FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

pilne projektor SONY PX 30 wypalona lampa

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> DLP and LCD Projectors -> pilne projektor SONY PX 30 wypalona lampa
Author
Poziom 17
Poziom 17

Post#1 Post from the author of the topic 29 Oct 2004 22:30   

pilne projektor SONY PX 30 wypalona lampa

witam wypalila mi sie lampa w projektoze a nowa jest troszke droga slyszalem ze morzna zamiast prawdziwej lampy zastosowac naprzyklad halogen tylko problem jest taki ze po wyjeciu orginalnej lampy i oszukaniu czujnika pokrywy i kolejnym zalaczeniu projektor startuje ale po kilku minutach wylancza sie bo niema lampy czy dasie jakos oszukac czujnik lampy dowiedzialem sie juz niewiem czy to prawda ale podobno obecnosc lampy jest rozpoznawana poprzez pobor mocy ( obciazenie napiecia)

dzieki za pomoc
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 Oct 2004 22:30   

Back to top

maciekg16
Poziom 13
Poziom 13

Post#2 29 Jul 2008 13:22   

Re: pilne projektor SONY PX 30 wypalona lampa

Witam !!

Prosiłbym o pomoc w naprawie projektora.
Jest to projektor Sony model: VPL CX5.
A mianowicie nie zaświeca się w nim lampa. po załączeniu startuja wentylatory otwiera się pokrywka obiektywu, wysuwa noga i dalej nic . Po czasie pokrywka obiektywu sie przysłania, a urządzenie przechodzi do stb. Nie jest to mój projektor tylko dostałem go do naprawy. Niestety nie jest to moja specjalność. Dlatego prosiłbym o pomoc Kolegów majacych do czynienia z tym sprzętem.
Mianowicie chodzi mi o to jak poznać że uszkodzona jest lampa, lub jej zasilanie. Do przetwornicy zasilającej lampę dochodzi napięcie ok. 400v. Mosfety pomierzyłem są dobre. Nic nie widać żeby było przegrzane lub upalone. Czy można zastosować jakieś obciążenie zastępcze w gnieżdzie lampy żeby układ wystartował i mieć pewność żę elektronika jest w porządku. Nie mam drugiej takiej lampy żeby podstawić. A kupowanie w ciemno drugiej jest ryzykowne nie mając pewności że poprzednia jest nie sprawna. Lampy nie są tanie.

Bardzo proszę o jakieś porady.

Pozdrawiam.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> DLP and LCD Projectors -> pilne projektor SONY PX 30 wypalona lampa
Page 1 of 1
Similar topics
Projektor AstroBeam 330 lampa gaśnie po chwili (2)
Projektor Panasonic PT-AE700E - czyszczenie i lampa (12)
Gaśnie Lampa Projektor SHARP XG-3795E (1)
Projektor Sharp XG-3795E jaka lampa? (4)
projektor iesegang dv 500 pewnie lampa (1)
Projektor, czy padła lampa ? (2)
Projektor PLUS UP-800 lampa !!! (2)
Projektor Compaq MP2800 - lampa? (7)
Projektor (lampa) jak wymienić ? (11)
Projektor HP model VP6220 w końcu jaka lampa ? (6)

Page generation time: 0.127 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed