Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?
Author
Message
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 17 Apr 2011
Posts: 45
Location: Sadurki

Post#1 Post from the author of the topic 07 May 2011 18:58   

Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Witam.
Chciałbym dowiedzieć się jak podłączyć dysk wymienny z dekodera (Sagemcom ESI88-320 z cyfrowego Polsatu) do komputera?
Dysk ten jest na kablach SATA a kiedy go podłączam do komputera czyta go tylko w biosie a Windows Xp się wczytuje w nieskończoność.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Very Happy
Dodano po 6 [sekundy]:
Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 May 2011 18:58   





Back to top
   
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 08 Feb 2006
Posts: 9356
Location: Gdańsk

Post#2 07 May 2011 19:00helpful post - solution   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


HDD jest zaszyfrowany.

Helpful message? + -

Back to top
   
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 17 Apr 2011
Posts: 45
Location: Sadurki

Post#3 Post from the author of the topic 07 May 2011 19:01   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Czyli nie da się go używać przy komputerze albo zgrywać dane na dysk i z niego ??

Helpful message? + -

Back to top
   
p3st
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 12 Jul 2010
Posts: 520

Post#4 07 May 2011 20:04helpful post - solution   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Nie da się.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 May 2011 20:04helpful post - solution   





Back to top
   
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4388
Location: Poznań

Post#5 07 May 2011 20:10helpful post - solution   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Interesuje Cię jego bieżąca zawartość czy on sam jako urządzenie?

Helpful message? + -

Back to top
   
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 17 Apr 2011
Posts: 45
Location: Sadurki

Post#6 Post from the author of the topic 07 May 2011 20:14   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


I jedno i drugie ale bardziej zawartość oczywiście i to tylko dla moich potrzeb Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 May 2011 20:14   





Back to top
   
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4388
Location: Poznań

Post#7 07 May 2011 20:22helpful post - solution   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


A jak tak to nie.

Sam dysk można wykorzystać pozbywając się zawartości, na szyfrowane dyski też są sposoby ale nie powiem bo dostanę klapsa.

Helpful message? + -

Back to top
   
kaem
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 10 Jul 2003
Posts: 1155

Post#8 07 May 2011 20:30helpful post - solution   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.

Helpful message? + -

Back to top
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32927
Location: Łódź

Post#9 07 May 2011 22:22helpful post - solution   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


kaem wrote:
W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.

Nikt nie broni Ci wykonania dokładnej kopii zawartości tego dysku na inny dysk pojemności nie mniejszej niż kopiowany. Metody i programy służące takiemu kopiowaniu są swobodnie dostępne i opisane nawet na naszym forum. Do wykonania takiej kopii nie jest potrzebne rozszyfrowanie zawartości dysku. Kopiuj więc śmiało.

Helpful message? + -

Back to top
   
robertamel
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 10 Sep 2003
Posts: 662

Post#10 07 May 2011 22:51helpful post - solution   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Aby XP z nieznanym sobie dyskiem nie kłopotał się przy uruchamianiu systemu powinien być widziany jako dysk wymienny. Ja to robię podłączając obcy dysk przez konwerter SATA/USB do portu usb przy już uruchomionym systemie.

Helpful message? + -

Back to top
   
macisz
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 10 Nov 2009
Posts: 21

Post#11 08 May 2011 18:56   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


A czym to jest spowodowane, ze jak podlaczylem dysk do komputera to widzi go jako stacja dyskow i nie moge do niego zajrzec jako dysk dodatkowy

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 17 Apr 2011
Posts: 45
Location: Sadurki

Post#12 Post from the author of the topic 08 May 2011 18:59   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


artaa wrote:
HDD jest zaszyfrowany.

Helpful message? + -

Back to top
   
macisz
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 10 Nov 2009
Posts: 21

Post#13 08 May 2011 19:04   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Da rade to jakos obejsc?

Helpful message? + -

Back to top
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32927
Location: Łódź

Post#14 08 May 2011 19:08   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic528987.html

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 May 2011 19:08   





Back to top
   
Joker_mariusz
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 04 Aug 2011
Posts: 1
Location: Wrocław

Post#15 04 Aug 2011 11:45   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Mam ten sam problem, został mi dysk i chciałbym go używać w normalnym komputerze, nie zależy mi na zawartości. Może jest jakiś sposób ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?
Page 1 of 1
Similar topics
Podłączanie cyfrówki do komputera jako dysk wymienny (4)
Dysk wymienny, USB widzi jako dysk twardy - jak to odwrócić? (6)
Jak usunąć dysk wymienny F? (7)
Dysk wymienny jak włączyć? (5)
Jak sformatowac dysk wymienny na FAT32 w xp (6)
Kodak jako dysk wymienny? Jak to zrobic (5)
Jak podłączyć dysk twardy do komputera (3)
Jak podłączyć nowy dysk SATA do komputera (2)
Jak podłączyć dysk 2,5 cala do komputera stacjonarnego (3)
Dysk wymienny. Komputer nie widzi mp3. Jak to naprawić? (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl topic RSS feed