Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy) Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
adex507
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 9

adex507
Poziom 4
Post#1 21 Kwi 2011 16:04  Autor tematu   

Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


Witam.
Mam problem z podłączeniem routera wifi TP-LINK TL-WR340G.
Internet mam z IKOMNET od typka który rozprowadza internet radiowo. Mam podłączony odbiornik do Access Piont (Air Live WL-5460AP v2 802.11g), z access point-a wychodzi kabelkiem RJ-45 do routera (TP-LINK TL-WR340G) do portu 1, następnie z routera kabelkami RJ-45 wychodzi na kompa PC oraz na jednego laptopa.
Na drugim laptopie pobieram radiowo, na trzecim laptopie pobieram także radiowo, na czwartym laptopie pobieram kabelkiem RJ-45, natomiast gdy odłączam kabelek i chcę się połączyć radiowo wyszukuje mi mój router ale podczas podłączania pokazuje mi że nie może podłączyć, że możliwe jest, że sieć jest poza zasięgiem.
wifi w szkole mi łapie więc jest sprawne, w domu inne kompy łapią z routera a mój nie.
Jak skonfigurować ten router żeby łapało??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#2 21 Kwi 2011 16:24    

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


Jakieś zabezpieczenia włączone na tym WR340G? Może klucz źle wpisałeś, a on z uporem maniaka próbuje się nim podłączać?
Albo filtracja MAC załączona, wtedy też jest podobny objaw.
Spróbuj zalogować się na AP i posprawdzać te opcje.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kuniarz
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 30 Mar 2004
Posty: 2977
Miasto: Poznań

Kuniarz
Poziom 23
Post#3 21 Kwi 2011 16:27    

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


adex507 napisał:
z access point-a wychodzi kabelkiem RJ-45 do routera (TP-LINK TL-WR340G) do portu 1


...mam nadzieję, że mówisz tutaj o niebieskim gnieździe WAN, bo jeśli nie, to używasz tego routera wyłącznie jako switch.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
adex507
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 9

adex507
Poziom 4
Post#4 21 Kwi 2011 23:26  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


hasło wpisuję poprawnie, na każdym kompie działa tylko na tym niestety nie. A kabelek jest podłączony do portu1 LAN a niebieski WAN jest pusty

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#5 21 Kwi 2011 23:29    

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


Pokaż ipconfig /all z któregoś z działających komputerów.

Czy jak Ci się łączy, to masz komputery z trójkątem/wykrzyknikiem czy po prostu nie daje się połączyć i masz spowrotem status rozłączony?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
adex507
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 9

adex507
Poziom 4
Post#6 21 Kwi 2011 23:37  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


Pokazuje się błąd połączenia i rozłącza i tylko przez kabelek łączy a przez wifi nie mogę

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#7 21 Kwi 2011 23:37    

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


Cytat:
Pokaż ipconfig /all z któregoś z działających komputerów.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kuniarz
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 30 Mar 2004
Posty: 2977
Miasto: Poznań

Kuniarz
Poziom 23
Post#8 22 Kwi 2011 06:41    

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


Jestem za tym, abyś wpiął przewód pod WAN i skonfigurował urządzenie jako router. W tej chwili przede wszystkim masz źle połączone !

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
adex507
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 9

adex507
Poziom 4
Post#9 22 Kwi 2011 14:31  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


jak konfiguruję router za pomocą płytki na samym końcu pokazuje mi się komunikat zbłędem:
Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)

Podczas konfiguracji routera kabelek z access point-a podłączony jest do niebieskiego portu WAN a komputer podłączony jest do zółtego portu LAN

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kuniarz
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 30 Mar 2004
Posty: 2977
Miasto: Poznań

Kuniarz
Poziom 23
Post#10 22 Kwi 2011 18:26    

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


Olej płytkę, w konfiguracji WAN ustaw na DHCP, aby od strony sieci pobrał sobie ustawienia z routera "wyżej".

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
adex507
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 9

adex507
Poziom 4
Post#11 23 Kwi 2011 08:56  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


nie do końca rozumiem co mam zrobić.
Czyli jak mam skonfigurować router??
Jak byś mógł opisać krok po kroku na win 7 lub XP Pro byłbym bardzo wdzięczny. Very Happy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19597
Miasto: Adort Kele

bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#12 23 Kwi 2011 09:03    

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


> Jak byś mógł opisać krok po kroku
Lepiej zacznij czytać pytania pomagaczy i odpowiadać na pytania z postów.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kuniarz
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 30 Mar 2004
Posty: 2977
Miasto: Poznań

Kuniarz
Poziom 23
Post#13 23 Kwi 2011 18:15    

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


RTFM od routera, wykaż trochę samozaparcia i nie oczekuj że ktoś napisze Ci krok po kroku jak to zrobić. Od tego masz prawdę powiedziawszy sprzedawcę tego sprzętu, żeby w razie braku znajomości języka w jakim napisano instrukcję, pomógł np. telefonicznie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
adex507
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 9

adex507
Poziom 4
Post#14 07 Maj 2011 21:13  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)


Dzięki koledzy że pomagacie...
Mam taki problem, że net mi się cały czas rozłącza. robię wszystko zgodnie z instrukcją, bo jest w języku polskim, tylko że tam jest instrukcja jak zabezpieczyć router aby nikt nie korzystał z mojego neta. Niestety gdy podłączam neta bod stary switch jest wszystko ok, tylko że nie mam wifi ale jak odłączam switch-a i podłączam router to net mi się restartuje co kilka min. a ja nie jestem teleinformatykiem żeby wiedzieć jak zbudować sieć czy coś...
Dziękuję że tak chętnie pomagacie...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Jak skonfigurować router wifi TP-LINK TL-WR340G (net radiowy)
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-Link TL-WR340G Router WiFi - jak skonfigurować połaczenie Livebox-TV (3)
Tp Link WR340G - Jak skonfigurować router wi fi (2)
Router - jak skonfigurować? TP-LINK WR340G (6)
jak skonfigurować router tp-link tl-wr340g (7)
Jak skonfigurować router TP-LINK WR340g (2)
Cisco EPC3212 + TP-LINK WR340G Jak Skonfigurować Router? (6)
Modem Dialogu Asmax ar-801mp i router TP-Link TL-WR340G - jak skonfigurować? (4)
net w MULTIMEDIA a Router D-Link 524, jak skonfigurować ? (4)
Router TP-Link TDW8901G jak skonfigurować WiFi? (4)
Router TP-LINK TD-W8950ND, jak skonfigurować pod wifi ? (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS