Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Sadurki
Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Ocena postów: 1
Adrian17011995
Poziom 10
Post#1 07 Maj 2011 18:58  Autor tematu   

Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Witam.
Chciałbym dowiedzieć się jak podłączyć dysk wymienny z dekodera (Sagemcom ESI88-320 z cyfrowego Polsatu) do komputera?
Dysk ten jest na kablach SATA a kiedy go podłączam do komputera czyta go tylko w biosie a Windows Xp się wczytuje w nieskończoność.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Very Happy
Dodano po 6 [sekundy]:
Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9370
Pomógł: 928
Ocena postów: 21
artaa
Poziom 26
Post#2 07 Maj 2011 19:00Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


HDD jest zaszyfrowany.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Sadurki
Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Ocena postów: 1
Adrian17011995
Poziom 10
Post#3 07 Maj 2011 19:01  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Czyli nie da się go używać przy komputerze albo zgrywać dane na dysk i z niego ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
p3st
Poziom 18
Poziom 18
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 516
Pomógł: 63
p3st
Poziom 18
Post#4 07 Maj 2011 20:04Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Nie da się.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Poznań
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Pomógł: 204
Ocena postów: 31
wlw_wl
Poziom 24
Post#5 07 Maj 2011 20:10Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Interesuje Cię jego bieżąca zawartość czy on sam jako urządzenie?

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Sadurki
Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Ocena postów: 1
Adrian17011995
Poziom 10
Post#6 07 Maj 2011 20:14  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


I jedno i drugie ale bardziej zawartość oczywiście i to tylko dla moich potrzeb Very Happy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Poznań
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Pomógł: 204
Ocena postów: 31
wlw_wl
Poziom 24
Post#7 07 Maj 2011 20:22Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


A jak tak to nie.

Sam dysk można wykorzystać pozbywając się zawartości, na szyfrowane dyski też są sposoby ale nie powiem bo dostanę klapsa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kaem
Poziom 21
Poziom 21
Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 1160
Pomógł: 43
Ocena postów: 12
kaem
Poziom 21
Post#8 07 Maj 2011 20:30Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32830
Pomógł: 1782
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#9 07 Maj 2011 22:22Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


kaem napisał:
W polskim prawie jest użytek dozwolony materiałów audiowizualnych, więc jeżeli chcemy mieć możliwość skopiowania na inny nośnik materiału z PVR, to nie można za to karać.

Nikt nie broni Ci wykonania dokładnej kopii zawartości tego dysku na inny dysk pojemności nie mniejszej niż kopiowany. Metody i programy służące takiemu kopiowaniu są swobodnie dostępne i opisane nawet na naszym forum. Do wykonania takiej kopii nie jest potrzebne rozszyfrowanie zawartości dysku. Kopiuj więc śmiało.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
robertamel
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 10 Wrz 2003
Posty: 664
Pomógł: 84
Ocena postów: 4
robertamel
Poziom 19
Post#10 07 Maj 2011 22:51Pomocny post    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera ??


Aby XP z nieznanym sobie dyskiem nie kłopotał się przy uruchamianiu systemu powinien być widziany jako dysk wymienny. Ja to robię podłączając obcy dysk przez konwerter SATA/USB do portu usb przy już uruchomionym systemie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
macisz
Poziom 7
Poziom 7
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 21
Ocena postów: 3
macisz
Poziom 7
Post#11 08 Maj 2011 18:56    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


A czym to jest spowodowane, ze jak podlaczylem dysk do komputera to widzi go jako stacja dyskow i nie moge do niego zajrzec jako dysk dodatkowy

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Adrian17011995
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Sadurki
Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 45
Ocena postów: 1
Adrian17011995
Poziom 10
Post#12 08 Maj 2011 18:59  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


artaa napisał:
HDD jest zaszyfrowany.


Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
macisz
Poziom 7
Poziom 7
Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 21
Ocena postów: 3
macisz
Poziom 7
Post#13 08 Maj 2011 19:04    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Da rade to jakos obejsc?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32830
Pomógł: 1782
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#14 08 Maj 2011 19:08    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic528987.html

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Joker_mariusz
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Wrocław
Dołączył: 04 Sie 2011
Posty: 1
Joker_mariusz
Poziom 1
Post#15 04 Sie 2011 11:45    

Re: Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?


Mam ten sam problem, został mi dysk i chciałbym go używać w normalnym komputerze, nie zależy mi na zawartości. Może jest jakiś sposób ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Jak podłączyć dysk wymienny z dekodera do komputera?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączanie cyfrówki do komputera jako dysk wymienny (4)
Dysk wymienny, USB widzi jako dysk twardy - jak to odwrócić? (6)
Jak usunąć dysk wymienny F? (7)
Dysk wymienny jak włączyć? (5)
Jak sformatowac dysk wymienny na FAT32 w xp (6)
Kodak jako dysk wymienny? Jak to zrobic (5)
Jak podłączyć dysk twardy do komputera (3)
Jak podłączyć nowy dysk SATA do komputera (2)
Jak podłączyć dysk 2,5 cala do komputera stacjonarnego (3)
Dysk wymienny. Komputer nie widzi mp3. Jak to naprawić? (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS