Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku
Author
Message
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 08 May 2011
Posts: 453

Post#1 Post from the author of the topic 09 Jun 2011 23:44   

ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Witam, mam problem z dzwiekiem, zamontowałem nowa plyte glowna, i niestety z glosnikow slychac tylko buczenie, sterowniki zainstalowane poprawnie, system byl postawiony na nowo, win 7 64bit, glosniki sprawne, na sluchawkach to samo. o co kaman?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Jun 2011 23:44   





Back to top
   
vampire86
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 02 Apr 2008
Posts: 2520
Location: Warszawa

Post#2 10 Jun 2011 01:22   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Czy głośniki podłączone są do właściwego gniazda? Jeżeli masz włączone porty w "jakiś inny tryb" to nie zawsze port koloru zielonego może być tym właściwym. Sprawdź w instrukcji obsługi.

Helpful message? + -

Back to top
   
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 08 May 2011
Posts: 453

Post#3 Post from the author of the topic 10 Jun 2011 06:57   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


vampire86 wrote:
Czy głośniki podłączone są do właściwego gniazda? Jeżeli masz włączone porty w "jakiś inny tryb" to nie zawsze port koloru zielonego może być tym właściwym. Sprawdź w instrukcji obsługi.
Podłaczalem pod wszystkie, pod 2 innymi slychac tylko takie trzeszczenie. A glosniki sprawne, podlaczalem tez sluchawki i tez to samo...wylaczylem w menedzer urzadzen ati hd audio, bo myslalem ze to cos miesza ale to nic nie dalo...

Helpful message? + -

Back to top
   
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 04 Feb 2009
Posts: 14337
Location: Olsztyn

Post#4 10 Jun 2011 07:30   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


svzuka - dlaczego uważasz, że to wina softu (systemu)? - To nie pretensja, tylko prośba o uzasadnienie wyboru działu.

W podglądzie zdarzeń nie ma błędów?
Próbowałeś uruchomić jakieś LiveCD, by sprawdzić dostępność dźwięku w ten sposób?

Helpful message? + -

Back to top
   
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 08 May 2011
Posts: 453

Post#5 Post from the author of the topic 10 Jun 2011 07:58   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Matuzalem wrote:
svzuka - dlaczego uważasz, że to wina softu (systemu)? - To nie pretensja, tylko prośba o uzasadnienie wyboru działu.

W podglądzie zdarzeń nie ma błędów?
Próbowałeś uruchomić jakieś LiveCD, by sprawdzić dostępność dźwięku w ten sposób?
Wlączyłm płyte CD i nic.wg instrukcji jest to jasno niebieskie gniazdko. i cisza, przy wkladaniu jedynie slychac taki typowy trzask jak sie podlacza glosniki i cisza...a w podlądzie zdarzen jest masa błedow:) Ale raczej nic co by dotyczylo dzwieku, tylko restartu i zawiech spowodowanych innym problemem który juz chyba rozwiazałem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jun 2011 07:58   





Back to top
   
dinos83
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 07 Mar 2008
Posts: 1782

Post#6 10 Jun 2011 09:18   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Nie jest ustawione domyślnie cyfrowe wyjście. Pokaż opcje w programie realtek i Panel sterowania -> dźwięk.

Helpful message? + -

Back to top
   
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 08 May 2011
Posts: 453

Post#7 Post from the author of the topic 10 Jun 2011 17:36   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Kurde..nadal niedziałają...:/ wszystko jest poustawiane, domyslnie ustawione na wyjscie liniowe, pokazuje ze sa glosniki podlaczone , i powinny grac, pokazuje ze dzwiek dochodzi bo skacze glosnosc w regulacji glosnosci, ale dzwieku nie ma...a glosniki sa sprawne, bo wlasnie mam je podlaczone przez telefon, moze gniazdo walniete???? bo jak podlaczam pod inne, to slychac szum lub jakies jakby "sniezenie"ale zeby akurat jeden port był uwalony??Jak sprawdzic czy jest sprawny??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jun 2011 17:36   





Back to top
   
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 17 May 2009
Posts: 9841
Location: Koło

Post#8 10 Jun 2011 18:18   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Kolego jakie wyjście liniowe domyślnie ustawione?A głośniki sprawne bo właśnie mam je podłączone przez telefon?Możesz to wyjaśnić bo nie rozumiem.

Helpful message? + -

Back to top
   
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 08 May 2011
Posts: 453

Post#9 Post from the author of the topic 10 Jun 2011 18:39   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


adamadi33 wrote:
Kolego jakie wyjście liniowe domyślnie ustawione?A głośniki sprawne bo właśnie mam je podłączone przez telefon?Możesz to wyjaśnić bo nie rozumiem.
Jak jakie ustawione??Jak jest tylko jedno....a glosniki podłaczyłem do mojego htc bo ma wejscie sluchawkowe na mini jacka i działają.

Dodano po 10 [minuty]:

ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku

Helpful message? + -

Back to top
   
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 17 May 2009
Posts: 9841
Location: Koło

Post#10 10 Jun 2011 18:57   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Mylisz pojęcia wyjście a wejście.Niech kolega lepiej zapozna się z instrukcją.

Helpful message? + -

Back to top
   
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 08 May 2011
Posts: 453

Post#11 Post from the author of the topic 10 Jun 2011 20:39   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


adamadi33 wrote:
Mylisz pojęcia wyjście a wejście.Niech kolega lepiej zapozna się z instrukcją.
Literówka,co nie zmienia faktu ze dźwięku nadal nie ma...

Helpful message? + -

Back to top
   
Brick_G
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 02 May 2004
Posts: 896
Location: -

Post#12 11 Jun 2011 12:41   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Na zrzutach widać że masz nieaktywne głośniki z tyłu (tylni panel na obudowie) (szare). Masz frontpanel w obudowie? Jeśli tak to spróbuj przez niego albo go odłącz od płyty. Możesz mieć coś źle podłączone we frontpanelu. A "skaczący wskaźnik dźwięku" będzie zawsze nawet bez głośników. Daj znać jak testy. Zresetuj ustawienia miksera Realtek.

Helpful message? + -

Back to top
   
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 08 May 2011
Posts: 453

Post#13 Post from the author of the topic 11 Jun 2011 13:19   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


W niedziele będe miał moja stara audigy 2, i będe z nią działac, a zintegrowana oleje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Jun 2011 13:19   





Back to top
   
Brick_G
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 02 May 2004
Posts: 896
Location: -

Post#14 11 Jun 2011 13:22   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


svzuka wrote:
W niedziele będe miał moja stara audigy 2, i będe z nią działac, a zintegrowana oleje.


ok to w takim razie odepnij frontpanel dla potomności i podziel się rezultatem

Tak dla zasady i odnośnie posta poniżej wtyki te są w pełni rekonfigurowalne poprzez Jack Sense. Pewnie wybrałeś złe urządzenie. Ma być WYJŚCIE LINIOWE dla głośników pełnozakresowych.

Helpful message? + -

Back to top
   
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4388
Location: Poznań

Post#15 11 Jun 2011 14:05   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


1. Głośniki podłącz po zielone wyjście, a nie po niebieskie wejście.
2. Sprawdź poprawność montażu płyty głównej, wyjmij ją z obudowy, podłącz zasilacz, kartę graficzną i dysk "na pająka" i sprawdź wtedy czy działa dźwięk.

Helpful message? + -

Back to top
   
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 08 May 2011
Posts: 453

Post#16 Post from the author of the topic 12 Jun 2011 23:35   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Audigy se zamontowana i odrazu dźwiek jest:)

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku
Page 1 of 1
Similar topics
AsRock 870 Extreme3 brak głosu - ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku (15)
asrock 870 extreme r2.0 brak dźwięku (4)
AsRock 870 Extreme 3/8 pin zasilanie (11)
Płyta Asrock 870 Extreme 3 R2.0 zwarcie (1)
ASRock 870 extreme 3 - Spalony 4 pin connector (7)
ASRock 870 Extreme 3, Phenom II 955, A-Data 1600 Plus (7)
Asrock 870 Extreme 3 - Błąd 00 , Passes control to OS Loader (typically INT19h) (11)
AsRock 870 Extreme 3 - Nie bootuje z płyty DVD ani z pendrive. Usunąłem Ubuntu. (2)
Asrock Z77 Extreme 4 - Asrock Z77 Extreme4 i5 3570K brak VGA (8)
Płyta główna MSI Z77A-G43 / G45 vs AsRock Z77 Extreme 3 /Extreme 4 (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl topic RSS feed