FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

OFFICE XP - nie ma rysunków!!!

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> OFFICE XP - nie ma rysunków!!!
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#1 Post from the author of the topic 14 Nov 2004 20:51   

OFFICE XP - nie ma rysunków!!!

Witam! Mój problem polega na tym, że zamiast rysunków i wzorów w dokumencie (praca dypl.) pojawiły sie takie tylko znaki:{EMBED Unknown} - tam gdzie wzór z EQNEDT32 i {adres obrazka} - tam gdzie obrazek. Prawdopodobnie powodem tego było naciśnięcie którejś kombinacji z klawiszami schift, ctrl lub alt. Nie pomaga reinstalacja OFFICE. Co ciekawe w drugim zainstalowanym systemie (WIN XP proffesional) jest wszystko ok. Wiem, że w office 9 - któryś był błąd, który polegał na tym, że w pewnym momencie zamiast obrazków pojawiały się czerwone krzyże. Tu jest inny powód. Prosze o pomoc. Gdzie nacisnąłem, że tak sie stało? Za rozwiązanie tego problemu będe bardzo wdzięczny.Pozdrawiam!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 14 Nov 2004 20:51   

Back to top

MarkoJag25
Poziom 15
Poziom 15

Post#2 15 Nov 2004 13:35   

Re: OFFICE XP - nie ma rysunków!!!

Witam
Ja też kiedyś miałem taki problem, ale u mnie po zrestartowaniu kompa było ok. Związane to było z tym, że mam mało ramu i z czasem i jak się trochę pisze w wordzie to tego ramu zaczyna brakować i rysunki się nie wyświetlają.
Sprawdź jeszcze czy nie masz wyłącząnej opcji wyświetlania rysunków tzn. górne menu/narzęzia/opcje/widok jest tam coś takiego jak opcje układu wydruku i siecie web i okienko rysunki powinno być zaznaczone. Jeśli nie pomoże to może masz za mało ramu?
Pozdrawiam
Marek J.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 15 Nov 2004 13:35   

Back to top

paweliw
Poziom 24
Poziom 24

Post#3 15 Nov 2004 13:55   

Był niedawno podobny temat http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=189359&highlight=obrazki+word.
Wychodzi na to, że powinna być łatka na stronach Microsoftu rozwiązująca problem ze znikającymi obrazkami w Wordzie.
Radziłbym poszukać.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 15 Nov 2004 13:55   

Back to top

erikses
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 15 Nov 2004 14:00   

LEWY ALT+F9
Back to top

TomaszJaneta
Poziom 12
Poziom 12

Post#5 Post from the author of the topic 16 Nov 2004 01:47   

MarkoJag25 wrote:
Witam
Ja też kiedyś miałem taki problem, ale u mnie po zrestartowaniu kompa było ok. Związane to było z tym, że mam mało ramu i z czasem i jak się trochę pisze w wordzie to tego ramu zaczyna brakować i rysunki się nie wyświetlają.
Sprawdź jeszcze czy nie masz wyłącząnej opcji wyświetlania rysunków tzn. górne menu/narzęzia/opcje/widok jest tam coś takiego jak opcje układu wydruku i siecie web i okienko rysunki powinno być zaznaczone. Jeśli nie pomoże to może masz za mało ramu?
Pozdrawiam
Marek J.

Dzięki Ci za odpowiedź, ale niestety. Ta opcja jest zaznaczona a pamięci mam 256 M.
paweliw wrote:
Był niedawno podobny temat http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=189359&highlight=obrazki+word.
Wychodzi na to, że powinna być łatka na stronach Microsoftu rozwiązująca problem ze znikającymi obrazkami w Wordzie.
Radziłbym poszukać.

To niestety nie dotyczy Worda XP. Kiedyś też miałem z tym problem, to był po prostu błąd w programie (nie pamiętam które to było wydanie). A sposób na odzyskanie oryginalnych rysunków był prostszy niż piszą w podanym przez ciebie temacie. Nie pamiętam dokładnie ale wiem, że klikałem na czerwony krzyżyk prawym przyć i cos tam w rozmiarach przestawiałem - jakieś 4 kliknięcia i obrazek powracał. Tylko, że jak trzeba było tak zrobić ze 20 (na szczęście tylko tyle mi znikło) stron i na każdej stronie średnio ok. 15 wzorów (praca dypl. z zadaniami z elektrotechniki) to kilka godzinek z głowy nie licząc tego co sie z człowiekiem w środku dzieje. Mimo to dzięki.
erikses wrote:
LEWY ALT+F9

To właśnie była ta magiczna kombinacja! Erikses jak bedą problemy to wiem gdzie szukać pomocy. A próbowałem to naprawić różnymi kombinacjami - widocznie tę jedną najważniejszą pominąłem. A swoją drogą po pieruna są takie pułapki - chyba dla takich jak ja! Dzięki erikses!
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> OFFICE XP - nie ma rysunków!!!
Page 1 of 1
Similar topics
Office 2003. NIe można go zinstalować. Nie znajduje źródła. (8)
eksport poczty z Office 2003 do Office xp (2)
office 2007 enterprice (WORD) a office 2003 (3)
Office 2000, a Office XP. Który jest lepszy i poręczniejszy? (5)
Czy Open Office obsługuje wszystkie formaty Microsoft Office (39)
MS Office 2007 nie działa po deinstalacji Libre Office 3.5. (14)
Program do skanowania rysunków??? (9)
Potrzebny program do rysunków technicznych (5)
Program do rysunków technicznych (drewno) (1)
Nie można aktywować Office Xp (3)

Page generation time: 0.239 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed