| Author |
pseven Poziom 23

|
30 Apr 2011 12:41 Wypożyczanie gier komputerowych za 2 dolary w automatach Redbox już wkrótce |
|
|
|
Przedstawiciele jednego z największych operatorów automatów, służących do wypożyczania filmów na płytach DVD-Video i Blu-Ray, potwierdzili plany wprowadzenia do oferty automatów przeznaczonych do wypożyczania gier komputerowych.
Redbox operuje ponad 27-mioma tysiącami automatów rozmieszczonych w centrach handlowych i restauracjach fast-food na terenie całych Stanów Zjednoczonych. To kilkukrotnie więcej niż liczba wypożyczalni Blockbuster. Każde urządzenie zawiera około 200 pozycji, w tym każda w 3 lub 4 kopiach. Obecna oferta obejmuje możliwość wypożyczenia filmu wydanego w formacie DVD-Video na 24 godziny za 1 dolar, filmu w formacie Blu-Ray za 1,5 dolara, podczas gdy koszt wypożyczenia gry na konsole, takie jak: Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3 oraz Nintendo Wii wynosić ma 2 dolary amerykańskie. Automaty przeznaczone do wypożyczania gier komputerowych zainstalowane mają być docelowo w 21 tysiącach lokalizacji.
Źródło:
http://www.engadget.com/2011/04/28/redbox-will-offer-2-per-day-videogame-rentals-nationwide-in-jun/
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Apr 2011 12:41 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
30 Apr 2011 14:48 Re: Wypożyczanie gier komputerowych za 2 dolary w automatach Redbox już wkrótce |
|
|
|
Pomysł jest ciekawy ale wiele osób go pewnie wykorzysta aby wykonać dla siebie piracką kopię gry. Gdyby te automaty służyły także sprzedaży gier pomysł uznałbym za bardzo dobry.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Apr 2011 14:48 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
timo66 Poziom 17

|
30 Apr 2011 14:53 Re: Wypożyczanie gier komputerowych za 2 dolary w automatach Redbox już wkrótce |
|
|
|
Nic nowego , takie wypożyczalnie są mi znane już dobrych 5lat jak nie dłużej . Wcześniej nie zwracałem na to uwagi.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
30 Apr 2011 14:53 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
RedForce Poziom 19

|
01 May 2011 22:46 Re: Wypożyczanie gier komputerowych za 2 dolary w automatach Redbox już wkrótce |
|
|
|
@mietek300: jak ktoś chce mieć piracką kopię gry, to zazwyczaj nie ma większych problemów z innymi źródłami. A pomysł bardzo dobry, można pograć w pełną wersję i sprawdzić czy warto kupić :)
|
|
| Back to top |
|
 |
sarna Poziom 19

|
02 May 2011 23:12 Re: Wypożyczanie gier komputerowych za 2 dolary w automatach Redbox już wkrótce |
|
|
|
Nie rozumiem, jak to działa.. Kto zmusi osobę która pożycza do oddania gry? To urządzenie ma dane użytkowników? A może oddaje się większą ilość gotówki pod zastaw?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
02 May 2011 23:12 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
timo66 Poziom 17

|
03 May 2011 10:56 Re: Wypożyczanie gier komputerowych za 2 dolary w automatach Redbox już wkrótce |
|
|
|
To jest tak jak w bibliotece, czy wideotece. W polsce właśnie jest ten problem " że państwo wszystko zabiera , to dlaczego ja nie mogę wziąć " , w innych krajach się z tym nie spotkałem, tam nawet nie jest tak popularne ściąganie piratów z neta, owszem jest popularne ściąganie ale ludzie za to płacą jak za produkt ze sklepu . A tu jak już napisał RedForce mamy wygodę sprawdzenia jakości gry.
|
|
| Back to top |
|
 |