Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Akcesoria do przechowywania danych
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Adrian17011995
Poziom 10
Miasto: Sadurki
Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Ocena postów: 1
Adrian17011995
Poziom 10
Post#1 07 Maj 2011 18:58  Autor tematu   

Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Witam.
Chciałbym dowiedzieć się jak podłączyć dysk wymienny z dekodera (Sagemcom ESI88-320 z cyfrowego Polsatu) do komputera?
Dysk ten jest na kablach SATA a kiedy go podłączam do komputera czyta go tylko w biosie a Windows Xp się wczytuje w nieskończoność.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. :D
Dodano po 6 [sekundy]:
Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
artaa
Poziom 43
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9430
Pomógł: 940
Ocena postów: 17
artaa
Poziom 43
Post#2 07 Maj 2011 19:00Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


HDD jest zaszyfrowany.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Adrian17011995
Poziom 10
Miasto: Sadurki
Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Ocena postów: 1
Adrian17011995
Poziom 10
Post#3 07 Maj 2011 19:01  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Czyli nie da się go używać przy komputerze albo zgrywać dane na dysk i z niego ??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
p3st
Poziom 23
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 515
Pomógł: 63
Ocena postów: 3
p3st
Poziom 23
Post#4 07 Maj 2011 20:04Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Nie da się.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 38
Miasto: Poznań
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4380
Pomógł: 204
Ocena postów: 32
wlw_wl
Poziom 38
Post#5 07 Maj 2011 20:10Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Interesuje Cię jego bieżąca zawartość czy on sam jako urządzenie?

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Adrian17011995
Poziom 10
Miasto: Sadurki
Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Ocena postów: 1
Adrian17011995
Poziom 10
Post#6 07 Maj 2011 20:14  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


I jedno i drugie ale bardziej zawartość oczywiście i to tylko dla moich potrzeb :D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 38
Miasto: Poznań
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4380
Pomógł: 204
Ocena postów: 32
wlw_wl
Poziom 38
Post#7 07 Maj 2011 20:22Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


A jak tak to nie.

Sam dysk można wykorzystać pozbywając się zawartości, na szyfrowane dyski też są sposoby ale nie powiem bo dostanę klapsa.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
kaem
Poziom 26
Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 1187
Pomógł: 43
Ocena postów: 14
kaem
Poziom 26
Post#8 07 Maj 2011 20:30Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32813
Pomógł: 1784
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#9 07 Maj 2011 22:22Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


kaem napisał:
W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.

Nikt nie broni Ci wykonania dokładnej kopii zawartości tego dysku na inny dysk pojemności nie mniejszej niż kopiowany. Metody i programy służące takiemu kopiowaniu są swobodnie dostępne i opisane nawet na naszym forum. Do wykonania takiej kopii nie jest potrzebne rozszyfrowanie zawartości dysku. Kopiuj więc śmiało.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
robertamel
Poziom 25
Dołączył: 10 Wrz 2003
Posty: 682
Pomógł: 88
Ocena postów: 4
robertamel
Poziom 25
Post#10 07 Maj 2011 22:51Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Aby XP z nieznanym sobie dyskiem nie kłopotał się przy uruchamianiu systemu powinien być widziany jako dysk wymienny. Ja to robię podłączając obcy dysk przez konwerter SATA/USB do portu usb przy już uruchomionym systemie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
macisz
Poziom 8
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 21
Ocena postów: 3
macisz
Poziom 8
Post#11 08 Maj 2011 18:56    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


A czym to jest spowodowane, ze jak podlaczylem dysk do komputera to widzi go jako stacja dyskow i nie moge do niego zajrzec jako dysk dodatkowy

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Adrian17011995
Poziom 10
Miasto: Sadurki
Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Ocena postów: 1
Adrian17011995
Poziom 10
Post#12 08 Maj 2011 18:59  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


artaa napisał:
HDD jest zaszyfrowany.


Pomocny post? + +1
Powrót do góry
macisz
Poziom 8
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 21
Ocena postów: 3
macisz
Poziom 8
Post#13 08 Maj 2011 19:04    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Da rade to jakos obejsc?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32813
Pomógł: 1784
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#14 08 Maj 2011 19:08    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic528987.html

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Joker_mariusz
Poziom 1
Miasto: Wrocław
Dołączył: 04 Sie 2011
Posty: 1
Joker_mariusz
Poziom 1
Post#15 04 Sie 2011 11:45    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Mam ten sam problem, został mi dysk i chciałbym go używać w normalnym komputerze, nie zależy mi na zawartości. Może jest jakiś sposób ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączanie cyfrówki do komputera jako dysk wymienny (4)
Dysk wymienny, USB widzi jako dysk twardy - jak to odwrócić? (6)
Jak usunąć dysk wymienny F? (7)
Dysk wymienny jak włączyć? (5)
Jak sformatowac dysk wymienny na FAT32 w xp (6)
Kodak jako dysk wymienny? Jak to zrobic (5)
Jak podłączyć dysk twardy do komputera (3)
Jak podłączyć nowy dysk SATA do komputera (2)
Jak podłączyć dysk 2,5 cala do komputera stacjonarnego (3)
Dysk wymienny. Komputer nie widzi mp3. Jak to naprawić? (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.146 seconds

elektroda.pl temat RSS