Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci internetowe Początkujący -> Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G
Autor
Wiadomość
swider69
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 58

Post#1 Post autora tematu 06 Cze 2011 17:00   

Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Witam wszystkich. Od dwóch dnia staram się skonfigurować internet radiowy przez router adsl. Wiem że trzeba wyłączyć opcję DHCP na routerze jednak nie działa mi to ;/ Internet radiowy mam taki że nie muszę wysyłać MAC'a routera ponieważ ip i wszystko mi pobiera normalnie. Nie mam pojęcia jak to skonfigurować a przeszukałem już chyba wszystkie tematy na necie. Od anteny leci zwykła skrętka. Wiem, że oba kable mam podpiąć do portów LAN. Zrobiłem to wszystko ale nie chce mi to działać :/ POMOCY
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Cze 2011 17:00   





Powrót do góry
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18491
Miasto: Adort Kele

Post#2 06 Cze 2011 18:37   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Podłącz na razie bez tplinka, start/uruchom: CMD.exe wpisz

ping -i 127 www.onet.pl
ipconfig /all

pokaż wyniki.
Powrót do góry
   
swider69
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 58

Post#3 Post autora tematu 06 Cze 2011 18:55   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Oto Print Screeny cmd.exe

Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G

Co dalej ?
Powrót do góry
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18491
Miasto: Adort Kele

Post#4 06 Cze 2011 20:21   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Obrazki dodaj w/g zasad tego forum więc zanim napiszesz następnego posta popraw poprzednie swoje posty Obrazki z imageshmacka/fotosika/froga i innych obrazkowych serwisów znikną po jakimś czasie i tu zostanie czarna dziura - a tego to raczej nie chcemy. Poza tym przebijanie się przez reklamy i ślimaczy download na tych serwisach od tych obrazków skutecznie odstrasza od twojego tematu.

Dodano po 56 [sekundy]:

I daj zrzut TYLKO cmd.exe okna, pulpitu oglądać nie chcemy.

Dodano po 3 [minuty]:

WR8901:
- wyłącz DHCP server
- WAN: ustaw dynamic IP
- LAN IP: 192.168.100.99

skrętka z dachu do portu LAN.

Jak nie działa to bardzo dokładnie opisz co nie działa, i jak ma działać w/g ciebie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Cze 2011 20:21   





Powrót do góry
   
swider69
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 58

Post#5 Post autora tematu 06 Cze 2011 20:37   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


A powiedz mi gdzie wpisac LAN IP ? zamiast 192.168.1.1 ? Bo szukam po routerze i nie ma nigdzie takiego okienka.
Po drugie nie mam czegoś takiego jak WAN tylko Dynamic moge zmienic w ISP
Powrót do góry
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18491
Miasto: Adort Kele

Post#6 06 Cze 2011 22:04   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


> A powiedz mi gdzie wpisac LAN IP ? zamiast 192.168.1.1
myszkujesz po stronach routera albo wertujesz podręcznik PDF-a.


> nie mam czegoś takiego jak WAN tylko Dynamic moge zmienic w ISP
dobra, zostaw jak jest fabrycznie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Cze 2011 22:04   





Powrót do góry
   
swider69
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 58

Post#7 Post autora tematu 07 Cze 2011 08:12   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Na stronach routera nic nie znalazłem a co do PDF'a to jego też nie znalazłem :/
Powrót do góry
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18491
Miasto: Adort Kele

Post#8 07 Cze 2011 09:23   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


no to kicha - pewnie konkurencja usunęła instrukcje z serwera tplinka, może kup router do którego znajdziesz instrukcję
Powrót do góry
   
swider69
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 58

Post#9 Post autora tematu 07 Cze 2011 12:29   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


dobra zadzwoniłem do dostawcy internetu i on mi to skonfiguruje. Trzeba zapłacić no ale trudno jak mus to mus. Temat do zamknięcia
Powrót do góry
   
Lukasz_wat
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 31

Post#10 27 Sie 2012 21:36   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Witam,

Problem jest związany z internetem bezprzewodowym. Jak wyłącze wszystkie zabezpieczenia np. WPA itp. internet po wifi jest, w przeciwnym wypadku jego brak.Jaka może być przyczyna? Proszę o pomoc.
Sprzęt:
-laptop HP Compaq v6502eo z serii Presario V6000
-router TP-Link TD-W8901g
Internet po kablu działa bez zarzutu.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18491
Miasto: Adort Kele

Post#11 27 Sie 2012 23:10   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


WPA wymaga XP - SP3.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Sie 2012 23:10   





Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9225
Miasto: Zgierz

Post#12 27 Sie 2012 23:14   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


A jaki masz system?
Powrót do góry
   
Lukasz_wat
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 25 Lut 2010
Posty: 31

Post#13 27 Sie 2012 23:56   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Win XP + SP3

Mając na myśli zabezpieczenia chodzi mi o:
WPA , WPA2 , WPA2-PSK
Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9225
Miasto: Zgierz

Post#14 28 Sie 2012 00:10   

Re: Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G


Przyczyn może być wiele, przytoczę jedną z nich: twoja karta w laptopie może nie obsługiwać szyfrowania większego od WEP.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci internetowe Początkujący -> Internet radiowy przez router ADSL TP Link TD-W8901G
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Neostrada i router TP-Link td-w8901g - adsl ok brak internet (6)
Router TP-LINK TD-W8901G - gra przez Internet (18)
Router TP LINK TD-W8901G: Internet działa tylko przez WiFi (7)
Router ADSL tp-link TD-W8901G i brak telefonu stacjonarnego ani wtyczki adsl (8)
tp-link td-w8901g router - nie mruga ADSL (2)
Router TP-LINK TD-W8901G ADSL pod Nettie (2)
ddns + TP-Link ADSL Wireless Router TD-W8901G (4)
TP-LINK ADSL+ROUTER TD-W8901G Brak wifi (14)
Tp-link td-w8901g router - dioda ADSL nie świeci (4)
Router WiFi ADSL TP-LINK TD-W8901G NETIA BRAK INTERNETU (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS