| Author |
axel007 Poziom 1

|
10 Apr 2011 22:29 Re: Polski grafen najlepszy na świecie |
|
|
|
| me_super wrote: |
...
Nikt mi nie powiedział tylko sam wiem bo robię nadania naukowe w Polsce i sam zajmuję się zdobywaniem środków -- czyli znam wszystko z bliska.
Dla przykładu: nasza grupa opracowała nowe urządzenie do pomiaru czegoś (w laserach) tam ale w Polsce nie ma ŻADNEJ firmy która zajmuje się tą tematyką; ba, w Polsce nie ma nawet żadnej firmy która produkuje lasery! Dla przykładu, w Niemczech jest kilka firm, które produkują takie urządzenia. W końcu kolega sprzedał Anglikom urządzenie. Bardzo bym chciał sam taką firmę założyć, ale dostaję stypendium naukowe w wysokości 1400zł i nie stać mnie na dobre buty a co dopiero rozkręcenie interesu.
...
|
A co z TopGaN Blue Laser Technologies http://topgan.eu/?file=kop1.php oraz Epi-lab http://www.epi-lab.com/ ?
Ich siedziby mieszczą się w Warszawie.
|
|
| Back to top |
|
 |
bobo Poziom 20

|
10 Apr 2011 23:00 Re: Polski grafen najlepszy na świecie |
|
|
|
| Ile ja razy musiałem tłumaczyć, prosić i żebrać aby firmy sprzedały uniwersytetowi towar płatny w ciągu 30 dni po dostawie -- handlowiec w każdej firmie uważał że chcę ich naciąć na 200 zł. |
Smutne, ale życie nie lubi kasy po czasie. Jakże łatwo jest obracać cudzymi pieniędzmi i udawać niewiniątko. Znam przypadek, z autopsji, kiedy moja firma sprzedała z płatnością 30 dni, pewnej uczelni przyrząd do badań. Jako że, przyrząd jest unikatowy a co za tym idzie dość drogi, badania na nim dokonywane dla zleceniodawcy są również drogie ( wiadomo, trzeba odzyskać zainwestowane pieniądze ). Po tygodniu, uczelnia dokonała zwrotu przyrządu, tłumacząc że, nie o to im chodziło, itp. pierdoły. Moja firma, ze smutkiem, ale zwrot przyjęła, trudno, klient rzecz święta, dobre stosunki również. Jakie było nasze zdziwienie kiedy po kilku miesiącach, pojawił się w naszej firmie klient zlecający wcześniej badania uczelni. Wtedy okazało się że, ta biedna i uczciwa uczelnia dokonała badań, wzięła za to niemałą kasę i oddała nam przyrząd. I teraz niech mi kolega odpowie, czy to nie jest pospolite s...., czy dalej mamy się litować nad biedakami z uczelni i nie tylko, czy w takim kraju można rozmawiać z kimkolwiek poważnie? Wierzę że był to przypadek odosobniony, w końcu mamy dziesiątki naprawdę uczciwych i wiarygodnych klientów ale co do niektórych stosujemy formę, płatność z góry, takie życie.
Pozdrówka
|
|
| Back to top |
|
 |
me_super Poziom 22

|
11 Apr 2011 00:15 Re: Polski grafen najlepszy na świecie |
|
|
|
| bobo wrote: |
| Ile ja razy musiałem tłumaczyć, prosić i żebrać aby firmy sprzedały uniwersytetowi towar płatny w ciągu 30 dni po dostawie -- handlowiec w każdej firmie uważał że chcę ich naciąć na 200 zł. |
Smutne, ale życie nie lubi kasy po czasie. Jakże łatwo jest obracać cudzymi pieniędzmi i udawać niewiniątko. Znam przypadek, z autopsji, kiedy moja firma sprzedała z płatnością 30 dni, pewnej uczelni przyrząd do badań. Jako że, przyrząd jest unikatowy a co za tym idzie dość drogi, badania na nim dokonywane dla zleceniodawcy są również drogie ( wiadomo, trzeba odzyskać zainwestowane pieniądze ). Po tygodniu, uczelnia dokonała zwrotu przyrządu, tłumacząc że, nie o to im chodziło, itp. pierdoły. Moja firma, ze smutkiem, ale zwrot przyjęła, trudno, klient rzecz święta, dobre stosunki również. Jakie było nasze zdziwienie kiedy po kilku miesiącach, pojawił się w naszej firmie klient zlecający wcześniej badania uczelni. Wtedy okazało się że, ta biedna i uczciwa uczelnia dokonała badań, wzięła za to niemałą kasę i oddała nam przyrząd. I teraz niech mi kolega odpowie, czy to nie jest pospolite s...., czy dalej mamy się litować nad biedakami z uczelni i nie tylko, czy w takim kraju można rozmawiać z kimkolwiek poważnie? Wierzę że był to przypadek odosobniony, w końcu mamy dziesiątki naprawdę uczciwych i wiarygodnych klientów ale co do niektórych stosujemy formę, płatność z góry, takie życie.
Pozdrówka |
Ludzie kupują ubrania, idą na imprezę a następnego dnia oddają; podobnie z kamerami wideo i sprzętem foto -- to pospolite zachowania. Moim zdaniem po prostu źle zabezpieczyliście się sprzedając sprzęt bez stosownych zapisów w umowie. Jeśli towar był zgodny ze specyfikacją to było trzeba nie przyjmować i tyle. Jaka była przyczyna zwrotu?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Apr 2011 00:15 |
|
|
|