Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?
Autor
Wiadomość
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Miasto: Sadurki

Post#1 Post autora tematu 07 Maj 2011 18:58   

Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Witam.
Chciałbym dowiedzieć się jak podłączyć dysk wymienny z dekodera (Sagemcom ESI88-320 z cyfrowego Polsatu) do komputera?
Dysk ten jest na kablach SATA a kiedy go podłączam do komputera czyta go tylko w biosie a Windows Xp się wczytuje w nieskończoność.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. :D
Dodano po 6 [sekundy]:
Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Maj 2011 18:58   





Powrót do góry
   
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9450
Miasto: Gdańsk

Post#2 07 Maj 2011 19:00pomocny post - solucja   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


HDD jest zaszyfrowany.
Powrót do góry
   
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Miasto: Sadurki

Post#3 Post autora tematu 07 Maj 2011 19:01   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Czyli nie da się go używać przy komputerze albo zgrywać dane na dysk i z niego ??
Powrót do góry
   
p3st
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 521

Post#4 07 Maj 2011 20:04pomocny post - solucja   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Nie da się.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Maj 2011 20:04pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4421
Miasto: Poznań

Post#5 07 Maj 2011 20:10pomocny post - solucja   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Interesuje Cię jego bieżąca zawartość czy on sam jako urządzenie?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Maj 2011 20:10pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Miasto: Sadurki

Post#6 Post autora tematu 07 Maj 2011 20:14   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


I jedno i drugie ale bardziej zawartość oczywiście i to tylko dla moich potrzeb :D
Powrót do góry
   
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4421
Miasto: Poznań

Post#7 07 Maj 2011 20:22pomocny post - solucja   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


A jak tak to nie.

Sam dysk można wykorzystać pozbywając się zawartości, na szyfrowane dyski też są sposoby ale nie powiem bo dostanę klapsa.
Powrót do góry
   
kaem
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 1141

Post#8 07 Maj 2011 20:30pomocny post - solucja   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#9 07 Maj 2011 22:22pomocny post - solucja   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


kaem napisał:
W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.

Nikt nie broni Ci wykonania dokładnej kopii zawartości tego dysku na inny dysk pojemności nie mniejszej niż kopiowany. Metody i programy służące takiemu kopiowaniu są swobodnie dostępne i opisane nawet na naszym forum. Do wykonania takiej kopii nie jest potrzebne rozszyfrowanie zawartości dysku. Kopiuj więc śmiało.
Powrót do góry
   
robertamel
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 10 Wrz 2003
Posty: 665

Post#10 07 Maj 2011 22:51pomocny post - solucja   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Aby XP z nieznanym sobie dyskiem nie kłopotał się przy uruchamianiu systemu powinien być widziany jako dysk wymienny. Ja to robię podłączając obcy dysk przez konwerter SATA/USB do portu usb przy już uruchomionym systemie.
Powrót do góry
   
macisz
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 22

Post#11 08 Maj 2011 18:56   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


A czym to jest spowodowane, ze jak podlaczylem dysk do komputera to widzi go jako stacja dyskow i nie moge do niego zajrzec jako dysk dodatkowy

Załączniki:
Powrót do góry
   
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Miasto: Sadurki

Post#12 Post autora tematu 08 Maj 2011 18:59   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


artaa napisał:
HDD jest zaszyfrowany.

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Maj 2011 18:59   





Powrót do góry
   
macisz
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 22

Post#13 08 Maj 2011 19:04   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Da rade to jakos obejsc?
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#14 08 Maj 2011 19:08   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic528987.html
Powrót do góry
   
Joker_mariusz
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 04 Sie 2011
Posty: 1
Miasto: Wrocław

Post#15 04 Sie 2011 11:45   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Mam ten sam problem, został mi dysk i chciałbym go używać w normalnym komputerze, nie zależy mi na zawartości. Może jest jakiś sposób ?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączanie cyfrówki do komputera jako dysk wymienny (4)
Dysk wymienny, USB widzi jako dysk twardy - jak to odwrócić? (6)
Jak usunąć dysk wymienny F? (7)
Dysk wymienny jak włączyć? (5)
Jak sformatowac dysk wymienny na FAT32 w xp (6)
Kodak jako dysk wymienny? Jak to zrobic (5)
Jak podłączyć dysk twardy do komputera (3)
Jak podłączyć nowy dysk SATA do komputera (2)
Jak podłączyć dysk 2,5 cala do komputera stacjonarnego (3)
Dysk wymienny. Komputer nie widzi mp3. Jak to naprawić? (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS