Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Komputer jako switch/router


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->Komputer jako switch/router Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
jotuze
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: poznań
Dołączył: 31 Sty 2006
Posty: 171
Pomógł: 5
jotuze
Poziom 14
Post#1 25 Mar 2011 00:18  Autor tematu   

Komputer jako switch/router


Witam.
Odbieram internet komputerem stacjonarnym przez wi-fi. Posiadam konsole PlayStation2 do której chciałbym podłączyć internet. Jednak do konsoli internet można podłączyć tylko kablem ethernet. W związku z czym moje pytanie. Czy można użyć komputera do doprowadzenia internetu do konsoli ? Pozsiadam w komputerze jedną wolną wtyczkę ethernet z płyty głównej.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis
Miasto: Gdynia
Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 11060
Pomógł: 1160
Ocena postów: 570
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#2 25 Mar 2011 00:33    

Re: Komputer jako switch/router


Witaj.
Można - od Windowsa XP w górę (a może i nawet od Windowsa 2000) istnieje możliwość dzielenia połączenia internetowego (ICS - Internet Connection Sharing). Na Linuxie jeszcze łatwiej to zrobić.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
maniek1818
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Dobre Miasto/Olsztyn
Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 658
Pomógł: 25
Ocena postów: 245
maniek1818
Poziom 19
Post#3 25 Mar 2011 20:26    

Re: Komputer jako switch/router


Albo jakiś router za mniej niż 80zł, który może działać jako klient. Komputer (pożeracz kilowatów), wtedy staje się nie potrzebny, a i router ma 4 wyjścia RJ45.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jotuze
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: poznań
Dołączył: 31 Sty 2006
Posty: 171
Pomógł: 5
jotuze
Poziom 14
Post#4 26 Mar 2011 00:11  Autor tematu   

Re: Komputer jako switch/router


Nie nie. Router odpada. Właściwie komputer mam uruchomiony bez przerwy dlatego szukam rozwiązania bez kupna nowych urządzeń. Ok to jeżeli już się da to jak to zrobić w win7 ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
forestx
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Gdzieś na Podkarpaciu
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 4467
Pomógł: 297
Ocena postów: 38
forestx
Zasłużony dla elektroda
Post#5 26 Mar 2011 00:17    

Re: Komputer jako switch/router


http://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=udost%C4%99pnianie+po%C5%82%C4%85czenia+internetowego+windows+7&aq=6&aqi=g10&aql=&oq=udost

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Komputer jako switch/router
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Sieć radiowa w firmie + router + drugi router jako switch (7)
Router TP-LINK - Router jako switch (6)
Router AR-804u jako switch (1)
Router + switch - jako przedłużacz (3)
Konfiguraja - router kablowy jako switch (4)
Router cerberus jako sam switch. (7)
Router D Link DI 604 jako switch? (3)
router działający jako switch i wifi (13)
router jako switch w sieci z proxy (6)
Router TP-Link TL-WR1043ND jako switch WiFI (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS