Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ListBox i wyświetlanie zawartości plików


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Programowanie Ogólne -> ListBox i wyświetlanie zawartości plików
Autor
Wiadomość
ripperuss
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 19
Miasto: Poznan

Post#1 Post autora tematu 26 Mar 2011 14:16   

ListBox i wyświetlanie zawartości plików


Witam, mam problem z listBox'em. Mianowicie, dodaje pliki do list boxa:

Kod: cpp
Musisz być zalogowany, aby zobaczyć treść.


Po dodaniu pliku do listy chciałbym wyswietlić jego zawartość w memoEditZawartoscWe po kliknieciu na dany element listy.

Jakieś sugestie?

Proszę pamiętać o używaniu znaczników syntax. Opcja Listing kodu. - arnoldziq
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Mar 2011 14:16   





Powrót do góry
   
Dżyszla
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 15 Maj 2005
Posty: 5945
Miasto: Gliwice

Post#2 26 Mar 2011 14:18   

Re: ListBox i wyświetlanie zawartości plików


zdarzenie OnClick, gdzie dokonasz załadowania do memo pliku o nazwie pobranej z listbox z pozycji aktualnie wskazanej. Nie wiem, jak w VC++ się niestety nazywają poszczególne własności i metody, ale z pewnością są.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Mar 2011 14:18   





Powrót do góry
   
chemicalkash
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 215

Post#3 28 Mar 2011 14:05   

Re: ListBox i wyświetlanie zawartości plików


Może tak:

Kod: csharp
Musisz być zalogowany, aby zobaczyć treść.

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2011 14:05   





Powrót do góry
   
ripperuss
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 19
Miasto: Poznan

Post#4 Post autora tematu 30 Mar 2011 14:10   

Re: ListBox i wyświetlanie zawartości plików


Eleganckie rozwiązanie :) dzięki wielki!!!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Programowanie Ogólne -> ListBox i wyświetlanie zawartości plików
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Delphi - Wyświetlanie elementów w komponencie ListBox (3)
C# - Filtowanie plików w listBox po nazwie (2)
Lista plików pobranie wartości z listBox (2)
[C] Wyświetlanie zawartości tablicy. (2)
PHP tablice / wyświetlanie zawartości (4)
Exel wyświetlanie zawartości komórek (10)
Wyświetlanie standardowej zawartości PictureBox (1)
[C#] TollTip - wyświetlanie podpowiedzi w zalezności od zawartości obiektu (5)
VBa, ListBox, ustawienie właściwości listbox (6)
Nie wyświetlanie plików tekstowych (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS