Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Błąd rundll32.exe co robić


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Błąd rundll32.exe co robić
Autor
Wiadomość
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1225
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 28 Kwi 2011 12:38   

Błąd rundll32.exe co robić


Mam problem z komputerem z systemem Windows XP. Komputer posiada kilka kont użytkowników założonych, jedno konto w ogóle się nie odpala wyświetla się jedynie tapeta bez ikon. Po włączeniu ukazuje się ekran z napisem "Wystąpił błąd z aplikacją rundlll32.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. Jest jakaś szansa aby bez wgrywania systemu od nowa usunąć ten błąd.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2011 12:38   





Powrót do góry
   
SP8JZ
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 2160

Post#2 28 Kwi 2011 14:22   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


http://www.freedrweb.com/livecd/?lng=en
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1225
Miasto: Warszawa

Post#3 Post autora tematu 28 Kwi 2011 16:28   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Drugi problem mianowicie pokazuje mi "usługa buforowania drukarki nie jest uruchomiona. Wchodzę w menu panel sterowania, usługi i nie ma tam Bufor wydruku.


Nie działają drukarki, nie ma żadnej zainstalowanej i nie mogę zainstalować.
Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#4 28 Kwi 2011 17:23   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


http://support.microsoft.com/kb/324757/pl
Zacznij od usunięcia plików buforowania z tych katalogow:
C:\Windows\System32\Spool\Printers
C:\Windows\System32\Spool\Drivers\w32x86
Czasami pomaga już usunęcie plików buforowania z pierwszego z podanych katalogów.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2011 17:23   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 38429
Miasto: Warszawa

Post#5 28 Kwi 2011 17:33   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj w zalaczniku logi z OTL (oba), przed wykonaniem skanu zaznacz w OTL "Wszyscy uzytkownicy", LOP i Purity.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2011 17:33   





Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1225
Miasto: Warszawa

Post#6 Post autora tematu 28 Kwi 2011 18:06   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Zrobiłem. Nadal w opcjach Usługi nie mam bufor wydruku.
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 38429
Miasto: Warszawa

Post#7 28 Kwi 2011 18:08   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Co zrobiles? Uzyles fix'a ze strony MS do ktorej link podal jankolo?
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1225
Miasto: Warszawa

Post#8 Post autora tematu 28 Kwi 2011 18:13   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Tak pousuwałem te pliki co napisał jankolo
Powrót do góry
   
tomu5
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 187
Miasto: Zezulin

Post#9 28 Kwi 2011 18:17   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Najpierw zrób porządek w systemie , usuń zbędne programy być może to któryś z nich powoduje problem a nie wirusy i sprawdz co jest w grupie startowej i najlepiej wyłącz wszystko i zrestartuj komputer
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2011 18:17   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 38429
Miasto: Warszawa

Post#10 28 Kwi 2011 18:35   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Uzyles fix'a ze strony MS?
Zamierzasz wykonac to co napisalem?
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1225
Miasto: Warszawa

Post#11 Post autora tematu 30 Kwi 2011 10:04   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Tak zrobiłem jak napisałeś. Działa dziękuję za pomoc. Zamykam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Błąd rundll32.exe co robić
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Błąd w Windows 7 64 ,,rundll32' (4)
zapora windows, brak ikon w menu start, blad rundll32.exe (11)
Rundll32.exe - czy mogę taki plik skopiować z innego systemu? (3)
Próba wejścia do Panelu sterowania - brak rundll32.exe (4)
Komunikat (rundll32.exe) nie został zakończony... (8)
rundll32.exe (2)
HP 6715b - rundll32.exe - błąd aplikacji (10)
brak rundll32.exe co robić (6)
Błąd - Rundll32 na Windows Vista 64 (10)
WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładowaniu (14)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS