Forum Index

Rules | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.
Using this website you agree to cookies in accordance with the current browser settings.

Wirusy - jak usun±ć ?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Wirusy - jak usun±ć ?
Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon
Author
Poziom 5
Poziom 5

Post#1 Post from the author of the topic 14 Nov 2004 18:46   

Wirusy - jak usun±ć ?

Witam mam wirusy takie jak w zał±czniku
wykrył norton ale niemożna usun±ć

Wirusy.jpg
 Filesize:  30.62 KB

Wirusy.jpg

Back to top

Dominik S
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 14 Nov 2004 18:47   

Wirusy - jak usun±ć ?

zobacz programem adaware 6
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 14 Nov 2004 18:47   

Back to top

Kolobos
Poziom 26
Poziom 26

Post#3 14 Nov 2004 18:54   

Wirusy - jak usun±ć ?

Sciagnij hijackthis znajdz odpowiednie wpisy, usun zresetuj komputer, przeskanuj antyvirusem.Albo Start->Uruchom->msconfig i zobacz czy nie ma ich dodanych do autostartu jak sa to odznacz, o ile masz msconfig ;-)
Back to top

Baximus
Poziom 13
Poziom 13

Post#4 15 Nov 2004 09:05   

Re: Wirusy - jak usun±ć ?

Zapisz sobie nazwy plików - uruchom komputer w trybie awaryjnym (F8 przy starcie) i skasuj je ręcznie lub uruchom ponownie Adware w tym trybie (niestety skanowanie trwa wtedy bardzo długo).
Back to top

paweliw
Poziom 24
Poziom 24

Post#5 15 Nov 2004 09:50   

Uruchom komputer w trybie awaryjnym. Z menu Dodaj-usuń programy usuń Windows SyncroAd. SprawdĽ w msconfig czy nie ma wpisów: Windows SyncroAd, SyncroAd lub podobnych jeżeli s± to je usuń.
Fizycznie usuń katalog (katalogi jeżeli występuj±) na dysku
C:\Windows\System\Windows SyncroAd\
C:\Windows\System32\Windows SyncroAd\
C:\program Files\Windows SyncroAd\
Lub podobne zawieraj±ce frazę SyncroAd.
Przeszukaj dysk na występowanie pliku SyncroAd.exe i ide21201.vxd i wszystkie usuń.
Uruchom ponownie komputer w trybie awaryjnym i sprawdĽ raz jeszcze wszystkie czynno¶ci jak wyżej.
Jeżeli pojawi sie gdziekolwiek SyncroAd lub ide21201.vxd usuń i przeskanuj komputer najnowsz± wersj± Ad-aware personal http://www.lavasoft.de/software/adaware/
Back to top

frisar
Poziom 6
Poziom 6

Post#6 16 Nov 2004 00:22   

BEZWZGLĘDNIE POLECAM AVG ZA FREE I PO RPOSTU NIE ZAMULA PC W POROWNANIU Z NORTONEM JA BYM TO PO RPOSTU......
PELNA NAZWA AVG ANTYVIRUS GUARD(NIEMIECKIEJ PRODUKCJI ALE NAPRAWDE ODWALILI KAWAL DOBREJ ROBOTY SZYBKI DOKLADNY I EFEKTYWNY!!!)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Nov 2004 00:22   

Back to top

Dominik S
Poziom 17
Poziom 17

Post#7 16 Nov 2004 02:32   

Wirusy - jak usun±ć ?

tak ale je¶li dany program czy wirus jest aktywny (załanczany przy starcie) to żadem program go nieusunie
ja bym wyłonczył w autostarcie i adware 6
Back to top

HenryK3
Poziom 20
Poziom 20

Post#8 16 Nov 2004 14:22   

Jeżeli znasz ¶cieżkę dostępu to można uruchomić komputer z dyskietki startowej i usun±ć plik w DOSie.
Oczywi¶cie nie uda się je¶li partycja jest w systemie NTFS.
Back to top

N_O_B_I
Poziom 2
Poziom 2

Post#9 16 Nov 2004 17:34   

Witam.
Mam ogromna prosbe do uzytkownikow tego forum bo mam straszny problem ..

Mam w systemie wirusa ktory nazywa sie sasser .. pojawia mi sie okienko co chwile ze za 60 sek system zostanie ponownie uruchomiony.Moze mi ktos pilnie napisac jak zlikwidowac tego wirusa ?
Z gory bardzo dziekuje

Pozdrawiam
Back to top

Guest
Poziom 12
Poziom 12

Post#10 16 Nov 2004 17:41   

N_O_B_I wrote:
Witam.

Mam w systemie wirusa ktory nazywa się sasser .. pojawia mi się okienko co chwile ze za 60 sek system zostanie ponownie uruchomiony.Moze mi ktos pilnie napisac jak zlikwidowac tego wirusa ?
Z gory bardzo dziekuje

Pozdrawiam

Najpierw jak Ci się pojawi komunikat że masz 60 sekund to szybciutko: Start -> Uruchom -> shutdown -a
Teraz możesz już go naprawiać :D
Najpier antyvir, np. Mks skaner online
Następnie ¶ci±gnij z jaki¶ stron pliki: WindowsXP-KB835732-x86-PLK.exe i WindowsXP-KB823980-x86-PLK.exe

suwanie robaka Sasser

Korporacja Microsoft udostępniła narzędzie pomocne w usunięciu robaka Sasser. Użytkownicy, którzy podejrzewaj± że ich system został zainfekowany powinni post±pić według poniższych kroków.

1. Wł±cz zaporę sieciow±

Przed przyst±pieniem do następnych kroków w usuwaniu robaka powinni¶my sprawdzić czy firewall został uaktywniony. Firewall ograniczy wyniki infekcji robakiem.

2. Zainstaluj wymagane aktualizacje

Następnym krokiem jest zainstalowanie dostępnych aktualizacji, szczególnie poprawki bezpieczeństwa 835732, która została udostępniona w biuletynie bezpieczeństwa MS04-011.

3. Sprawdzenie systemu i usunięcie robaka Sasser

Należy pobrać narzędzie do sprawdzenia systemu i usuwania robaka Sasser, które jest dostępne na stronie Microsoft.com.

4. Skorzystanie z innych dostępnych narzędzi

W wypadku wyst±pienia problemów z udostępnionym narzędziem można skorzystać z jednego z bezpłatnych programów pomocnych w usunięciu robaka.

Computer Associates

F-secure

Network Associates

Norman

Panda

Sophos

Symantec

Trend Micro
Back to top

N_O_B_I
Poziom 2
Poziom 2

Post#11 16 Nov 2004 17:50   

PICIA wrote:
N_O_B_I wrote:
Witam.

Mam w systemie wirusa ktory nazywa się sasser .. pojawia mi się okienko co chwile ze za 60 sek system zostanie ponownie uruchomiony.Moze mi ktos pilnie napisac jak zlikwidowac tego wirusa ?
Z gory bardzo dziekuje

Pozdrawiam

Najpierw jak Ci się pojawi komunikat że masz 60 sekund to szybciutko: Start -> Uruchom -> shutdown -a
Teraz możesz już go naprawiać :D
Najpier antyvir, np. Mks skaner online
Następnie ¶ci±gnij z jaki¶ stron pliki: WindowsXP-KB835732-x86-PLK.exe i WindowsXP-KB823980-x86-PLK.exe

suwanie robaka Sasser

Korporacja Microsoft udostępniła narzędzie pomocne w usunięciu robaka Sasser. Użytkownicy, którzy podejrzewaj± że ich system został zainfekowany powinni post±pić według poniższych kroków.

1. Wł±cz zaporę sieciow±

Przed przyst±pieniem do następnych kroków w usuwaniu robaka powinni¶my sprawdzić czy firewall został uaktywniony. Firewall ograniczy wyniki infekcji robakiem.

2. Zainstaluj wymagane aktualizacje

Następnym krokiem jest zainstalowanie dostępnych aktualizacji, szczególnie poprawki bezpieczeństwa 835732, która została udostępniona w biuletynie bezpieczeństwa MS04-011.

3. Sprawdzenie systemu i usunięcie robaka Sasser

Należy pobrać narzędzie do sprawdzenia systemu i usuwania robaka Sasser, które jest dostępne na stronie Microsoft.com.

4. Skorzystanie z innych dostępnych narzędzi

W wypadku wyst±pienia problemów z udostępnionym narzędziem można skorzystać z jednego z bezpłatnych programów pomocnych w usunięciu robaka.

Computer Associates

F-secure

Network Associates

Norman

Panda

Sophos

Symantec

Trend Micro

Dzieki ale czy mogłbys to napisac tak na chlopski rozum ? :D :D
Albo jak cos to podac linki bardzo bym prosił.

P.S
Wiesz bo taki typ powiedział mi ze mam sciagnac programy fix sasser.exe .. i service pack 2 windows update i po kłopocie :]

Jak cos to zapraszam na gg moj nr to 3042955

Pozdrawiam
Back to top

Guest
Poziom 12
Poziom 12

Post#12 16 Nov 2004 17:56   

fix jak najbardziej
Back to top

fisto
Poziom 16
Poziom 16

Post#13 16 Nov 2004 17:58   

ja proponuje użyć mksvir on-line jak nie poskutkuje spróbuj zarażone pliki usun±ć w trybie MS-dos kazdego tak sie pozbedziesz
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Nov 2004 17:58   

Back to top

paweliw
Poziom 24
Poziom 24

Post#14 16 Nov 2004 20:16   

Tutaj masz "obrazowo" to co napisał PICIA http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?s=9f959affeb91ec1995371d2636702152&showtopic=12532
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Wirusy - jak usun±ć ?
Page 1 of 1
Similar topics
win32:trojan-gen + dwa inne wirusy jak mam je usun±ć ? (7)
Jak usun±ć wirusy? Mam Adwarda, korzystam w Mks vira online. (10)
Jak usun±ć wykryte wirusy programem Comodo Internet Security? (4)
Wirusy :Balster konie trojańskie WIN 32 jak je usun±ć ? (40)
Jak usun±ć wirusy za pomoc± Nortona 2011? (2)
Jak usun±ć wirusy w programie COMODO ? (3)
Jak usun±ć wirusy z plików systemowych? (10)
Jak - Jak usun±ć wirusy z kompa. (1)
czym usun±ć wirusy i inne robactwo? (1)
Czy można usun±ć wirusy z kwarantanny? (6)

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Widgets and banners || Contact

Page generation time: 0.121 seconds

elektroda.pl topic RSS feed