Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
svzuka
Level 19
Joined: 08 May 2011
Posts: 453
Helped: 6
Post rating: 3
svzuka
Level 19
Post#1 09 Jun 2011 23:44  Topic author   

ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Witam, mam problem z dzwiekiem, zamontowałem nowa plyte glowna, i niestety z glosnikow slychac tylko buczenie, sterowniki zainstalowane poprawnie, system byl postawiony na nowo, win 7 64bit, glosniki sprawne, na sluchawkach to samo. o co kaman?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
vampire86
Level 35
Location: Warszawa
Joined: 02 Apr 2008
Posts: 2965
Helped: 233
Post rating: 37
vampire86
Level 35
Post#2 10 Jun 2011 01:22    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Czy głośniki podłączone są do właściwego gniazda? Jeżeli masz włączone porty w "jakiś inny tryb" to nie zawsze port koloru zielonego może być tym właściwym. Sprawdź w instrukcji obsługi.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
svzuka
Level 19
Joined: 08 May 2011
Posts: 453
Helped: 6
Post rating: 3
svzuka
Level 19
Post#3 10 Jun 2011 06:57  Topic author   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


vampire86 wrote:
Czy głośniki podłączone są do właściwego gniazda? Jeżeli masz włączone porty w "jakiś inny tryb" to nie zawsze port koloru zielonego może być tym właściwym. Sprawdź w instrukcji obsługi.
Podłaczalem pod wszystkie, pod 2 innymi slychac tylko takie trzeszczenie. A glosniki sprawne, podlaczalem tez sluchawki i tez to samo...wylaczylem w menedzer urzadzen ati hd audio, bo myslalem ze to cos miesza ale to nic nie dalo...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Matuzalem
Level 43
Location: Olsztyn
Joined: 04 Feb 2009
Posts: 14912
Helped: 1280
Post rating: 13
Matuzalem
Level 43
Post#4 10 Jun 2011 07:30    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


svzuka - dlaczego uważasz, że to wina softu (systemu)? - To nie pretensja, tylko prośba o uzasadnienie wyboru działu.

W podglądzie zdarzeń nie ma błędów?
Próbowałeś uruchomić jakieś LiveCD, by sprawdzić dostępność dźwięku w ten sposób?

Helpful post? + 0
Back to top
svzuka
Level 19
Joined: 08 May 2011
Posts: 453
Helped: 6
Post rating: 3
svzuka
Level 19
Post#5 10 Jun 2011 07:58  Topic author   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Matuzalem wrote:
svzuka - dlaczego uważasz, że to wina softu (systemu)? - To nie pretensja, tylko prośba o uzasadnienie wyboru działu.

W podglądzie zdarzeń nie ma błędów?
Próbowałeś uruchomić jakieś LiveCD, by sprawdzić dostępność dźwięku w ten sposób?
Wlączyłm płyte CD i nic.wg instrukcji jest to jasno niebieskie gniazdko. i cisza, przy wkladaniu jedynie slychac taki typowy trzask jak sie podlacza glosniki i cisza...a w podlądzie zdarzen jest masa błedow:) Ale raczej nic co by dotyczylo dzwieku, tylko restartu i zawiech spowodowanych innym problemem który juz chyba rozwiazałem.

Helpful post? + 0
Back to top
dinos83
Level 33
Joined: 07 Mar 2008
Posts: 1780
Helped: 201
Post rating: 25
dinos83
Level 33
Post#6 10 Jun 2011 09:18    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Nie jest ustawione domyślnie cyfrowe wyjście. Pokaż opcje w programie realtek i Panel sterowania -> dźwięk.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
svzuka
Level 19
Joined: 08 May 2011
Posts: 453
Helped: 6
Post rating: 3
svzuka
Level 19
Post#7 10 Jun 2011 17:36  Topic author   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Kurde..nadal niedziałają...:/ wszystko jest poustawiane, domyslnie ustawione na wyjscie liniowe, pokazuje ze sa glosniki podlaczone , i powinny grac, pokazuje ze dzwiek dochodzi bo skacze glosnosc w regulacji glosnosci, ale dzwieku nie ma...a glosniki sa sprawne, bo wlasnie mam je podlaczone przez telefon, moze gniazdo walniete???? bo jak podlaczam pod inne, to slychac szum lub jakies jakby "sniezenie"ale zeby akurat jeden port był uwalony??Jak sprawdzic czy jest sprawny??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
adamadi33
Level 43
Location: Koło
Joined: 17 May 2009
Posts: 10046
Helped: 717
adamadi33
Level 43
Post#8 10 Jun 2011 18:18    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Kolego jakie wyjście liniowe domyślnie ustawione?A głośniki sprawne bo właśnie mam je podłączone przez telefon?Możesz to wyjaśnić bo nie rozumiem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
svzuka
Level 19
Joined: 08 May 2011
Posts: 453
Helped: 6
Post rating: 3
svzuka
Level 19
Post#9 10 Jun 2011 18:39  Topic author   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


adamadi33 wrote:
Kolego jakie wyjście liniowe domyślnie ustawione?A głośniki sprawne bo właśnie mam je podłączone przez telefon?Możesz to wyjaśnić bo nie rozumiem.
Jak jakie ustawione??Jak jest tylko jedno....a glosniki podłaczyłem do mojego htc bo ma wejscie sluchawkowe na mini jacka i działają.

Dodano po 10 [minuty]:

ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku

Helpful post? + 0
Back to top
adamadi33
Level 43
Location: Koło
Joined: 17 May 2009
Posts: 10046
Helped: 717
adamadi33
Level 43
Post#10 10 Jun 2011 18:57    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Mylisz pojęcia wyjście a wejście.Niech kolega lepiej zapozna się z instrukcją.

Helpful post? + 0
Back to top
svzuka
Level 19
Joined: 08 May 2011
Posts: 453
Helped: 6
Post rating: 3
svzuka
Level 19
Post#11 10 Jun 2011 20:39  Topic author   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


adamadi33 wrote:
Mylisz pojęcia wyjście a wejście.Niech kolega lepiej zapozna się z instrukcją.
Literówka,co nie zmienia faktu ze dźwięku nadal nie ma...

Helpful post? + 0
Back to top
Brick_G
Level 27
Location: -
Joined: 02 May 2004
Posts: 925
Helped: 97
Post rating: 12
Brick_G
Level 27
Post#12 11 Jun 2011 12:41    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Na zrzutach widać że masz nieaktywne głośniki z tyłu (tylni panel na obudowie) (szare). Masz frontpanel w obudowie? Jeśli tak to spróbuj przez niego albo go odłącz od płyty. Możesz mieć coś źle podłączone we frontpanelu. A "skaczący wskaźnik dźwięku" będzie zawsze nawet bez głośników. Daj znać jak testy. Zresetuj ustawienia miksera Realtek.

Helpful post? + 0
Back to top
svzuka
Level 19
Joined: 08 May 2011
Posts: 453
Helped: 6
Post rating: 3
svzuka
Level 19
Post#13 11 Jun 2011 13:19  Topic author   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


W niedziele będe miał moja stara audigy 2, i będe z nią działac, a zintegrowana oleje.

Helpful post? + 0
Back to top
Brick_G
Level 27
Location: -
Joined: 02 May 2004
Posts: 925
Helped: 97
Post rating: 12
Brick_G
Level 27
Post#14 11 Jun 2011 13:22    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


svzuka wrote:
W niedziele będe miał moja stara audigy 2, i będe z nią działac, a zintegrowana oleje.


ok to w takim razie odepnij frontpanel dla potomności i podziel się rezultatem

Tak dla zasady i odnośnie posta poniżej wtyki te są w pełni rekonfigurowalne poprzez Jack Sense. Pewnie wybrałeś złe urządzenie. Ma być WYJŚCIE LINIOWE dla głośników pełnozakresowych.

Helpful post? + 0
Back to top
wlw_wl
Level 38
Location: Poznań
Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4380
Helped: 204
Post rating: 34
wlw_wl
Level 38
Post#15 11 Jun 2011 14:05    

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


1. Głośniki podłącz po zielone wyjście, a nie po niebieskie wejście.
2. Sprawdź poprawność montażu płyty głównej, wyjmij ją z obudowy, podłącz zasilacz, kartę graficzną i dysk "na pająka" i sprawdź wtedy czy działa dźwięk.

Helpful post? + 0
Back to top
svzuka
Level 19
Joined: 08 May 2011
Posts: 453
Helped: 6
Post rating: 3
svzuka
Level 19
Post#16 12 Jun 2011 23:35  Topic author   

Re: ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku


Audigy se zamontowana i odrazu dźwiek jest:)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku
Page 1 of 1

Similar topics to aSrock 870 extreme 3 brak dzwieku

AsRock 870 Extreme3 brak głosu - ASrock 870 extreme 3 brak dzwieku (15)
asrock 870 extreme r2.0 brak dźwięku (4)
AsRock 870 Extreme 3/8 pin zasilanie (11)
Płyta Asrock 870 Extreme 3 R2.0 zwarcie (1)
ASRock 870 extreme 3 - Spalony 4 pin connector (7)
ASRock 870 Extreme 3, Phenom II 955, A-Data 1600 Plus (7)
Asrock 870 Extreme 3 - Błąd 00 , Passes control to OS Loader (typically INT19h) (11)
AsRock 870 Extreme 3 - Nie bootuje z płyty DVD ani z pendrive. Usunąłem Ubuntu. (2)
Asrock Z77 Extreme 4 - Asrock Z77 Extreme4 i5 3570K brak VGA (8)
Płyta główna MSI Z77A-G43 / G45 vs AsRock Z77 Extreme 3 /Extreme 4 (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.361 seconds