Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV LCD Plazma Serwis -> Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.
Autor
Wiadomość
FranekDolas
Admin grupy GSM
Admin grupy GSM


Dołączył: 17 Wrz 2003
Posty: 4003
Miasto: Kamienna Góra

Post#1 Post autora tematu 02 Kwi 2011 13:07   

Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Jak w temacie, kondensatory elektrolityczne wszystkie wymienione po wtórnej i pierwotnej, po naciśnięciu "power" na pilocie led standby przygasa jakby chciał wystartować ale oczywiście nie startuje. Zasugerowałem się opowieścią klienta, że czasem po kilkunastu-kilkudziesięciu próbach mu startował więc pomyślałem, że na pewno kondensatory, ale niestety.
Przydałaby się serwisówka albo schemat żeby pomierzyć i zerknąć jak pracuje ta przetwornica bo po omacku jest ciężko.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Kwi 2011 13:07   





Powrót do góry
   
Pol-UK
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 1243
Miasto: PAKOŚĆ

Post#2 02 Kwi 2011 13:14pomocny post - solucja   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Podaj jakieś oznaczenia przetwornicy, niestety z kart nikt tu nie wróży. Zapewne jakieś chassis Beko. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Kwi 2011 13:14pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
satgal
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 5260
Miasto: Warszawa

Post#3 02 Kwi 2011 13:35pomocny post - solucja   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Podać typ zasilacza pewnie jest popularny a że awaryjny to będą na temat jego posty, MB w tym tv jest Beko typ L-6B a serwisówka w bazie jako Beko lub Grundig.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Kwi 2011 13:35pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
FranekDolas
Admin grupy GSM
Admin grupy GSM


Dołączył: 17 Wrz 2003
Posty: 4003
Miasto: Kamienna Góra

Post#4 Post autora tematu 02 Kwi 2011 14:01   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Czuję że to jest Beko ale ostatnio rzadko się zajmuje RTV więc wyleciałem z obiegu. Wyszukiwarki używałem ale tego modelu nie znalazłem w żadnym poście.

Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.
Powrót do góry
   
Pol-UK
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 1243
Miasto: PAKOŚĆ

Post#5 02 Kwi 2011 14:23pomocny post - solucja   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


A szukał kolega postów na temat tego zasilacza FSP, bo wnioskuję że nie gdyż jest wiele postów związanych z jego naprawą. Proszę szukać info na temat fsp204-2f01.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Kwi 2011 14:23pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
dj_nowy
Troll forumowy


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 167
Miasto: Wrocław

Post#6 02 Kwi 2011 14:40pomocny post - solucja   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Admin poprawi też źle załączony obrazek, a właściwie ten link, http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1796351.html p.6.
Powrót do góry
   
lisek
Spec od monitorów
Spec od monitorów


Dołączył: 19 Lut 2003
Posty: 13497
Miasto: Wrocław/* dziś: N.Wales (UK)

Post#7 03 Kwi 2011 21:49pomocny post - solucja   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


Np. jest w Grundig 32lw82-7505- czyli BEKO chassis L6B
-na druka masz napisane FSP204-2F01 ( czyli )= Z1U910R.
O schemacie zapomnij.
Na "macanego"
Układ PFC podbija do 290V
- 16N50C3 + scalak TDA 4863G
Zasilacze :
Potem masz 12V/ 5A na scalaku аА2761 + NCP1207
Potem masz 24V/6A na polowym 08N80С3 + NCP 1207

O tym pisałem an forum ,opcja Szukaj
np. Q4 - 2N4401 pnp(oznaczenie 2X na SOT23 obudowie ), Q13 - npn 2N4403 (2T naSOT23 obudowie ) lub BC847\848
Powrót do góry
   
FranekDolas
Admin grupy GSM
Admin grupy GSM


Dołączył: 17 Wrz 2003
Posty: 4003
Miasto: Kamienna Góra

Post#8 Post autora tematu 04 Kwi 2011 10:33   

Re: Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.


No i wszystko jasne - uszkodzone 24V. Obawiam sie że po naprawie może wracać jak bomerang więc jeśli klient zaakceptuje cenę to zamówię nowy w ASWO (195PLN).
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV LCD Plazma Serwis -> Phocus LCd 32 HDS nie startuje przetwornica.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
LCD 32 HDS Phocus - Brak obrazu, glos ok, podswietlenie ok (37)
LCD Panasonic TX-32LE8PA - nie startuje przetwornica. (4)
ViewSonic VX724 (LCD) nie startuje przetwornica cykanie (2)
tv LCD phocus lcd 30wms -beko zf7.190-01 (9)
TV LCD Phocus lcd 30wms jaki pilot? (1)
TV LCD Phocus model LCD26WSH. (1)
Phocus LCD 30WMS - strojenie programów (10)
LCD PHOCUS 26 WHS - instrukcja obsługi (2)
Telewizor LCD Phocus - brak obrazu (3)
Curtis 28... nie startuje , przetwornica o.k. (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS