Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
aix72
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: AUS
Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
aix72
Poziom 3
Post#1 01 Kwi 2011 16:14  Autor tematu   

modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


witam

bardzo prosze o pomoc - posiadam w/w sprzet i chce go połaczyc. Mianowicie - modem tepsy mam w domu i śmigam po ethernecie -Wi fi chce wykorzystac do warsztatu. TP Linka ustawiam na Klienta i wyszukuje sieci. Sieci bezprzewodowe mi wykrywa - nawet wymiana pakietów jest .... - ale neta brak. Wszystkie urządzenia chodzą w jednej sieci (192.168.1.1 - 192.168.1.254). Komputer "domowy" nie może zapingować na pc, który podpiety jest pod AP TP linka i na odwrót.... - komputery sie nie widzą.

Adresy MAC AP i PC wpisałem do modemu tepsy i zezwoliłem na komunikacje .... dalej działa .....

Prosze o pomoc - jakies podpowiedzi - jakieś sugestie ....


Popraw błędy w pisowni. Regulamin pkt. 15.
[witux]


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Adort Kele
Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19622
Pomógł: 2008
Ocena postów: 292
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#2 01 Kwi 2011 17:43    

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


Operation Mode = Client
Wyłącz zabezpieczenia WIFI w zte - na razie.

Pokaż wszystkie strony w tplinku gdzie coś zmieniałeś.

Pokaż Status stronę tplinka.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
aix72
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: AUS
Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
aix72
Poziom 3
Post#3 01 Kwi 2011 20:50  Autor tematu   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


przepraszam - dzisiaj nie mogę - nocka w pracy - jutro po południu wrzucę screeny tplinka - popróbuję jeszcze z wyłaczeniem zabezpieczenia ....

dziękuje za odzew

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
aix72
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: AUS
Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
aix72
Poziom 3
Post#4 02 Kwi 2011 15:50  Autor tematu   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


witam ponownie

dzisiaj znów podjałem temat połaczenia od nowa.

1. na routerze TPSA zdjąłem zabezpieczenia sieci Wi-Fi i ustawiłem na sztywno kanał 10

2. wykonałem reset do ustawień fabrycznych AP TP Link i ustawiłem go standardowo jako klient sieci - urządzenie wykryło sieć bez problemu - wykonałem save urządzenia i restart.

na chwile obecną wszystkie pingi chodzą w obie strony,

AP - IP 192.168.1.254 widzi i pinguje router (192.168.1.1) oraz PC w sieci domowej ethernet (192.168.1.3)
Router pinguje na adres AP (192.168.1.254) oraz PC podłaczonego do niego bezposrednio przez ethernet (192.168.1.100)

jednak nie mozna dalej wyświetlić internetu - jak pinguje z PC przez AP na strone, - nie mam pinga ...

Prosze o pomoc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
slvestr
Poziom 22
Poziom 22
Dołączył: 16 Maj 2007
Posty: 1639
Pomógł: 154
Ocena postów: 14
slvestr
Poziom 22
Post#5 02 Kwi 2011 17:00    

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


Spróbuj ustawić inną klasę adresów dla komputerów podpiętych ap.
Czy ap pinguje np www.google.pl?.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bolesławiec/Wrocław
Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Pomógł: 1076
Ocena postów: 34
piterus99
Poziom 26
Post#6 02 Kwi 2011 17:05    

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


Nie ustawi, bo to tylko AP a nie router.. Stąd straci całą komunikacje.

Stawiam na to, że masz źle skonfigurowane połączenie na komputerze. Spróbuj ręcznie ustawić we właściwościach sieciówki przewodowej IP 192.168.1.15 maska 255.255.255.0 brama 192.168.1.1 DNS 194.204.159.1

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
aix72
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: AUS
Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
aix72
Poziom 3
Post#7 02 Kwi 2011 17:17  Autor tematu   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


nie pinga na strony

a jaką klase adresów mam ustawić ??? skoro AP działa jako klient sieci juz działającej a ja chce tylko do tej sieci dodac jednego-dwa PC poprzez AP działającego jako klient tejże sieci - poza tym nie ma chyba takiej opcji...... jest pula adresów DHCP działającej poprzez AP od 192.168.1.100-192.168.1.199

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bolesławiec/Wrocław
Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Pomógł: 1076
Ocena postów: 34
piterus99
Poziom 26
Post#8 02 Kwi 2011 17:19Pomocny post    

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


Masz DHCP włączone tylko na routerze, czy na obu urządzeniach?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
aix72
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: AUS
Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 5
aix72
Poziom 3
Post#9 02 Kwi 2011 18:53  Autor tematu   

Re: modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND


piterus - dzieki za podpowiedź - wprawdzie nie ważne jakie IP ustawię na pececie pod AP - bo to ta sama sieć - ale dodanie dns - pomogło ..... tez zmierzałem w tym kierunku tokiem myślowym .... w zasadzie wpadłem na ten pomysł przed przeczytaniem Twego postu .... - ale informacja przydatna ..... THX ;)

teraz tylko powalcze z zabezpieczeniem sieci - bo musiałem ją "otworzyć" ....

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

problem rozwiązany - wszystko juz działa jak nalezy ..

dziekuje za pomoc .. - temat do zamknięcia ..

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> modem tpsa ZTE zxv10 w300 i AP TP Link TL-WA701ND
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Neostrada modem zte ZXV10 W300 + switch tp-link tl-sf1008d - Brak internetu (9)
Neostrada jaki modem WiFi ZTE ZXV10 W300 czy Combo ZTE (8)
zte zxv10 w300, - Przesyłanie sygnału z livebox =>zte zxv10 w300=>dekoder (1)
ZTE ZXV10 W300 - Podłączenie dwch routerów ZTE ZXV10 W300 (6)
Modem ZTE ZXV10 W300 prędkość pobierania. (7)
Modem zte zxv10 w300, podział internetu na 2 kompy (6)
Modem Thomson TCM420 i router ZTE ZXV10 W300 (2)
Modem Router ZTE ZXV10 W300 - przekierowanie portów (Neo) (4)
Wi-Fi dla totoalnie zielonego, neostrada, modem ZTE zxv10 w300 (2)
Połączenie zte zxv10 w300 i tp-link wr543g (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS