Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Komputer jako switch/router


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Komputer jako switch/router
Autor
Wiadomość
jotuze
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 31 Sty 2006
Posty: 171
Miasto: poznań

Post#1 Post autora tematu 25 Mar 2011 00:18   

Komputer jako switch/router


Witam.
Odbieram internet komputerem stacjonarnym przez wi-fi. Posiadam konsole PlayStation2 do której chciałbym podłączyć internet. Jednak do konsoli internet można podłączyć tylko kablem ethernet. W związku z czym moje pytanie. Czy można użyć komputera do doprowadzenia internetu do konsoli ? Pozsiadam w komputerze jedną wolną wtyczkę ethernet z płyty głównej.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2011 00:18   





Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8712
Miasto: Gdynia

Post#2 25 Mar 2011 00:33   

Re: Komputer jako switch/router


Witaj.
Można - od Windowsa XP w górę (a może i nawet od Windowsa 2000) istnieje możliwość dzielenia połączenia internetowego (ICS - Internet Connection Sharing). Na Linuxie jeszcze łatwiej to zrobić.

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2011 00:33   





Powrót do góry
   
maniek1818
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 667
Miasto: Dobre Miasto/Olsztyn

Post#3 25 Mar 2011 20:26   

Re: Komputer jako switch/router


Albo jakiś router za mniej niż 80zł, który może działać jako klient. Komputer (pożeracz kilowatów), wtedy staje się nie potrzebny, a i router ma 4 wyjścia RJ45.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2011 20:26   





Powrót do góry
   
jotuze
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 31 Sty 2006
Posty: 171
Miasto: poznań

Post#4 Post autora tematu 26 Mar 2011 00:11   

Re: Komputer jako switch/router


Nie nie. Router odpada. Właściwie komputer mam uruchomiony bez przerwy dlatego szukam rozwiązania bez kupna nowych urządzeń. Ok to jeżeli już się da to jak to zrobić w win7 ?
Powrót do góry
   
forestx
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 4493
Miasto: Gdzieś na Podkarpaciu

Post#5 26 Mar 2011 00:17   

Re: Komputer jako switch/router


http://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=udost%C4%99pnianie+po%C5%82%C4%85czenia+internetowego+windows+7&aq=6&aqi=g10&aql=&oq=udost
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Komputer jako switch/router
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Sieć radiowa w firmie + router + drugi router jako switch (7)
Router TP-LINK - Router jako switch (6)
Router AR-804u jako switch (1)
Router + switch - jako przedłużacz (3)
Konfiguraja - router kablowy jako switch (4)
Router cerberus jako sam switch. (7)
Router D Link DI 604 jako switch? (3)
router działający jako switch i wifi (13)
router jako switch w sieci z proxy (6)
Router TP-Link TL-WR1043ND jako switch WiFI (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS