Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Adrian17011995
Level 10
Location: Sadurki
Joined: 17 Apr 2011
Posts: 45
Post rating: 1
Adrian17011995
Level 10
Post#1 07 May 2011 18:58  Topic author   

Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Witam.
Chciałbym dowiedzieć się jak podłączyć dysk wymienny z dekodera (Sagemcom ESI88-320 z cyfrowego Polsatu) do komputera?
Dysk ten jest na kablach SATA a kiedy go podłączam do komputera czyta go tylko w biosie a Windows Xp się wczytuje w nieskończoność.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. :D
Dodano po 6 [sekundy]:
Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
artaa
Level 43
Location: Gdańsk
Joined: 08 Feb 2006
Posts: 9430
Helped: 942
Post rating: 26
artaa
Level 43
Post#2 07 May 2011 19:00Helpful post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


HDD jest zaszyfrowany.

Helpful post? + +1
Back to top
Adrian17011995
Level 10
Location: Sadurki
Joined: 17 Apr 2011
Posts: 45
Post rating: 1
Adrian17011995
Level 10
Post#3 07 May 2011 19:01  Topic author   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Czyli nie da się go używać przy komputerze albo zgrywać dane na dysk i z niego ??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
p3st
Level 24
Joined: 12 Jul 2010
Posts: 517
Helped: 63
Post rating: 6
p3st
Level 24
Post#4 07 May 2011 20:04Helpful post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Nie da się.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wlw_wl
Level 38
Location: Poznań
Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4380
Helped: 204
Post rating: 34
wlw_wl
Level 38
Post#5 07 May 2011 20:10Helpful post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Interesuje Cię jego bieżąca zawartość czy on sam jako urządzenie?

Helpful post? + +1
Back to top
Adrian17011995
Level 10
Location: Sadurki
Joined: 17 Apr 2011
Posts: 45
Post rating: 1
Adrian17011995
Level 10
Post#6 07 May 2011 20:14  Topic author   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


I jedno i drugie ale bardziej zawartość oczywiście i to tylko dla moich potrzeb :D

Helpful post? + 0
Back to top
wlw_wl
Level 38
Location: Poznań
Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4380
Helped: 204
Post rating: 34
wlw_wl
Level 38
Post#7 07 May 2011 20:22Helpful post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


A jak tak to nie.

Sam dysk można wykorzystać pozbywając się zawartości, na szyfrowane dyski też są sposoby ale nie powiem bo dostanę klapsa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kaem
Level 26
Joined: 10 Jul 2003
Posts: 1191
Helped: 43
Post rating: 14
kaem
Level 26
Post#8 07 May 2011 20:30Helpful post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.

Helpful post? + 0
Back to top
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32771
Helped: 1786
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#9 07 May 2011 22:22Helpful post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


kaem wrote:
W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.

Nikt nie broni Ci wykonania dokładnej kopii zawartości tego dysku na inny dysk pojemności nie mniejszej niż kopiowany. Metody i programy służące takiemu kopiowaniu są swobodnie dostępne i opisane nawet na naszym forum. Do wykonania takiej kopii nie jest potrzebne rozszyfrowanie zawartości dysku. Kopiuj więc śmiało.

Helpful post? + 0
Back to top
robertamel
Level 26
Joined: 10 Sep 2003
Posts: 683
Helped: 88
Post rating: 4
robertamel
Level 26
Post#10 07 May 2011 22:51Helpful post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Aby XP z nieznanym sobie dyskiem nie kłopotał się przy uruchamianiu systemu powinien być widziany jako dysk wymienny. Ja to robię podłączając obcy dysk przez konwerter SATA/USB do portu usb przy już uruchomionym systemie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
macisz
Level 8
Joined: 10 Nov 2009
Posts: 21
Post rating: 4
macisz
Level 8
Post#11 08 May 2011 18:56    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


A czym to jest spowodowane, ze jak podlaczylem dysk do komputera to widzi go jako stacja dyskow i nie moge do niego zajrzec jako dysk dodatkowy

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Adrian17011995
Level 10
Location: Sadurki
Joined: 17 Apr 2011
Posts: 45
Post rating: 1
Adrian17011995
Level 10
Post#12 08 May 2011 18:59  Topic author   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


artaa wrote:
HDD jest zaszyfrowany.


Helpful post? + +1
Back to top
macisz
Level 8
Joined: 10 Nov 2009
Posts: 21
Post rating: 4
macisz
Level 8
Post#13 08 May 2011 19:04    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Da rade to jakos obejsc?

Helpful post? + 0
Back to top
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32771
Helped: 1786
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#14 08 May 2011 19:08    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic528987.html

Helpful post? + 0
Back to top
Joker_mariusz
Level 1
Location: Wrocław
Joined: 04 Aug 2011
Posts: 1
Joker_mariusz
Level 1
Post#15 04 Aug 2011 11:45    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Mam ten sam problem, został mi dysk i chciałbym go używać w normalnym komputerze, nie zależy mi na zawartości. Może jest jakiś sposób ?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?
Page 1 of 1

Similar topics to jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?

Podłączanie cyfrówki do komputera jako dysk wymienny (4)
Dysk wymienny, USB widzi jako dysk twardy - jak to odwrócić? (6)
Jak usunąć dysk wymienny F? (7)
Dysk wymienny jak włączyć? (5)
Jak sformatowac dysk wymienny na FAT32 w xp (6)
Kodak jako dysk wymienny? Jak to zrobic (5)
Jak podłączyć dysk twardy do komputera (3)
Jak podłączyć nowy dysk SATA do komputera (2)
Jak podłączyć dysk 2,5 cala do komputera stacjonarnego (3)
Dysk wymienny. Komputer nie widzi mp3. Jak to naprawić? (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.062 seconds