Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??
Autor
Wiadomość
tof85
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 17

Post#1 Post autora tematu 11 Kwi 2011 18:12   

DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Witam wszystkich,

Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o tematy Wirelessu.
Posiadam router Asus WL-500gP, na który wgrałem soft DD-WRT v24-sp2.


Mam taki problem,że nie potrafie połączyć się z siecią kodowaną kluczem WPA.

Z sieciami otwartymi lącze się bez problemu i internet działa.

Z siecią kodowana WPA normalnie bez problemu łącze przez LAPTOP i TELEFON się gdy podejdę bliżej i połącze się z nią znam nazwe sieci i hasło i jest ono poprawne.

Od paru dni próbuje się połączyć z siecią przez tryb AP Client, którą widzę w liście:
Status -> Wireless -> Site Survey.

Nazwa sieci: Wifi
Klikam i łącze się, zapisuje i daje zastosuj.

Następnie daje: Wireless -> Wireless Security -> Security Mode: WPA
i wpisuje hasło. Zapisz i zastosuj (próbowałem wszystkie typy: TKIP, AES, TKIP+AES).

pingując przez komputer, nie widać w ogóle odpowiedzi - nie ma w ogóle połączenia z internetem.

Gdzie popełniam błąd? Może mi ktoś pomóc?
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9390

Post#2 11 Kwi 2011 18:39   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Przeinstaluj na Tomato i tam masz tryb: Most wifi to jest typowy czysty APC.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Kwi 2011 18:39   





Powrót do góry
   
tof85
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 17

Post#3 Post autora tematu 12 Kwi 2011 11:01   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Dziś kolega z działu elektroniki, powiedzał mi że na DD-WRT są problemy z WPA i WPA2, czy ktoś miał też miał takie problemy z połączeniem się? Tak, że nie nie dało się nic pingować w ogóle neta nie było?

Pytanie, dlaczego wszyscy mówią tak dobrze o DD-WRT? Takie ma możliwości w ogóle, jak prostego trybu APC nie potrafi obsłużyć.

Czy ktoś słyszał o podobnych problemach z WPA,WPA2 na ddwrt v.24 ?
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9390

Post#4 12 Kwi 2011 11:03   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


:) Skoro się nie połączysz z siecią to jak chcesz coś pingować ??
Zmień soft na Tomato albo OFW.

Cytat:
Pytanie, dlaczego wszyscy mówią tak dobrze o DD-WRT? Takie ma możliwości w ogóle, jak prostego trybu APC nie potrafi obsłużyć.

bo ma możliwości o wiele większe niż OFW lecz jak każda rzecz nie jest pozbawiona błędów, które różnie zachowują się na rożnym sprzęcie.
Akurat pod ten router możne być niedopracowane lub inne czynniki maja wpływ na niepoprawne działanie typu: śmieci w NVRAM z poprzedniej wersji.

Jak przy każdym alternatywnym sofcie jest napis tłustymi literami:
"WGRYWASZ NA WŁASNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ"
Powrót do góry
   
tof85
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 17

Post#5 Post autora tematu 12 Kwi 2011 11:28   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Fakt, myślałem że jak pokazuje pakiety to może w końcu się połączę - nie mam już neta w domu od 2 tygodni i panikuje.

Jako, że nie znam żadnej osoby która może mi pomóc, dziękuje za odpowiedz, bo generalnie wszyscy to zlewają.

Chciałbym, żeby ten temat został dla potomnych - amatorów sieci WiFi, żeby mieli łatwiej.

___

1. OFW:
Nie wiem co oznacza skrót OFW ? Jaki to soft?
Z jakiej strony można go ściągnąć, czy była by gdzieś jakaś prosta instrukcja obsługi czy FAQ do tego firmware?

Jaką wersje ściągnąć do Asus WL-500gP?

2. Tomato:

Tutaj nie mam żadnych doświadczeń, nigdy jeszcze nie pracowałem na tym sofcie.
Turtorial: http://www.linksysinfo.org/forums/showthread.php?t=60304
Strona firmware: http://www.polarcloud.com/tomato

Pytanie: Jaką wersje Tomato ściągnąć do Asus WL-500gP?

NOTES
Routers that are known to work with Tomato:
Asus WL500G Premium (no USB support).

router:

Asus WL-500gP - v1
Router details
Additional information
Chipset BCM4704
RAM 32 MB
FLASH 8 MB
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9390

Post#6 12 Kwi 2011 11:50pomocny post - solucja   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Sory za skróty myślowe ale to z przyzwyczajenia
OFW - Orginalny Firmware

Co do Tomato to gdy masz wgrane DD-WRT na tym sofcie to sprawa jest prosta. wystarczy załadować odpowiedni obraz przez WWW w DD-WRT.

Wcześniej restartując DD-WRT do ustawień fabrycznych i łącząc sie telnetem by pobrać hasło z NVRAM.

Obraz Tomato dla tego routera to:
Napisz co cie interesuje bo pod ten router jest:
jajko 2.4:
build52 -starczych sterowniki wifi
- z Transmision w GUI
- Standardowy
- z VPN i Transmision w GUI
- z VPN w GUI
build54 - nowsze sterowniki wifi
i to samo dla jajka 2.6
build52:
build54:

Jak widzisz jest tego 16 wersji, a nie chce mi się wszystkich linków przepisywać

Pod ten router nadaje się tylko MOD TomatoUSB więc na oficjalnej stronie tego nie znajdziesz ;)
Cytat:

1. Reset do ustawień fabrycznych
2. Wpięty tylko komp w port LAN (sam uzyskał adres z DHCP - wiec nie musisz niczego ustawiać na sztywno)
3. Zalogowałem się na ruter i dałem firmware upgrade (wrzuciłem DD-WRT mini)
4. Restart
5. Zalogowałem się na ruter wróciłem do fabrycznych ustawień i ustawiłem pass na www
6. Ładowanie się telnetem do ddwrt i wydanie komendy: nvram get http_passwd. Zapisać wynik!
7. Zmień rozszerzenie obrazu tomato z trx na bin i wgraj przez gui ddwrt.
8. Logujesz sie do tomato podając wcześniej zapisane hasło
9. Robisz erase all data in NVRAM memory (albo przez telnet lub przez web )
10. Logujesz się do tomato admin/admin
11. konfigurujesz "potworka" Wink

Tak wygląda mniej więcej procedura wgrywania Tomato poprzez DD-WRT ty już posiadasz DD-WRT wiec punkty z wgrywaniem DD-WRT pomijasz.
Powrót do góry
   
tof85
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 17

Post#7 Post autora tematu 12 Kwi 2011 13:13   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Nie mam jakiś wielkich wymagań, po prostu chciałbym się połączyć z tą siecią WPA, która jest 20m. ode mnie.

A czy jajko będzie 2,4 czy inne to chyba nie będzie miało wielkiego znaczenia, nie mam wielkich potrzeb, tylko żeby bez problemowo się uruchomił net i zapingował mi :) Nawet nie potrzebuje idealnego neta, może mieć lost'y, tylko żeby działał.

Wracając do tematu:

Pytania:

1. Szukam obrazu który mógłbym wgrać przez www aktualnego softu ddwrt v24,
czy to np. http://tomatousb.org/download ?
Tutaj są 2 opcje:
Kernel 2.4 (stable)
# NoUSB Std
# NoUSB VPN
Czym one się różnią? I czy one będą pasować?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Kwi 2011 13:13   





Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9390

Post#8 12 Kwi 2011 13:22   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Przecież ci napisałem cała procedurę wgrywania :!:
Cytat:

Potem: cmd -> telnet - connect 192.168.0.1
i dalej nie wiem...

nvram get http_passwd - zapisujesz wynik i wychodzisz z konsoli.

ładujesz ten obraz:
- build52 2.4

przez GUI w DD-WRT zmieniając rozszerzenie z trx na bin.

Odsyłam do lektury forum co z Tomato można zrobić: www.openlinksys.info

A tryb czystego APC w Tomato nazywa się: Bridge wireless
zaś WISP: Client wireless
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Kwi 2011 13:22   





Powrót do góry
   
tof85
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 17

Post#9 Post autora tematu 13 Kwi 2011 11:55   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Na początku chciałem podziekować za pomoc hermes-80,
gdyż dzięki instrukcji wyżej zainstalowałem bez problemu Pomidorka.


Udało mi się przesiąć do Tomato, mnóstwo opcji, których nie rozumiem, chyba się gubie, albo coś źle robię, bo nie potrafie sie połączyć z tą siecią, gdybym miał internet w domu, mógłbym dołączyć screeny dokładnie co i jak robie, tak żeby znaleść mój błąd.

Ustawione jest DHCP.

Próbowałem i na Wireless Client oraz Bridge Wireless i nie mogę się połączyć ani na opcji 1 ani na 2 opcji, bo tak czy siak chodzi mi o połączenie się tylko z internetem.


Może ja czegoś nie rozumiem w ustawieniach, mój schemat myślenia opiera się na:

1. Router sąsiada 20m. dalej z Wireless[klucz WPA] -->>

2. Asus WL-500gP + Antena wymierzona w 1.
Firmware w Asus WL-500gP:
[Tomato 1.28: tomato-NDUSB-1.28.8052RAF-EN-031H-Ext.bin] -->>

3. Mój komputer łączący się z Asus WL-500gP przez kabel RJ45.


Mój tok myślenia:

Na 2. Asus - ustawione jest DHCP na sieć wewnętrzną - teoretycznie cokolwiek zostanie pod piete pod 4 porty w Asus dostanie automatycznie przydzielonego neta - JEŚLI SIĘ POŁĄCZĘ Z INTERNETEM.

Ustawiam opcje Wireless Client : nazwę SSID i wpisuje shared key.

Sprwadzam i pisze connected, leci czas połączenia, ale internetu nie ma, to czy to oznacza, że mam tylko pakiety przychodzące, a wychodzących odemnie nie ma?
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9390

Post#10 13 Kwi 2011 12:01pomocny post - solucja   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Oj ;) podłącz kompa w punkcje gdzie ma internet i uruchom CMD
wpisz:
ping onet.pl -t
zrób screena i wrzuć na forum

ping onet.pl -i 100 -t
zrób screena i wrzuć na forum

ipconfig /all
zrób screena i wrzuć na forum

wtedy zbadamy sprawę,
możesz też mieć konflikt adresacji miedzy WAN, a LAN na którymś z routerów ale do tego potrzebne mi są screeny ze statusu routerów i schemat połączeń twojej sieci najlepiej naskrobany w paincie.

Poza tym jeśli używasz APC to na Asusie wyłączasz serwer DHCP oraz ustawiasz z palca na LAN IP z podsieci sąsiada nie zawierające się w jego puli serwera DHCP by nie było konfliktów IP (WAN w tej opcji jest wyłączony ponieważ router pracuje jako AP, czyli sąsiad:192.168.1.x ty: LAN- 192.168.1.y), a jeśli WISP to włączasz DHCP i konfigurujesz router (WAN-dhcp od sasiada, LAN- swoja siec z inna adresacja niż sąsiada czyli: sąsiad: 192.168.1.x ty: 192.168.2.x).
Powrót do góry
   
tof85
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 17

Post#11 Post autora tematu 13 Kwi 2011 16:27   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Postaram się porobić sceeny i wrzucić na pen drive i w pracy udostepnić.

Mam kilka pytań:

1. co do tomato, czy tam można tak samo jak w openwrt połączyć się przez putty i z poziomu telnetu wpisywać komendy?
Tak samo jak robi się to przez GUI www?

pod tym linkiem: http://openwrt.pl/doku.php/uzytkowanie:radiomac80211

Jest opisany tryb pracy radia, może gdyby mi się nie udało pomóc to napisałbyś mi jakie komendy powinienem wpisać żeby się połączyć?

np.

AP klient

Inne nazwy: WISP

Tryb w którym interfejs radiowym staje się WANem, a port WAN może być wpięty do przełącznika(switcha). Strona WAN łączy się do ISP do sieci bezprzewodowej MojISP z szyfrowaniem WPA/WPA2 PSK. Klienci przewodowi dostają IP po DHCP, WAN również otrzymuje po DHCP lub PPPoE.

fragment /etc/config/network - DHCP

config 'interface' 'lan'
option 'ifname' 'eth0'
option 'proto' 'static'
option 'netmask' '255.255.255.0'
option 'ipaddr' '192.168.1.1'

config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth1'
option 'proto' 'dhcp'

fragment /etc/config/network - PPPoE

config 'interface' 'lan'
option 'ifname' 'eth0'
option 'proto' 'static'
option 'netmask' '255.255.255.0'
option 'ipaddr' '192.168.1.1'

config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth1'
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'nazwa_uzytkownika'
option 'password' 'tajnehaslo'
option 'keepalive' '30'

/etc/config/wireless

config 'wifi-device' 'radio0'
option 'type' 'mac80211'
option 'channel' 'auto'
option 'macaddr' '74:xx:xx:xx:xx:xx'
option 'hwmode' '11ng'
option 'htmode' 'HT20'

config 'wifi-iface'
option 'device' 'radio0'
option 'network' 'wan'
option 'mode' 'sta'
option 'encryption' 'psk2'
option 'ssid' 'MojISP'
option 'key' '1234567890'



2.Też nie rozumiem, po co mi było to hasło wyciągnięte jeszcze na dd-wrt z telnetu?

Bo po wgraniu przez GUI ddwrt pomidorka, nigdzie nie bylo pytania o to hasło.

Jedynie nie mogłem się połączyć do tomato przez telnet.. pytało o
unkown login i password, próbowałem admin/admin; root/admin
admin/hasło sciągniete wczesniej; root/hasło ściagnięte wcześniej i nie mogłem się połączyć do poziomu telnetu pomidorka.
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9390

Post#12 13 Kwi 2011 16:51   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Cytat:
co do tomato, czy tam można tak samo jak w openwrt połączyć się przez putty i z poziomu telnetu wpisywać komendy?

Tak ale tu już zasady panują tak jak w linuksie czyli ipconfig i reszta narzędzi
Cytat:
Tak samo jak robi się to przez GUI www

Tomato to nie OpenWrt i jest bardziej zintegrowane z interfejsem graficznym.
Cytat:
Też nie rozumiem, po co mi było to hasło wyciągnięte jeszcze na dd-wrt z telnetu

Właśnie dlatego że czasami po Upgrade z DD-WRT do Tomato w Nvramie zostaje hasło z DD-WRT i takie wymaga przy logowaniu (to było na wszelki wypadek byś nie został z ręka w nocniku po upgrad)

Coś mi się wydaje, że problem jest łatwy ale ty pogubiłeś się w ustawieniach sieci i słabo się orientujesz jakie są mechanizmy w pewnych trybach i to jest główny powód twoich problemów.

Poza tym jeśli używasz APC to na Asusie wyłączasz serwer DHCP oraz ustawiasz z palca na LAN IP z podsieci sąsiada nie zawierające się w jego puli serwera DHCP by nie było konfliktów IP (WAN w tej opcji jest wyłączony ponieważ router pracuje jako AP, czyli sąsiad:192.168.1.x ty: LAN- 192.168.1.y), a jeśli WISP to włączasz DHCP i konfigurujesz router (WAN-dhcp od sasiada, LAN- swoja siec z inna adresacja niż sąsiada czyli: sąsiad: 192.168.1.x ty: 192.168.2.x).
Tutaj zawarłem całe kompendium, które ci jest potrzebne do rozwiązania twoich problemów.

masz do wyboru:
APC: Tomato: Bridge Wireless - Tryb AP bez NAT
Ustawiasz dokładnie tak samo sieć wifi jak ISP (kanał, SSID, szyfrowanie)
LAN IP taki sam jak w sieci ISP - musi ci nadać indywidualnie - nie przez DHCP
Bo wpisujesz go z palca w LAN routera i wyłączasz na nim bezwzględnie Serwer DHCP.
W tym trybie jesteś częścią sieci ISP i masz dostęp do wszystkich kompów ISP
(otoczenie sieciowe i kopiowanie plików w sieci LAN)
A IP na twoje komy dostajesz bezpośrednio z DHCP serwera ISP

WISP: Tomato: Client Wireless - Mechanizmy NAT na WAN (WAN-em radio)
Ustawiasz dokładnie tak samo sieć wifi jak ISP (kanał, SSID, szyfrowanie).
I WAN-em masz radio więc tam już możesz ustawić pobieranie przez DHCP od ISP lub inna autoryzacje i ustawiasz sobie na LAN swoją własną podsieć.
IP na kompy dostajesz z twojego serwera DHCP na routerku.

W tym trybie odcinasz się od sieci ISP i masz własna podsieć. Bez dostępu do kompów ISP (brak kopiowania plików z kompów ISP w sieci LAN (otoczenie sieciowe))
Cytat:

Jedynie nie mogłem się połączyć do tomato przez telnet.. pytało o
unkown login i password, próbowałem admin/admin; root/admin

Spróbuj:
root/hasło z DD-WRT
root/root
root/admin

a zapomniałem o najważniejszym :) zaraz po wgraniu Tomato powinieneś zrobić:
Administracja/Konfiguracja/Przywróć standardowe ustawienia/Wyczyść cały NVRAM
i OK
W wersji PL taka jest ścieżka ale angielska jest tak samo tylko trzeba to przetłumaczyć :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Kwi 2011 16:51   





Powrót do góry
   
tof85
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 17

Post#13 Post autora tematu 14 Kwi 2011 13:50   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Czytam to 5x i dalej troche czeski film, spróbuje kolejny :)

Danych z routera z netem nie posiadam, troche mi głupio pytać, dość że neta mi daje to jeszcze mam go rozpytywac o ustawienia, pożycze next time od kogos lapa i podejde i się logne normlanie przez karte w lapie i ściągne dane ipconfig /all wtedy.

Tutaj ustawienia w Tomato.

DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??
DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA?? DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA?? DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??

Co do pingowania, to nie pinguje bo nie połączył
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9390

Post#14 14 Kwi 2011 13:57pomocny post - solucja   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Skoro dostałeś IP na WAN to masz to wszystko w trybie WISP

:) kolego ;) na pierwszy rzut widząc, że masz konflikt WAN-LAN ;)

zmień IP na LAN w routerze na 192.168.10.1
Tak samo włącz u siebie DHCP i wpisz mu pule 192.168.10.100 - 192.168.10.254
zapisz - restart routera, ustaw uzyskiwanie automatyczne u ciebie w kompach i wszystko ruszy z buta ;) .
Powrót do góry
   
tof85
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 17

Post#15 Post autora tematu 14 Kwi 2011 15:26   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Dzięki hermes-80, przetestuje od razu jak wrócę z pracy do domu.

Zaczeło mnie teraz interesować jakoś bardziej, to że w tym Asusie WL-500gP, sa 2 port USB :)

Wczoraj zalogowalem się przez putty do routera i gra gitara, hasło było root/admin.

No i ile możliwości się otworzyło :P Ciekawość ludzka nie zna granic :D

Pytanka:
1. Jako że pamieci jest niewiele, czy ja mogę tam zainstalować pod portem usb - pendrive, z którego odpalałbym aplikacje?



Znalazlem post shibbyego: http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=20917
Akurat tam pisze o Optware (można instalować na urządzeniach USB (pendrive, dysk usb), czy ten router też ma takie możliwości? Swoją drogą, shibby na tomato 1.28 używa optware, do aircracka.. tylko czy ta wersja tomato, którą zainstalowałem daje takie możliwości? Ja akurat myslalem o rtorrentcie i podpietym pen drive 4gb do tego portu. To się da wykonać? Bo zainstalowany jest:

Tomato 1.28: tomato-NDUSB-1.28.8052RAF-EN-031H-Ext.bin

NDUSB i build52 2.4 chyba nie daje takich możliwości? Bo NDUSB to skrót od wyłączenia z możliwości korzystania USB?

2. Jaki firmware z openWRT pasowałby pod ten router? tak żeby potrenować sobie, jakbym kiedyś znudził się samym korzystaniem z internetu ;)
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9390

Post#16 14 Kwi 2011 15:36   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Kolego ;) siedzę troszkę w tym temacie i nie dawał bym ci softu, który nie w pełni wspiera twój router.
Wszystko co wymieniłeś da się bez problemu zrobić na twoim routerze przy tej wersji Tomato, którą masz wgrane, dlatego na początku zadałem pytanie, co cie interesuje bo klient Torent jest w kompilowany w GUI Tomato ale nie podałem ci tego softu bo nic nie pisałeś, dałem ci taki, który najmniej obciąży twój router, kernel 2.6 daje więcej możliwości ale troszkę bardziej obciąża router.
Wszystko do wyczytania na openlinksys.info w dziele Tutoriale jest wszystko ślicznie opisane ;)
A NDUSB oznacza: ND - nowy driver pod wifi, USB - obsługa portu USB

Poza tym gra rozbija się o OptWare, a nie OpenWRT i znajomość środowiska Linux.
Powrót do góry
   
tof85
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 17

Post#17 Post autora tematu 21 Kwi 2011 16:08   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


Najbardziej doskwiera mi brak midnight comandera:)

Sciągnołem optware, pliczek tomato_optware.sh zajmuje on 43,8 kb

Pytanie jak można wrzucić optware bez internetu :) bo w turtorialach piszą o wget.. a tutaj jak to zrobić? :(

plik mam na c:\tomato_optware

Zalogowany jestem na ssh przez puty, jakimi komendami ściągne ten plik do asusa?;/
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9390

Post#18 21 Kwi 2011 16:52   

Re: DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??


A czemu nie masz internetu??
Jak ty to chcesz instalować ??
Masz dysk zewnętrzny z podmontowanymi partycjami??
Bo jeśli tak to możesz to przez FTP lub sambe wrzucić na dysk.
MC można bez problemu zainstalować po instalacji OptWare.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> DD-WRT Jak połączyć się w trybie AP Client z siecią WPA??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
VPN client - nie można połączyć się z siecią (3)
MIKROTIK i OVISLINK5000w trybie client nie chce się połączyć (3)
TP-LINK WA5110G - W trybie Client WISP - gdzie podać WPA-KEY (4)
Problem z konfiguracją routera TP-WR543G w trybie AP Client w sieci z WPA/PSK (16)
Nowy Livebox i DD-WRT w trybie AP Client Bridge - brak łączności (6)
Wifi "ginie" w linksysie z dd-wrt w trybie Client (3)
EW-7206apg w trybie client, jak dostać się do konfiguracji? (9)
Jak połączyć się z siecią ? (5)
Jak połączyć się z siecią bezprzewodową ???? (1)
jak połączyć się z siecią z Vista (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.118 seconds

elektroda.pl temat RSS