| Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon |
| Author |
nictek Poziom 5

|
14 Nov 2004 18:46 Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
Witam mam wirusy takie jak w zał±czniku
wykrył norton ale niemożna usun±ć
| Filesize: |
30.62 KB |

|
|
|
| Back to top |
|
 |
Dominik S Poziom 17

|
14 Nov 2004 18:47 Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
zobacz programem adaware 6
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Nov 2004 18:47 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Kolobos Poziom 26

|
14 Nov 2004 18:54 Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
Sciagnij hijackthis znajdz odpowiednie wpisy, usun zresetuj komputer, przeskanuj antyvirusem.Albo Start->Uruchom->msconfig i zobacz czy nie ma ich dodanych do autostartu jak sa to odznacz, o ile masz msconfig ;-)
|
|
| Back to top |
|
 |
Baximus Poziom 13

|
15 Nov 2004 09:05 Re: Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
Zapisz sobie nazwy plików - uruchom komputer w trybie awaryjnym (F8 przy starcie) i skasuj je ręcznie lub uruchom ponownie Adware w tym trybie (niestety skanowanie trwa wtedy bardzo długo).
|
|
| Back to top |
|
 |
paweliw Poziom 24

|
15 Nov 2004 09:50 Re: Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
Uruchom komputer w trybie awaryjnym. Z menu Dodaj-usuń programy usuń Windows SyncroAd. SprawdĽ w msconfig czy nie ma wpisów: Windows SyncroAd, SyncroAd lub podobnych jeżeli s± to je usuń.
Fizycznie usuń katalog (katalogi jeżeli występuj±) na dysku
C:\Windows\System\Windows SyncroAd\
C:\Windows\System32\Windows SyncroAd\
C:\program Files\Windows SyncroAd\
Lub podobne zawieraj±ce frazę SyncroAd.
Przeszukaj dysk na występowanie pliku SyncroAd.exe i ide21201.vxd i wszystkie usuń.
Uruchom ponownie komputer w trybie awaryjnym i sprawdĽ raz jeszcze wszystkie czynno¶ci jak wyżej.
Jeżeli pojawi sie gdziekolwiek SyncroAd lub ide21201.vxd usuń i przeskanuj komputer najnowsz± wersj± Ad-aware personal http://www.lavasoft.de/software/adaware/
|
|
| Back to top |
|
 |
frisar Poziom 6

|
16 Nov 2004 00:22 Re: Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
BEZWZGLĘDNIE POLECAM AVG ZA FREE I PO RPOSTU NIE ZAMULA PC W POROWNANIU Z NORTONEM JA BYM TO PO RPOSTU......
PELNA NAZWA AVG ANTYVIRUS GUARD(NIEMIECKIEJ PRODUKCJI ALE NAPRAWDE ODWALILI KAWAL DOBREJ ROBOTY SZYBKI DOKLADNY I EFEKTYWNY!!!)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Nov 2004 00:22 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Dominik S Poziom 17

|
16 Nov 2004 02:32 Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
tak ale je¶li dany program czy wirus jest aktywny (załanczany przy starcie) to żadem program go nieusunie
ja bym wyłonczył w autostarcie i adware 6
|
|
| Back to top |
|
 |
HenryK3 Poziom 20

|
16 Nov 2004 14:22 Re: Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
Jeżeli znasz ¶cieżkę dostępu to można uruchomić komputer z dyskietki startowej i usun±ć plik w DOSie.
Oczywi¶cie nie uda się je¶li partycja jest w systemie NTFS.
|
|
| Back to top |
|
 |
N_O_B_I Poziom 2

|
16 Nov 2004 17:34 Re: Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
Witam.
Mam ogromna prosbe do uzytkownikow tego forum bo mam straszny problem ..
Mam w systemie wirusa ktory nazywa sie sasser .. pojawia mi sie okienko co chwile ze za 60 sek system zostanie ponownie uruchomiony.Moze mi ktos pilnie napisac jak zlikwidowac tego wirusa ?
Z gory bardzo dziekuje
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 12

|
16 Nov 2004 17:41 Re: Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
| N_O_B_I wrote: |
Witam.
Mam w systemie wirusa ktory nazywa się sasser .. pojawia mi się okienko co chwile ze za 60 sek system zostanie ponownie uruchomiony.Moze mi ktos pilnie napisac jak zlikwidowac tego wirusa ?
Z gory bardzo dziekuje
Pozdrawiam |
Najpierw jak Ci się pojawi komunikat że masz 60 sekund to szybciutko: Start -> Uruchom -> shutdown -a
Teraz możesz już go naprawiać :D
Najpier antyvir, np. Mks skaner online
Następnie ¶ci±gnij z jaki¶ stron pliki: WindowsXP-KB835732-x86-PLK.exe i WindowsXP-KB823980-x86-PLK.exe
suwanie robaka Sasser
Korporacja Microsoft udostępniła narzędzie pomocne w usunięciu robaka Sasser. Użytkownicy, którzy podejrzewaj± że ich system został zainfekowany powinni post±pić według poniższych kroków.
1. Wł±cz zaporę sieciow±
Przed przyst±pieniem do następnych kroków w usuwaniu robaka powinni¶my sprawdzić czy firewall został uaktywniony. Firewall ograniczy wyniki infekcji robakiem.
2. Zainstaluj wymagane aktualizacje
Następnym krokiem jest zainstalowanie dostępnych aktualizacji, szczególnie poprawki bezpieczeństwa 835732, która została udostępniona w biuletynie bezpieczeństwa MS04-011.
3. Sprawdzenie systemu i usunięcie robaka Sasser
Należy pobrać narzędzie do sprawdzenia systemu i usuwania robaka Sasser, które jest dostępne na stronie Microsoft.com.
4. Skorzystanie z innych dostępnych narzędzi
W wypadku wyst±pienia problemów z udostępnionym narzędziem można skorzystać z jednego z bezpłatnych programów pomocnych w usunięciu robaka.
Computer Associates
F-secure
Network Associates
Norman
Panda
Sophos
Symantec
Trend Micro
|
|
| Back to top |
|
 |
N_O_B_I Poziom 2

|
16 Nov 2004 17:50 Re: Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
| PICIA wrote: |
| N_O_B_I wrote: |
Witam.
Mam w systemie wirusa ktory nazywa się sasser .. pojawia mi się okienko co chwile ze za 60 sek system zostanie ponownie uruchomiony.Moze mi ktos pilnie napisac jak zlikwidowac tego wirusa ?
Z gory bardzo dziekuje
Pozdrawiam |
Najpierw jak Ci się pojawi komunikat że masz 60 sekund to szybciutko: Start -> Uruchom -> shutdown -a
Teraz możesz już go naprawiać :D
Najpier antyvir, np. Mks skaner online
Następnie ¶ci±gnij z jaki¶ stron pliki: WindowsXP-KB835732-x86-PLK.exe i WindowsXP-KB823980-x86-PLK.exe
suwanie robaka Sasser
Korporacja Microsoft udostępniła narzędzie pomocne w usunięciu robaka Sasser. Użytkownicy, którzy podejrzewaj± że ich system został zainfekowany powinni post±pić według poniższych kroków.
1. Wł±cz zaporę sieciow±
Przed przyst±pieniem do następnych kroków w usuwaniu robaka powinni¶my sprawdzić czy firewall został uaktywniony. Firewall ograniczy wyniki infekcji robakiem.
2. Zainstaluj wymagane aktualizacje
Następnym krokiem jest zainstalowanie dostępnych aktualizacji, szczególnie poprawki bezpieczeństwa 835732, która została udostępniona w biuletynie bezpieczeństwa MS04-011.
3. Sprawdzenie systemu i usunięcie robaka Sasser
Należy pobrać narzędzie do sprawdzenia systemu i usuwania robaka Sasser, które jest dostępne na stronie Microsoft.com.
4. Skorzystanie z innych dostępnych narzędzi
W wypadku wyst±pienia problemów z udostępnionym narzędziem można skorzystać z jednego z bezpłatnych programów pomocnych w usunięciu robaka.
Computer Associates
F-secure
Network Associates
Norman
Panda
Sophos
Symantec
Trend Micro |
Dzieki ale czy mogłbys to napisac tak na chlopski rozum ? :D :D
Albo jak cos to podac linki bardzo bym prosił.
P.S
Wiesz bo taki typ powiedział mi ze mam sciagnac programy fix sasser.exe .. i service pack 2 windows update i po kłopocie :]
Jak cos to zapraszam na gg moj nr to 3042955
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 12

|
16 Nov 2004 17:56 Re: Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
fix jak najbardziej
|
|
| Back to top |
|
 |
fisto Poziom 16

|
16 Nov 2004 17:58 Re: Wirusy - jak usun±ć ? |
|
|
|
ja proponuje użyć mksvir on-line jak nie poskutkuje spróbuj zarażone pliki usun±ć w trybie MS-dos kazdego tak sie pozbedziesz
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Nov 2004 17:58 |
|
|
|