| Author |
erjot Poziom 2

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
01 Nov 2004 23:50 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tapatic Poziom 12

|
02 Nov 2004 09:48 Re: 3500 zł na car audio |
|
|
|
[quote="erjot"]Witam. Mam zamiar zainwestować w nagłosnienie mojego auta ( Seat Ibiza ). Mam na ten cel ok 3500 zł i chciałbym osiągnąć coś konkretnego :) ... Mam już pewną koncepcje ( tylko nie wiem czy słuszną, dlatego proszę o rady )
sorry za moją wypowiedź: za ta kasę kup dobrą wieżę do domu, auto to nie sala koncertowa.
Gdy ci ukradną sprzęt z samochodu, wydłubią zamki i wybiją szyby nadal będziesz zadowolony z zakupów?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
02 Nov 2004 09:48 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
erjot Poziom 2

|
02 Nov 2004 14:16 3500 zł na car audio |
|
|
|
Troche mało zabawny jestes "tapatic"... nie o takie rady mi chodziło, bo widzisz nie wziąłeś pod uwagę, że moge miec już jakiś sprzęt w domu :P
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
02 Nov 2004 14:16 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tapatic Poziom 12

|
02 Nov 2004 19:43 Re: 3500 zł na car audio |
|
|
|
| erjot wrote: |
| Troche mało zabawny jestes "tapatic"... nie o takie rady mi chodziło, bo widzisz nie wziąłeś pod uwagę, że moge miec już jakiś sprzęt w domu :P |
ja piszę o swoim przypadku, sprzęt mam w domu, miałem w aucie, a pozbyłemsię go 200 km od domu...
|
|
| Back to top |
|
 |
diyManiek Poziom 21

|
04 Nov 2004 21:44 Re: 3500 zł na car audio |
|
|
|
Czesc widze, ze podchodzisz do tego poważnie i tak Ci zaproponuje bowiem troche tego sprzetu już przerzuciłem.
Zatem na bas do bagarznika POWER12 lub power10 firmy BEYMA
http://www.elmuz.com.pl/strony/start.htm cena 531zł szt. dla 12`` zabudowe możesz zamówic u stolarza. te głosniki przebija basem wszystko co tam podałes w linkach...
Na głosniki przednie i tylne Beyma tez cos proponuje chodzi o ceny. Masz tam juz gotowe zestawy. Problem w tym że porzodne głosniki wysokotonowe sa na neodymowych magnesach i przez to sa drogie. Jak bedziesz brał wysokotonówki to koniecznie dynamiczne - na cewkach ni epiezo. Do tego dla głosników w drzwiach odetnij na zwrotnicy basy w okolicy 120-300Hz wtedy unikniesz nieprzyjemnego drzenia tapicerki drzwi. Głosniki tylne jezeli bedziesz montował w "półke" to musisz je akustycznie oddzielic od tych co bedziesz miał w bagażniku - lub tak samo zamontowac w drzwiach. wzmacniacz może byc JBL. Popatrz tez Beymy a weź taki, w którym bedzie wyjscie na subwoofer, aktywna zwrotnica dla niego/filtr z regulacja podziału noi układ mostkowy dla 2ohm. Powodzonka.
| Filename: |
POWER12.doc |
 Download |
| Contents: |
|
| Filesize: |
32.5 KB |
| Punkty: |
0.00 |
|
|
| Back to top |