Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Livebox neostrada instalacja


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Livebox neostrada instalacja
Autor
Wiadomość
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#1 Post autora tematu 20 Kwi 2011 23:48   

Livebox neostrada instalacja


Mam problem przy instalacji liveboxa, (tzn. moja koleżanka prosi mnie o pomoc) a więc przy instalacji gdy chcę wpisac kod, powinna wybrać siec "neostrada" a nie ma jej do wybrania. Pomocy! Co robić?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Kwi 2011 23:48   





Powrót do góry
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1025
Miasto: Sanok

Post#2 20 Kwi 2011 23:53   

Re: Livebox neostrada instalacja


Liveboxa instalujesz jeśli chcesz podłączyć do komputera przez kabel USB, podłączając przez kabel ethernet (rj-45) czy po wi-fi livebox nie musi być instalowany z płytki.
Powrót do góry
   
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#3 Post autora tematu 20 Kwi 2011 23:58   

Re: Livebox neostrada instalacja


ja się niestety nie znam, ale poinformuję koleżankę bo nie widzę tego problemu. Za chwilkę sie odezwe :)

Dodano po 1 [minuty]:

Wiem, ze miała burzę i za każdym razem musi instalować od nowa.

Dodano po 2 [minuty]:

Czyli tak aby 15 latka zrozumiała? Jak to naprawić? ;>
Powrót do góry
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2010

Post#4 21 Kwi 2011 00:03   

Re: Livebox neostrada instalacja


Podłącz kablem sieciowym do komputera (nie usb tylko RJ-45). Potem w przeglądarce wpisać 192.168.1.1 (tak jak adres strony www) i tam należy wpisać logi i hasło. Potem zapisać zmiany i internet będzie śmigał.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Kwi 2011 00:03   





Powrót do góry
   
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#5 Post autora tematu 21 Kwi 2011 00:08   

Re: Livebox neostrada instalacja


Dziękuje w imieniu koleżanki :D :)

Dodano po 1 [minuty]:

Tylko z tego co wiem to koleżanka przez wi- fi bo ma lap. :D
Powrót do góry
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2010

Post#6 21 Kwi 2011 00:12   

Re: Livebox neostrada instalacja


Jeśli z poziomu wifi nie może dostać się na konfigurację laptopa, to trzeba użyć tego kabla sieciowego "z tymi kwadratowymi wtyczkami" na końcach i zaciskami.
To, że ma laptop koleżanka to nie znaczy, że internet musi być po wifi jest to tylko jedna z opcji.
Czy livebox jest widoczny na laptopie? Czy widzi sieć np. neo234 coś w tym stylu?
Powrót do góry
   
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#7 Post autora tematu 21 Kwi 2011 00:17   

Re: Livebox neostrada instalacja


Tylko ona nie ma żadnego innego kabla. I nie jest widoczny.

Dodano po 1 [minuty]:

Dobra jakoś przeżyje. Dzięki za pomoc :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Kwi 2011 00:17   





Powrót do góry
   
entermen
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 2010

Post#8 21 Kwi 2011 00:20   

Re: Livebox neostrada instalacja


W komplecie powinny być dwa kable: usb, oraz kabel sieciowy.
Skoro latpop koleżanki nie widzi liveboxa po wifi to trzeba skonfigurować go po kablu sieciowym, a następnie skonfigurować wifi.
Powrót do góry
   
agaataa
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 20 Kwi 2011
Posty: 5
Miasto: Poznań

Post#9 Post autora tematu 21 Kwi 2011 00:22   

Re: Livebox neostrada instalacja


Kolega jej pomoże bo ona wie mniej ode mnie. Zresztą ja też się nie orientuję. Ale dzięki za wszystko.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Livebox neostrada instalacja
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Neostrada livebox problem. (14)
Neostrada Livebox + PC + 2 x notebook (10)
neostrada 20 MB, livebox 2.0 (5)
Neostrada 20 mb livebox 2.0 (4)
Neostrada 20 Mb/s, Livebox (7)
Neostrada do 10 mb/s + Livebox 2.0 (16)
neostrada livebox i TD-W8950ND - livebox i TD-W8950ND jedna linia telefoniczna (3)
Ethernet, neostrada, Livebox (4)
Neostrada Livebox 2x ethernet (2)
Neostrada Livebox IP wewnetrzne (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl temat RSS