Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Komputer jako switch/router


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->Komputer jako switch/router Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
jotuze
Level 14
Location: poznań
Joined: 31 Jan 2006
Posts: 171
Helped: 5
jotuze
Level 14
Post#1 25 Mar 2011 00:18  Topic author   

Komputer jako switch/router


Witam.
Odbieram internet komputerem stacjonarnym przez wi-fi. Posiadam konsole PlayStation2 do której chciałbym podłączyć internet. Jednak do konsoli internet można podłączyć tylko kablem ethernet. W związku z czym moje pytanie. Czy można użyć komputera do doprowadzenia internetu do konsoli ? Pozsiadam w komputerze jedną wolną wtyczkę ethernet z płyty głównej.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13678
Helped: 1352
Post rating: 942
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#2 25 Mar 2011 00:33    

Re: Komputer jako switch/router


Witaj.
Można - od Windowsa XP w górę (a może i nawet od Windowsa 2000) istnieje możliwość dzielenia połączenia internetowego (ICS - Internet Connection Sharing). Na Linuxie jeszcze łatwiej to zrobić.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
maniek1818
Level 22
Location: Dobre Miasto/Olsztyn
Joined: 20 Mar 2007
Posts: 665
Helped: 25
Post rating: 248
maniek1818
Level 22
Post#3 25 Mar 2011 20:26    

Re: Komputer jako switch/router


Albo jakiś router za mniej niż 80zł, który może działać jako klient. Komputer (pożeracz kilowatów), wtedy staje się nie potrzebny, a i router ma 4 wyjścia RJ45.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jotuze
Level 14
Location: poznań
Joined: 31 Jan 2006
Posts: 171
Helped: 5
jotuze
Level 14
Post#4 26 Mar 2011 00:11  Topic author   

Re: Komputer jako switch/router


Nie nie. Router odpada. Właściwie komputer mam uruchomiony bez przerwy dlatego szukam rozwiązania bez kupna nowych urządzeń. Ok to jeżeli już się da to jak to zrobić w win7 ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
forestx
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Gdzieś na Podkarpaciu
Joined: 23 Nov 2005
Posts: 4467
Helped: 297
Post rating: 62
forestx
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#5 26 Mar 2011 00:17    

Re: Komputer jako switch/router


http://www.google.pl/search?hl...s+7&aq=6&aqi=g10&aql=&oq=udost

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Komputer jako switch/router
Page 1 of 1

Similar topics to komputer jako switch/router

Sieć radiowa w firmie + router + drugi router jako switch (7)
Router TP-LINK - Router jako switch (6)
Router AR-804u jako switch (1)
Router + switch - jako przedłużacz (3)
Konfiguraja - router kablowy jako switch (4)
Router cerberus jako sam switch. (7)
Router D Link DI 604 jako switch? (3)
router działający jako switch i wifi (13)
router jako switch w sieci z proxy (6)
Router TP-Link TL-WR1043ND jako switch WiFI (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.077 seconds