Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Plasma LCD TV Service -> Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.
Author
Message
FranekDolas
Admin grupy GSM
Admin grupy GSM


Joined: 17 Sep 2003
Posts: 4011
Location: Kamienna Góra

Post#1 Post from the author of the topic 02 Apr 2011 13:07   

Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Jak w temacie, kondensatory elektrolityczne wszystkie wymienione po wtórnej i pierwotnej, po naciśnięciu "power" na pilocie led standby przygasa jakby chciał wystartować ale oczywiście nie startuje. Zasugerowałem się opowieścią klienta, że czasem po kilkunastu-kilkudziesięciu próbach mu startował więc pomyślałem, że na pewno kondensatory, ale niestety.
Przydałaby się serwisówka albo schemat żeby pomierzyć i zerknąć jak pracuje ta przetwornica bo po omacku jest ciężko.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Apr 2011 13:07   





Back to top
   
Pol-UK
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 29 Jan 2008
Posts: 1207
Location: PAKOŚĆ

Post#2 02 Apr 2011 13:14helpful post - solution   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Podaj jakieś oznaczenia przetwornicy, niestety z kart nikt tu nie wróży. Zapewne jakieś chassis Beko. Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
satgal
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 20 Jul 2004
Posts: 5242
Location: Warszawa

Post#3 02 Apr 2011 13:35helpful post - solution   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Podać typ zasilacza pewnie jest popularny a że awaryjny to będą na temat jego posty, MB w tym tv jest Beko typ L-6B a serwisówka w bazie jako Beko lub Grundig.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Apr 2011 13:35helpful post - solution   





Back to top
   
FranekDolas
Admin grupy GSM
Admin grupy GSM


Joined: 17 Sep 2003
Posts: 4011
Location: Kamienna Góra

Post#4 Post from the author of the topic 02 Apr 2011 14:01   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Czuję że to jest Beko ale ostatnio rzadko się zajmuje RTV więc wyleciałem z obiegu. Wyszukiwarki używałem ale tego modelu nie znalazłem w żadnym poście.

Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Apr 2011 14:01   





Back to top
   
Pol-UK
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 29 Jan 2008
Posts: 1207
Location: PAKOŚĆ

Post#5 02 Apr 2011 14:23helpful post - solution   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


A szukał kolega postów na temat tego zasilacza FSP, bo wnioskuję że nie gdyż jest wiele postów związanych z jego naprawą. Proszę szukać info na temat fsp204-2f01.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Apr 2011 14:23helpful post - solution   





Back to top
   
dj_nowy
Troll forumowy


Joined: 02 May 2009
Posts: 161
Location: Wrocław

Post#6 02 Apr 2011 14:40helpful post - solution   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Admin poprawi też źle załączony obrazek, a właściwie ten link, http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1796351.html p.6.

Helpful message? + -

Back to top
   
lisek
Spec od monitorów
Spec od monitorów


Joined: 19 Feb 2003
Posts: 14399
Location: Wrocław/* dziś: N.Wales (UK)

Post#7 03 Apr 2011 21:49helpful post - solution   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Np. jest w Grundig 32lw82-7505- czyli BEKO chassis L6B
-na druka masz napisane FSP204-2F01 ( czyli )= Z1U910R.
O schemacie zapomnij.
Na "macanego"
Układ PFC podbija do 290V
- 16N50C3 + scalak TDA 4863G
Zasilacze :
Potem masz 12V/ 5A na scalaku аА2761 + NCP1207
Potem masz 24V/6A na polowym 08N80С3 + NCP 1207

O tym pisałem an forum ,opcja Szukaj
np. Q4 - 2N4401 pnp(oznaczenie 2X na SOT23 obudowie ), Q13 - npn 2N4403 (2T naSOT23 obudowie ) lub BC847\848

Helpful message? + -

Back to top
   
FranekDolas
Admin grupy GSM
Admin grupy GSM


Joined: 17 Sep 2003
Posts: 4011
Location: Kamienna Góra

Post#8 Post from the author of the topic 04 Apr 2011 10:33   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


No i wszystko jasne - uszkodzone 24V. Obawiam sie że po naprawie może wracać jak bomerang więc jeśli klient zaakceptuje cenę to zamówię nowy w ASWO (195PLN).
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Plasma LCD TV Service -> Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.
Page 1 of 1
Similar topics
LCD 32 HDS Phocus - Brak obrazu, glos ok, podswietlenie ok (37)
LCD Panasonic TX-32LE8PA - nie startuje przetwornica. (4)
ViewSonic VX724 (LCD) nie startuje przetwornica cykanie (2)
tv LCD phocus lcd 30wms -beko zf7.190-01 (9)
TV LCD Phocus lcd 30wms jaki pilot? (1)
TV LCD Phocus model LCD26WSH. (1)
Phocus LCD 30WMS - strojenie programów (10)
LCD PHOCUS 26 WHS - instrukcja obsługi (2)
Telewizor LCD Phocus - brak obrazu (3)
Brak fonii mono w TV Phocus LCD 30 WMS (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl topic RSS feed