Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453

svzuka
Poziom 18
Post#1 Post autora tematu 09 Cze 2011 23:44   

ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Witam, mam problem z dzwiekiem, zamontowałem nowa plyte glowna, i niestety z glosnikow slychac tylko buczenie, sterowniki zainstalowane poprawnie, system byl postawiony na nowo, win 7 64bit, glosniki sprawne, na sluchawkach to samo. o co kaman?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
vampire86
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 2524
Miasto: Warszawa

vampire86
Poziom 23
Post#2 10 Cze 2011 01:22   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Czy głośniki podłączone są do właściwego gniazda? Jeżeli masz włączone porty w "jakiś inny tryb" to nie zawsze port koloru zielonego może być tym właściwym. Sprawdź w instrukcji obsługi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453

svzuka
Poziom 18
Post#3 Post autora tematu 10 Cze 2011 06:57   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


vampire86 napisał:
Czy głośniki podłączone są do właściwego gniazda? Jeżeli masz włączone porty w "jakiś inny tryb" to nie zawsze port koloru zielonego może być tym właściwym. Sprawdź w instrukcji obsługi.
Podłaczalem pod wszystkie, pod 2 innymi slychac tylko takie trzeszczenie. A glosniki sprawne, podlaczalem tez sluchawki i tez to samo...wylaczylem w menedzer urzadzen ati hd audio, bo myslalem ze to cos miesza ale to nic nie dalo...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 14413
Miasto: Olsztyn

Matuzalem
Poziom 26
Post#4 10 Cze 2011 07:30   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


svzuka - dlaczego uważasz, że to wina softu (systemu)? - To nie pretensja, tylko prośba o uzasadnienie wyboru działu.

W podglądzie zdarzeń nie ma błędów?
Próbowałeś uruchomić jakieś LiveCD, by sprawdzić dostępność dźwięku w ten sposób?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453

svzuka
Poziom 18
Post#5 Post autora tematu 10 Cze 2011 07:58   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Matuzalem napisał:
svzuka - dlaczego uważasz, że to wina softu (systemu)? - To nie pretensja, tylko prośba o uzasadnienie wyboru działu.

W podglądzie zdarzeń nie ma błędów?
Próbowałeś uruchomić jakieś LiveCD, by sprawdzić dostępność dźwięku w ten sposób?
Wlączyłm płyte CD i nic.wg instrukcji jest to jasno niebieskie gniazdko. i cisza, przy wkladaniu jedynie slychac taki typowy trzask jak sie podlacza glosniki i cisza...a w podlądzie zdarzen jest masa błedow:) Ale raczej nic co by dotyczylo dzwieku, tylko restartu i zawiech spowodowanych innym problemem który juz chyba rozwiazałem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dinos83
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 1780

dinos83
Poziom 22
Post#6 10 Cze 2011 09:18   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Nie jest ustawione domyślnie cyfrowe wyjście. Pokaż opcje w programie realtek i Panel sterowania -> dźwięk.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453

svzuka
Poziom 18
Post#7 Post autora tematu 10 Cze 2011 17:36   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Kurde..nadal niedziałają...:/ wszystko jest poustawiane, domyslnie ustawione na wyjscie liniowe, pokazuje ze sa glosniki podlaczone , i powinny grac, pokazuje ze dzwiek dochodzi bo skacze glosnosc w regulacji glosnosci, ale dzwieku nie ma...a glosniki sa sprawne, bo wlasnie mam je podlaczone przez telefon, moze gniazdo walniete???? bo jak podlaczam pod inne, to slychac szum lub jakies jakby "sniezenie"ale zeby akurat jeden port był uwalony??Jak sprawdzic czy jest sprawny??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 9865
Miasto: Koło-Warszawa

adamadi33
Poziom 26
Post#8 10 Cze 2011 18:18   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Kolego jakie wyjście liniowe domyślnie ustawione?A głośniki sprawne bo właśnie mam je podłączone przez telefon?Możesz to wyjaśnić bo nie rozumiem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453

svzuka
Poziom 18
Post#9 Post autora tematu 10 Cze 2011 18:39   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


adamadi33 napisał:
Kolego jakie wyjście liniowe domyślnie ustawione?A głośniki sprawne bo właśnie mam je podłączone przez telefon?Możesz to wyjaśnić bo nie rozumiem.
Jak jakie ustawione??Jak jest tylko jedno....a glosniki podłaczyłem do mojego htc bo ma wejscie sluchawkowe na mini jacka i działają.

Dodano po 10 [minuty]:

ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
adamadi33
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 9865
Miasto: Koło-Warszawa

adamadi33
Poziom 26
Post#10 10 Cze 2011 18:57   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Mylisz pojęcia wyjście a wejście.Niech kolega lepiej zapozna się z instrukcją.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453

svzuka
Poziom 18
Post#11 Post autora tematu 10 Cze 2011 20:39   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


adamadi33 napisał:
Mylisz pojęcia wyjście a wejście.Niech kolega lepiej zapozna się z instrukcją.
Literówka,co nie zmienia faktu ze dźwięku nadal nie ma...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Brick_G
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 02 Maj 2004
Posty: 922
Miasto: -

Brick_G
Poziom 20
Post#12 11 Cze 2011 12:41   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Na zrzutach widać że masz nieaktywne głośniki z tyłu (tylni panel na obudowie) (szare). Masz frontpanel w obudowie? Jeśli tak to spróbuj przez niego albo go odłącz od płyty. Możesz mieć coś źle podłączone we frontpanelu. A "skaczący wskaźnik dźwięku" będzie zawsze nawet bez głośników. Daj znać jak testy. Zresetuj ustawienia miksera Realtek.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453

svzuka
Poziom 18
Post#13 Post autora tematu 11 Cze 2011 13:19   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


W niedziele będe miał moja stara audigy 2, i będe z nią działac, a zintegrowana oleje.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Brick_G
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 02 Maj 2004
Posty: 922
Miasto: -

Brick_G
Poziom 20
Post#14 11 Cze 2011 13:22   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


svzuka napisał:
W niedziele będe miał moja stara audigy 2, i będe z nią działac, a zintegrowana oleje.


ok to w takim razie odepnij frontpanel dla potomności i podziel się rezultatem

Tak dla zasady i odnośnie posta poniżej wtyki te są w pełni rekonfigurowalne poprzez Jack Sense. Pewnie wybrałeś złe urządzenie. Ma być WYJŚCIE LINIOWE dla głośników pełnozakresowych.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Miasto: Poznań

wlw_wl
Poziom 24
Post#15 11 Cze 2011 14:05   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


1. Głośniki podłącz po zielone wyjście, a nie po niebieskie wejście.
2. Sprawdź poprawność montażu płyty głównej, wyjmij ją z obudowy, podłącz zasilacz, kartę graficzną i dysk "na pająka" i sprawdź wtedy czy działa dźwięk.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
svzuka
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 453

svzuka
Poziom 18
Post#16 Post autora tematu 12 Cze 2011 23:35   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Audigy se zamontowana i odrazu dźwiek jest:)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku
Strona 1 z 1
Podobne tematy
AsRock 870 Extreme3 brak głosu - ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku (15)
asrock 870 extreme r2.0 brak dźwięku (4)
AsRock 870 Extreme 3/8 pin zasilanie (11)
Płyta Asrock 870 Extreme 3 R2.0 zwarcie (1)
ASRock 870 extreme 3 - Spalony 4 pin connector (7)
ASRock 870 Extreme 3, Phenom II 955, A-Data 1600 Plus (7)
Asrock 870 Extreme 3 - Błąd 00 , Passes control to OS Loader (typically INT19h) (11)
AsRock 870 Extreme 3 - Nie bootuje z płyty DVD ani z pendrive. Usunąłem Ubuntu. (2)
Asrock Z77 Extreme 4 - Asrock Z77 Extreme4 i5 3570K brak VGA (8)
Płyta główna MSI Z77A-G43 / G45 vs AsRock Z77 Extreme 3 /Extreme 4 (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS