Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Diesel -> VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS
Autor
Wiadomość
cowalki
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 5

Post#1 Post autora tematu 30 Mar 2011 08:35   

VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Witam serdecznie.
Posiadam Wv t5 2,5 tdi 174 KM użytkuję go od ok roku.
Mam poważny problem,gdyż podczas przejechania ok 30-40 km pojawiam mi się komunikat Stop OLDRUCK MOTOR AUS świadczący o niskim ciśnieniu oleju.Powiem szczerze że już wymieniałem w tym modelu głowicę ,ponieważ gniazda na pompowtryskach się wybiły,wałek rozrządu,oraz szklanki.Motor ma przebiegu 115 000 km i nie wiem gdzie może mi ciśnienie uciekać.Na simnym silniku jeszcze ani razu ten błąd nie wyskoczył .Czy ktoś może zna przyczynę???
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Mar 2011 08:35   





Powrót do góry
   
emeryt2
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 7565
Miasto: przemysl

Post#2 30 Mar 2011 16:41   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Może należy pierwsze zmierzyć rzeczywiste ciśnienie oleju, co?
Powrót do góry
   
T5
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 6495
Miasto: Dębno

Post#3 30 Mar 2011 22:05   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Tak ja znam.Wałkowałem taki śmietnik nie tak dawno.
Zacznij od rady emeryta.
Powrót do góry
   
cowalki
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 5

Post#4 Post autora tematu 31 Mar 2011 06:30   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Nie jestem do końca przekonany czy to może Być wina Oleju,ale spróbuję.Przez jakieś pół roku jeździłem na syntetyku ale sądziłem ,że ten błąd wyskakuję mi przez olej i ostatnio wlałem pół-syntetyk Castrola.Czy syntetyk mógłby się tak rozrzedzić podczas pracy ,żeby ciśnienie oleju spadało?
Powrót do góry
   
T5
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 6495
Miasto: Dębno

Post#5 31 Mar 2011 06:56   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


A w specyfikacji producenta jest w ogóle dopuszczenie innego oleju od syntetyka?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Mar 2011 06:56   





Powrót do góry
   
k631
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 29 Maj 2005
Posty: 304
Miasto: Piła

Post#6 31 Mar 2011 09:45   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Jeżeli ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku jest dobre ,to może czujnik ciśnienia szwankuje.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Mar 2011 09:45   





Powrót do góry
   
alpha01
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Lis 2005
Posty: 520
Miasto: Antwerpia

Post#7 03 Kwi 2011 14:21   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


ostatnio w 1.8T mialem to samo.panewke walu przekrecilo bo wiury z pierscienia oporowego ja zatarly
Powrót do góry
   
cowalki
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 5

Post#8 Post autora tematu 27 Maj 2011 06:26   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Wymieniłem już pompe oleju,panewki dolne,panewki górne,wałek rozrządu,olej,czujnik ciśnienia oleju,pompę wysokiego ciśnienia tą która jest do głowicy przymocowana,auto pracuję ciszej i jeździ super lecz dalej pojawia się błąd oleju jak rozgrzeje silnik przy normalnej jeździe i na niskich obrotach jak np. przy 1500 jadę na 3 biegu i dodam gazu to w tedy zaczyna się palić ten komunikat STOP Oldruck motor aus.jak jadę w trasie i jadę tak ok 100km/h to nawet przez godzinę nic się nie pojawia,tylko przy ruszaniu..na 1,2,3 biegu jak wbię 2 lub 3 bieg na niskich obrotach np 1500 .Proszę o razę bo już morduję się z tym samochodem od prawie roku...
Powrót do góry
   
pall4
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 3
Miasto: wągrowiec

Post#9 16 Cze 2014 22:19   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Mam ten sam problem! na rozgrzanym silniku zapala się STOP OLDRUCK MOTOR AUS! Może doszedłeś już co jest przyczyną? Jestem na etapie wymiany pompy oleju i wszystkich panewek.
Powrót do góry
   
cowalki
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 5

Post#10 Post autora tematu 17 Cze 2014 10:16   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Wymień silnik ,a będzie to na pewno najlepsza decyzja . Ja w swojego wpakowałem ok 32 000pln w naprawy... Jak nie ma Ciśnienia to zaciera się po woli wszystko .
Powrót do góry
   
pall4
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 3
Miasto: wągrowiec

Post#11 17 Cze 2014 21:50   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Biorę to pod uwagę!Sprawdzę jeszcze górę, jak będą rysy na wałku i panewkach to wymieniam silnik! Dzięki za radę
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2014 21:50   





Powrót do góry
   
pall4
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 3
Miasto: wągrowiec

Post#12 28 Cze 2014 13:55   

Re: VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS


Wymieniłem panewki wałka i popychacze i ciśnienie jest ok
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Diesel -> VW T5 174KM Błąd Oleju STOP OLDRUCK MOTOR AUS
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Peugeot 307 1.4 bęzyna - ciśnienie oleju " STOP Ciśnienie oleju " (13)
Audi a4 B6 - Kontrolka Oldruck na załączonym zapłonie (4)
Renault Clio 1,5 DCI kontrolka stop i ciśnienia oleju. (1)
Berlingo 1.6i 16 Multispace Pl - Świeci kontrolka oleju i miga stop (3)
ctroen xsara 1.6 i 8v 2000r.zapala się lampka ładowania ,oleju i stop (3)
Citroen/Xsara - Świeci :ciśnienie oleju, płyn ham.,temp.płynu, STOP (3)
Polonez Caro 1.6 KAT - Kntrolki ładowania stop poziom oleju nie gasną. (16)
PEUGEOT 4071.8 benzyna - Zapala się kontrolka ciśnienia oleju i stop, ratunku. (4)
sw peugeot 307 - błąd abs hamulca i stop (6)
A6/c4 silnik AAH(2.8-174KM) nie laczy sie z vag i vwtool? (18)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony