Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
swider69
Level 11
Joined: 28 May 2010
Posts: 64
Post rating: 1
swider69
Level 11
Post#1 06 Jun 2011 17:00  Topic author   

Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Witam wszystkich. Od dwóch dnia staram się skonfigurować internet radiowy przez router adsl. Wiem że trzeba wyłączyć opcję DHCP na routerze jednak nie działa mi to ;/ Internet radiowy mam taki że nie muszę wysyłać MAC'a routera ponieważ ip i wszystko mi pobiera normalnie. Nie mam pojęcia jak to skonfigurować a przeszukałem już chyba wszystkie tematy na necie. Od anteny leci zwykła skrętka. Wiem, że oba kable mam podpiąć do portów LAN. Zrobiłem to wszystko ale nie chce mi to działać :/ POMOCY

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#2 06 Jun 2011 18:37    

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Podłącz na razie bez tplinka, start/uruchom: CMD.exe wpisz

ping -i 127 www.onet.pl
ipconfig /all

pokaż wyniki.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
swider69
Level 11
Joined: 28 May 2010
Posts: 64
Post rating: 1
swider69
Level 11
Post#3 06 Jun 2011 18:55  Topic author   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Oto Print Screeny cmd.exe

Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G

Co dalej ?

Helpful post? + 0
Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#4 06 Jun 2011 20:21    

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Obrazki dodaj w/g zasad tego forum więc zanim napiszesz następnego posta popraw poprzednie swoje posty Obrazki z imageshmacka/fotosika/froga i innych obrazkowych serwisów znikną po jakimś czasie i tu zostanie czarna dziura - a tego to raczej nie chcemy. Poza tym przebijanie się przez reklamy i ślimaczy download na tych serwisach od tych obrazków skutecznie odstrasza od twojego tematu.

Dodano po 56 [sekundy]:

I daj zrzut TYLKO cmd.exe okna, pulpitu oglądać nie chcemy.

Dodano po 3 [minuty]:

WR8901:
- wyłącz DHCP server
- WAN: ustaw dynamic IP
- LAN IP: 192.168.100.99

skrętka z dachu do portu LAN.

Jak nie działa to bardzo dokładnie opisz co nie działa, i jak ma działać w/g ciebie.

Helpful post? + 0
Back to top
swider69
Level 11
Joined: 28 May 2010
Posts: 64
Post rating: 1
swider69
Level 11
Post#5 06 Jun 2011 20:37  Topic author   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


A powiedz mi gdzie wpisac LAN IP ? zamiast 192.168.1.1 ? Bo szukam po routerze i nie ma nigdzie takiego okienka.
Po drugie nie mam czegoś takiego jak WAN tylko Dynamic moge zmienic w ISP

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#6 06 Jun 2011 22:04    

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


> A powiedz mi gdzie wpisac LAN IP ? zamiast 192.168.1.1
myszkujesz po stronach routera albo wertujesz podręcznik PDF-a.


> nie mam czegoś takiego jak WAN tylko Dynamic moge zmienic w ISP
dobra, zostaw jak jest fabrycznie.

Helpful post? + 0
Back to top
swider69
Level 11
Joined: 28 May 2010
Posts: 64
Post rating: 1
swider69
Level 11
Post#7 07 Jun 2011 08:12  Topic author   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Na stronach routera nic nie znalazłem a co do PDF'a to jego też nie znalazłem :/

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#8 07 Jun 2011 09:23    

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


no to kicha - pewnie konkurencja usunęła instrukcje z serwera tplinka, może kup router do którego znajdziesz instrukcję

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
swider69
Level 11
Joined: 28 May 2010
Posts: 64
Post rating: 1
swider69
Level 11
Post#9 07 Jun 2011 12:29  Topic author   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


dobra zadzwoniłem do dostawcy internetu i on mi to skonfiguruje. Trzeba zapłacić no ale trudno jak mus to mus. Temat do zamknięcia

Helpful post? + 0
Back to top
Lukasz_wat
Level 9
Joined: 25 Feb 2010
Posts: 33
Post rating: 7
Lukasz_wat
Level 9
Post#10 27 Aug 2012 21:36    

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Witam,

Problem jest związany z internetem bezprzewodowym. Jak wyłącze wszystkie zabezpieczenia np. WPA itp. internet po wifi jest, w przeciwnym wypadku jego brak.Jaka może być przyczyna? Proszę o pomoc.
Sprzęt:
-laptop HP Compaq v6502eo z serii Presario V6000
-router TP-Link TD-W8901g
Internet po kablu działa bez zarzutu.

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 368
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#11 27 Aug 2012 23:10    

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


WPA wymaga XP - SP3.

Helpful post? + 0
Back to top
CHACA
Level 43
Location: Zgierz
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 9639
Helped: 864
Post rating: 33
CHACA
Level 43
Post#12 27 Aug 2012 23:14    

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


A jaki masz system?

Helpful post? + 0
Back to top
Lukasz_wat
Level 9
Joined: 25 Feb 2010
Posts: 33
Post rating: 7
Lukasz_wat
Level 9
Post#13 27 Aug 2012 23:56    

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Win XP + SP3

Mając na myśli zabezpieczenia chodzi mi o:
WPA , WPA2 , WPA2-PSK

Helpful post? + 0
Back to top
CHACA
Level 43
Location: Zgierz
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 9639
Helped: 864
Post rating: 33
CHACA
Level 43
Post#14 28 Aug 2012 00:10    

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Przyczyn może być wiele, przytoczę jedną z nich: twoja karta w laptopie może nie obsługiwać szyfrowania większego od WEP.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G
Page 1 of 1

Similar topics to internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G

Neostrada i router TP-Link td-w8901g - adsl ok brak internet (6)
Router TP-LINK TD-W8901G - gra przez Internet (18)
Router TP LINK TD-W8901G: Internet działa tylko przez WiFi (7)
Router ADSL tp-link TD-W8901G i brak telefonu stacjonarnego ani wtyczki adsl (8)
tp-link td-w8901g router - nie mruga ADSL (2)
Router TP-LINK TD-W8901G ADSL pod Nettie (2)
ddns + TP-Link ADSL Wireless Router TD-W8901G (4)
TP-LINK ADSL+ROUTER TD-W8901G Brak wifi (14)
Tp-link td-w8901g router - dioda ADSL nie świeci (4)
Router WiFi ADSL TP-LINK TD-W8901G NETIA BRAK INTERNETU (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.08 seconds