Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Livebox neostrada instalacja


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->Livebox neostrada instalacja Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

agaataa
Poziom 3
Post#1 20 Kwi 2011 23:48  Autor tematu   

Livebox neostrada instalacja


Mam problem przy instalacji liveboxa, (tzn. moja koleżanka prosi mnie o pomoc) a więc przy instalacji gdy chcę wpisac kod, powinna wybrać siec "neostrada" a nie ma jej do wybrania. Pomocy! Co robić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1050
Miasto: Sanok

ajanek9
Poziom 20
Post#2 20 Kwi 2011 23:53    

Re: Livebox neostrada instalacja


Liveboxa instalujesz jeśli chcesz podłączyć do komputera przez kabel USB, podłączając przez kabel ethernet (rj-45) czy po wi-fi livebox nie musi być instalowany z płytki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

agaataa
Poziom 3
Post#3 20 Kwi 2011 23:58  Autor tematu   

Re: Livebox neostrada instalacja


ja się niestety nie znam, ale poinformuję koleżankę bo nie widzę tego problemu. Za chwilkę sie odezwe Smile

Dodano po 1 [minuty]:

Wiem, ze miała burzę i za każdym razem musi instalować od nowa.

Dodano po 2 [minuty]:

Czyli tak aby 15 latka zrozumiała? Jak to naprawić? ;>

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2041

entermen
Poziom 22
Post#4 21 Kwi 2011 00:03    

Re: Livebox neostrada instalacja


Podłącz kablem sieciowym do komputera (nie usb tylko RJ-45). Potem w przeglądarce wpisać 192.168.1.1 (tak jak adres strony www) i tam należy wpisać logi i hasło. Potem zapisać zmiany i internet będzie śmigał.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

agaataa
Poziom 3
Post#5 21 Kwi 2011 00:08  Autor tematu   

Re: Livebox neostrada instalacja


Dziękuje w imieniu koleżanki Very Happy Smile

Dodano po 1 [minuty]:

Tylko z tego co wiem to koleżanka przez wi- fi bo ma lap. Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2041

entermen
Poziom 22
Post#6 21 Kwi 2011 00:12    

Re: Livebox neostrada instalacja


Jeśli z poziomu wifi nie może dostać się na konfigurację laptopa, to trzeba użyć tego kabla sieciowego "z tymi kwadratowymi wtyczkami" na końcach i zaciskami.
To, że ma laptop koleżanka to nie znaczy, że internet musi być po wifi jest to tylko jedna z opcji.
Czy livebox jest widoczny na laptopie? Czy widzi sieć np. neo234 coś w tym stylu?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

agaataa
Poziom 3
Post#7 21 Kwi 2011 00:17  Autor tematu   

Re: Livebox neostrada instalacja


Tylko ona nie ma żadnego innego kabla. I nie jest widoczny.

Dodano po 1 [minuty]:

Dobra jakoś przeżyje. Dzięki za pomoc Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2041

entermen
Poziom 22
Post#8 21 Kwi 2011 00:20    

Re: Livebox neostrada instalacja


W komplecie powinny być dwa kable: usb, oraz kabel sieciowy.
Skoro latpop koleżanki nie widzi liveboxa po wifi to trzeba skonfigurować go po kablu sieciowym, a następnie skonfigurować wifi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

agaataa
Poziom 3
Post#9 21 Kwi 2011 00:22  Autor tematu   

Re: Livebox neostrada instalacja


Kolega jej pomoże bo ona wie mniej ode mnie. Zresztą ja też się nie orientuję. Ale dzięki za wszystko.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
xxadaskoxx
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 22 Gru 2012
Posty: 23
Miasto: Łodz

xxadaskoxx
Poziom 7
Post#10 14 Wrz 2014 13:18    

Re: Livebox neostrada instalacja


Witam dołączę się do tematu. mam problem z liveboxem wpisuje w przeglądarce 192.168.1.1 i nie wchodzi wgl w te logowania

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1050
Miasto: Sanok

ajanek9
Poziom 20
Post#11 25 Wrz 2014 22:44    

Re: Livebox neostrada instalacja


Cytat:
Witam dołączę się do tematu. mam problem z liveboxem wpisuje w przeglądarce 192.168.1.1 i nie wchodzi wgl w te logowania

Na początek zapytam czy temat aktualny, czy problem rozwiązany i temat nie zamknięty?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2041

entermen
Poziom 22
Post#12 06 Paź 2014 22:15    

Re: Livebox neostrada instalacja


W karcie sieciowej trzeba ustawić ustawienia automatyczne.
Wyłączyć i włączyć dla pewności, kartę sieciową w menadżerze urządzeń.
Żeby zmiany odniosły skutek.
Po krótkim czasie np. 20 sekundach (jak karta sieciowa pobierze ustawienia z liveboxa) w wierszu poleceń wpisać:
icponfig lub ipconfig /all
Wynik polecenia umieść na forum.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Livebox neostrada instalacja
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Neostrada Livebox - Problem z neostrada z liveboxem (brak zmiennego ip) (4)
neostrada livebox i TD-W8950ND - livebox i TD-W8950ND jedna linia telefoniczna (3)
Neostrada do 10 mb/s + Livebox 2.0 (16)
Neostrada 20 Mb/s, Livebox (7)
Neostrada 20 mb livebox 2.0 (4)
neostrada 20 MB, livebox 2.0 (5)
Neostrada Livebox + PC + 2 x notebook (10)
Neostrada livebox problem. (14)
Ethernet, neostrada, Livebox (4)
Neostrada Livebox 2x ethernet (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS