FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Kyocera 3700+ [instrukcja, instalacja]

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Kyocera 3700+ [instrukcja, instalacja]
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 06 Nov 2004 00:44   

Kyocera 3700+ [instrukcja, instalacja]

Witam,
właśnie zakupiłem używaną fs3700+ i mam kilka spraw:
1. zamiast strony testowe/czy jakiegokolwiek dokumentu/ drukuje krzaczki w jednym rządku, różne dziwactwa,
2. poszukuję instrukcji obsługi powyższej;
3. od czego zacząć konserwację sprzętu, bo widzę że jest troszkę zaniedbany i często np. wcina papier.

Z góry dziękuję za pomoc.
Back to top

forteca
Poziom 20
Poziom 20

Post#2 06 Nov 2004 14:41   

Re: Kyocera 3700+ [instrukcja, instalacja]

Witam

Co to znaczy krzaczki?....najprawdopodobniej masz zle sterowniki ;) ....ale ta drukarka posiada mozliwosc wydrukowania strony testowej z menu na panelu uzytkownika....czy tez drukuje krzaczki?

Konserwacja...prosze zaczac od drogi papieru...takie cos nad szuflada ;) ...porzadnie wydmuchac...oczyscic....rolki....lusterka czujnikow....rolke transferoowa....potem przejrzec piec....a na koncu optyka....oczywiscie wszyskto bardzo ostroznie:)

Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 06 Nov 2004 14:41   

Back to top

wladek83
Poziom 22
Poziom 22

Post#3 06 Nov 2004 23:22   

Jak naciśniesz przycisk "Status" to też masz krzaczki ?
Manual do drukarki jest na Elektrodzie , tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic21197.html .

Pzdr.
Back to top

dziama
Poziom 2
Poziom 2

Post#4 Post from the author of the topic 06 Nov 2004 23:55   

Lol,
ładnie sterowniki uparcie instalowałem do 3700+ i dlatego miałem krzaczki. Jak tylko zainstalowałem do 3700 od razu bez problemu.
Sprzęt wyczysciłem ostożnie wg zaleceń i drukuje czysto.

Mam jednak kilka pytań:
- drukarka przyjmuje tylko ok 7-10stron, przy większej liczbie po wydrukowanie wspomnianej ilości się wiesza i nie drukuje. Czy jest to wina 2MB pamięci, czy czegoś innego?
- jak rozpoznać stopień zużycia bębna?
- czy warto kupić regenerowany toner?
- ile może kosztować używany dodatkowy podajnik? Zna ktoś może jakiś sklep w sieci gdzie można go szukać?

Thnx za pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 06 Nov 2004 23:55   

Back to top

forteca
Poziom 20
Poziom 20

Post#5 07 Nov 2004 00:36   

Witam

1. prawdopodobnie to wina pamieci.....2 MB to zalosna ilosc ;) ....polecam alegro dostaniesz za smieszne pieniadze....calkiem przyzwoite rozszerzenie :)

2. jak rozpoznac?....np. po ilosci wydrukowanych kartek...sprawdz na stronie statusowej...ile drukarka ma wydrukowanych kartek....beben przewidziany jest na 300 tys.....ale jesli nie jest uszkodzony....zarysowany...smialo pociagnie wiecej :)

3. regenerowany toner?....to twoje wlasne ryzyko......nie bede ciebie pouczal...bo i tak zrobisz jak uwazasz;)

4. drukarka ta juz nie jest produkowana...wiec z dostaniem nowego
podajnika bedzie problem....mysle, ze pozostaje tylko allegro

Pozdrawiam
Back to top

wladek83
Poziom 22
Poziom 22

Post#6 07 Nov 2004 12:59   

Możesz kupić zamiennik - proszek , chyba , że masz szkodzony pojemnik wtedy kup oryginał . Masz naprawdę dobrą drukarkę , więc uważaj na jej bęben - nie naświetl go jak masz otwartą klapę i wyjęty developer , nie porysuj czyszcząc szorstkim materiałem i nie zniszcz jego powierzchni myjąc Bóg wie czym . Wszystko inne jest raczej tanie , bęben w mojej wydrukował już 660 tys. i jest ok. Na stronie "Status" masz liczbę wydrukowanych stron ( Total Page ) . Dodatkowy zasobnik tylko z drugiej ręki . Pamięci ( w zależności od wersji płyty głównej ) można włożyć stare PS-y .

Pzdr.
Back to top

dziama
Poziom 2
Poziom 2

Post#7 Post from the author of the topic 07 Nov 2004 17:35   

No więc tak,
sprawdziłem i drukarka ma przebieg nie 30 000 jak pisał sprzedawca ale 370 000. Czy biorąc pod uwagę, że zapłaciłem za nią 460 zł jest sens ją zatrzymać?
Jeżeli tak to jakie czynności powinienem wykonać aby zapewnić jej najdłuższy żywot? Co i jak wyczyścić etc?
W sprawach serwisu jestem laikiem więc jeżeli można to proszę o dokładne wskazówki.

Z góry dziękuję
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 07 Nov 2004 17:35   

Back to top

forteca
Poziom 20
Poziom 20

Post#8 07 Nov 2004 20:02   

Witam

No wiec tak ;) :

1. no i prosze 30 tys. to nie to samo co 370 tys. :( ....co jest kolejnym dowodem na to, ze skoro sie kupuje uzywany sprzet....to trzeba dokladnie go obejrzec :!:

2. producent podaje, ze zywotnosc podzespolow tej drukarki to 300 tys., ale jak wspomnialem wczesniej czasami pochodza duuuzo wiecej :)

3. co zrobic, zeby dzialala dlugo?.....po 1. stosuj tylko toner oryginalny...poniewaz toner nieoryginalny moze miec duze znaczenie na zywotnosc bebna....po 2....regularne konserwacje....czysc elektrode ladujaca beben.....czysc modul utrwalacza (smarowanie panewek)...i czysc droge papieru....regularnie...tzn. jesli zauwazysz jakiekolwiek problemy z pobieraniem papieru...wymieniaj rolki poboru i transportu papieru....co bedzie cie chronilo, przed zacieciami kartek w drukarce...nie daj Boze w bebnie.....w razie jakichkolwiek zaciec papieru...nie szarpac na sile....tylko rozebrac podzespoly jak tylko sie da....i :!: wyciagac kartki w kieruku ich transportu....nigdy "pod prad" :!:

4. drukarki FS-3700 to b.solidne drukarki....i jesli tylko nie uszkodzisz bebna.....jak najbardziej polecam ta drukareczke do uzytku :) ...na pewno bedziesz zadowolony :)

Pozdrawiam
Back to top

Awdeg
Poziom 20
Poziom 20

Post#9 08 Nov 2004 08:14   

A jakby ktoś potrzebował części do tych drukarek to zapraszam Awdeg(malpa)poczta.onet.pl
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Kyocera 3700+ [instrukcja, instalacja]
Page 1 of 1
Similar topics
Kyocera 4035 instalacja jezyka polskiego (5)
Drukarka Kyocera FS 1920 instalacja tonera (3)
Kyocera FS-3700 teflon. Gdzie zdobyć wałek teflonowy. (1)
Kyocera FS-3700+ jak podnieść temperaturę utrwalania? (4)
Przerabianie Kyocera sf-3700+ 120V na 230V (2)
KYOCERA 3700+ problem z siecią (2)
Kyocera FS-3700 i poranne problemy (3)
kyocera 3700 (17)
Kyocera 1118MFP instalacja jezyka polskiego (3)
Kyocera Taskalfa 180- instalacja kopiarki (10)

Page generation time: 0.235 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed