Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Daro1003
Poziom 15
Post#1 Post autora tematu 03 Maj 2011 06:52   

Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Witam
Pewnego dnia zobaczyłem iż licznik w moim golfie nie pokazuje ogólnego przebiegu. Po prostu tak jak gdyby się skasował i liczy od zera brakuje też napisu total. Co się mogło stać ? Jak usunąć te usterkę ? Czy się da przywrócić ogólny przebieg ??
Proszę o pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Maj 2011 06:52   



Powrót do góry
mrcn1
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 83

mrcn1
Poziom 12
Post#2 03 Maj 2011 07:58   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


przekroczone 300tys km?

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Daro1003
Poziom 15
Post#3 Post autora tematu 03 Maj 2011 10:33   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Właśnie przekroczone 300 tys doczytałem na innym forum.
Ale to dziwne ponieważ kolega w starej cordobie wyświetla my na liczniku 315 tys i licznik ma identyczny jak ja w swojej trójce, dlaczego tak jest w golfach ;/ dziwne może ktoś zna wyjaśnienie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ociz
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 8570
Miasto: Zełwągi

ociz
Moderator Samochody
Post#4 03 Maj 2011 12:07   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Wyglądają może tak samo ale producenci są rożni. Miałem kiedyś w jednym ponad 400 nabite więc nie każdy się zeruje po 300.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Daro1003
Poziom 15
Post#5 Post autora tematu 03 Maj 2011 12:31   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Ale w golfie III tyle miałeś ??
Wiec można by zakupić inny licznik ale nie wiadomo jaki żeby się nie wyzerował, więc chyba trzeba odpuścić temat

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ociz
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 8570
Miasto: Zełwągi

ociz
Moderator Samochody
Post#6 03 Maj 2011 12:37   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Tak, w Golf MK3 1.9TDI 1Z 94r.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Maj 2011 12:37   



Powrót do góry
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Daro1003
Poziom 15
Post#7 Post autora tematu 03 Maj 2011 12:53   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Właśnie mam taki sam model rocznik i motor się zgadza i licznik startuje od nowa cóż widocznie tak musi być. ;/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Maj 2011 12:53   



Powrót do góry
Jurek220
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 799
Miasto: podkarpacie

Jurek220
Poziom 19
Post#8 03 Maj 2011 19:37   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Po przejechaniu 300 tyś km licznik się zeruje i znika napis "TOTAL", zaś po przejechaniu następnych 300 tyś km (razem 600tyś) znikają cyfry na liczniku (wskazuje wtedy ------) ale licznik nadal zlicza km i zapisuje je w swojej pamięci.
Można wtedy to odczytać odpowiednim urządzeniem.Miałem już przyjemność naprawy takich budzików co na wyświetlaczu były tajemnicze kreseczki.
Pozdr.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Maj 2011 19:37   



Powrót do góry
mrcn1
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 83

mrcn1
Poziom 12
Post#9 03 Maj 2011 20:15   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


było kilku producentów VDO, motometer i coś tam jeszcze, możliwe że w zależności od producenta zerował się bądź nie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Maj 2011 20:15   



Powrót do góry
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Daro1003
Poziom 15
Post#10 Post autora tematu 04 Maj 2011 18:17   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Czyli najlepiej zostawić ten licznik w spokoju niech sobie liczy od zera, trochę to bezsensu wygląda ale skoro tak musi być to trudno. A czy da się zakupić taki licznik żeby dało się w nim ustawić te moje 300tys przejechane i żeby dalej liczył ?? Czyli żeby wyświetlacz wskazywał 300...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kidu22
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 21 Sie 2010
Posty: 3288
Miasto: Zawada Mazurska

kidu22
Poziom 23
Post#11 04 Maj 2011 20:32   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Zegarów na aukcjach i szrotach jest bez miary.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Daro1003
Poziom 15
Post#12 Post autora tematu 04 Maj 2011 20:45   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Tak owszem tylko żeby nie kupić takiego który mi się znów skasuje ;/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km
Strona 1 z 1
Podobne tematy
golf 97r 1,4 benzyna resetujacy sie licznik (7)
LICZNIK TRW GOLF3 1.9 [przebieg] (2)
Licznik - Vw Polo 6n 1996r - Przebieg (3)
Licznik FIAT PANDA - gdzie przebieg ?? (4)
Fiat marea licznik gdzie przebieg. (7)
BMW - Przebieg - kluczyk kontra licznik?? (13)
Ford Connect licznik - przebieg w hex (3)
Licznik SAAB 900. W czym znajduje się przebieg? (8)
IVECO licznik, kto jest w stanie obliczyć przebieg? (2)
Golf eeprom , przebieg (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl temat RSS