FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Uwaga na IrDA-USB na Allegro !

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Uwaga na IrDA-USB na Allegro !
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#61 17 Jan 2005 11:48   

Re: Uwaga na IrDA-USB na Allegro !!

Witam wszystkich miałem podobny problem z tą irdą kupiłem na giełdzie zapewniano mnie ze wszystko bedzie działało ale po podpięciu do kompa okazało sie ze nie działa przerobiłem wszystki możliwe opcje o których pisali inni użytkownicy i nic irda nie przesyła nic wyskakuje tylko komunikat ze zostało zerwane połączenie. Juz chcaialem ją wywalić do śmieci ale dałem jej jeszcze jedną szanse wraz z telefonem NOKIA 6100 dostałem płytke z programem Nokia PC Siut 5 i na tej oto łytce znalazłem instrukcje jak poprawnie zainstalować irdę oczywiście pod Windowsem Xp. P wykonaniu wszystkich tych poleceń irda w końcu ruszyła. Oczywiście irda jest zainstalowana na sterowniku sf-620 podaje więc opis jak to skonfigurować:
Uwaga: W przypadku korzystania z systemu Windows XP po zainstalowaniu
programu Nokia Modem Options należy zaktualizować sterownik podczerwieni dla
telefonu Nokia xxxx. Znaki ‘xxxx’ to czterocyfrowy numer modelu danego telefonu,
na przykład telefonu Nokia 7210.
Aktualizacja sterownika podczerwieni:
1. Podłącz telefon do komputera (za pośrednictwem IrDa).
2. Otwórz Panel sterowania i wybierz polecenie Opcje telefonu i modemu.
3. W oknie Opcje telefonu i modemu wybierz kartę Modemy. Na karcie
Modemy wybierz Modem standardowy na łączu IR i kliknij przycisk
Właściwości.
4. W oknie dialogowym Właściwości modemu standardowego na łączu IR
wybierz kartę Sterownik, a następnie wybierz polecenie Aktualizuj
sterownik.
5. Zostanie otwarty Kreator aktualizacji sprzętu. Wybierz opcję Zainstaluj z
listy lub określonej lokalizacji (zaawansowane). Kliknij przycisk Dalej.
6. W kolejnym oknie dialogowym wybierz opcje wyszukiwania i instalacji.
Wybierz opcję Nie wyszukuj, wybiorę sterownik do zainstalowania. Kliknij
przycisk Dalej.
7. W kolejnym oknie dialogowym wybierz modem, który ma zostać
zainstalowany. Wybierz opcję Nokia xxxx (IrDA). Kliknij przycisk Dalej.
8. W kolejnym oknie dialogowym kliknij przycisk Mimo to kontynuuj.
9. Po zakończeniu instalacji kliknij przycisk Zakończ. Modem Nokia xxxx (IrDA)
będzie widoczny na liście modemów. Kliknij przycisk OK, aby zamknąć okno
Opcje telefonu i modemu.
Modem Nokia xxxx IrDA będzie teraz widoczny na liście Zainstalowane modemy
Nokia w oknie Panelu sterowania programu Nokia Modem Options.
Mi irda ruszyła jeszcze nie sprawdziłem wszystkich możliwości ale tapety napewno przesyła reszte dopiero będę testował a jeszcze jedno przy telefonie Sony Ericson T610 irda wykryła telefon bez zadnych kombinacji wszystko działało ok
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#62 22 Jan 2005 13:50   

Ten produkt sprzedawany na Allegro to jedna wielka podrobka. A oto wyjasnienie: http://www.es620.com/en/rej/rej.htm . Na szczescie nie kupilem tego szajsu bo to forum mnie uprzedzilo (jako jednego niestety z nielicznych).
Back to top

M4T
Poziom 3
Poziom 3

Post#63 22 Jan 2005 15:29   

Zaryzokowałem i kupiłem mimo Waszych ostrzeżeń. Pożyjemy zobaczymy :). Przy takim fonie jak T610 duży speed i tak nie ma większego znaczenia bo ten fon i tak nie grzeszy dużą ilością pamięci.
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#64 23 Jan 2005 17:34   

Ja tez mialem podobny problem z IRDa. Łączyła sie z telefonem ale nic w nim nie mogłem zmienić ( loga, dzwonki itp) wyswietlal sie bląd ma-320 czyli braku sterownika (Sf, Sb-640) i tak jak wiekszosc grzebałem i staralem sie go poprawic.
Ale pomoglo poprostu zmienienie samego programu tzn nie Handset Manager ale Pc Suite dla Nokii.
Wiec nie problem sterownika ale programu......
Powodzenia wszystkim.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 23 Jan 2005 17:34   

Back to top

M4T
Poziom 3
Poziom 3

Post#65 26 Jan 2005 13:57   

No i porażka....

Instalowałem stery z tej stronki, którą podaliście i system widzi.. niby wszystko ok... ale wogóle nie widzi telefonu (T610) , zmniejszałem prędkość i nic (irda w telefonie oczywiście włączona).
Pozatym... gdy podłączałem używając przedłużacz, który był w zestawie system wogóle jej nie wykrywał ! (sam przedłużacz działa bo sprawdzałem na myszcze) Dopiero gdy użyłem mojego 5m przedłużacza usb to system ją wykrył i zainstalował.

Macie jakieś pomysły ? Bo to faktycznie można cholery dostać.

Na pudle pisze : MI 620
a system wykrywa jako : Edisonsoft ES-620 USB Infrared Adapter

Czy w windowsie oprocz grzebania w predkosciach trzeba jeszcze cos zmieniac ?

Pomozcie bo zanim do goscia napisze to moze jeszcze cos zdzialamy.
Back to top

Panek84
Poziom 2
Poziom 2

Post#66 27 Jan 2005 12:07   

Witam wszystkich "naciętych".Niestety ja też zostałem zrobiony w balona.Sterowniki dołączone do irdy(BW620) nie są właściwe.Sterowniki ze stronki z krzaczkami też nie pomogły.Mimo moich wielokrotnych maili do sprzedawcy nie udało mi się nic wskurać.Kupiłem to mam!!!ale tylko problem.oto link do aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39278830 Nie polecam tego Wielkiego sprzedawcy .Warto się zastanowić przed zakupem.Pozdrawiam
Back to top

-goose-
Poziom 13
Poziom 13

Post#67 28 Jan 2005 00:08   

witam
sterki sa tutaj http://www.es620.com/softwaredown.htm
wersja V5 - u mnie dziala - jak narazie na 115kbps na 6610i

pozdrawiam
Bartek
Back to top

kaytec
Poziom 17
Poziom 17

Post#68 30 Jan 2005 03:27   

Ja tam zrobiłem sobie własną irdę według tego schematu:

[/img]http://www.elektroda.net/dla_kompa/irda/chip_big.jpg[img]

I działa jak marzenie, telefon wykrywa na drugim końcu pokoju. Można nim machać jak głupim. Z laptopami podobnie i innym komputerem podobnie. Szybkość tego jest maxymalna. Jest to oczywiście na płytę główną komputera. Na allegro takie sprzedaja tylko trzeba podać jak są rozmieszczone piny, lub podać dokładą nazwe płyty głównej.

Z urządzeniami na usb taka prędkość jest to poprostu fizycznie nie możliwa bo usb szybciej nie potrafi... nie wiem jak z usb 2.0[/img]
Back to top

-goose-
Poziom 13
Poziom 13

Post#69 30 Jan 2005 10:06   

witam
przeciez irda na plyte glowna ma max 115kbps (zastepuje com-a) a na usb do 4Mbit !!!!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 30 Jan 2005 10:06   

Back to top

kaytec
Poziom 17
Poziom 17

Post#70 30 Jan 2005 18:41   

No dobra, zgadzam się. Ale większość użytkowników nie może uzyskać takiej prędkości, I raczej COM zastępuję gniazdo na płycie głównej. Własnoręcznie zrobioną irdę wykrywa mi jako wbudowany port podczerwieni i nie ma z nią żadnych problemów. Polecam albo zrobić samemu albo kupić tę na płytę główną. Ktoś pytał się też jak wysyłać obrazy z komórki na komputer... Prawdopodobnie opcje obrazu > wyślij > przez irdę... tak jest w sagemie myx5-2 i w inych też powinno
Back to top

trikin
Poziom 7
Poziom 7

Post#71 30 Jan 2005 22:18   

ja miałem problemy przy instalacji ---> powiem czego macie unikać przy instalacji ma620
1. najpierw wgrać sterowniki
2. włożyć irde i czekać ąż ją win Xp wykryje potem sobie znajdzie i rozpozna ją jako Kingsun sf-620
3. ten sterownik zapewni wam szybkość transferu 115200 więc szybko
Jak poraz pierwszy instalowałem ten model to wsadziłem najpierw Irde a dopiero potem włączyłem kompa... skutki: niedziałało mi (windous widział tą podczerwień jako 2 urządzenia) musiałem reinstalować system... Wszelkie porady związane z Irdą Ma620 gg 2157952
Back to top

-goose-
Poziom 13
Poziom 13

Post#72 30 Jan 2005 22:23   

wiem
- zgadza sie, ale co maja zrobic tacy uzytkownicy jak ja. Posiadam plyte glowna intela D875PBZ ktora niestety nie posiada na plycie pinhead-ow do podlaczenia irdy(np. TFDS 4500 itp).... zostaje USB, albo interfejs na com-a.
Pozdrawiam
Bartek
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 30 Jan 2005 22:23   

Back to top

navigatoR
Poziom 2
Poziom 2

Post#73 01 Feb 2005 20:16   

Witam. Kupilem nie dawno IrDĘ na Allegro, model BW620. Niestety po instalacji dzialala jedynie z predkoscia 9600 i czesto zrywala polaczenie. Znalazlem to forum i mowie sobie ladnie wtopilem. Pocieszalem sie jedynie tym, ze wogole dziala. Znalazlem link do strony producenta ze sterownikami podany we wczesniejszym poscie. Zainstalowalem wersje "es660 driver" i wyskoczyl mi "kod10" co sprawilo, ze wcale nie dzialalo. Wywalilem calkowicie wszystko, lacznie ze sterownikami, podinstalowalem te ktore mialem na plycie + jakis plik, ktory chcial sie wgrac z SP2 wiec pozwolilem i nie uwierzylem w to co sie stalo. Ta wlasnie IrDA nie dosc ze zaczela chodzic to jeszcze na maxymalnej predkosci 115000. Mam T68i i CX65 i na obydwu SMIGA!!! bez najmniejszego problemu. Moj system operacyjny to XP+ServicePack2PL. Moim zdaniej kluczowa role odgrywaja dwa ponizsze pliki + jeden z SP2:

sf620-2000xp.inf / 4,37 KB (bajtów: 4 479)
sf-620.sys / 15,5 KB (bajtów: 15 961)

Pliki moge podeslac na maila w razie problemow ze znalezieniem.
Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych :]
Back to top

Mastersio
Poziom 7
Poziom 7

Post#74 03 Feb 2005 13:48   

Niestety na to forum trafiłem zapozno i kupilem do noki 6600 to dziadostwo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37493917 sztuacja wyglada tak z tel na kompa da sie wysylac minimalna predkascia 9600bitów=1,171875kilo co nam daje 20 sekund przesłanie fotki z tel na kompa prawda wyglada troszke inaczej wykonałem właśnie test 22kilowa fota poszła w 33sekundy więc 10 zdięć śle sie 5,5minuty mam co wcale nie jest złym wynikiem wręcz cieszy mnie taka sytuacjia biorąc pod uwage fakt że to samo zdięcie wysyła sie z kompa zkompa na tel z prędkością 115200=14kilo co jest nie prawdą kolejny tes to samo zdiecie z kom na tel 45sekund niby szybciej a wolniej na dodatek taka sytuacja to rarytas ponieważ przesłanie pliku okolo 60 kilo jest mozliwe tylko dla osob wytrwałych okolo 9 prob na 10 zostaje przerwane więc pomyślcie sobie chcecie zaznaczyc 10 programow zajmujących razem okolo 3 mega nieuda sie wam to nigdy poniewaz na jakieś 10 prob uda sie z tych 10 plikow zakonczyc przesyłanie w dobrym wypadku tylko 1 pliku
NIE KUPUJCIE TEGOoOoOoO ja kupiłem i zrobiłem konkretną głupote
zastanawiam sie nad poinformowaniem Działu allegro o całej sytuacji . Jesli czujecie sie poszkodowani bądź prawie daliscie sie naciągnąć na ten badziew napiszcie meila na adres mastersio(malpa)wp.pl wtedy powinni zakazac sprzedazy tego szmelcu
Back to top

M4T
Poziom 3
Poziom 3

Post#75 03 Feb 2005 15:57   

U mnie dość dziwny przypadek, ale podejzewam, ze gosc chcial poprostu zaoszczedzic.
Wysłałem mu IRDE, która po wieli testach na dwóch koompach nie działała. Odesłałem do sprzedawcy a ten stwierdził , że u niego wszystko ok. Głupi nie jestem i w pewnym stopniu znam się na sprzęcie komputerowym.
Gość zwrócił mi kasę. Na tym interesie straciłem ~ 12zł ... wysyłka od niego do mnie i ode mnie do niego.

Nie polecam kupować tego szajsu!
Najlepszym rozwiązaniem wydaje się bluetooth, czy też irda podłączana pod płytę. Ewentualnie kabel...
Back to top

airjack
Poziom 8
Poziom 8

Post#76 03 Feb 2005 19:49   

Witam,
Ja też się dołączę do grona oszukanych :(
Kupiłem irdę-usb od użytkownika tel... i to nawet 2 sztuki, oczywiście nie działają. Sprawdzałem z 4 telefonami i laptopem, pod win98 i XP. Jednym słowem porażka. Próba reklamacji skończyła się tym, że paczka nie została odebrana i jestem w plecy kolejne złotówki.
Pewnie większość sprzedających kupując hurtem irdy ze wschodu nie raczy sprawdzić chodziaż jednej czy działa, bo jak się kupi 1000szt. to co z tym dalej zrobić?
Zastanawia mnie tylko tak mała liczba negatywów. Tyle osób opisuje, że nie działa i co dalej? Nie bójcie się wystawiać negatywa i przy okazji powiadomić adminów allegro. Może następnym razem jeden z drugim zastanowi się nad wystawieniem bubla. Myślą, że jak mają parę tyś. pozytywnych to im wszystko wolno. Trzeba tępić oszustów!

P.s. A może by tak po udowodnieniu sprzedawania wadliwego towaru resetować im ilość pozytywnych komentarzy? :sm15:

Pozdrowienia
Back to top

Gryzzly2
Poziom 8
Poziom 8

Post#77 04 Feb 2005 01:09   

Mozna prosic tez steroniki do irdy SF - 620 bo mnie sie plytka porysowala :( gryzzly(malpa)tlen.pl

a co do tych ird
Ja kupilem 2 sztuki dla znajomych od kolesia na allegro o ksywie APTEL (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39928584)

bawielm sie z tel Nokia 6610i (tzn wysylalem do telefonu rozne rzeczy nic z tel nie scigalem)
uzywalem programy Oxygen 2.4
wszystko sie ladnie zgrywalo... gry, dzwieki i obrazki...
ale tez napotkalem na problemy ale to wynikalo chyba z uszkodzenia mojego 1 gniazda USB,
Back to top

RaTaJ_87
Poziom 10
Poziom 10

Post#78 04 Feb 2005 14:36   

Witam
Ja jakoś nie narzekam na to badziewne IrDA mam 4 mb pamięci w komie i nie śpieszy mi sie strasznie z przesyłem chociaż wolażbym Bluetooth.
Nie wiecie może czasem ile ono kosztuje i jaką aukcje polecacie
Back to top

lysy1980
Poziom 21
Poziom 21

Post#79 07 Feb 2005 18:25   

Bo trzeba w ustawieniach szybkosci polaczenia ustawic max 19200 i wszystko smiga
Back to top

M4T
Poziom 3
Poziom 3

Post#80 07 Feb 2005 19:31   

Irde oddalem, kase odzyskalem i kupilem bluetooth x-micro za 55zł, wszystko śmiga cacy, a sam bluetooth sprawia wrazenie solidnego i markowego sprzetu. Polecam !
Back to top

trikin
Poziom 7
Poziom 7

Post#81 09 Feb 2005 20:37   

Uwaga na IrDA-USB na Allegro !!

Poprostu nie kupujcie Iryd-y na allegro.. a jak już tak bardzo potzrbujecie to pytajcie się na forum co sądzą inni o niej!!! :P

Dodano po 8 [godziny] 17 [minuty]:

właśnie sobie coś przypomniałem !! jak zainstalowałem irde i wszystko działało (tzn. mogłem wysyłąć pliki z kompa do koma i naodwrót) a potem wyszła mi informacja o aktualizacji (service pack2) więc zainstalowałem i było wszystko O.K. dopuki nie chciałem coś wysłać z koma na komp... a tu nic "nie można nawiązać połączenia" więc ja pomyślałem... uninstaluje service pack2 i co... wszystko dziła... więc jak nie macie już żadnych pomysłów to ostatnią deską ratunku może być odinstalowanie service pack 2... jak coś to sobie ją spowrotemm zainstalujecie... CO MACIE DO STRACENIA... jak coś to moge pomóc mój numer gg to 2157952
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#82 12 Feb 2005 00:45   

Witam ... mam baardzo podobny problem jak pozostale osoby wpisujace posty w tym watku ... mam IrDA Wireless Bridge zakupione na allegro i ten sam problem, plytka dodana do zestawu nie dziala , tzn. przy probie zainstalowania Irdy wyskakuje blad aplikacji temp.exe i oczywiscie zamkniecie jej... model tej Irdy to: BW 620 ... czy wie ktos moze gdzie mozna znalesc sterowniki do tego mogelu irdy ? zauwazylem ze przedstawiacie linki do stron ze sterami dla modeli SX620 i MA620 , ale jak mi sie zdaje to nie pojdzie dla tego modelu ... probowalem instalowac juz ta irde na kilku komputerach z roznymi plytami glownymi i na roznych systemach operacyjnych , poczawszy od Win98 a skonczywszy na WinXP Proff. z SP2 ... please help ... jesli ktos ma sprawne sterowniki do tego modelu to prosze o link lub o te sterowniki na adres predatyor4(malpa)wp.pl ... za wszelka pomoc z gory dziekuje.

Altren
Back to top

golo3
Poziom 2
Poziom 2

Post#83 13 Feb 2005 00:15   

Witam!
Moja przygoda z portem podczerwieni na USB (model BW620) zaczęła się od nie działającej płyty cd-r. To już drugi przypadek, gdzie firma Aptel wysyła mi płytę cd-r, która nie działa (sprawdzałem na dwóch napędach)! Więc zacząłem oczywiście od odzyskiwania danych z płyty cd-r. Na szczęście udało mi się odzyskać jakieś 3/4 danych z płyty, razem z najważniejszym folderem (Drivers). Skopiowałem pliki na pulpit, podłączyłem port podczerwieni, zainstalowałem IrDĘ. IrDA została wykryta oraz zainstalowana poprawnie. Podłożyłem telefon pod port poczerwieni, system (Windows XP bez Service Pack`ów) wykrył telefon (SE T300) i mogłem kopiować pliki z telefonu na komputer i odwrotnie! Jednak po "czymś" (nie wiem po czym), IrDA zaczęła szwankować. Nie można było z komputera na telefon wysyłać plików i wyskakiwał taki błąd: Uwaga na IrDA-USB na Allegro  !
Jednak pliki z telefonu można spokojnie wysyłać na komputer! Próbowałem odinstalowywać i jeszcze raz instalować sterowniki do portu, bez rezultatów! Czy ktoś mi może pomóc? Czy IrDA na USB się zepsuła? Przypominam, że z telefonu na komputer można przesyłać pliki, ale odwrotnie wyświetla się taki komunikat (patrz wyżej). Proszę o pomoc! Z góry dziękuję i pozdrawiam!
PS. jeżeli ktoś będzie chciał sterowniki do wersji BW620 to proszę pisać!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Feb 2005 00:15   

Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#84 13 Feb 2005 01:48   

A ja mam IrDE KINGSUN SF620. Na plombie jest napisane: Edisonsoft. Pewnie ES to skrot od tego EdisonSoft. No ale teraz moj problem: zainstalowalem stery do Kingsun SF620 i spox chodzi,do pewnego momentu... A mianowice do momentu,do ktorego nie chce wyslac nic z telefonu na komputer. Sprawdzalem irde na WindowsXp SP2pl i na telefonach SonyEricsson T610 oraz Siemens C65. Na obu jest to samo... Pomocy!!!
Back to top

...:::przemek:::...
Poziom 21
Poziom 21

Post#85 13 Feb 2005 03:06   

> golo
lizasz telefon,wybierasz
Ja tak mam z sl45.Jak chcesz wyslac na tela to ja uzywam tego czegos co sie samo wlacza jak zblizysz telefon.Zblizasz telefon,wybierasz wyslij plik do innego komputera czy jakos tak zaznaczasz plik i zabierasz telefon.Przy zegarze znika Ci ikonka polaczenia i nastepnie zblizamy telefon i tylko jak go wykryje klikamy wyslij.Tylko musisz szybko,bo jak chwile odczekasz to nie wysle.A jak to nie dziala to wlacz wylacz telefon,niekiedy z dwa razy trzeba,wylacz i wlacz komputer i kombinuj :)

Powodzenia.
Back to top

golo3
Poziom 2
Poziom 2

Post#86 13 Feb 2005 11:35   

...:::przemek:::... wrote:
> golo
lizasz telefon,wybierasz
Ja tak mam z sl45.Jak chcesz wyslac na tela to ja uzywam tego czegos co się samo wlacza jak zblizysz telefon.Zblizasz telefon,wybierasz wyslij plik do innego komputera czy jakos tak zaznaczasz plik i zabierasz telefon.Przy zegarze znika Ci ikonka polaczenia i nastepnie zblizamy telefon i tylko jak go wykryje klikamy wyslij.Tylko musisz szybko,bo jak chwile odczekasz to nie wysle.A jak to nie dziala to wlacz wylacz telefon,niekiedy z dwa razy trzeba,wylacz i wlacz komputer i kombinuj :)

Powodzenia.

Wielkie dzięki! Udało mi się przesłać pliki na telefon! :) Jeszcze raz dzięki!
Pozdrawiam!
Back to top

Loram
Poziom 2
Poziom 2

Post#87 13 Feb 2005 13:50   

Witam

Przeglądnąłem ten temat i zastanawiam się teraz czy jest jakakolwiek IRDA-USB godna zakupu ?
Właśnie chcę sobie taki klucz do mojej nokii 6610 kupić i nie wiem co wybrać.
Czy mozecie mi coś doradzić ? Byłbym wdzięczny. Czy na allegro.pl jest obecnie coś godnego uwagi czy same ściemy ?

Dzięki i pozdrawiam
Back to top

Poziom 21
Poziom 21

Post#88 13 Feb 2005 14:08   

Jak chesz uzywac tylko do jednogo telefonu to kup lepiej kabel.
Back to top

Loram
Poziom 2
Poziom 2

Post#89 13 Feb 2005 14:16   

...:::przemek:::... wrote:
Jak chesz uzywac tylko do jednogo telefonu to kup lepiej kabel.

No sęk w tym, ze nie tylko do jednego telefonu... dlatego rozważam IRDA-USB.
A co powiecie o tym ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=41660551

sam juz nie wiem co wybrać...
Back to top

Poziom 21
Poziom 21

Post#90 13 Feb 2005 14:20   

http://allegro.pl/show_item.php?item=42074008

Ja uzywalem czegos takiego do sl45 i t610.Z t610 mialem zero problemo,a z slka juz opisywalem wyzej.

Najlepiej to pozycz od kogos i sprawdz jak dziala z twoim telefonem.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Uwaga na IrDA-USB na Allegro !
Page 3 of 29 Go to page Previous  1, 2, 3, 4 ... 27, 28, 29  Next
Jump to page:
Similar topics
IRDA PRZEZ USB (12)
Irda i USB (6)
IRDA USB? (2)
Uwaga na przejściówki ATA-> USB (15)
Pytanie do speców od USB: IrDA, czujnik do girdera na USB. (2)
IRDA na Allegro (3)
Uwaga na tanie x1650pro AGP z Allegro (16)
Przestroga UWAGA na oszustów z allegro. (2)
Schemat IrDA / USB (21)
IRDA com i USB (2)

Page generation time: 0.249 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed