Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Błąd rundll32.exe co robić


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Błąd rundll32.exe co robić Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1643
Miasto: Warszawa

bogdanzieba
Poziom 22
Post#1 Post autora tematu 28 Kwi 2011 12:38   

Błąd rundll32.exe co robić


Mam problem z komputerem z systemem Windows XP. Komputer posiada kilka kont użytkowników założonych, jedno konto w ogóle się nie odpala wyświetla się jedynie tapeta bez ikon. Po włączeniu ukazuje się ekran z napisem "Wystąpił błąd z aplikacją rundlll32.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. Jest jakaś szansa aby bez wgrywania systemu od nowa usunąć ten błąd.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
SP8JZ
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 2137

SP8JZ
Poziom 22
Post#2 28 Kwi 2011 14:22   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


http://www.freedrweb.com/livecd/?lng=en

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1643
Miasto: Warszawa

bogdanzieba
Poziom 22
Post#3 Post autora tematu 28 Kwi 2011 16:28   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Drugi problem mianowicie pokazuje mi "usługa buforowania drukarki nie jest uruchomiona. Wchodzę w menu panel sterowania, usługi i nie ma tam Bufor wydruku.


Nie działają drukarki, nie ma żadnej zainstalowanej i nie mogę zainstalować.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32831
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 28 Kwi 2011 17:23   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


http://support.microsoft.com/kb/324757/pl
Zacznij od usunięcia plików buforowania z tych katalogow:
C:\Windows\System32\Spool\Printers
C:\Windows\System32\Spool\Drivers\w32x86
Czasami pomaga już usunęcie plików buforowania z pierwszego z podanych katalogów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43531
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#5 28 Kwi 2011 17:33   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj w zalaczniku logi z OTL (oba), przed wykonaniem skanu zaznacz w OTL "Wszyscy uzytkownicy", LOP i Purity.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1643
Miasto: Warszawa

bogdanzieba
Poziom 22
Post#6 Post autora tematu 28 Kwi 2011 18:06   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Zrobiłem. Nadal w opcjach Usługi nie mam bufor wydruku.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43531
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#7 28 Kwi 2011 18:08   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Co zrobiles? Uzyles fix'a ze strony MS do ktorej link podal jankolo?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1643
Miasto: Warszawa

bogdanzieba
Poziom 22
Post#8 Post autora tematu 28 Kwi 2011 18:13   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Tak pousuwałem te pliki co napisał jankolo

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tomu5
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 187
Miasto: Zezulin

tomu5
Poziom 14
Post#9 28 Kwi 2011 18:17   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Najpierw zrób porządek w systemie , usuń zbędne programy być może to któryś z nich powoduje problem a nie wirusy i sprawdz co jest w grupie startowej i najlepiej wyłącz wszystko i zrestartuj komputer

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43531
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#10 28 Kwi 2011 18:35   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Uzyles fix'a ze strony MS?
Zamierzasz wykonac to co napisalem?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1643
Miasto: Warszawa

bogdanzieba
Poziom 22
Post#11 Post autora tematu 30 Kwi 2011 10:04   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Tak zrobiłem jak napisałeś. Działa dziękuję za pomoc. Zamykam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Błąd rundll32.exe co robić
Strona 1 z 1
Podobne tematy
brak rundll32.exe co robić (6)
HP 6715b - rundll32.exe - błąd aplikacji (10)
rundll32.exe (2)
Komunikat (rundll32.exe) nie został zakończony... (8)
Próba wejścia do Panelu sterowania - brak rundll32.exe (4)
Rundll32.exe - czy mogę taki plik skopiować z innego systemu? (3)
zapora windows, brak ikon w menu start, blad rundll32.exe (11)
Błąd w Windows 7 64 ,,rundll32\'\' (4)
Błąd - Rundll32 na Windows Vista 64 (10)
WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładowaniu (14)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.031 seconds

elektroda.pl temat RSS