Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Komputer jako switch/router


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Komputer jako switch/router
Author
Message
jotuze
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 171
Location: poznań

Post#1 Post from the author of the topic 25 Mar 2011 00:18   

Komputer jako switch/router


Witam.
Odbieram internet komputerem stacjonarnym przez wi-fi. Posiadam konsole PlayStation2 do której chciałbym podłączyć internet. Jednak do konsoli internet można podłączyć tylko kablem ethernet. W związku z czym moje pytanie. Czy można użyć komputera do doprowadzenia internetu do konsoli ? Pozsiadam w komputerze jedną wolną wtyczkę ethernet z płyty głównej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2011 00:18   





Back to top
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Joined: 12 Mar 2003
Posts: 9418
Location: Gdynia

Post#2 25 Mar 2011 00:33   

Re: Komputer jako switch/router


Witaj.
Można - od Windowsa XP w górę (a może i nawet od Windowsa 2000) istnieje możliwość dzielenia połączenia internetowego (ICS - Internet Connection Sharing). Na Linuxie jeszcze łatwiej to zrobić.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2011 00:33   





Back to top
   
maniek1818
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 20 Mar 2007
Posts: 659
Location: Dobre Miasto/Olsztyn

Post#3 25 Mar 2011 20:26   

Re: Komputer jako switch/router


Albo jakiś router za mniej niż 80zł, który może działać jako klient. Komputer (pożeracz kilowatów), wtedy staje się nie potrzebny, a i router ma 4 wyjścia RJ45.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2011 20:26   





Back to top
   
jotuze
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 171
Location: poznań

Post#4 Post from the author of the topic 26 Mar 2011 00:11   

Re: Komputer jako switch/router


Nie nie. Router odpada. Właściwie komputer mam uruchomiony bez przerwy dlatego szukam rozwiązania bez kupna nowych urządzeń. Ok to jeżeli już się da to jak to zrobić w win7 ?

Helpful message? + -

Back to top
   
forestx
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 23 Nov 2005
Posts: 4471
Location: Gdzieś na Podkarpaciu

Post#5 26 Mar 2011 00:17   

Re: Komputer jako switch/router


http://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=udost%C4%99pnianie+po%C5%82%C4%85czenia+internetowego+windows+7&aq=6&aqi=g10&aql=&oq=udost

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Komputer jako switch/router
Page 1 of 1
Similar topics
Sieć radiowa w firmie + router + drugi router jako switch (7)
Router TP-LINK - Router jako switch (6)
Router AR-804u jako switch (1)
Router + switch - jako przedłużacz (3)
Konfiguraja - router kablowy jako switch (4)
Router cerberus jako sam switch. (7)
Router D Link DI 604 jako switch? (3)
router działający jako switch i wifi (13)
router jako switch w sieci z proxy (6)
Router TP-Link TL-WR1043ND jako switch WiFI (8)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.035 seconds

elektroda.pl topic RSS feed