FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Polski grafen najlepszy na świecie

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Polski grafen najlepszy na świecie
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#31 10 Apr 2011 22:29   

Re: Polski grafen najlepszy na świecie

me_super wrote:

...
Nikt mi nie powiedział tylko sam wiem bo robię nadania naukowe w Polsce i sam zajmuję się zdobywaniem środków -- czyli znam wszystko z bliska.

Dla przykładu: nasza grupa opracowała nowe urządzenie do pomiaru czegoś (w laserach) tam ale w Polsce nie ma ŻADNEJ firmy która zajmuje się tą tematyką; ba, w Polsce nie ma nawet żadnej firmy która produkuje lasery! Dla przykładu, w Niemczech jest kilka firm, które produkują takie urządzenia. W końcu kolega sprzedał Anglikom urządzenie. Bardzo bym chciał sam taką firmę założyć, ale dostaję stypendium naukowe w wysokości 1400zł i nie stać mnie na dobre buty a co dopiero rozkręcenie interesu.
...

A co z TopGaN Blue Laser Technologies http://topgan.eu/?file=kop1.php oraz Epi-lab http://www.epi-lab.com/ ?

Ich siedziby mieszczą się w Warszawie.
Back to top

bobo
Poziom 20
Poziom 20

Post#32 10 Apr 2011 23:00   

me_super wrote:
Ile ja razy musiałem tłumaczyć, prosić i żebrać aby firmy sprzedały uniwersytetowi towar płatny w ciągu 30 dni po dostawie -- handlowiec w każdej firmie uważał że chcę ich naciąć na 200 zł.

Smutne, ale życie nie lubi kasy po czasie. Jakże łatwo jest obracać cudzymi pieniędzmi i udawać niewiniątko. Znam przypadek, z autopsji, kiedy moja firma sprzedała z płatnością 30 dni, pewnej uczelni przyrząd do badań. Jako że, przyrząd jest unikatowy a co za tym idzie dość drogi, badania na nim dokonywane dla zleceniodawcy są również drogie ( wiadomo, trzeba odzyskać zainwestowane pieniądze ). Po tygodniu, uczelnia dokonała zwrotu przyrządu, tłumacząc że, nie o to im chodziło, itp. pierdoły. Moja firma, ze smutkiem, ale zwrot przyjęła, trudno, klient rzecz święta, dobre stosunki również. Jakie było nasze zdziwienie kiedy po kilku miesiącach, pojawił się w naszej firmie klient zlecający wcześniej badania uczelni. Wtedy okazało się że, ta biedna i uczciwa uczelnia dokonała badań, wzięła za to niemałą kasę i oddała nam przyrząd. I teraz niech mi kolega odpowie, czy to nie jest pospolite s...., czy dalej mamy się litować nad biedakami z uczelni i nie tylko, czy w takim kraju można rozmawiać z kimkolwiek poważnie? Wierzę że był to przypadek odosobniony, w końcu mamy dziesiątki naprawdę uczciwych i wiarygodnych klientów ale co do niektórych stosujemy formę, płatność z góry, takie życie.
Pozdrówka
Back to top

me_super
Poziom 22
Poziom 22

Post#33 11 Apr 2011 00:15   

bobo wrote:
me_super wrote:
Ile ja razy musiałem tłumaczyć, prosić i żebrać aby firmy sprzedały uniwersytetowi towar płatny w ciągu 30 dni po dostawie -- handlowiec w każdej firmie uważał że chcę ich naciąć na 200 zł.

Smutne, ale życie nie lubi kasy po czasie. Jakże łatwo jest obracać cudzymi pieniędzmi i udawać niewiniątko. Znam przypadek, z autopsji, kiedy moja firma sprzedała z płatnością 30 dni, pewnej uczelni przyrząd do badań. Jako że, przyrząd jest unikatowy a co za tym idzie dość drogi, badania na nim dokonywane dla zleceniodawcy są również drogie ( wiadomo, trzeba odzyskać zainwestowane pieniądze ). Po tygodniu, uczelnia dokonała zwrotu przyrządu, tłumacząc że, nie o to im chodziło, itp. pierdoły. Moja firma, ze smutkiem, ale zwrot przyjęła, trudno, klient rzecz święta, dobre stosunki również. Jakie było nasze zdziwienie kiedy po kilku miesiącach, pojawił się w naszej firmie klient zlecający wcześniej badania uczelni. Wtedy okazało się że, ta biedna i uczciwa uczelnia dokonała badań, wzięła za to niemałą kasę i oddała nam przyrząd. I teraz niech mi kolega odpowie, czy to nie jest pospolite s...., czy dalej mamy się litować nad biedakami z uczelni i nie tylko, czy w takim kraju można rozmawiać z kimkolwiek poważnie? Wierzę że był to przypadek odosobniony, w końcu mamy dziesiątki naprawdę uczciwych i wiarygodnych klientów ale co do niektórych stosujemy formę, płatność z góry, takie życie.
Pozdrówka

Ludzie kupują ubrania, idą na imprezę a następnego dnia oddają; podobnie z kamerami wideo i sprzętem foto -- to pospolite zachowania. Moim zdaniem po prostu źle zabezpieczyliście się sprzedając sprzęt bez stosownych zapisów w umowie. Jeśli towar był zgodny ze specyfikacją to było trzeba nie przyjmować i tyle. Jaka była przyczyna zwrotu?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Apr 2011 00:15   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Polski grafen najlepszy na świecie
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Grafen może być jeszcze wytrzymalszy (3)
LED Mushroom - pierwszy na świecie polski projekt DIY (77)
Polski łazik marsjański najlepszy na świecie! (12)
Grafen może służyć jako fotodetektor (6)
Według IBM grafen nie zastąpi krzemu (1)
Grafen może być wykorzystany jako materiał hydrofobowy (2)
Nowy tranzystor - alternatywa dla krzemu, lepszy niż grafen (2)

Page generation time: 0.117 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed