Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Livebox neostrada instalacja


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Livebox neostrada instalacja
Author
Message
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
Location: Poznań

Post#1 Post from the author of the topic 20 Apr 2011 23:48   

Livebox neostrada instalacja


Mam problem przy instalacji liveboxa, (tzn. moja koleżanka prosi mnie o pomoc) a więc przy instalacji gdy chcę wpisac kod, powinna wybrać siec "neostrada" a nie ma jej do wybrania. Pomocy! Co robić?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Apr 2011 23:48   





Back to top
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 10 Jan 2009
Posts: 1043
Location: Sanok

Post#2 20 Apr 2011 23:53   

Re: Livebox neostrada instalacja


Liveboxa instalujesz jeśli chcesz podłączyć do komputera przez kabel USB, podłączając przez kabel ethernet (rj-45) czy po wi-fi livebox nie musi być instalowany z płytki.

Helpful message? + -

Back to top
   
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
Location: Poznań

Post#3 Post from the author of the topic 20 Apr 2011 23:58   

Re: Livebox neostrada instalacja


ja się niestety nie znam, ale poinformuję koleżankę bo nie widzę tego problemu. Za chwilkę sie odezwe Smile

Dodano po 1 [minuty]:

Wiem, ze miała burzę i za każdym razem musi instalować od nowa.

Dodano po 2 [minuty]:

Czyli tak aby 15 latka zrozumiała? Jak to naprawić? ;>

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Apr 2011 23:58   





Back to top
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2021

Post#4 21 Apr 2011 00:03   

Re: Livebox neostrada instalacja


Podłącz kablem sieciowym do komputera (nie usb tylko RJ-45). Potem w przeglądarce wpisać 192.168.1.1 (tak jak adres strony www) i tam należy wpisać logi i hasło. Potem zapisać zmiany i internet będzie śmigał.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Apr 2011 00:03   





Back to top
   
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
Location: Poznań

Post#5 Post from the author of the topic 21 Apr 2011 00:08   

Re: Livebox neostrada instalacja


Dziękuje w imieniu koleżanki Very Happy Smile

Dodano po 1 [minuty]:

Tylko z tego co wiem to koleżanka przez wi- fi bo ma lap. Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2021

Post#6 21 Apr 2011 00:12   

Re: Livebox neostrada instalacja


Jeśli z poziomu wifi nie może dostać się na konfigurację laptopa, to trzeba użyć tego kabla sieciowego "z tymi kwadratowymi wtyczkami" na końcach i zaciskami.
To, że ma laptop koleżanka to nie znaczy, że internet musi być po wifi jest to tylko jedna z opcji.
Czy livebox jest widoczny na laptopie? Czy widzi sieć np. neo234 coś w tym stylu?

Helpful message? + -

Back to top
   
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
Location: Poznań

Post#7 Post from the author of the topic 21 Apr 2011 00:17   

Re: Livebox neostrada instalacja


Tylko ona nie ma żadnego innego kabla. I nie jest widoczny.

Dodano po 1 [minuty]:

Dobra jakoś przeżyje. Dzięki za pomoc Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2021

Post#8 21 Apr 2011 00:20   

Re: Livebox neostrada instalacja


W komplecie powinny być dwa kable: usb, oraz kabel sieciowy.
Skoro latpop koleżanki nie widzi liveboxa po wifi to trzeba skonfigurować go po kablu sieciowym, a następnie skonfigurować wifi.

Helpful message? + -

Back to top
   
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
Location: Poznań

Post#9 Post from the author of the topic 21 Apr 2011 00:22   

Re: Livebox neostrada instalacja


Kolega jej pomoże bo ona wie mniej ode mnie. Zresztą ja też się nie orientuję. Ale dzięki za wszystko.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Apr 2011 00:22   





Back to top
   
xxadaskoxx
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 22 Dec 2012
Posts: 23
Location: Łodz

Post#10 14 Sep 2014 13:18   

Re: Livebox neostrada instalacja


Witam dołączę się do tematu. mam problem z liveboxem wpisuje w przeglądarce 192.168.1.1 i nie wchodzi wgl w te logowania

Helpful message? + -

Back to top
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 10 Jan 2009
Posts: 1043
Location: Sanok

Post#11 25 Sep 2014 22:44   

Re: Livebox neostrada instalacja


Quote:
Witam dołączę się do tematu. mam problem z liveboxem wpisuje w przeglądarce 192.168.1.1 i nie wchodzi wgl w te logowania

Na początek zapytam czy temat aktualny, czy problem rozwiązany i temat nie zamknięty?

Helpful message? + -

Back to top
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2021

Post#12 06 Oct 2014 22:15   

Re: Livebox neostrada instalacja


W karcie sieciowej trzeba ustawić ustawienia automatyczne.
Wyłączyć i włączyć dla pewności, kartę sieciową w menadżerze urządzeń.
Żeby zmiany odniosły skutek.
Po krótkim czasie np. 20 sekundach (jak karta sieciowa pobierze ustawienia z liveboxa) w wierszu poleceń wpisać:
icponfig lub ipconfig /all
Wynik polecenia umieść na forum.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Livebox neostrada instalacja
Page 1 of 1
Similar topics
Neostrada Livebox - Problem z neostrada z liveboxem (brak zmiennego ip) (4)
neostrada livebox i TD-W8950ND - livebox i TD-W8950ND jedna linia telefoniczna (3)
Neostrada do 10 mb/s + Livebox 2.0 (16)
Neostrada 20 Mb/s, Livebox (7)
Neostrada 20 mb livebox 2.0 (4)
neostrada 20 MB, livebox 2.0 (5)
Neostrada Livebox + PC + 2 x notebook (10)
Neostrada livebox problem. (14)
Ethernet, neostrada, Livebox (4)
Neostrada Livebox 2x ethernet (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed