Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Mio Spirit 685 odblokowanie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Mio Spirit 685 odblokowanie
Autor
Wiadomość
Usunięty






Post#1 27 Kwi 2011 18:36   

Mio Spirit 685 odblokowanie


Witam
Jak odblokować Windowsa w tym modelu Mio?
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Kwi 2011 18:36   





Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#2 29 Kwi 2011 23:27   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


\Storage Card

folder:
SEEKER2_T600

w tym folderze Pakiet Mortscripta, plik auto.mscr


Kod:
# if procExists AppStartupSec.exe
#   kill AppStartupSec.exe
# EndIf


if procExists SmartST_CE.exe
   kill SmartST_CE.exe
EndIf


if procExists Spirit.exe
   kill Spirit.exe
EndIf

Run  \windows\explorer.exe

Powrót do góry
   
Usunięty






Post#3 01 Maj 2011 11:32   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Ok, czyli mam to tak ustawić jak napisales ten kod w tym tle?
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#4 03 Maj 2011 09:57   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Witam
nie moge znaleźć /Storage Card w urządzeniu, proszę o wskazówki jak mam polączyć z kompem, czy dokonywać jakiejs synchronizacji?
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#5 03 Maj 2011 16:25   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


1. urzadzenie podlaczasz do komputera kablem USB - zglasza sie w "moj Komputer" jako dwa nowe napedy - ten drugi to karta SD - czyli wlasnie Storage Card

2. Storage Card oznacza po prostu karte SD - mozesz to zrobic takze w czytniku takich kart, np. laptopie.
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#6 03 Maj 2011 20:59   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Czyli mam to mam utworzyć na karcie pamieci?

Cytat:
\Storage Card

folder:
SEEKER2_T600

w tym folderze Pakiet Mortscripta, plik auto.mscr


Kod:
# if procExists AppStartupSec.exe
# kill AppStartupSec.exe
# EndIf


if procExists SmartST_CE.exe
kill SmartST_CE.exe
EndIf


if procExists Spirit.exe
kill Spirit.exe
EndIf

Run \windows\explorer.exe


Dodano po 2 [minuty]:

PS utworzyć plik o takim kodzie?
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#7 06 Maj 2011 21:30   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Podpowie mi ktoś co i jak po kolei zrobić by odblokować to urządzenie?

Dodano po 21 [minuty]:

Kolego ,,Pontikos" zrobiłem tak jak radziłeś, stworzyłem plik o takim kodzie i wgrałem go na karte pamieci, lecz nic to nie daje
Powrót do góry
   
skorpionkz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 10

Post#8 28 Cze 2011 14:50   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Pontikos napisał:
1. urzadzenie podlaczasz do komputera kablem USB - zglasza sie w "moj Komputer" jako dwa nowe napedy - ten drugi to karta SD - czyli wlasnie Storage Card

2. Storage Card oznacza po prostu karte SD - mozesz to zrobic takze w czytniku takich kart, np. laptopie.


Ale ten model nie ma czytnika kart. przynajmniej nieja nie widze zadnej SD karty wlozonej do nawigacji. Gdy podlaczam do komputera to pojawia sie tylko jeden naped ktory sie nazywa PND.

Dysk zawiera:

Cytat:
Folders:

DumpFiles
ExtraDumpFiles
My Documents
Navman
Navman_unused
Program Files

Files:

NVM0
NVM1
NVM3
NVM5
PL_Log.bin
Source. txt
app_startup.txt
autorun.inf
cfpins.sig
cfpins.xml
device.sig
device.xml
install.ini
mio.ico
paths.xml
upgrade.htm

Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#9 28 Cze 2011 15:12   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Polecam lekture specyfikacji mio 685 (Link) - Z naciskiem na przyjrzenie sie poz.4 ;)

Nie zmuszaj nas do korygowania tak trywialnych kwestii ;/
Powrót do góry
   
skorpionkz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 10

Post#10 28 Cze 2011 15:24   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Pontikos napisał:
Polecam lekture specyfikacji mio 685 (Link) - Z naciskiem na przyjrzenie sie poz.4 ;)

Nie zmuszaj nas do korygowania tak trywialnych kwestii ;/


Nie jest to dokladnie to samo urzadzenie:(

Znalazlem specyfikacje producenta, http://eu.mio.com/en_gb/mio-spirit-685.htm
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#11 28 Cze 2011 15:27   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


OK, ale "Mio Navman 675" to nie model mio 685 ;) Zwracam honor, faktycznie wyszla wersja tego modelu na UK + IR w wersji bez gniazda SD :)

Napisz z nalepki tylnej model N, czyli np: "N179"

Postaramy sie zrobic ten model takze :)
Zamiesc tu zawartosc pliku appstartupsec.ini - jest chyba w \program files\navman\
Powrót do góry
   
skorpionkz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 10

Post#12 28 Cze 2011 15:35   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Nie chodzi o 675... widocznie nie mieli na stanie 675 i dali mi 685... zamiescilem link od Mio UK w modelu na UK ryniek Spirit 685 nie ma czytnika kart http://eu.mio.com/en_gb/mio-spirit-685.htm
Dodano po 4 [minuty]:

Pontikos napisał:
OK, ale "Mio Navman 675" to nie model mio 685 ;) Zwracam honor, faktycznie wyszla wersja tego modelu na UK + IR w wersji bez gniazda SD :)

Napisz z nalepki tylnej model N, czyli np: "N179"

Postaramy sie zrobic ten model takze :)
Zamiesc tu zawartosc pliku appstartupsec.ini - jest chyba w \program files\navman\


Model: N275

Kod:
[AppStartupSec]
TurnOffConsole=TRUE

[Process1]
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=TRUE
Major=TRUE
WindowName=SmartST_CE
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process2]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Screen Saver\VideoShow.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=VideoShow
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

Powrót do góry
   
skorpionkz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 10

Post#13 30 Cze 2011 11:22   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Pontikos napisał:
OK, ale "Mio Navman 675" to nie model mio 685 ;) Zwracam honor, faktycznie wyszla wersja tego modelu na UK + IR w wersji bez gniazda SD :)

Napisz z nalepki tylnej model N, czyli np: "N179"

Postaramy sie zrobic ten model takze :)
Zamiesc tu zawartosc pliku appstartupsec.ini - jest chyba w \program files\navman\


Wiesz juz moze czy da sie odblokowac te nawigace? Bo jesli to bedzie z tym problem to moge jeszcze zwrocic ja do sklepu ;)
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#14 30 Cze 2011 12:05   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


A ja bym jednak wypchal go siarka.. Oops, nie ta bajka ;)

Slowem, w tym pliku (appstartupsec.ini - zrob backup oryginalu!) nalezy zmienic (Notatnikiem) sekcje:

Kod:
[Process1]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Cecmd.exe


TUTAJ znajdziesz cecmd (Link) - musisz go rozpakowac i skopiowac do "Program Files"

Reszte pozostawic tak jak jest.
Oczywiscie jest to najprostrze odblokowanie, testowe - kto chce, moze je rozwijac :)
Powrót do góry
   
skorpionkz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 10

Post#15 02 Lip 2011 18:02   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Comander ladnie sie uruchmil, ale jest taki problem ze w tej nawigacji jest 2GB pamieci prawie cala zapelniona, pozostalo okolo 65 Mb wolnego miejsca... chcialem spytac czy mapy MIO sa dobre czy wywalic je i zastapic Automapa?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lip 2011 18:02   





Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#16 02 Lip 2011 20:12   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Use your head, Luke, jak mawial ten maly zielony, pomarszczony. ;)

wgrywasz na karte pamieci SD cokolwiek chcesz (up to 16 GB !) i uruchamiasz z commandera.
Uruchom kilka roznych i sam porownaj i ocen.
Powrót do góry
   
skorpionkz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 10

Post#17 03 Lip 2011 18:47   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Pontikos napisał:
Use your head, Luke, jak mawial ten maly zielony, pomarszczony. ;)

wgrywasz na karte pamieci SD cokolwiek chcesz (up to 16 GB !) i uruchamiasz z commandera.
Uruchom kilka roznych i sam porownaj i ocen.


