Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Błąd rundll32.exe co robić


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Błąd rundll32.exe co robić Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1700
Helped: 2
Post rating: 30
bogdanzieba
Level 29
Post#1 28 Apr 2011 12:38  Topic author   

Błąd rundll32.exe co robić


Mam problem z komputerem z systemem Windows XP. Komputer posiada kilka kont użytkowników założonych, jedno konto w ogóle się nie odpala wyświetla się jedynie tapeta bez ikon. Po włączeniu ukazuje się ekran z napisem "Wystąpił błąd z aplikacją rundlll32.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. Jest jakaś szansa aby bez wgrywania systemu od nowa usunąć ten błąd.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
SP8JZ
Level 33
Joined: 08 Apr 2008
Posts: 2137
Helped: 143
Post rating: 25
SP8JZ
Level 33
Post#2 28 Apr 2011 14:22    

Re: Błąd rundll32.exe co robić


http://www.freedrweb.com/livecd/?lng=en

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1700
Helped: 2
Post rating: 30
bogdanzieba
Level 29
Post#3 28 Apr 2011 16:28  Topic author   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Drugi problem mianowicie pokazuje mi "usługa buforowania drukarki nie jest uruchomiona. Wchodzę w menu panel sterowania, usługi i nie ma tam Bufor wydruku.


Nie działają drukarki, nie ma żadnej zainstalowanej i nie mogę zainstalować.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32777
Helped: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 28 Apr 2011 17:23    

Re: Błąd rundll32.exe co robić


http://support.microsoft.com/kb/324757/pl
Zacznij od usunięcia plików buforowania z tych katalogow:
C:\Windows\System32\Spool\Printers
C:\Windows\System32\Spool\Drivers\w32x86
Czasami pomaga już usunęcie plików buforowania z pierwszego z podanych katalogów.

Helpful post? + 0
Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 48174
Helped: 8977
Post rating: 765
Kolobos
Spec od komputerów
Post#5 28 Apr 2011 17:33    

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj w zalaczniku logi z OTL (oba), przed wykonaniem skanu zaznacz w OTL "Wszyscy uzytkownicy", LOP i Purity.

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1700
Helped: 2
Post rating: 30
bogdanzieba
Level 29
Post#6 28 Apr 2011 18:06  Topic author   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Zrobiłem. Nadal w opcjach Usługi nie mam bufor wydruku.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 48174
Helped: 8977
Post rating: 765
Kolobos
Spec od komputerów
Post#7 28 Apr 2011 18:08    

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Co zrobiles? Uzyles fix'a ze strony MS do ktorej link podal jankolo?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1700
Helped: 2
Post rating: 30
bogdanzieba
Level 29
Post#8 28 Apr 2011 18:13  Topic author   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Tak pousuwałem te pliki co napisał jankolo

Helpful post? + 0
Back to top
tomu5
Level 15
Location: Zezulin
Joined: 02 Nov 2009
Posts: 187
Helped: 8
tomu5
Level 15
Post#9 28 Apr 2011 18:17    

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Najpierw zrób porządek w systemie , usuń zbędne programy być może to któryś z nich powoduje problem a nie wirusy i sprawdz co jest w grupie startowej i najlepiej wyłącz wszystko i zrestartuj komputer

Helpful post? + -1
Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 48174
Helped: 8977
Post rating: 765
Kolobos
Spec od komputerów
Post#10 28 Apr 2011 18:35    

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Uzyles fix'a ze strony MS?
Zamierzasz wykonac to co napisalem?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1700
Helped: 2
Post rating: 30
bogdanzieba
Level 29
Post#11 30 Apr 2011 10:04  Topic author   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Tak zrobiłem jak napisałeś. Działa dziękuję za pomoc. Zamykam.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Błąd rundll32.exe co robić
Page 1 of 1

Similar topics to błąd rundll32.exe co robić

brak rundll32.exe co robić (6)
HP 6715b - rundll32.exe - błąd aplikacji (10)
rundll32.exe (2)
Komunikat (rundll32.exe) nie został zakończony... (8)
Próba wejścia do Panelu sterowania - brak rundll32.exe (4)
Rundll32.exe - czy mogę taki plik skopiować z innego systemu? (3)
zapora windows, brak ikon w menu start, blad rundll32.exe (11)
Błąd w Windows 7 64 ,,rundll32\'\' (4)
Błąd - Rundll32 na Windows Vista 64 (10)
WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładowaniu (14)


Switch to mobile version Switch to version for desktops