| Author |
TomaszJaneta Poziom 12

|
14 Nov 2004 20:51 OFFICE XP - nie ma rysunków!!! |
|
|
|
Witam! Mój problem polega na tym, że zamiast rysunków i wzorów w dokumencie (praca dypl.) pojawiły sie takie tylko znaki:{EMBED Unknown} - tam gdzie wzór z EQNEDT32 i {adres obrazka} - tam gdzie obrazek. Prawdopodobnie powodem tego było naciśnięcie którejś kombinacji z klawiszami schift, ctrl lub alt. Nie pomaga reinstalacja OFFICE. Co ciekawe w drugim zainstalowanym systemie (WIN XP proffesional) jest wszystko ok. Wiem, że w office 9 - któryś był błąd, który polegał na tym, że w pewnym momencie zamiast obrazków pojawiały się czerwone krzyże. Tu jest inny powód. Prosze o pomoc. Gdzie nacisnąłem, że tak sie stało? Za rozwiązanie tego problemu będe bardzo wdzięczny.Pozdrawiam!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Nov 2004 20:51 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
MarkoJag25 Poziom 15

|
15 Nov 2004 13:35 Re: OFFICE XP - nie ma rysunków!!! |
|
|
|
Witam
Ja też kiedyś miałem taki problem, ale u mnie po zrestartowaniu kompa było ok. Związane to było z tym, że mam mało ramu i z czasem i jak się trochę pisze w wordzie to tego ramu zaczyna brakować i rysunki się nie wyświetlają.
Sprawdź jeszcze czy nie masz wyłącząnej opcji wyświetlania rysunków tzn. górne menu/narzęzia/opcje/widok jest tam coś takiego jak opcje układu wydruku i siecie web i okienko rysunki powinno być zaznaczone. Jeśli nie pomoże to może masz za mało ramu?
Pozdrawiam
Marek J.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Nov 2004 13:35 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
paweliw Poziom 24

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Nov 2004 13:55 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
erikses Poziom 17

|
15 Nov 2004 14:00 Re: OFFICE XP - nie ma rysunków!!! |
|
|
|
LEWY ALT+F9
|
|
| Back to top |
|
 |
TomaszJaneta Poziom 12

|
16 Nov 2004 01:47 Re: OFFICE XP - nie ma rysunków!!! |
|
|
|
| MarkoJag25 wrote: |
Witam
Ja też kiedyś miałem taki problem, ale u mnie po zrestartowaniu kompa było ok. Związane to było z tym, że mam mało ramu i z czasem i jak się trochę pisze w wordzie to tego ramu zaczyna brakować i rysunki się nie wyświetlają.
Sprawdź jeszcze czy nie masz wyłącząnej opcji wyświetlania rysunków tzn. górne menu/narzęzia/opcje/widok jest tam coś takiego jak opcje układu wydruku i siecie web i okienko rysunki powinno być zaznaczone. Jeśli nie pomoże to może masz za mało ramu?
Pozdrawiam
Marek J. |
Dzięki Ci za odpowiedź, ale niestety. Ta opcja jest zaznaczona a pamięci mam 256 M.
To niestety nie dotyczy Worda XP. Kiedyś też miałem z tym problem, to był po prostu błąd w programie (nie pamiętam które to było wydanie). A sposób na odzyskanie oryginalnych rysunków był prostszy niż piszą w podanym przez ciebie temacie. Nie pamiętam dokładnie ale wiem, że klikałem na czerwony krzyżyk prawym przyć i cos tam w rozmiarach przestawiałem - jakieś 4 kliknięcia i obrazek powracał. Tylko, że jak trzeba było tak zrobić ze 20 (na szczęście tylko tyle mi znikło) stron i na każdej stronie średnio ok. 15 wzorów (praca dypl. z zadaniami z elektrotechniki) to kilka godzinek z głowy nie licząc tego co sie z człowiekiem w środku dzieje. Mimo to dzięki.
| erikses wrote: |
| LEWY ALT+F9 |
To właśnie była ta magiczna kombinacja! Erikses jak bedą problemy to wiem gdzie szukać pomocy. A próbowałem to naprawić różnymi kombinacjami - widocznie tę jedną najważniejszą pominąłem. A swoją drogą po pieruna są takie pułapki - chyba dla takich jak ja! Dzięki erikses!
|
|
| Back to top |
|
 |