Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
aix72
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: AUS

aix72
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 01 Kwi 2011 16:14   

modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


witam

bardzo prosze o pomoc - posiadam w/w sprzet i chce go połaczyc. Mianowicie - modem tepsy mam w domu i śmigam po ethernecie -Wi fi chce wykorzystac do warsztatu. TP Linka ustawiam na Klienta i wyszukuje sieci. Sieci bezprzewodowe mi wykrywa - nawet wymiana pakietów jest .... - ale neta brak. Wszystkie urządzenia chodzą w jednej sieci (192.168.1.1 - 192.168.1.254). Komputer "domowy" nie może zapingować na pc, który podpiety jest pod AP TP linka i na odwrót.... - komputery sie nie widzą.

Adresy MAC AP i PC wpisałem do modemu tepsy i zezwoliłem na komunikacje .... dalej działa .....

Prosze o pomoc - jakies podpowiedzi - jakieś sugestie ....


Popraw błędy w pisowni. Regulamin pkt. 15.
[witux]


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19270
Miasto: Adort Kele

bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#2 01 Kwi 2011 17:43   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


Operation Mode = Client
Wyłącz zabezpieczenia WIFI w zte - na razie.

Pokaż wszystkie strony w tplinku gdzie coś zmieniałeś.

Pokaż Status stronę tplinka.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
aix72
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: AUS

aix72
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 01 Kwi 2011 20:50   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


przepraszam - dzisiaj nie mogę - nocka w pracy - jutro po południu wrzucę screeny tplinka - popróbuję jeszcze z wyłaczeniem zabezpieczenia ....

dziękuje za odzew

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
aix72
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: AUS

aix72
Poziom 3
Post#4 Post autora tematu 02 Kwi 2011 15:50   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


witam ponownie

dzisiaj znów podjałem temat połaczenia od nowa.

1. na routerze TPSA zdjąłem zabezpieczenia sieci Wi-Fi i ustawiłem na sztywno kanał 10

2. wykonałem reset do ustawień fabrycznych AP TP Link i ustawiłem go standardowo jako klient sieci - urządzenie wykryło sieć bez problemu - wykonałem save urządzenia i restart.

na chwile obecną wszystkie pingi chodzą w obie strony,

AP - IP 192.168.1.254 widzi i pinguje router (192.168.1.1) oraz PC w sieci domowej ethernet (192.168.1.3)
Router pinguje na adres AP (192.168.1.254) oraz PC podłaczonego do niego bezposrednio przez ethernet (192.168.1.100)

jednak nie mozna dalej wyświetlić internetu - jak pinguje z PC przez AP na strone, - nie mam pinga ...

Prosze o pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
slvestr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1639

slvestr
Poziom 22
Post#5 02 Kwi 2011 17:00   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


Spróbuj ustawić inną klasę adresów dla komputerów podpiętych ap.
Czy ap pinguje np www.google.pl?.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#6 02 Kwi 2011 17:05   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


Nie ustawi, bo to tylko AP a nie router.. Stąd straci całą komunikacje.

Stawiam na to, że masz źle skonfigurowane połączenie na komputerze. Spróbuj ręcznie ustawić we właściwościach sieciówki przewodowej IP 192.168.1.15 maska 255.255.255.0 brama 192.168.1.1 DNS 194.204.159.1

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
aix72
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: AUS

aix72
Poziom 3
Post#7 Post autora tematu 02 Kwi 2011 17:17   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


nie pinga na strony

a jaką klase adresów mam ustawić ??? skoro AP działa jako klient sieci juz działającej a ja chce tylko do tej sieci dodac jednego-dwa PC poprzez AP działającego jako klient tejże sieci - poza tym nie ma chyba takiej opcji...... jest pula adresów DHCP działającej poprzez AP od 192.168.1.100-192.168.1.199

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#8 02 Kwi 2011 17:19Pomocny post   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


Masz DHCP włączone tylko na routerze, czy na obu urządzeniach?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
aix72
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: AUS

aix72
Poziom 3
Post#9 Post autora tematu 02 Kwi 2011 18:53   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


piterus - dzieki za podpowiedź - wprawdzie nie ważne jakie IP ustawię na pececie pod AP - bo to ta sama sieć - ale dodanie dns - pomogło ..... tez zmierzałem w tym kierunku tokiem myślowym .... w zasadzie wpadłem na ten pomysł przed przeczytaniem Twego postu .... - ale informacja przydatna ..... THX Wink

teraz tylko powalcze z zabezpieczeniem sieci - bo musiałem ją "otworzyć" ....

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

problem rozwiązany - wszystko juz działa jak nalezy ..

dziekuje za pomoc .. - temat do zamknięcia ..

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Neostrada modem zte ZXV10 W300 + switch tp-link tl-sf1008d - Brak internetu (9)
Neostrada jaki modem WiFi ZTE ZXV10 W300 czy Combo ZTE (8)
zte zxv10 w300, - Przesyłanie sygnału z livebox =>zte zxv10 w300=>dekoder (1)
ZTE ZXV10 W300 - Podłączenie dwch routerów ZTE ZXV10 W300 (6)
Modem ZTE ZXV10 W300 prędkość pobierania. (7)
Modem zte zxv10 w300, podział internetu na 2 kompy (6)
Modem Thomson TCM420 i router ZTE ZXV10 W300 (2)
Modem Router ZTE ZXV10 W300 - przekierowanie portów (Neo) (4)
Wi-Fi dla totoalnie zielonego, neostrada, modem ZTE zxv10 w300 (2)
Połączenie zte zxv10 w300 i tp-link wr543g (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS