FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Mam kłopot z otwarciem niektórych stron WWW

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Mam kłopot z otwarciem niektórych stron WWW
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#1 Post from the author of the topic 14 Jun 2011 15:27   

Mam kłopot z otwarciem niektórych stron WWW

Witam
szukam wyjaśnienia, dlaczego nie mogę otworzyć pewnych stron np. takich jak alledrogo itp.
Mam dwa laptopy (każdy innej marki) i na każdym z nich nie mogę tych samych stron otworzyć. Natomiast na kompie stacjonarnym nie mam z tym problemów. Nadmienię jeszcze że laptopy łącza się z netem za pomocą WiFi.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 14 Jun 2011 15:27   

Back to top

Epox
Poziom 4
Poziom 4

Post#2 14 Jun 2011 15:58   

Re: Mam kłopot z otwarciem niektórych stron WWW

Dobra ale uporządkuj to trochę Stacjonarny i laptopy mają tego samego provaidera internetu?? jaki to internet czy idzie przez router(jak tak to jaki i jak skonfigurowany) czy osobno ?? czy na laptopach jest Firewall lub jakieś inne oprogramowanie filtrujące . Może jakiś filtr rodzinny :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 14 Jun 2011 15:58   

Back to top

newcomerX
Poziom 10
Poziom 10

Post#3 Post from the author of the topic 16 Jun 2011 11:28   

Internet mam od Netii 4mb, Router D-Link model: 2640B. oprogramowanie to ESET Smart Security 4.0. dodam także że czy to poprzez wifi czy nawet połaczenie kablem strony typu allegro.pl, wp.pl wczytać nie może. problem występuje na każdej przeglądarce, możliwe że jakieś porty mam poblokowane ale nawet nie wiem jak to sprawdzić, odrazu mówię że reinstall winy na nic się zdał i wydaje mi się że router jest dobrze skonfigurowany dodatkowo go aktualizowałem aczkolwiek mogę screeny porobić bo możliwe że jest coś nie tak poustawiane. także te strony nie są zablokowane bo po puszeniu im pinga wszystko wskazywało że jest OK. najlepszą opcją byłoby chyba przywrocenie wg mnie ustawień fabrycznych ale może to komuś w czymś pomoże bo zrobiłem taki manewr i połączyłem się poprzez WifI z inna siecią nie zabezpieczoną i na niej wszystko mi hulało a co najważniejsze gdy z powrotem połączyłem się ze swoją to tak samo tylko że to było chwilowe i zaraz problem dalej się pojawiał a dla mnie nie jest to rozwiązaniem by łączyć się ze stronami po wcześniejszym połączeniu się z inna siecią.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 16 Jun 2011 11:28   

Back to top

Epox
Poziom 4
Poziom 4

Post#4 17 Jun 2011 12:48   

Strona sie po prostu nie wyświetla czy wywala jakis komunikat typu Access Denied?? a próbowałeś wyłączyć ESETA i wtedy próbować??
Back to top

newcomerX
Poziom 10
Poziom 10

Post#5 Post from the author of the topic 17 Jun 2011 17:07   

Epox dzięki za zainteresowanie, ale już wszystko śmiga. Problem leżał w złych parametrach MTU
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Mam kłopot z otwarciem niektórych stron WWW
Page 1 of 1
Similar topics
WIN RAR kłopot z otwarciem. (9)
Problem z otwarciem stron internetowych. (4)
Problem z otwarciem stron (8)
mam pytanko w sprawie pisania stron www (9)
Mam problem z otwieraniem niektórych stron internetowych? (4)
Brak dostępu do niektórych stron www (5)
Problem z otwieraniem niektórych stron WWW (2)
Problem z wczytywaniem niektórych stron WWW? (9)
Nie otwieranie niektórych stron (6)
problem z otwieraniem niektórych stron (6)

Page generation time: 0.067 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed