FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka?

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronics Workshop -> Workshop What to buy? -> Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka?
Author
Poziom 20
Poziom 20

Post#1 Post from the author of the topic 31 May 2011 18:07   

Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka?

Witajcie
Mieliście styczność z taką stacją? To jest jakaś niemiecka LS2000E 30W, grzałka na 12V Na płytce siedzi LM317, BT137, UAA1016B i trochę drobnicy. Zastanawiam się też jak to działa, ponieważ do gniazda na kolbę dochodzą tylko 2 przewody. Nie mam do tego kolby i nie wiem jaka będzie do tej stacji dobra. Zastanawiałem się też nad przeróbką. Mocniejszy transformator, wskaźnik temperatury na diodach led lub wyświetlaczach led, dopasowanie do jakiejś popularnej grzałki itp ;) Niżej kilka zdjęć ;)

Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka? Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka? Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka? Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka? Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 31 May 2011 18:07   

Back to top

Paolo1976
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 31 May 2011 19:20   

Re: Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka?

Może i jest to stacja niemiecka, płytki są wykonane profesjonalnie przez firmę, ale całość wygląda mi na samoróbę, lub produkt czysto rzemieślniczy. Bardzo siermiężna elektronika, żadnego wyjścia na termoparę. Ma kolega rację, że wymaga przerobienia i dopasowania, bo w tym stanie to bardziej regulator temperatury do lutownicy niż stacja. Ale obudowa wdzięczna, można poszaleć i wbudować to i owo, np. wyświetlanie temperatury bieżącej i zadanej, sterowanie mikrokontrolerem, wyjście pod termoparę kolby. Wtedy to już będzie coś.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 31 May 2011 19:20   

Back to top

Paniki
Poziom 20
Poziom 20

Post#3 Post from the author of the topic 17 Jun 2011 23:19   

Re: Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka?

Hmm 18 mam dzisiaj, więc wpadło co nie co. Zastanawiam się czy nie zrobić czegoś/przerobić tą czy kupić:
http://hotair.pl/pl/sklep/details/709/69/okazje/lutownica-grotowa-936d.html
lub
http://hotair.pl/pl/sklep/details/706/69/okazje/lutownica-grotowa-936a+.html
lub coś podobnego?
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronics Workshop -> Workshop What to buy? -> Co to za stacja lutownicza? Jaka grzałka?
Page 1 of 1
Similar topics
Stacja lutownicza jaka moge zrobić sam (10)
Jaka stacja lutownicza dla amatora? (6)
Stacja lutownicza (nie wiem jaka) (3)
Jaka stacja lutownicza? Którą kupić? (9)
Jaka Stacja lutownicza na gorace powietrze (5)
Jaka stacja lutownicza infrared? (6)
Dobra stacja lutownicza jaka? (4)
Jaka stacja lutownicza do 250zł? (17)
Stacja lutownicza Toolcraft st-80-d grzałka (3)
Jaka stacja lutownicza, hot air+ kolba (5)

Page generation time: 0.147 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed