Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak otworzyc obudowe Samsung 203B


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Monitory Serwis -> Monitory Początkujący -> Jak otworzyc obudowe Samsung 203B
Autor
Wiadomość
Adarkar
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 204
Miasto: DOBROŃ

Post#1 Post autora tematu 22 Mar 2011 14:36   

Jak otworzyc obudowe Samsung 203B


Zaoferowałem się pomóc koleżance w naprawie ww monitora. Objawy wskazują na świetlówkę lub inwerter. Jak otworzyć ten monitor nic nie łamiąc?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Mar 2011 14:36   





Powrót do góry
   
SLAVCO1983
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 336
Miasto: ŁÓDŹ

Post#2 23 Mar 2011 01:26   

Re: Jak otworzyc obudowe Samsung 203B


Jak nie masz pojęcia daj do jakiegoś serwisu zapowiadając że ma nie być roz... obudowa. A tak wogóle to tam wszystko jest na zatrzaskach, zdejmujesz nogę podwadzasz przednią ramkę i wyciągasz wszystko podejrzewam eliki do wymiany chyba 4 szt..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Mar 2011 01:26   





Powrót do góry
   
Adarkar
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 204
Miasto: DOBROŃ

Post#3 Post autora tematu 23 Mar 2011 12:23   

Re: Jak otworzyc obudowe Samsung 203B


Jakieś pojęcie mam, tylko nie rozbierałem nigdy tego typu obudowy i nie chcę nic połamać. Wiem że są zatrzaski ale nie mam instrukcji serwisowej więc poprosiłem o pomoc na forum. Też podejrzewam tą przyczynę więc powinienem sobie poradzić. Serwis jest prawie nieopłacalny w dobie nowego monitora za 300 zł (ze spokojem przez min 2 lata :)). Chcę po prostu pomóc. Jak będzie inna przyczyna to sobie pewnie daruje i monitor pójdzie na złom.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Mar 2011 12:23   





Powrót do góry
   
imperpl
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 532

Post#4 23 Mar 2011 19:46   

Re: Jak otworzyc obudowe Samsung 203B


Nowy to raczej 600zł niż 300zł (mówię o odpowiedniku). Instrukcja serwisowa nie pokazuje gdzie są zatrzaski i jak otworzyć monitor (są tylko PODSTAWOWE kroki - odkręć śrubki, zdejmij ramkę). Ramki nie połamiesz, jeżeli masz trochę oleju w głowie. Spróbuj ją zdjąć gołymi rękoma bez narzędzi...
Powrót do góry
   
Adarkar
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 204
Miasto: DOBROŃ

Post#5 Post autora tematu 23 Mar 2011 21:20   

Re: Jak otworzyc obudowe Samsung 203B


Obudowa zdjęta. Kondensatory ok, wszystko na płycie wygląda ok, monitor ma 4 lata i wygląda na to że padły świetlówki. Jak sprawdzić same świetlówki? A może macie inne pomysły?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Mar 2011 21:20   





Powrót do góry
   
imperpl
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 532

Post#6 23 Mar 2011 21:38   

Re: Jak otworzyc obudowe Samsung 203B


Jeżeli elki ok, to na 99% masz walnięte trafko inwertera - weź miernik i go sprawdź.
Powrót do góry
   
SLAVCO1983
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 336
Miasto: ŁÓDŹ

Post#7 23 Mar 2011 22:02   

Re: Jak otworzyc obudowe Samsung 203B


Też bym obstawiał trafko. Koszt nowego 30 zł + przesyłka.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Monitory Serwis -> Monitory Początkujący -> Jak otworzyc obudowe Samsung 203B
Strona 1 z 1
Podobne tematy
LCD samsung 203b dvi (1)
Samsung Syncmaster 203B - wypalony(?) (2)
DVI na gf 5500 i monitorze samsung 203B (4)
Samsung 203b - Brak maksymalnej rozdzielczosci (3)
Niebieski Pionowy Pasek Na Lcd Samsung 203B (2)
Zła zbieżność w monitorze lcd Samsung 203B (5)
LCD Samsung SyncMaster 203B problem z włączeniem (4)
LCD Samsung 203B - ledwo widoczny obraz (2)
Samsung 203B - Naprawa taśmy w monitorze LCD (4)
Monitor samsung 203b - brak obrazu, płyta sygnałowa (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.034 seconds

elektroda.pl temat RSS