Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Livebox neostrada instalacja


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Livebox neostrada instalacja Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
agaataa
Level 6
Location: Poznań
Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
agaataa
Level 6
Post#1 20 Apr 2011 23:48  Topic author   

Livebox neostrada instalacja


Mam problem przy instalacji liveboxa, (tzn. moja koleżanka prosi mnie o pomoc) a więc przy instalacji gdy chcę wpisac kod, powinna wybrać siec "neostrada" a nie ma jej do wybrania. Pomocy! Co robić?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ajanek9
Level 28
Location: Sanok
Joined: 10 Jan 2009
Posts: 1051
Helped: 102
Post rating: 7
ajanek9
Level 28
Post#2 20 Apr 2011 23:53    

Re: Livebox neostrada instalacja


Liveboxa instalujesz jeśli chcesz podłączyć do komputera przez kabel USB, podłączając przez kabel ethernet (rj-45) czy po wi-fi livebox nie musi być instalowany z płytki.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
agaataa
Level 6
Location: Poznań
Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
agaataa
Level 6
Post#3 20 Apr 2011 23:58  Topic author   

Re: Livebox neostrada instalacja


ja się niestety nie znam, ale poinformuję koleżankę bo nie widzę tego problemu. Za chwilkę sie odezwe :)

Dodano po 1 [minuty]:

Wiem, ze miała burzę i za każdym razem musi instalować od nowa.

Dodano po 2 [minuty]:

Czyli tak aby 15 latka zrozumiała? Jak to naprawić? ;>

Helpful post? + 0
Back to top
entermen
Level 31
Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2072
Helped: 116
entermen
Level 31
Post#4 21 Apr 2011 00:03    

Re: Livebox neostrada instalacja


Podłącz kablem sieciowym do komputera (nie usb tylko RJ-45). Potem w przeglądarce wpisać 192.168.1.1 (tak jak adres strony www) i tam należy wpisać logi i hasło. Potem zapisać zmiany i internet będzie śmigał.

Helpful post? + 0
Back to top
agaataa
Level 6
Location: Poznań
Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
agaataa
Level 6
Post#5 21 Apr 2011 00:08  Topic author   

Re: Livebox neostrada instalacja


Dziękuje w imieniu koleżanki :D :)

Dodano po 1 [minuty]:

Tylko z tego co wiem to koleżanka przez wi- fi bo ma lap. :D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
entermen
Level 31
Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2072
Helped: 116
entermen
Level 31
Post#6 21 Apr 2011 00:12    

Re: Livebox neostrada instalacja


Jeśli z poziomu wifi nie może dostać się na konfigurację laptopa, to trzeba użyć tego kabla sieciowego "z tymi kwadratowymi wtyczkami" na końcach i zaciskami.
To, że ma laptop koleżanka to nie znaczy, że internet musi być po wifi jest to tylko jedna z opcji.
Czy livebox jest widoczny na laptopie? Czy widzi sieć np. neo234 coś w tym stylu?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
agaataa
Level 6
Location: Poznań
Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
agaataa
Level 6
Post#7 21 Apr 2011 00:17  Topic author   

Re: Livebox neostrada instalacja


Tylko ona nie ma żadnego innego kabla. I nie jest widoczny.

Dodano po 1 [minuty]:

Dobra jakoś przeżyje. Dzięki za pomoc :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
entermen
Level 31
Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2072
Helped: 116
entermen
Level 31
Post#8 21 Apr 2011 00:20    

Re: Livebox neostrada instalacja


W komplecie powinny być dwa kable: usb, oraz kabel sieciowy.
Skoro latpop koleżanki nie widzi liveboxa po wifi to trzeba skonfigurować go po kablu sieciowym, a następnie skonfigurować wifi.

Helpful post? + 0
Back to top
agaataa
Level 6
Location: Poznań
Joined: 20 Apr 2011
Posts: 5
agaataa
Level 6
Post#9 21 Apr 2011 00:22  Topic author   

Re: Livebox neostrada instalacja


Kolega jej pomoże bo ona wie mniej ode mnie. Zresztą ja też się nie orientuję. Ale dzięki za wszystko.

Helpful post? + 0
Back to top
xxadaskoxx
Level 7
Location: Łodz
Joined: 22 Dec 2012
Posts: 23
Post rating: 4
xxadaskoxx
Level 7
Post#10 14 Sep 2014 13:18    

Re: Livebox neostrada instalacja


Witam dołączę się do tematu. mam problem z liveboxem wpisuje w przeglądarce 192.168.1.1 i nie wchodzi wgl w te logowania

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ajanek9
Level 28
Location: Sanok
Joined: 10 Jan 2009
Posts: 1051
Helped: 102
Post rating: 7
ajanek9
Level 28
Post#11 25 Sep 2014 22:44    

Re: Livebox neostrada instalacja


Quote:
Witam dołączę się do tematu. mam problem z liveboxem wpisuje w przeglądarce 192.168.1.1 i nie wchodzi wgl w te logowania

Na początek zapytam czy temat aktualny, czy problem rozwiązany i temat nie zamknięty?

Helpful post? + 0
Back to top
entermen
Level 31
Joined: 22 Mar 2008
Posts: 2072
Helped: 116
entermen
Level 31
Post#12 06 Oct 2014 22:15    

Re: Livebox neostrada instalacja


W karcie sieciowej trzeba ustawić ustawienia automatyczne.
Wyłączyć i włączyć dla pewności, kartę sieciową w menadżerze urządzeń.
Żeby zmiany odniosły skutek.
Po krótkim czasie np. 20 sekundach (jak karta sieciowa pobierze ustawienia z liveboxa) w wierszu poleceń wpisać:
icponfig lub ipconfig /all
Wynik polecenia umieść na forum.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Livebox neostrada instalacja
Page 1 of 1

Similar topics to livebox neostrada instalacja

Neostrada Livebox - Problem z neostrada z liveboxem (brak zmiennego ip) (4)
neostrada livebox i TD-W8950ND - livebox i TD-W8950ND jedna linia telefoniczna (3)
Neostrada do 10 mb/s + Livebox 2.0 (16)
Neostrada 20 Mb/s, Livebox (7)
Neostrada 20 mb livebox 2.0 (4)
neostrada 20 MB, livebox 2.0 (5)
Neostrada Livebox + PC + 2 x notebook (10)
Neostrada livebox problem. (14)
Ethernet, neostrada, Livebox (4)
Neostrada Livebox 2x ethernet (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.085 seconds