Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dwa routery wifi w jednej sieci


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Dwa routery wifi w jednej sieci Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Usługi internetowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
mr.segregator
Poziom 9
Miasto: Poznań
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 45
mr.segregator
Poziom 9
Post#1 27 Kwi 2011 16:56  Autor tematu   

Dwa routery wifi w jednej sieci


Witam, jestem nowym użytkownikiem na forum i nie mogłem znaleźć tematu który by odpowiadał mojemu problemowi więc utworzyłem nowy, mam pewien problem.
Zamówiłem sobie Neostradę 20Mb, dostałem router WiFi ZTE i posiadam swój router TP-LINK TD-W8910G, linia nie jest jeszcze aktywna ale chciałbym już wiedzieć ponieważ, dom jest 3 kondygnacyjny (parter 1 2), kable od telefonu mam na parterze i na 2 czy mogę podłączyć w tej sieci dwa routery? I jak je skonfigurować? Chodzi mi o to że jak będę z lapkiem do góry to będę korzystał z routera górnego, jak na dole to z dolnego. Z góry dziękuję za pomoc, jeśli taki temat już gdzieś jest, to bardzo przepraszam. Proszę o dokładne odp w w sprawie sieci WiFi jestem dość ciemny;) Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 43
Miasto: Bolesławiec/Wrocław
Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9048
Pomógł: 1080
Ocena postów: 33
piterus99
Poziom 43
Post#2 27 Kwi 2011 19:02    

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Nie da się - na jednej linii zsynchronizowany może być tylko jeden modem ADSL. Jedyne co, to możesz je sobie "przepinać", ale domniemam, że to rozwiązanie Cię nie satysfakcjonuje;)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
PICIA
Poziom 33
Miasto: Kraków
Dołączył: 10 Sie 2005
Posty: 2085
Pomógł: 169
Ocena postów: 43
PICIA
Poziom 33
Post#3 27 Kwi 2011 21:02    

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


masz zte w300 -poradzi sobie z wi fi tak przypuszam- ma mocna sieć wifi -sprawdzone jeslei nie -jako klient zakup sobie liveplug -ethernet przez siec 220V ale warunek jeden faza ta sama w gniazdkach-wtedy -mozna podpiac AP i po sprawie

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Miasto: Poznań
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 45
mr.segregator
Poziom 9
Post#4 28 Kwi 2011 11:16  Autor tematu   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Dzięki za wszystkie odp, czyli lepiej podłączyć tego ZTE czy TP-link'a?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#5 28 Kwi 2011 11:21Pomocny post    

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Możesz to skonfigurować tak jak chcesz tylko bez użycia lini telefonicznej.
Musisz puścić osobny kabel (skrętkę) od portu LAN ZTE do portu LAN TP-L lub jeśli nie masz możliwości położenia kabla to za radą PICI połączenie je analogicznie do poprzedniego schematu wykorzystując PLC.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Miasto: Poznań
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 45
mr.segregator
Poziom 9
Post#6 28 Kwi 2011 16:38  Autor tematu   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Bo ja mam w ogóle jakąś dziwną tę instalacje - na dole przy gniazdku telefonicznym, coś tam jest polutowane - mianowicie po bokach wychodzą jakieś przewody które później idą dalej do góry no i są DWA to mnie dziwi i jeszcze to gniazdko ma normalne wejście telefoniczne. Ej a ta skrętka to ile ona musi mieć tych takich złotych styków? 8? Znaczy ta którą trzeba połączyć dwa routery? Bo juz się pogubiłem, wspominałem na początku w tych sprawach to kaplica ;) Proszę o dokładne i szczegółowe bardzo obrazowe odp;)
Pozdrawiam


P.S - A tak przy okazji to ten router TP LINK TD-W8910G, będzie działał z Neostradą jakby co?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#7 28 Kwi 2011 16:52    

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Potocznie skrętka, a dokładnie kabel UTP kat 5e do zastosowań wewnętrznych z końcówkami RJ-45 spiętymi w standardzie prostym T-568B lub T-568A
Cytat:
P.S - A tak przy okazji to ten router TP LINK TD-W8910G, będzie działał z Neostradą jakby co?
Tak

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Miasto: Poznań
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 45
mr.segregator
Poziom 9
Post#8 28 Kwi 2011 18:05  Autor tematu   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Kurcze szkoda że z RJ-45 bo ja do góry mam przeciągnięte kable z końcówkami takimi z czterema stykami:( Raczej nie będę przeciągać nowych po prostu router zamontuje tylko na górze, a szkoda:( chyba że jakieś przejściówki, ale raczej nie bo to całkiem inne kable muszą być:(
Dzięki wielkie za pomoc:)
Jak byście mieli jeszcze jakieś pomysły to czekam na sugestie;)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#9 28 Kwi 2011 18:18    

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Taj jak Picia napisał PLC jeśli kontakty są na tej samej fazie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Miasto: Poznań
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 45
mr.segregator
Poziom 9
Post#10 28 Kwi 2011 18:32  Autor tematu   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


PLC też raczej odpada - będzie jeden router - który ma lepszy, mocniejszy sygnał?
TP-LINK czy ZTE?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10472
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#11 28 Kwi 2011 19:12    

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Cytat:
który ma lepszy, mocniejszy sygnał? TP-LINK czy ZTE?
Testuj - my nie mieszkamy w twoim domu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mr.segregator
Poziom 9
Miasto: Poznań
Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 45
mr.segregator
Poziom 9
Post#12 30 Kwi 2011 15:29  Autor tematu   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Ok, przetestuje dzięki za wszystkie odp :)
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Dwa routery wifi w jednej sieci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dwa routery WiFi ADSL nie działają w jednej sieci (9)
Dwa routery w jednej sieci a rożne prędkości na urządzeniu podłączonym na wifi?! (3)
Dwa routery w jednej sieci (4)
Dwa routery w jednej sieci (12)
dwa routery w jednej sieci (4)
Dwa routery w jednej sieci - konfiguracja (8)
Dwa routery w jednej sieci LAN (12)
neostrada - Dwa routery w jednej sieci (8)
Dwa routery w jednej sieci bezprzewodowo (5)
Dwa routery w jednej sieci telefonicznej (25)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.259 seconds

elektroda.pl temat RSS