Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?
Autor
Wiadomość
matiwais1990
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Maj 2011
Posty: 2

Post#1 Post autora tematu 26 Maj 2011 23:23   

Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


Witam! Posiadam Mazde 323F z 1997r i stałem się szczęśliwym posiadaczem sterownika do centralnego zamka i tu jest moje pytanie.
Wie ktoś moze co do czego podłączyć i gdzie tego szukać. niestety nie mam żadnych schematów i prosiłbym o wytłumacznie mi jak to wszystko zrobić!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Maj 2011 23:23   





Powrót do góry
   
CameR
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 19 Paź 2006
Posty: 3376
Miasto: Katowice

Post#2 27 Maj 2011 19:49   

Re: Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


W drzwiach kierowcy musisz zamontować siłownik.
Podłączyć do przewodu szaro/czerwonego i biało/czarnego w fabrycznym module centralnego zamka.
Powrót do góry
   
leonsocio
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 06 Mar 2007
Posty: 1383
Miasto: Skórzewo

Post#3 01 Sie 2011 23:21   

Re: Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


Przepraszam, że odświeżam, ale jeśli dobrze rozumiem intencje kolegi Camer-a, do fabrycznego zestawu siłowników w 323F BA należy dodatkowo dorzucić siłownik w drzwiach kierowcy aby móc sterować CZ z pilota? Jeśli tak to dlaczego, chyba jest tam siłownik skoro drzwi się otwierają i zamykają:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Sie 2011 23:21   





Powrót do góry
   
matiwais1990
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Maj 2011
Posty: 2

Post#4 Post autora tematu 02 Sie 2011 15:00   

Re: Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


kolega camer coś zamieszał...
ja zamontowałem tylko centralke z pilota i działa bo jeśli masz fabrycznie CZ to po co osobny siłownik.
Jak coś konkretnie potrzebujesz to pisz na PW - niedawno zakładałem to może jakoś pomoge:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Sie 2011 15:00   





Powrót do góry
   
CameR
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 19 Paź 2006
Posty: 3376
Miasto: Katowice

Post#5 02 Sie 2011 15:49   

Re: Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


Niektóre wersje wyposażeniowe starych roczników Mazd nie posiadały w drzwiach kierowcy siłownika.
Drzwi kierowcy zamykane i otwierane były "mechanichnie" kluczykiem, który jednocześnie sterował mikrostykami, odpowiedzialnymi za podawanie impulsów zamknij/otwórz do wysterowania pozostałych siłowników w drzwiach.

Jeżeli w drzwiach kierowcy był siłownik - ciesz się - mniej roboty.
Powrót do góry
   
TDoman
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 11
Miasto: Kraków

Post#6 07 Paź 2011 07:19   

Re: Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


nie za bardzo się na tym znam, ale rozumiem, że jeżeli w mojej maździe mogę otworzyć wszystkie drzwi zarówno przez zamek w drzwiach kierowcy, jak i pasażera, to wszędzie muszę mieć siłowniki, czy tak?

a przy okazji - czy ten sterownik nada się do mazdy?
Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?

tdoman

Moderowano przez CameR:
Został usunięty link do aukcji internetowej.
Regulamin: 3.1.18. (10.11) Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).

Powrót do góry
   
nece616
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 583
Miasto: Mielec

Post#7 07 Paź 2011 08:01   

Re: Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


W aukcji podanej przez Ciebie nie ma siłowników. Aby otwierać drzwi poprzez przekręcenie kluczyka w drzwiach po stronie kierowcy jak i pasażera potrzebujesz siłowników MASTER. Co wprawdzie opis montażu jest do Mazdy MX-3 ale potomnym może sie przyda
Link
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Paź 2011 08:01   





Powrót do góry
   
CameR
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 19 Paź 2006
Posty: 3376
Miasto: Katowice

Post#8 07 Paź 2011 08:26   

Re: Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


TDoman napisał:
jeżeli w mojej maździe mogę otworzyć wszystkie drzwi zarówno przez zamek w drzwiach kierowcy, jak i pasażera
...to sterownik, o który pytasz będzie współpracował z Twoim samochodem.
Powrót do góry
   
TDoman
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 11
Miasto: Kraków

Post#9 07 Paź 2011 09:20   

Re: Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


nece616 napisał:
W aukcji podanej przez Ciebie nie ma siłowników.


moja wina, niejednoznacznie sformułowałem pytanie - wydaje mi się, że skoro mogę otwierać centralny zamek z obydwu drzwi, to wszędzie mam już siłowniki i wystarczy mi dokupić centralkę

dzięki
Powrót do góry
   
CameR
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 19 Paź 2006
Posty: 3376
Miasto: Katowice

Post#10 07 Paź 2011 09:47   

Re: Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?


Podłącz tylko dwie masy: zielono/czerwony i zielono/biały przy module centralnego zamka obok kolumny kierowniczej lub pod schowkiem pasażera (w zależności od wersji).
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Centralny zamek w Mazda 323F BA jak podłączyć?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
mazda 323f zamek centralny (1)
Mazda 323f 1991 - centralny zamek (3)
Mazda 323f BA - centralny zamek otwiera się (2)
Mazda 626 jak podłączyć centralny zamek (7)
mazda 323f bj 2003r - Samo zamykający się centralny zamek (4)
Mazda 323F 02r. - Centralny zamek z pilota nie zamyka drzwi (2)
Mazda 323F jak podlączyć centralny do pilota (5)
Mazda 2 - Jak podpiąć centralny zamek (8)
Mazda 323F 1,5 1997r - Mazda 323F brak świateł pozycyjnych, zegarów ,kabiny (2)
MAZDA 323F BA 1,5 97r. 16V centrlany zamek problem (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS