Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Audio Serwis -> Audio Początkujący ->Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Luk3
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 49
Miasto: Sianów k. Koszalina

Luk3
Poziom 10
Post#1 Post autora tematu 29 Kwi 2011 17:25   

Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu


Witam,

Mam w posiadaniu w/w wzmacniacz. Nadszedł czas na wymianę potencjometru od głośności balansu. Sęk w tym, że jest to jeden potencjometr. 2x200k do siły głosu + 1x100k balansu, oba logarytmiczne.
Szukam i szukam, ale nie mogę w żadnym sklepie znaleźć takiego cuda. Gdzie takie coś znajdę? (TME, Maritex i inne popularne obszukane...).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
makro
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 249
Miasto: poznan

makro
Poziom 15
Post#2 29 Kwi 2011 23:01   

Re: Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu


Witam kolege czy przeczyszczenie potencjometrow nic nie pomaga .Jezeli nie sa przerwane sciezki mozna sprobowac zregenerowac choc nie na dlugo przy czestej eksploatacji .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Luk3
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 49
Miasto: Sianów k. Koszalina

Luk3
Poziom 10
Post#3 Post autora tematu 29 Kwi 2011 23:05   

Re: Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu


Czyszczenie pomogło na chwilę. Wygląda na to, że potencjometr już się "skończył".

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Byneq
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 02 Maj 2007
Posty: 881
Miasto: Stąd :-)

Byneq
Poziom 20
Post#4 29 Kwi 2011 23:32   

Re: Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu


A czym czyściłeś ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Luk3
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 49
Miasto: Sianów k. Koszalina

Luk3
Poziom 10
Post#5 Post autora tematu 30 Kwi 2011 09:27   

Re: Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu


Kontaktem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Byneq
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 02 Maj 2007
Posty: 881
Miasto: Stąd :-)

Byneq
Poziom 20
Post#6 30 Kwi 2011 09:33   

Re: Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu


Ale jakim dokładnie ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Luk3
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 49
Miasto: Sianów k. Koszalina

Luk3
Poziom 10
Post#7 Post autora tematu 30 Kwi 2011 09:43   

Re: Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu


PR

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Byneq
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 02 Maj 2007
Posty: 881
Miasto: Stąd :-)

Byneq
Poziom 20
Post#8 30 Kwi 2011 10:54   

Re: Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu


To powinno pomóc, rzadko się zdarza żeby potencjometr całkiem padł. Niedawno miałem w rękach 20 letnie radio samochodowe używane od nowości i włąściciel chciał sprzedać auto ze sprawnym radiem komuś z rodzinki i z tego co wiem to działa do teraz. Generalnie robię tak , że psikam troszkę do środka poruszam , zostawiam na 15 minut, później powtarzam procedurę. Niedawno sprzedałem Zodiaka, który ma chyba tyle lat co ja i ma oryginalne potencjometry od nowości.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Audio Serwis -> Audio Początkujący -> Hitachi HA 300 Potencjometr głośności + balnasu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Potencjometr głośności (14)
Potencjometr głośności w Blaupunkt (5)
Uszkodzony potencjometr od głośności ? (2)
VW Gamma IV Philips potencjometr głośności (1)
Potencjometr głośności w Technics SU-V55A (5)
Wzmacniacz. Moc, potencjometr głośności. (6)
Technics SU-V45A - Potencjometr głośności (9)
Potencjometr głośności Technics se-ch540 (3)
Jaki potencjometr głośności w technics su-vz220? (9)
Gdzie wstawić potencjometr to ustawiania głośności?(?) (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.036 seconds

elektroda.pl temat RSS