X

Problem z Ogladaniem Filmów

SamOn94 30 Apr 2011 03:02
  • #1 30 Apr 2011 03:02
    SamOn94
    Level 2  
    Helpful post? (0)
    A więc tak mam taki problem. Najpierw było tak że po około 40 minutach oglądania Filmu na kompie ekran robił się czarny i było słychać tylko dźwięk z filmu. Nie przeszkadzało mi to zbytnio robiłem reset i jakoś dotrwałem do końca filmu, lecz teraz zaczęły mi się pojawiać paski jak by zakłócenia i po 5-10 minutach ekran robi się czarny. Tak samo mam z oglądaniem na internecie, lecz po wyłączeniu opcji przyspieszenia sprzętowego w flashu da się normalnie oglądać. A formatowałem już parę razy nic nie daje. Myślę że jest to spowodowane Kartą graficzna, coś z nią jest nie tak ale nie wiem co.

    Mój Sprzęt:

    Karta Graficzna: nVidia geforce GT240
    Procek: Intel Q8300 CL2 4mb 2.5ghz 4 rdzeniowy (nie chce mi się pisać całej nazwy, na pewno wiecie który to, a procek jest nowy a problem też był przed jego wymianą)
    Ram 2 GB
    Mam jeszcze kartę muzyczna ale to chyba nic wspólnego nie ma.
    SS z GPU-Z może coś wam wpadnie do głowy, ale wydaje mi się że wszystko ok:
    Problem z Ogladaniem Filmów
    Jak coś jeszcze potrzeba piszcie.
    A temperaturę podczas tych dziwnych zjawisk miałem w normie 40 stopni.
  • #2 30 Apr 2011 03:37
    Paolo1976
    Level 24  
    Helpful post? (0)
    40 stopni które podałeś to temperatura procesora, czy GPU karty graficznej?
    Oglądałeś kartę graficzną z bliska na obecność zimnych lutów, napuchniętych kondensatorów, itp.?
  • #3 30 Apr 2011 03:43
    SamOn94
    Level 2  
    Topic author Helpful post? (0)
    To temperatura GUP grafy.
    Przed chwilą robiłem testy na Video Card Stability Test przez 4.5 minuty temperatura była tak 53-54 (logi w załączniku).
    Nie znam się zbytnio, co to "zimnych lutów".
    A napuchniętych kondensatorów nie kukałem.
  • #4 30 Apr 2011 17:07
    Paolo1976
    Level 24  
    Helpful post? (0)
    A możesz zrobić dobre zdjęcie, (najlepiej w trybie makro) karty graficznej z dwóch stron? Byle nie telefonem. Zobaczylibyśmy jak to wszystko wygląda.
  • #5 01 May 2011 00:04
    SamOn94
    Level 2  
    Topic author Helpful post? (0)
    Próbowałem zrobić zdjęcia aparatem i telefonem ale jakieś ciulowe wyszły.
    I nie wiem czy opłaca je się wrzucać spróbuje jutro może za dnia wyjdzie coś lepiej.
    Mam takie pytanie czy to może być spowodowane złymi ustawieniami w BIOS'e?
  • #6 02 May 2011 22:07
    Paolo1976
    Level 24  
    Helpful post? (0)
    Z BIOSem raczej Twój problem ma niewiele wspólnego. Tam bym raczej nie szukał rozwiązania.
  • #7 02 May 2011 22:09
    SamOn94
    Level 2  
    Topic author Helpful post? (0)
    Ogólnie problem rozwiązany mam za słabą płytę główna do procesora i Karty Graficznej.
  Search 4 million + Products
Browse Products