X

Radio CDR 500 Delco -odblokowanie

ctxwe 08 Apr 2011 18:33
  • #1 08 Apr 2011 18:33
    ctxwe
    Level 7  
    Helpful post? (+1)
    Witam.
    Mam problem z tym radiem. Po wyjęciu akumulatora jest ono zablokowane. Próbuję je odblokować postępując zgodnie z instrukcją, ale gdy już włączę radio i jednocześnie trzymam AS (przy przekręconym zapłonie) na wyświetlaczu nic się nie pojawia. Cały czas jest tylko napis SAFE. Być może w tym radiu był już wpisywany błędnie kod i muszę odczekać ileś tam minut lub nawet godzin. Ale czy w takim przypadku na wyświetlaczu obok napisu SAFE nie powinno być podana liczba określająca ilość pozostałych prób wpisania kodu? A u mnie jest tylko SAFE.
  • Helpful post
    #2 08 Apr 2011 19:36
    Tomek Włodarczyk
    Spec od car audio
    Helpful post? (0)
    ctxwe wrote:
    ...Ale czy w takim przypadku na wyświetlaczu obok napisu SAVE nie powinno być podana liczba określająca ilość pozostałych prób wpisania kodu? A u mnie jest tylko SAVE.

    Jak jest zablokowany to jest tylko napis SAFE dopiero jak pojawią się kreski do wpisania kodu to obok pokaże ilość pozostałych prób. Trzeba włączyć tak jak do tej pory robiłeś tzn zapłon, AS itd. i czekaj aż wpuści nic w tym czasie nie naciskając na radiu:
    Radio CDR 500 Delco -odblokowanie
  • #3 08 Apr 2011 19:54
    ctxwe
    Level 7  
    Topic author Helpful post? (0)
    A czy przycisk AS muszę trzymać wciśnięty przez cały czas? Czy tylko przez chwilę przy włączaniu radia?
    Jeżeli jest tak jak piszesz to nie mogę mieć pewności, że jeszcze jakaś szansa na wpisanie kodu mi pozostała. Bo wszystkie 10 mogą być już wykorzystane.
  • Helpful post
    #4 08 Apr 2011 20:01
    Tomek Włodarczyk
    Spec od car audio
    Helpful post? (0)
    ctxwe wrote:
    A przycisk AS muszę trzymać wciśnięty przez cały czas? Czy tylko przez chwilę przy włączaniu radia?
    Ale i tak nie mogę mieć pewności, że jeszcze jakaś szansa na wpisanie kodu mi pozostała. Bo wszystkie 10 mogą być już wykorzystane.

    Przycisk AS trzymasz ok. 3- 5sek. aż usłyszysz "piknięcie" w głośnikach, puszczasz i czekasz. Zawsze jest szansa, że poprzedni wpisujący zniechęcił się po 3, 4 złych próbach i zaprzestał następnych. Poczekaj trochę np. ok 1 godz. może będziesz miał szczęście :) Jak jest wykorzystane 10 prób to nie wpuści i zostaje edycja TMS-a. Oczywiście zakładamy, że oba plusy zasilające dochodzą do radia.
  • Helpful post
    #5 10 Apr 2011 22:43
    Andjey1
    Level 12  
    Helpful post? (+1)
    Odczytaj TMS370C756AFN jeżeli nie doczekasz ----. Popraw w nim licznik błędów.
    Powodzenia!
  • #6 14 Apr 2011 14:47
    ctxwe
    Level 7  
    Topic author Helpful post? (0)
    Niestety dalej nie mogę wpisać kodu. Włączam radio, jednocześnie trzymam AS, czekam, i nie słychać żadnego "piknięcia" w głośnikach. Czyli co? Pozostaje chyba zanieść je do serwisu. Chyba, że ktoś wie dlaczego tak się dzieje.
  • #7 14 Apr 2011 16:02
    Tomek Włodarczyk
    Spec od car audio
    Helpful post? (0)
    Czy docierają oba plusy do radia? Procedura powinna wyglądać dokładnie tak: http://www.youtube.com/watch?v=9Bb-fksRbeo Jeśli docierają oba napięcia na złącze i dalej nic z tego podjedź do serwisu RTV, RadioCode i poproś o wpisanie kodu. Wszystko się wyjaśni.
  • #8 14 Apr 2011 16:33
    ctxwe
    Level 7  
    Topic author Helpful post? (0)
    Procedurę wykonuję poprawnie. Kiedyś już wpisywałem ten kod. Nawet kilka razy. Mówisz, żeby sprawdzić czy dochodzą oba plusy. Chodzi o to czy jest zasilanie na radiu przy przekręconym zapłonie i przy nieprzekręconym?
  • #9 14 Apr 2011 17:14
    Tomek Włodarczyk
    Spec od car audio
    Helpful post? (0)
    Tak, przy włączonym zapłonie mają dochodzić do radia dwa plusy.
  Search 4 million + Products
Browse Products