1594 napisał:
Nawet gdy korektor nie jest podłączony to i tak słychac charczenie a jak podłącze np cd do wejśc korektora przy wzmacniaczu to wszystko jest ok ale wtedy przełączanie na tuner lub magnetofon nic nie daje!]


Gdyby kózka kwiecień plecień to by ślimak krążowniki i ostrza z budyniu.

Napisz jeszcze raz i z sensem, bo nie wiadomo o co chodzi....

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
huluk
Poziom 26
Miasto: Olsztyn
Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 681
Pomógł: 100
Ocena postów: 24
huluk
Poziom 26
Post#7 18 Mar 2011 00:29Pomocny post    

Re: wzmacniacz diora ws 442


W WS-442 gniazda korektora są tak rozwiązane, że sygnał po selektorze źródeł i przedwzmacniaczu idzie do gniazd korektora a następnie "wraca" na regulację barwy, balansu i głośności. Jeśli nie ma korektora, gniazda te powinny być zwarte (w komplecie fabrycznym były specjalnego rozmiaru "uszka" którymi zwierało się we/wy gniazd korektora w przypadku jego braku). Ponieważ przerywają one ścieżkę sygnału, wpięcie się w gniazdo korektora źródłem dźwięku przekaże go na regulator barwy i głośności ale wtedy pozostaje odcięty sygnał po selektorze wejść (nie da się z niego nic uzyskać). W instrukcji WS-442 jest napisane, że należy (w przypadku korektora typu FS-042) łączyć we - we, wy - wy. Być może zamieniłeś kierunek sygnału (we - wy, wy - we) i sygnał na korektor poszedł "wstecznie" i stąd zniekształcenia.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wariato
Poziom 43
Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 34961
Pomógł: 1133
Ocena postów: 381
wariato
Poziom 43
Post#8 18 Mar 2011 09:31    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Widać że autor mało szukał. Zapoznaj się z tym tematem: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1352109.html i ten też się przyda: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1886838.html.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Daniel1594
Poziom 6
Miasto: gdynia
Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Daniel1594
Poziom 6
Post#9 18 Mar 2011 18:25  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz Diora WS442


Witam mam jeszcze takie pyt mam podpiety komputer do wejścia Gramofon w wzmacniaczu!słychac charczenie!!!ale gdy podepne pod wejscie tuner to wszystko gra ok tylko tyle że o wiele ciszej!jaki mógł byc tego powód?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ogur3k
Poziom 33
Miasto: Sulechów/Calabria
Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2016
Pomógł: 169
ogur3k
Poziom 33
Post#10 18 Mar 2011 18:27    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Taki, że przesterowujesz wejście....
Gramofon to gramofon, po co podłączasz tam komputer?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Daniel1594
Poziom 6
Miasto: gdynia
Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 5
Daniel1594
Poziom 6
Post#11 18 Mar 2011 18:30  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


skoro nie mam gramofonu to pomyślałem że moge tam podłączyc komputer lub radio!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ogur3k
Poziom 33
Miasto: Sulechów/Calabria
Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2016
Pomógł: 169
ogur3k
Poziom 33
Post#12 18 Mar 2011 18:32    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


To źle pomyślałeś.
Komputer pod Aux, radio pod Tuner. To takie skomplikowane?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Rafał 116
Poziom 17
Miasto: Krosno
Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 348
Pomógł: 1
Ocena postów: 95
Rafał 116
Poziom 17
Post#13 18 Mar 2011 22:39    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Wejście gramofonowe w tym wzmacniaczu przystosowane jest do dużo niższego sygnału jaki podaje gramofon.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Eminence
Poziom 17
Miasto: Bydgoszcz/Dublin
Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 291
Pomógł: 16
Eminence
Poziom 17
Post#14 19 Mar 2011 00:51    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


ogur3k napisał:
To źle pomyślałeś.
Komputer pod Aux, radio pod Tuner. To takie skomplikowane?


Kablem Jack - RCA oczywiscie niczym innym. i volume na kompie na 75% zeby ladnie gralo, powyzej sluychac lekkie charczenie

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Special_K
Uczeń
Miasto: ...
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 103
Special_K
Uczeń
Post#15 26 Paź 2012 20:59    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Chciałbym się włączyć do tematu. Na które wejście podać sygnał z telefonu komórkowego, a na które DVD ? Podczas gry bez korektora wejścia z wyjściami obu kanałów muszą być połączone ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zapek42
Poziom 27
Miasto: Jastrowie
Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 1391
Pomógł: 67
Ocena postów: 4
zapek42
Poziom 27
Post#16 26 Paź 2012 21:44    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Dobra, po kolei, mostkujesz wyjścia z wejściami korektora, dvd podłącz sobie np. pod magnetofon a telefon komórkowy pod wejście uniwersalne . Ot cała filozofia .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Special_K
Uczeń
Miasto: ...
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 103
Special_K
Uczeń
Post#17 27 Paź 2012 14:38    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Nie mam wejście magnetofon jest tylko gramofon, tuner, dyskofon. Czyli jest to obojetne gdzie jaki sygnał podam? Które to wejście uniwersalne?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Pablo1964
Moderator
Miasto: Sosnowiec
Dołączył: 23 Gru 2005
Posty: 16360
Pomógł: 438
Ocena postów: 58
Pablo1964
Moderator
Post#18 27 Paź 2012 15:30    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Nie jest obojętne. Wejście gramofonowe ma zupełnie inną czułość i nie wolno tam podłączać niczego innego.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zapek42
Poziom 27
Miasto: Jastrowie
Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 1391
Pomógł: 67
Ocena postów: 4
zapek42
Poziom 27
Post#19 27 Paź 2012 16:37    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Pod dyskofon podłącz sobie DVD,a pod tuner telefon komórkowy .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Special_K
Uczeń
Miasto: ...
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 103
Special_K
Uczeń
Post#20 28 Paź 2012 17:38    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Posiadam kolumny 4,5ohm (tak wynika z pomiaru), a więc mają one 6 ohm tak? Czy jeśli tak właśnie jest to przy odpowiednim ustawieniu wzmocnienia wzmacniacza będzie on działał prawidłowo (gdyż jest on na 8 ohm) ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zapek42
Poziom 27
Miasto: Jastrowie
Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 1391
Pomógł: 67
Ocena postów: 4
zapek42
Poziom 27
Post#21 28 Paź 2012 17:41    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Będzie działał prawidłowo, musisz uważać z głośnością .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Special_K
Uczeń
Miasto: ...
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 103
Special_K
Uczeń
Post#22 28 Paź 2012 17:55    

Re: Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?


Dzięki wielkie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Nagłośnienie Domowe -> Wzmacniacz Diora WS442 - jak podłączyć korektor graficzny?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wzmacniacz TEAC ag-d8800 + korektor graficzny Diora fs042 (6)
Korektor graficzny Diora fs032. (2)
Diora ws 4421+Korektor graficzny.Pomocy^ (4)
jak podłączyć korektor diora 704 (15)
Yamaha ax-700 + korektor DIORA FS042 jak podłączyć? (5)
Wieża Diora 502, 3 elementy - jak podłączyć korektor? (5)
Diora FS042 + CD Onkyo DX7011 i wzmacniacz Diora WS442 (1)
Czy da się podłączyć korektor graficzny do wzmacniacza onkyo a-8620 ? (5)
COLOROFON C-230B czy można podłączyć do diora WS442 (1)
[Sprzedam] Wzmacniacz Diora WS442 (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.175 seconds

elektroda.pl temat RSS