Juz chyba to ustalilismy:P Ten model nie ma czytnika pamieci SD
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#18 03 Lip 2011 21:44   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Caly czas mnie myli ten symbol urzadzenia, a skleroza nie pozwala zapamietac ze to edycja UK-owska, bez SD ;/

Niemniej, zostaje wiec nam pamiec wewnetrzna, z ktorej mozna cos usunac - na pierwszy ogien pliki typu LanguagePack***.cpf (jesli to wersja z mapami MIo, nie Navmana, jesli Navman, to sie musisz zdecydowac, czy drastycznie rezygnujesz z jego map, czy chcesz zachowac ta funkcjonalnosc)
Powrót do góry
   
skorpionkz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 10

Post#19 04 Lip 2011 23:05   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Mapy chyba sa Navmana, ale nie widzialem dostepnych map na Cypr gdzie sie wybieram. Czy mam je usunac w calosci czy mozna usunac pakiety jezykowe oraz nie potrzebne mapy??
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#20 05 Lip 2011 07:28   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Mysle ze tak - masz je przeciez na plycie w komplecie - zawsze mozesz dograc z powrotem.
Powrót do góry
   
skorpionkz
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 10

Post#21 05 Lip 2011 09:14   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Dzieki za pomoc:) bede probowal:)
Powrót do góry
   
blazi87
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lip 2011
Posty: 2

Post#22 06 Lip 2011 06:49   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Jako że to mój pierwszy post na forum to chciałbym wszystkich serdecznie przywitać:)

Posiadam mio spirit 685 (N275 model ze slotem micro SD) które udało mi się odblokować sposobem Pontikosa z 14go postu w tym temacie. Automapa którą zainstalowałem działa prawidłowo (przynajmniej przez pierwszy dzień testów...) ale mam takie dwa pytania:

1- z tego co się orientuję to wszelkie odblokowywanie poprzez edycję plików w pamięci urządzenia a nie karty jest o tyle bardziej ryzykowne, że w razie jakiegoś niepowodzenia będzie ciężej nam postawić urządzenie na nogi i stracimy gwarancję. Natomiast jak robimy coś na karcie to zawsze po wyjęciu jej z urządzenia uruchamia nam się ono standardowo- dobrze rozumuję? Czy jest może jakiś sposób na odblokowanie tego Mio z poziomu karty SD? Fakt, zrobiłem kopię pliku który edytowałem ale jednak czuję jakiś niepokój...

2-jak teraz należy BEZPIECZNIE wyłączać urządzenie?po przesunięciu switcha z ON na OFF nic się nie zmienia (wcześniej pojawiał się monit o dokonanie wyboru czy ma zostać uśpione czy coś tam innego...) dopiero po przesunięciu na RESET ekran gaśnie. Można tak robi?, czy to jest bezpieczne i za razem jedyne wyjście? Czy nic się nie stanie jak tak będę za każdym razem wyłączał navi?

Liczę na odp i pozdrawiam;)
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#23 06 Lip 2011 06:56   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Witamy nowego Kolege na Forum :)

ad 1 - Tak, oczywiscie, edycja czegokolwiek na urzadzeniu (bez pojecia do czego dany modul softwareowy sluzy) moze skonczyc sie np. utrata polaczenia USB i karty SD. Sposob odblokowania tego modelu (podobnie jak mio spirit 670) podawalem na Forum.

ad 2 - urzadzenie wylacza calkowicie switch w pozycji reset. W pozycji off na urzadzeniu w stanie fabrycznym je usypia (standby) a w reset wylacza. Na prosto odblokowanym OFF nie dziala. Windows CE zostal celowo tak zaprojektowany, ze reset mu nie szkodzi - pliki systemowe i wiekszosc kluczowych Rejestrow jest w ROM.
Powrót do góry
   
blazi87
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lip 2011
Posty: 2

Post#24 06 Lip 2011 08:17   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


No co do pyt.2 to wszystko wyjaśnione:)

Ale wracając do pierwszego- o którym sposobie mówisz że podawałeś? Jedyne na jakie udało mi się natknąć to ten podany tutaj w 14# poście i ten temat Link gdzie w sumie jako takiego działającego sposobu nie widzę...
Jeśli chodzi o to co napisałeś w 2# poście aktualnego tematu to nie wiem czemu ale u mnie to nie działa.... Na karcie utworzyłem folder SEEKER2_T600 do niego wrzuciłem pakiet motscripta 4.3b11 (no chyba że miał być jakiś inny- dopiero się uczę w tej tematyce i wszystko powoli próbuję;)) i utworzyłem w notatniku plik auto.mscr do którego wkleiłem kod który podałeś na początku, no ale dalej nic... uruchamia się standardowy program Mio :| ....
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#25 06 Lip 2011 08:27   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Zawartosc foldera SEEKER2_T600 to moze byc dokladnie to samo co w odblokowaniach Spiritow serii 5xx i 6xx (te pakiety sa tu gdzies na pewno zamieszczone!)
Powrót do góry
   
ralphlon
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 29 Sie 2011
Posty: 2
Miasto: uk,london

Post#26 29 Sie 2011 12:32   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


czesc jestem nowy tu czy moze mi ktos odpowiedziec to to znaczy uruchomic z commandera
??
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#27 29 Sie 2011 17:46   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Witaj kolego!
Oznacza to, ze nalezy na urzadzeniu uruchomic TotalCommander winCE (Link) a nastepnie za pomoca tego managera plikow uruchomic dany program.

BTW, nie spiesz sie piszac na Elekrtodzie - zadne "to to" - uzyj jezyka polskiego :)
Powrót do góry
   
ralphlon
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 29 Sie 2011
Posty: 2
Miasto: uk,london

Post#28 29 Sie 2011 19:27   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


czesc pontikos
mam prosbe jesli moglbys mnie przeprowadzic krok po kroku
jak odblokowac mio spirit 685 wersja uk i IE,CHE ALBO WGRAC mapy mio lub jakie kolwiek aby byly aktualne i na cala europe.
wyzej chyba byl podobny post i pisales ze to jest 675 model,w mojej takze nie ma sd slota,
zrobilem wszystko jak bylo opisane lecz utknalem na tym commanderze,i wyskakuje mi komumikat ze to nie jest aplikacja dla win 32 czy cos takiego.
po zmianie tych komend na nawigacji po wlazceniu pokazuej mi sie 2 okna z plikami jak w windowszie i nie wiem co dalej z tym zrobic.HELP?/:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Sie 2011 19:27   





Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4233
Miasto: Łódz

Post#29 29 Sie 2011 19:33   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Masz wyraznie podana informacje co zrobic w TYM POSCIE (Link)
Powrót do góry
   
riders82
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 13 Lis 2011
Posty: 2
Miasto: Nysa

Post#30 14 Lis 2011 00:14   

Re: Mio Spirit 685 odblokowanie


Witam posiadam mio spirit 685 była zakupiona juz odblokowana gdzie przy włączeniu urzadzenia wyswietlony był pulpit z ikonami programów nawigacyjnych : mio, automapa, tomtom itd. zaistalowałem automape i wszystko było ok do mometu kiedy zaktualizowałem oryginalna mape mio w tej chwili ie moge w prosty sposob uruchomic automapy przy wlaczeniu nawigacji automatycznie wlacza sie mapa mio zrobilem jak kolega pontikos objasnil w poscie 14 ale nie ma tego pulpitu ktory byl wczesniej zeby wybrac automape moze poradzi ktos jak przywrocic ten stan.
Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką.Proszę niezwłocznie poprawić swoją wiadomość.jever 23
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Mio Spirit 685 odblokowanie
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Odblokowanie Mio Spirit 685 (n275) - stabilne dzialajace rozwiazanie? (6)
MIO SPIRIT 685 MIO SPIRIT 685 (2)
Mio Spirit 685 - Pękniety dotyk (1)
MIO spirit 685 - Nie mogę wczytać mapy (3)
Mio Spirit 685 Deluxe - Dogranie Polskiej Mapy (3)
Mio Spirit 685 - brak polskiego języka i aktualizacja map (2)
Odblokowanie i nowy program na Mio Spirit 475 (33)
mio spirit 685 "wygasające mapy" (1)
Mio moov Spirit 555 -jak windows Vista :) latwe odblokowanie (6)
Mio Spirit 480 chyba - Jak dokładnie ustawić trasę w Mio Spirit 480 tylko przy p (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS