Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Konfiguracja routera - Dialnet


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Konfiguracja routera - Dialnet
Author
Message
shym
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 27 Jul 2010
Posts: 11

Post#1 Post from the author of the topic 20 Apr 2011 14:31   

Konfiguracja routera - Dialnet


Proszę o poradę. Znajomy poprosił mnie o pomoc. Ma internet z Dialogu działający na ich łączach czyli Annex B. Modem jaki ma od nich to Siemens 4100. Ma także router D-Link DIR 600. Jest to router bez modemu. Czy można jakoś połączyć ten modem z routerem aby rozesłać neta przez wifi na kilka urządzeń? Do tej pory nie udało nam się tego prawidłowo skonfigurować ponieważ ikona netu w routerze cały czas miga zamiast świecić światłem ciągłym. W ustawieniach routera wpisaliśmy parametry usługi dialnet czyli nazwę użytkownika i hasło. Co jeszcze musimy zrobić aby to wreszcie zadziałało?
Z góry dziękuję za pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Apr 2011 14:31   





Back to top
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9079
Location: Bolesławiec/Wrocław

Post#2 20 Apr 2011 14:37   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


SS do portu WAN/Internet DIR-600, w ustawieniach dlinka wan connection type pppoe, wpisujesz login i hasło i nie ma siły, żeby nie działało.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Apr 2011 14:37   





Back to top
   
shym
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 27 Jul 2010
Posts: 11

Post#3 Post from the author of the topic 20 Apr 2011 14:50   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


A niestety nie działa. Konfigurację zrobiłem jak podałeś i niestety ikonka "globu" na routerze tylko miga

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Apr 2011 14:50   





Back to top
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9079
Location: Bolesławiec/Wrocław

Post#4 20 Apr 2011 14:52   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


Pokaż zrzut z zakładki status.

Helpful message? + -

Back to top
   
shym
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 27 Jul 2010
Posts: 11

Post#5 Post from the author of the topic 20 Apr 2011 16:57   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


Zrzutu niestety nie mam ponieważ kumpel mieszka daleko ode mnie i konfigurowaliśmy to przez telefon. Dzisiaj podrzucił mi ten router a ja mu dałem swój i sprawdzimy co będzie. Czy ma znaczenie przy takiej konfiguracji czy to "annex a" czy "annex b"?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Apr 2011 16:57   





Back to top
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9079
Location: Bolesławiec/Wrocław

Post#6 20 Apr 2011 16:58   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


Nie ma.

Helpful message? + -

Back to top
   
paszczak85
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 21 Apr 2011
Posts: 2
Location: Warszawa

Post#7 21 Apr 2011 15:09   

Re: Konfiguracja routera - Dialnet


Często z dialogiem są takie problemy, wydaje mi się iż problem leży po stronie modemu - należy się upewnić iż jest on skonfigurowany w trybie Brige. Wtedy na nim podaje się tylko Typ połaczenia - PPPoE/A VCI i VPI. Dane typu login i hasło podaje się na routerze i powinno działać.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Konfiguracja routera - Dialnet
Page 1 of 1
Similar topics
Konfiguracja Routera Dlink DI-524 (dialnet) (2)
problemy z połączeniem do routera callisto821 (dialnet) (1)
di-524 - wyciąganie hasła dialnet z routera (2)
dialnet konfiguracja problem.. (2)
Router CERBERUS ADSL a DialNet- konfiguracja (2)
Konfiguracja airlive wl5460 pod dialnet (3)
Sinus 154 DSL SE konfiguracja pod Dialnet 1mb (1)
Problem z podłączeniem routera - KONFIGURACJa ROUTERA tp link na multimedii (2)
Konfiguracja routera routera Dlink DP602 + SDI (4)
Jaki router do dialogu dialnet dialnet 6 Mb/s? (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl topic RSS feed