Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Konfiguracja routera - Dialnet


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->Konfiguracja routera - Dialnet Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
shym
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11

shym
Poziom 5
Post#1 Post autora tematu 20 Kwi 2011 14:31   

Konfiguracja routera - Dialnet


Proszę o poradę. Znajomy poprosił mnie o pomoc. Ma internet z Dialogu działający na ich łączach czyli Annex B. Modem jaki ma od nich to Siemens 4100. Ma także router D-Link DIR 600. Jest to router bez modemu. Czy można jakoś połączyć ten modem z routerem aby rozesłać neta przez wifi na kilka urządzeń? Do tej pory nie udało nam się tego prawidłowo skonfigurować ponieważ ikona netu w routerze cały czas miga zamiast świecić światłem ciągłym. W ustawieniach routera wpisaliśmy parametry usługi dialnet czyli nazwę użytkownika i hasło. Co jeszcze musimy zrobić aby to wreszcie zadziałało?
Z góry dziękuję za pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Kwi 2011 14:31   



Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#2 20 Kwi 2011 14:37   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


SS do portu WAN/Internet DIR-600, w ustawieniach dlinka wan connection type pppoe, wpisujesz login i hasło i nie ma siły, żeby nie działało.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Kwi 2011 14:37   



Powrót do góry
shym
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11

shym
Poziom 5
Post#3 Post autora tematu 20 Kwi 2011 14:50   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


A niestety nie działa. Konfigurację zrobiłem jak podałeś i niestety ikonka "globu" na routerze tylko miga

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Kwi 2011 14:50   



Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#4 20 Kwi 2011 14:52   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


Pokaż zrzut z zakładki status.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Kwi 2011 14:52   



Powrót do góry
shym
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11

shym
Poziom 5
Post#5 Post autora tematu 20 Kwi 2011 16:57   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


Zrzutu niestety nie mam ponieważ kumpel mieszka daleko ode mnie i konfigurowaliśmy to przez telefon. Dzisiaj podrzucił mi ten router a ja mu dałem swój i sprawdzimy co będzie. Czy ma znaczenie przy takiej konfiguracji czy to "annex a" czy "annex b"?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Kwi 2011 16:57   



Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#6 20 Kwi 2011 16:58   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


Nie ma.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
paszczak85
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 21 Kwi 2011
Posty: 2
Miasto: Warszawa

paszczak85
Poziom 2
Post#7 21 Kwi 2011 15:09   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


Często z dialogiem są takie problemy, wydaje mi się iż problem leży po stronie modemu - należy się upewnić iż jest on skonfigurowany w trybie Brige. Wtedy na nim podaje się tylko Typ połaczenia - PPPoE/A VCI i VPI. Dane typu login i hasło podaje się na routerze i powinno działać.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konfiguracja routera - Dialnet
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konfiguracja Routera Dlink DI-524 (dialnet) (2)
problemy z połączeniem do routera callisto821 (dialnet) (1)
di-524 - wyciąganie hasła dialnet z routera (2)
dialnet konfiguracja problem.. (2)
Router CERBERUS ADSL a DialNet- konfiguracja (2)
Konfiguracja airlive wl5460 pod dialnet (3)
Sinus 154 DSL SE konfiguracja pod Dialnet 1mb (1)
Problem z podłączeniem routera - KONFIGURACJa ROUTERA tp link na multimedii (2)
Konfiguracja routera routera Dlink DP602 + SDI (4)
Jaki router do dialogu dialnet dialnet 6 Mb/s? (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS