Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dwa routery wifi w jednej sieci


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Dwa routery wifi w jednej sieci Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

mr.segregator
Poziom 9
Post#1 Post autora tematu 27 Kwi 2011 16:56   

Dwa routery wifi w jednej sieci


Witam, jestem nowym użytkownikiem na forum i nie mogłem znaleźć tematu który by odpowiadał mojemu problemowi więc utworzyłem nowy, mam pewien problem.
Zamówiłem sobie Neostradę 20Mb, dostałem router WiFi ZTE i posiadam swój router TP-LINK TD-W8910G, linia nie jest jeszcze aktywna ale chciałbym już wiedzieć ponieważ, dom jest 3 kondygnacyjny (parter 1 2), kable od telefonu mam na parterze i na 2 czy mogę podłączyć w tej sieci dwa routery? I jak je skonfigurować? Chodzi mi o to że jak będę z lapkiem do góry to będę korzystał z routera górnego, jak na dole to z dolnego. Z góry dziękuję za pomoc, jeśli taki temat już gdzieś jest, to bardzo przepraszam. Proszę o dokładne odp w w sprawie sieci WiFi jestem dość ciemny;) Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#2 27 Kwi 2011 19:02   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Nie da się - na jednej linii zsynchronizowany może być tylko jeden modem ADSL. Jedyne co, to możesz je sobie "przepinać", ale domniemam, że to rozwiązanie Cię nie satysfakcjonuje;)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
PICIA
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 10 Sie 2005
Posty: 2082
Miasto: Kraków

PICIA
Poziom 22
Post#3 27 Kwi 2011 21:02   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


masz zte w300 -poradzi sobie z wi fi tak przypuszam- ma mocna sieć wifi -sprawdzone jeslei nie -jako klient zakup sobie liveplug -ethernet przez siec 220V ale warunek jeden faza ta sama w gniazdkach-wtedy -mozna podpiac AP i po sprawie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

mr.segregator
Poziom 9
Post#4 Post autora tematu 28 Kwi 2011 11:16   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Dzięki za wszystkie odp, czyli lepiej podłączyć tego ZTE czy TP-link'a?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10011

hermes-80
Poziom 26
Post#5 28 Kwi 2011 11:21Pomocny post   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Możesz to skonfigurować tak jak chcesz tylko bez użycia lini telefonicznej.
Musisz puścić osobny kabel (skrętkę) od portu LAN ZTE do portu LAN TP-L lub jeśli nie masz możliwości położenia kabla to za radą PICI połączenie je analogicznie do poprzedniego schematu wykorzystując PLC.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

mr.segregator
Poziom 9
Post#6 Post autora tematu 28 Kwi 2011 16:38   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Bo ja mam w ogóle jakąś dziwną tę instalacje - na dole przy gniazdku telefonicznym, coś tam jest polutowane - mianowicie po bokach wychodzą jakieś przewody które później idą dalej do góry no i są DWA to mnie dziwi i jeszcze to gniazdko ma normalne wejście telefoniczne. Ej a ta skrętka to ile ona musi mieć tych takich złotych styków? 8? Znaczy ta którą trzeba połączyć dwa routery? Bo juz się pogubiłem, wspominałem na początku w tych sprawach to kaplica Wink Proszę o dokładne i szczegółowe bardzo obrazowe odp;)
Pozdrawiam


P.S - A tak przy okazji to ten router TP LINK TD-W8910G, będzie działał z Neostradą jakby co?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10011

hermes-80
Poziom 26
Post#7 28 Kwi 2011 16:52   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Potocznie skrętka, a dokładnie kabel UTP kat 5e do zastosowań wewnętrznych z końcówkami RJ-45 spiętymi w standardzie prostym T-568B lub T-568A
Cytat:
P.S - A tak przy okazji to ten router TP LINK TD-W8910G, będzie działał z Neostradą jakby co?
Tak

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

mr.segregator
Poziom 9
Post#8 Post autora tematu 28 Kwi 2011 18:05   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Kurcze szkoda że z RJ-45 bo ja do góry mam przeciągnięte kable z końcówkami takimi z czterema stykami:( Raczej nie będę przeciągać nowych po prostu router zamontuje tylko na górze, a szkoda:( chyba że jakieś przejściówki, ale raczej nie bo to całkiem inne kable muszą byćSad
Dzięki wielkie za pomoc:)
Jak byście mieli jeszcze jakieś pomysły to czekam na sugestie;)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10011

hermes-80
Poziom 26
Post#9 28 Kwi 2011 18:18   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Taj jak Picia napisał PLC jeśli kontakty są na tej samej fazie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

mr.segregator
Poziom 9
Post#10 Post autora tematu 28 Kwi 2011 18:32   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


PLC też raczej odpada - będzie jeden router - który ma lepszy, mocniejszy sygnał?
TP-LINK czy ZTE?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10011

hermes-80
Poziom 26
Post#11 28 Kwi 2011 19:12   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Cytat:
który ma lepszy, mocniejszy sygnał? TP-LINK czy ZTE?
Testuj - my nie mieszkamy w twoim domu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

mr.segregator
Poziom 9
Post#12 Post autora tematu 30 Kwi 2011 15:29   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Ok, przetestuje dzięki za wszystkie odp Smile
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Dwa routery wifi w jednej sieci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dwa routery WiFi ADSL nie działają w jednej sieci (9)
Dwa routery w jednej sieci a rożne prędkości na urządzeniu podłączonym na wifi?! (3)
Dwa routery w jednej sieci (4)
Dwa routery w jednej sieci (12)
dwa routery w jednej sieci (4)
Dwa routery w jednej sieci - konfiguracja (8)
Dwa routery w jednej sieci LAN (12)
neostrada - Dwa routery w jednej sieci (8)
Dwa routery w jednej sieci bezprzewodowo (5)
Dwa routery w jednej sieci telefonicznej (25)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.09 seconds

elektroda.pl temat RSS