Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Odkurzacz Philips Expression


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący ->Odkurzacz Philips Expression Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Płyty do zabudowy
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
nazwa_zajeta
Poziom 8
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 15
Ocena postów: 1
nazwa_zajeta
Poziom 8
Post#1 27 Kwi 2011 08:31  Autor tematu   

Odkurzacz Philips Expression


Witam


1800 W max
350 Watt
z regulacją mocy ssącej :)
Odkurzacz lekko zalany , silnik lekko przerdzewiały .
Na silnik podawane jest 50V czy to nie za mało ?czy jednak 50V starczy i padł
silnik ? Od czasu do czasu się włączy i po buczy dziwnie(nie znam napiecia jakie jest podawane na silnik kiedy on zaskoczy)

domel 230v
tak wygląda http://north.pl/imgart/320,320/8758170.jpg

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
leonek4
Warunkowo odblokowany
Miasto: LUBLIN
Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 1240
Pomógł: 92
Ocena postów: 28
leonek4
Warunkowo odblokowany
Post#2 27 Kwi 2011 08:52Pomocny post    

Re: Odkurzacz Philips Expression


A regulator mocy sącej na czym zbudowany?
Na silniku powinny być jakieś napisy, najprawdopodobniej zasilany 230 tylko występuje regulacja. Zobacz napisy na silniku jeżeli opisany jest 230 to podłącz bezpośrednio omijając regulator.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
nazwa_zajeta
Poziom 8
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 15
Ocena postów: 1
nazwa_zajeta
Poziom 8
Post#3 27 Kwi 2011 10:54  Autor tematu   

Re: Odkurzacz Philips Expression


pod 220 chodzi silnik.

regulator zbudowany jest na eee... jakiś scalak , kilka oporników, małych kondensatorków , dwa duże Mpx/Dain 275v , potencjometr , i coś trójnózkowego:D
(co co wyglada jak tranzystor) podłączony do radiatorka ze środkowej nóżki wychodzi te 50v. i od razu wali na silnik.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
leonek4
Warunkowo odblokowany
Miasto: LUBLIN
Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 1240
Pomógł: 92
Ocena postów: 28
leonek4
Warunkowo odblokowany
Post#4 27 Kwi 2011 12:56    

Re: Odkurzacz Philips Expression


Najprościej podłącz zasilanie przez włącznik i odkurzacz będzie działał. Jeżeli chcesz mieć regulację sprawdź poszczególne elementy regulatora obrotów zwłaszcza potencjometr i próbuj naprawić. Możesz też gotowy kupić lub poszukaj schematu i zrobić samemu regulator.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
nazwa_zajeta
Poziom 8
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 15
Ocena postów: 1
nazwa_zajeta
Poziom 8
Post#5 27 Kwi 2011 13:30  Autor tematu   

Re: Odkurzacz Philips Expression


to jednak silnik, raz działa raz nie, i tylko takie szarpnięcia , rozpędzi sie i off jak nim poruszam potrzepie to znów '' działa '' ,coś tam też w nim iskrzy. W innym temacie czytałem , że jest nierozbieralny.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
leonek4
Warunkowo odblokowany
Miasto: LUBLIN
Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 1240
Pomógł: 92
Ocena postów: 28
leonek4
Warunkowo odblokowany
Post#6 27 Kwi 2011 16:39    

Re: Odkurzacz Philips Expression


Może w silniku padły łożyska (o ile je posiada) lub szczotki (jeżeli też je posiada). Obejrzyj dokładnie silnik. Z foty nie widać dokładnie jaki to rodzaj silnika.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zhudomel
Poziom 39
Miasto: 30 od Katowic
Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 3026
Pomógł: 763
Ocena postów: 147
zhudomel
Poziom 39
Post#7 01 Maj 2011 15:56    

Re: Odkurzacz Philips Expression


nazwa_zajeta napisał:
to jednak silnik, raz działa raz nie, i tylko takie szarpnięcia , rozpędzi sie i off jak nim poruszam potrzepie to znów '' działa '' ,coś tam też w nim iskrzy.

Te objawy wskazują na zacieranie się szczotek w szczotkotrzymaczach (z powodu zalania) lub ich zużycie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dzi_dziuś
Poziom 33
Miasto: Zielona Góra
Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 1702
Pomógł: 257
Ocena postów: 157
dzi_dziuś
Poziom 33
Post#8 02 Maj 2011 01:02    

Re: Odkurzacz Philips Expression


Dostęp do szczotek jest po zdjęciu obudowy turbinki, łożyska w tym silniku nie wymienisz.
W tym silniku szczotki nie są dociskane przez typowe sprężynki, i być może tam coś się blokuje, ale to zobaczysz po zdjęciu blaszanej obudowy.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> Odkurzacz Philips Expression
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Odkurzacz Philips Expression uszkodzony silnik (8)
odkurzacz Philips Expression - jak rozkręcić obudowę? (8)
Odkurzacz Philips Expression - Nie włącza się (4)
Philips Expression - uszkodzony moduł sterujący (2)
Odkurzacz PHILIPS HR 8352 (2)
Odkurzacz Philips HR 8569/18/C (3)
Odkurzacz Philips Vision 8837 (5)
Odkurzacz philips triathlon 1400 (2)
odkurzacz philips mobilo plus (2)
Odkurzacz Philips HR8569/18/C. Co to jest. (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.2 seconds

elektroda.pl temat RSS