Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Błąd rundll32.exe co robić


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Błąd rundll32.exe co robić
Author
Message
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1621
Location: Warszawa

Post#1 Post from the author of the topic 28 Apr 2011 12:38   

Błąd rundll32.exe co robić


Mam problem z komputerem z systemem Windows XP. Komputer posiada kilka kont użytkowników założonych, jedno konto w ogóle się nie odpala wyświetla się jedynie tapeta bez ikon. Po włączeniu ukazuje się ekran z napisem "Wystąpił błąd z aplikacją rundlll32.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. Jest jakaś szansa aby bez wgrywania systemu od nowa usunąć ten błąd.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Apr 2011 12:38   





Back to top
   
SP8JZ
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 08 Apr 2008
Posts: 2142

Post#2 28 Apr 2011 14:22   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


http://www.freedrweb.com/livecd/?lng=en

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1621
Location: Warszawa

Post#3 Post from the author of the topic 28 Apr 2011 16:28   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Drugi problem mianowicie pokazuje mi "usługa buforowania drukarki nie jest uruchomiona. Wchodzę w menu panel sterowania, usługi i nie ma tam Bufor wydruku.


Nie działają drukarki, nie ma żadnej zainstalowanej i nie mogę zainstalować.

Helpful message? + -

Back to top
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32925
Location: Łódź

Post#4 28 Apr 2011 17:23   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


http://support.microsoft.com/kb/324757/pl
Zacznij od usunięcia plików buforowania z tych katalogow:
C:\Windows\System32\Spool\Printers
C:\Windows\System32\Spool\Drivers\w32x86
Czasami pomaga już usunęcie plików buforowania z pierwszego z podanych katalogów.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Apr 2011 17:23   





Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43368
Location: Warszawa

Post#5 28 Apr 2011 17:33   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj w zalaczniku logi z OTL (oba), przed wykonaniem skanu zaznacz w OTL "Wszyscy uzytkownicy", LOP i Purity.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Apr 2011 17:33   





Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1621
Location: Warszawa

Post#6 Post from the author of the topic 28 Apr 2011 18:06   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Zrobiłem. Nadal w opcjach Usługi nie mam bufor wydruku.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43368
Location: Warszawa

Post#7 28 Apr 2011 18:08   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Co zrobiles? Uzyles fix'a ze strony MS do ktorej link podal jankolo?

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1621
Location: Warszawa

Post#8 Post from the author of the topic 28 Apr 2011 18:13   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Tak pousuwałem te pliki co napisał jankolo

Helpful message? + -

Back to top
   
tomu5
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 02 Nov 2009
Posts: 187
Location: Zezulin

Post#9 28 Apr 2011 18:17   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Najpierw zrób porządek w systemie , usuń zbędne programy być może to któryś z nich powoduje problem a nie wirusy i sprawdz co jest w grupie startowej i najlepiej wyłącz wszystko i zrestartuj komputer

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43368
Location: Warszawa

Post#10 28 Apr 2011 18:35   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Uzyles fix'a ze strony MS?
Zamierzasz wykonac to co napisalem?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Apr 2011 18:35   





Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1621
Location: Warszawa

Post#11 Post from the author of the topic 30 Apr 2011 10:04   

Re: Błąd rundll32.exe co robić


Tak zrobiłem jak napisałeś. Działa dziękuję za pomoc. Zamykam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Błąd rundll32.exe co robić
Page 1 of 1
Similar topics
brak rundll32.exe co robić (6)
HP 6715b - rundll32.exe - błąd aplikacji (10)
rundll32.exe (2)
Komunikat (rundll32.exe) nie został zakończony... (8)
Próba wejścia do Panelu sterowania - brak rundll32.exe (4)
Rundll32.exe - czy mogę taki plik skopiować z innego systemu? (3)
zapora windows, brak ikon w menu start, blad rundll32.exe (11)
Błąd w Windows 7 64 ,,rundll32\'\' (4)
Błąd - Rundll32 na Windows Vista 64 (10)
WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładowaniu (14)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.099 seconds

elektroda.pl topic RSS feed