Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Dwa routery wifi w jednej sieci


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Dwa routery wifi w jednej sieci
Autor
Wiadomość
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

Post#1 Post autora tematu 27 Kwi 2011 16:56   

Dwa routery wifi w jednej sieci


Witam, jestem nowym użytkownikiem na forum i nie mogłem znaleźć tematu który by odpowiadał mojemu problemowi więc utworzyłem nowy, mam pewien problem.
Zamówiłem sobie Neostradę 20Mb, dostałem router WiFi ZTE i posiadam swój router TP-LINK TD-W8910G, linia nie jest jeszcze aktywna ale chciałbym już wiedzieć ponieważ, dom jest 3 kondygnacyjny (parter 1 2), kable od telefonu mam na parterze i na 2 czy mogę podłączyć w tej sieci dwa routery? I jak je skonfigurować? Chodzi mi o to że jak będę z lapkiem do góry to będę korzystał z routera górnego, jak na dole to z dolnego. Z góry dziękuję za pomoc, jeśli taki temat już gdzieś jest, to bardzo przepraszam. Proszę o dokładne odp w w sprawie sieci WiFi jestem dość ciemny;) Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Kwi 2011 16:56   





Powrót do góry
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9165
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

Post#2 27 Kwi 2011 19:02   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Nie da się - na jednej linii zsynchronizowany może być tylko jeden modem ADSL. Jedyne co, to możesz je sobie "przepinać", ale domniemam, że to rozwiązanie Cię nie satysfakcjonuje;)
Powrót do góry
   
PICIA
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 10 Sie 2005
Posty: 2087
Miasto: Kraków

Post#3 27 Kwi 2011 21:02   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


masz zte w300 -poradzi sobie z wi fi tak przypuszam- ma mocna sieć wifi -sprawdzone jeslei nie -jako klient zakup sobie liveplug -ethernet przez siec 220V ale warunek jeden faza ta sama w gniazdkach-wtedy -mozna podpiac AP i po sprawie
Powrót do góry
   
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

Post#4 Post autora tematu 28 Kwi 2011 11:16   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Dzięki za wszystkie odp, czyli lepiej podłączyć tego ZTE czy TP-link'a?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2011 11:16   





Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9392

Post#5 28 Kwi 2011 11:21pomocny post - solucja   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Możesz to skonfigurować tak jak chcesz tylko bez użycia lini telefonicznej.
Musisz puścić osobny kabel (skrętkę) od portu LAN ZTE do portu LAN TP-L lub jeśli nie masz możliwości położenia kabla to za radą PICI połączenie je analogicznie do poprzedniego schematu wykorzystując PLC.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2011 11:21pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

Post#6 Post autora tematu 28 Kwi 2011 16:38   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Bo ja mam w ogóle jakąś dziwną tę instalacje - na dole przy gniazdku telefonicznym, coś tam jest polutowane - mianowicie po bokach wychodzą jakieś przewody które później idą dalej do góry no i są DWA to mnie dziwi i jeszcze to gniazdko ma normalne wejście telefoniczne. Ej a ta skrętka to ile ona musi mieć tych takich złotych styków? 8? Znaczy ta którą trzeba połączyć dwa routery? Bo juz się pogubiłem, wspominałem na początku w tych sprawach to kaplica ;) Proszę o dokładne i szczegółowe bardzo obrazowe odp;)
Pozdrawiam


P.S - A tak przy okazji to ten router TP LINK TD-W8910G, będzie działał z Neostradą jakby co?
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9392

Post#7 28 Kwi 2011 16:52   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Potocznie skrętka, a dokładnie kabel UTP kat 5e do zastosowań wewnętrznych z końcówkami RJ-45 spiętymi w standardzie prostym T-568B lub T-568A
Cytat:
P.S - A tak przy okazji to ten router TP LINK TD-W8910G, będzie działał z Neostradą jakby co?
Tak
Powrót do góry
   
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

Post#8 Post autora tematu 28 Kwi 2011 18:05   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Kurcze szkoda że z RJ-45 bo ja do góry mam przeciągnięte kable z końcówkami takimi z czterema stykami:( Raczej nie będę przeciągać nowych po prostu router zamontuje tylko na górze, a szkoda:( chyba że jakieś przejściówki, ale raczej nie bo to całkiem inne kable muszą być:(
Dzięki wielkie za pomoc:)
Jak byście mieli jeszcze jakieś pomysły to czekam na sugestie;)
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9392

Post#9 28 Kwi 2011 18:18   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Taj jak Picia napisał PLC jeśli kontakty są na tej samej fazie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2011 18:18   





Powrót do góry
   
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

Post#10 Post autora tematu 28 Kwi 2011 18:32   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


PLC też raczej odpada - będzie jeden router - który ma lepszy, mocniejszy sygnał?
TP-LINK czy ZTE?
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9392

Post#11 28 Kwi 2011 19:12   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Cytat:
który ma lepszy, mocniejszy sygnał? TP-LINK czy ZTE?
Testuj - my nie mieszkamy w twoim domu.
Powrót do góry
   
mr.segregator
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 27 Kwi 2011
Posty: 41
Miasto: Poznań

Post#12 Post autora tematu 30 Kwi 2011 15:29   

Re: Dwa routery wifi w jednej sieci


Ok, przetestuje dzięki za wszystkie odp :)
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Dwa routery wifi w jednej sieci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dwa routery WiFi ADSL nie działają w jednej sieci (9)
Dwa routery w jednej sieci a rożne prędkości na urządzeniu podłączonym na wifi?! (3)
Dwa routery w jednej sieci (4)
Dwa routery w jednej sieci (12)
dwa routery w jednej sieci (4)
Dwa routery w jednej sieci - konfiguracja (8)
Dwa routery w jednej sieci LAN (12)
neostrada - Dwa routery w jednej sieci (8)
Dwa routery w jednej sieci bezprzewodowo (5)
Dwa routery w jednej sieci telefonicznej (25)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS