Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący ->Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dziadek1595
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Kwi 2011
Posty: 11
Miasto: Rzeszów

dziadek1595
Poziom 5
Post#1 Post autora tematu 09 Maj 2011 13:05   

Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?


Witam serdecznie.
Mam problem z podłączeniem alternatora od malucha do akumulatora.
Jak go podłączyć?
Jest on razem z regulatorem napięcia. Które kable do których. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ftp.kowal
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 1884
Miasto: Ż-in

ftp.kowal
Poziom 22
Post#2 09 Maj 2011 16:31   

Re: Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?


Pod jedną ze szczotek mniejsze wejście przewód z regulatora. Pod druga szczotkę (trzy wejścia) podłączasz kontrolkę ładowania, drugi przewód od regulatora, pod trzecie przewód wychodzący z alternatora.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Witold5
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 1219
Miasto: Wielkopolska

Witold5
Poziom 21
Post#3 09 Maj 2011 18:37   

Re: Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?


Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dziadek1595
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Kwi 2011
Posty: 11
Miasto: Rzeszów

dziadek1595
Poziom 5
Post#4 Post autora tematu 10 Maj 2011 14:36   

Re: Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?


czyli pod jedną szczotke mam podłączyć jeden kabel od regulatora napięcia i jeden od kontrolki ładowania. tak?

Czy wiadomość jest pomocna? + +2 -
Powrót do góry
carrot
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 03 Cze 2003
Posty: 4369
Miasto: Kraków

carrot
Moderator Samochody
Post#5 10 Maj 2011 15:12   

Re: Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?


Na górnej szczotce jest przykręcona taka rozetka z 3 konektorami, jeden do diod wzbudzenia, drugi do żółtego kabla regulatora, trzeci do lampki kontrolnej ładowania

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dziadek1595
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Kwi 2011
Posty: 11
Miasto: Rzeszów

dziadek1595
Poziom 5
Post#6 Post autora tematu 10 Maj 2011 21:13   

Re: Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?


Właśnie podpiąłem. Czy to dobrze że gdy jak podepnę to mi się świeci kontrolka a jak zacznie pracować alternator to gaśnie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
robokop
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 25 Lis 2005
Posty: 17776
Miasto: Płońsk/Warszawa

robokop
Moderator Samochody
Post#7 10 Maj 2011 21:14   

Re: Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?


Wolne żarty. Ile razy można pisać to samo, bo leniwemu koledze nie chce się poczytać ? Zamykam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Jak podłączyć alternator od Fiat 126p do akumulatora?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak sprawidzć alternator, nie zakładając go,fiat 126p (6)
Jak podłączyć ładowanie akumulatora w silniku 126p (rurowiec (1)
jak podłączyć kable do rozrusznika w fiat 126p (3)
Fiat 126p rozrusznik, alternator (17)
jak podłączyć przewody wysokiego napięcia Fiat 126p (14)
Fiat 126p i alternator (brak ładowania) (8)
Fiat 126p, wymiana prądnicy na alternator. (1)
Fiat 126p - alternator przestał działać. (5)
Jak podłączyć wskaźnik temp. olej. i ładowania - Fiat 126p? (1)
Fiat 126p (maluch) alternator - brak ładowania (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl temat RSS