Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
svzuka
Poziom 18
Poziom 18
Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453
Pomógł: 6
svzuka
Poziom 18
Post#1 09 Cze 2011 23:44  Autor tematu   

ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Witam, mam problem z dzwiekiem, zamontowałem nowa plyte glowna, i niestety z glosnikow slychac tylko buczenie, sterowniki zainstalowane poprawnie, system byl postawiony na nowo, win 7 64bit, glosniki sprawne, na sluchawkach to samo. o co kaman?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
vampire86
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Warszawa
Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 2574
Pomógł: 208
Ocena postów: 1
vampire86
Poziom 23
Post#2 10 Cze 2011 01:22    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Czy głośniki podłączone są do właściwego gniazda? Jeżeli masz włączone porty w "jakiś inny tryb" to nie zawsze port koloru zielonego może być tym właściwym. Sprawdź w instrukcji obsługi.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18
Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453
Pomógł: 6
svzuka
Poziom 18
Post#3 10 Cze 2011 06:57  Autor tematu   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


vampire86 napisał:
Czy głośniki podłączone są do właściwego gniazda? Jeżeli masz włączone porty w "jakiś inny tryb" to nie zawsze port koloru zielonego może być tym właściwym. Sprawdź w instrukcji obsługi.
Podłaczalem pod wszystkie, pod 2 innymi slychac tylko takie trzeszczenie. A glosniki sprawne, podlaczalem tez sluchawki i tez to samo...wylaczylem w menedzer urzadzen ati hd audio, bo myslalem ze to cos miesza ale to nic nie dalo...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Olsztyn
Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 14501
Pomógł: 1236
Ocena postów: 26
Matuzalem
Poziom 26
Post#4 10 Cze 2011 07:30    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


svzuka - dlaczego uważasz, że to wina softu (systemu)? - To nie pretensja, tylko prośba o uzasadnienie wyboru działu.

W podglądzie zdarzeń nie ma błędów?
Próbowałeś uruchomić jakieś LiveCD, by sprawdzić dostępność dźwięku w ten sposób?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18
Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453
Pomógł: 6
svzuka
Poziom 18
Post#5 10 Cze 2011 07:58  Autor tematu   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Matuzalem napisał:
svzuka - dlaczego uważasz, że to wina softu (systemu)? - To nie pretensja, tylko prośba o uzasadnienie wyboru działu.

W podglądzie zdarzeń nie ma błędów?
Próbowałeś uruchomić jakieś LiveCD, by sprawdzić dostępność dźwięku w ten sposób?
Wlączyłm płyte CD i nic.wg instrukcji jest to jasno niebieskie gniazdko. i cisza, przy wkladaniu jedynie slychac taki typowy trzask jak sie podlacza glosniki i cisza...a w podlądzie zdarzen jest masa błedow:) Ale raczej nic co by dotyczylo dzwieku, tylko restartu i zawiech spowodowanych innym problemem który juz chyba rozwiazałem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dinos83
Poziom 22
Poziom 22
Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 1780
Pomógł: 201
Ocena postów: 20
dinos83
Poziom 22
Post#6 10 Cze 2011 09:18    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Nie jest ustawione domyślnie cyfrowe wyjście. Pokaż opcje w programie realtek i Panel sterowania -> dźwięk.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18
Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453
Pomógł: 6
svzuka
Poziom 18
Post#7 10 Cze 2011 17:36  Autor tematu   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Kurde..nadal niedziałają...:/ wszystko jest poustawiane, domyslnie ustawione na wyjscie liniowe, pokazuje ze sa glosniki podlaczone , i powinny grac, pokazuje ze dzwiek dochodzi bo skacze glosnosc w regulacji glosnosci, ale dzwieku nie ma...a glosniki sa sprawne, bo wlasnie mam je podlaczone przez telefon, moze gniazdo walniete???? bo jak podlaczam pod inne, to slychac szum lub jakies jakby "sniezenie"ale zeby akurat jeden port był uwalony??Jak sprawdzic czy jest sprawny??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Koło-Warszawa
Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 9869
Pomógł: 707
adamadi33
Poziom 26
Post#8 10 Cze 2011 18:18    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Kolego jakie wyjście liniowe domyślnie ustawione?A głośniki sprawne bo właśnie mam je podłączone przez telefon?Możesz to wyjaśnić bo nie rozumiem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18
Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453
Pomógł: 6
svzuka
Poziom 18
Post#9 10 Cze 2011 18:39  Autor tematu   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


adamadi33 napisał:
Kolego jakie wyjście liniowe domyślnie ustawione?A głośniki sprawne bo właśnie mam je podłączone przez telefon?Możesz to wyjaśnić bo nie rozumiem.
Jak jakie ustawione??Jak jest tylko jedno....a glosniki podłaczyłem do mojego htc bo ma wejscie sluchawkowe na mini jacka i działają.

Dodano po 10 [minuty]:

ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Koło-Warszawa
Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 9869
Pomógł: 707
adamadi33
Poziom 26
Post#10 10 Cze 2011 18:57    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Mylisz pojęcia wyjście a wejście.Niech kolega lepiej zapozna się z instrukcją.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18
Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453
Pomógł: 6
svzuka
Poziom 18
Post#11 10 Cze 2011 20:39  Autor tematu   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


adamadi33 napisał:
Mylisz pojęcia wyjście a wejście.Niech kolega lepiej zapozna się z instrukcją.
Literówka,co nie zmienia faktu ze dźwięku nadal nie ma...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Brick_G
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: -
Dołączył: 02 Maj 2004
Posty: 922
Pomógł: 96
Ocena postów: 8
Brick_G
Poziom 20
Post#12 11 Cze 2011 12:41    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Na zrzutach widać że masz nieaktywne głośniki z tyłu (tylni panel na obudowie) (szare). Masz frontpanel w obudowie? Jeśli tak to spróbuj przez niego albo go odłącz od płyty. Możesz mieć coś źle podłączone we frontpanelu. A "skaczący wskaźnik dźwięku" będzie zawsze nawet bez głośników. Daj znać jak testy. Zresetuj ustawienia miksera Realtek.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18
Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453
Pomógł: 6
svzuka
Poziom 18
Post#13 11 Cze 2011 13:19  Autor tematu   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


W niedziele będe miał moja stara audigy 2, i będe z nią działac, a zintegrowana oleje.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Brick_G
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: -
Dołączył: 02 Maj 2004
Posty: 922
Pomógł: 96
Ocena postów: 8
Brick_G
Poziom 20
Post#14 11 Cze 2011 13:22    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


svzuka napisał:
W niedziele będe miał moja stara audigy 2, i będe z nią działac, a zintegrowana oleje.


ok to w takim razie odepnij frontpanel dla potomności i podziel się rezultatem

Tak dla zasady i odnośnie posta poniżej wtyki te są w pełni rekonfigurowalne poprzez Jack Sense. Pewnie wybrałeś złe urządzenie. Ma być WYJŚCIE LINIOWE dla głośników pełnozakresowych.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Poznań
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Pomógł: 204
Ocena postów: 31
wlw_wl
Poziom 24
Post#15 11 Cze 2011 14:05    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


1. Głośniki podłącz po zielone wyjście, a nie po niebieskie wejście.
2. Sprawdź poprawność montażu płyty głównej, wyjmij ją z obudowy, podłącz zasilacz, kartę graficzną i dysk "na pająka" i sprawdź wtedy czy działa dźwięk.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18
Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453
Pomógł: 6
svzuka
Poziom 18
Post#16 12 Cze 2011 23:35  Autor tematu   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Audigy se zamontowana i odrazu dźwiek jest:)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku
Strona 1 z 1
Podobne tematy
AsRock 870 Extreme3 brak głosu - ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku (15)
asrock 870 extreme r2.0 brak dźwięku (4)
AsRock 870 Extreme 3/8 pin zasilanie (11)
Płyta Asrock 870 Extreme 3 R2.0 zwarcie (1)
ASRock 870 extreme 3 - Spalony 4 pin connector (7)
ASRock 870 Extreme 3, Phenom II 955, A-Data 1600 Plus (7)
Asrock 870 Extreme 3 - Błąd 00 , Passes control to OS Loader (typically INT19h) (11)
AsRock 870 Extreme 3 - Nie bootuje z płyty DVD ani z pendrive. Usunąłem Ubuntu. (2)
Asrock Z77 Extreme 4 - Asrock Z77 Extreme4 i5 3570K brak VGA (8)
Płyta główna MSI Z77A-G43 / G45 vs AsRock Z77 Extreme 3 /Extreme 4 (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl temat RSS