Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km
Autor
Wiadomość
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Post#1 Post autora tematu 03 Maj 2011 06:52   

Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Witam
Pewnego dnia zobaczyłem iż licznik w moim golfie nie pokazuje ogólnego przebiegu. Po prostu tak jak gdyby się skasował i liczy od zera brakuje też napisu total. Co się mogło stać ? Jak usunąć te usterkę ? Czy się da przywrócić ogólny przebieg ??
Proszę o pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Maj 2011 06:52   





Powrót do góry
   
mrcn1
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 84

Post#2 03 Maj 2011 07:58   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


przekroczone 300tys km?

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Post#3 Post autora tematu 03 Maj 2011 10:33   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Właśnie przekroczone 300 tys doczytałem na innym forum.
Ale to dziwne ponieważ kolega w starej cordobie wyświetla my na liczniku 315 tys i licznik ma identyczny jak ja w swojej trójce, dlaczego tak jest w golfach ;/ dziwne może ktoś zna wyjaśnienie.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
ociz
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 8418
Miasto: Zełwągi

Post#4 03 Maj 2011 12:07   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Wyglądają może tak samo ale producenci są rożni. Miałem kiedyś w jednym ponad 400 nabite więc nie każdy się zeruje po 300.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Maj 2011 12:07   





Powrót do góry
   
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Post#5 Post autora tematu 03 Maj 2011 12:31   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Ale w golfie III tyle miałeś ??
Wiec można by zakupić inny licznik ale nie wiadomo jaki żeby się nie wyzerował, więc chyba trzeba odpuścić temat

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Maj 2011 12:31   





Powrót do góry
   
ociz
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 8418
Miasto: Zełwągi

Post#6 03 Maj 2011 12:37   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Tak, w Golf MK3 1.9TDI 1Z 94r.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Post#7 Post autora tematu 03 Maj 2011 12:53   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Właśnie mam taki sam model rocznik i motor się zgadza i licznik startuje od nowa cóż widocznie tak musi być. ;/

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Jurek220
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 793
Miasto: podkarpacie

Post#8 03 Maj 2011 19:37   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Po przejechaniu 300 tyś km licznik się zeruje i znika napis "TOTAL", zaś po przejechaniu następnych 300 tyś km (razem 600tyś) znikają cyfry na liczniku (wskazuje wtedy ------) ale licznik nadal zlicza km i zapisuje je w swojej pamięci.
Można wtedy to odczytać odpowiednim urządzeniem.Miałem już przyjemność naprawy takich budzików co na wyświetlaczu były tajemnicze kreseczki.
Pozdr.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Maj 2011 19:37   





Powrót do góry
   
mrcn1
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 84

Post#9 03 Maj 2011 20:15   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


było kilku producentów VDO, motometer i coś tam jeszcze, możliwe że w zależności od producenta zerował się bądź nie

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Post#10 Post autora tematu 04 Maj 2011 18:17   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Czyli najlepiej zostawić ten licznik w spokoju niech sobie liczy od zera, trochę to bezsensu wygląda ale skoro tak musi być to trudno. A czy da się zakupić taki licznik żeby dało się w nim ustawić te moje 300tys przejechane i żeby dalej liczył ?? Czyli żeby wyświetlacz wskazywał 300...

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
kidu22
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 21 Sie 2010
Posty: 3315
Miasto: Zawada Mazurska

Post#11 04 Maj 2011 20:32   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Zegarów na aukcjach i szrotach jest bez miary.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Daro1003
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 259
Miasto: Szerzyny

Post#12 Post autora tematu 04 Maj 2011 20:45   

Re: Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km


Tak owszem tylko żeby nie kupić takiego który mi się znów skasuje ;/

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Golf 3 - skasował sie licznik przebieg km
Strona 1 z 1
Podobne tematy
golf 97r 1,4 benzyna resetujacy sie licznik (7)
LICZNIK TRW GOLF3 1.9 [przebieg] (2)
Licznik - Vw Polo 6n 1996r - Przebieg (3)
Licznik FIAT PANDA - gdzie przebieg ?? (4)
Fiat marea licznik gdzie przebieg. (7)
BMW - Przebieg - kluczyk kontra licznik?? (13)
Ford Connect licznik - przebieg w hex (3)
Licznik SAAB 900. W czym znajduje się przebieg? (8)
IVECO licznik, kto jest w stanie obliczyć przebieg? (2)
Golf eeprom , przebieg (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.087 seconds

elektroda.pl temat RSS