| Author |
Salata123 Poziom 8

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Nov 2004 00:17 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kryststgpom Poziom 18

|
15 Nov 2004 00:45 Re: Gdzie podlaczyc zasilanie!? AVT2153 (TDA7294) |
|
|
|
V+ - plus zasilania
V- - minus zasilania
M,O - masa
O1,A - wejście
O2,C - wyjście
E,F - podłączone do jednego z uzwojeń trafo
B - wyciszenie
|
|
| Back to top |
|
 |
janek11389 Poziom 25

|
15 Nov 2004 00:59 Re: Gdzie podlaczyc zasilanie!? AVT2153 (TDA7294) |
|
|
|
Witam! Musisz patrzeć na schemat i płytkę, na płytce: P to plus zasilania, M to minus zasilania, O2 to masa, D to wyjście na głośnik przez cewkę, a C to też wyjście na głośnik, ale bez cewki, doczytaj tam powinno pisać kiedy przez cewkę, a kiedy bez cewki, A wejście sygnału, O1 to masa dla ekranu od sygnału, O to masa, E, F B to sterowania, doczytać.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Nov 2004 00:59 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Salata123 Poziom 8

|
15 Nov 2004 01:14 Re: Gdzie podlaczyc zasilanie!? AVT2153 (TDA7294) |
|
|
|
Wiem że to jest napisane... ale nie wiem jak to odczytac... ten wazmacniacz to moj piwerwszy UKLAD! jaki zrobilem... a zaczolem sie tym interesowac cale 2 dni temu...
ok dzieki... ale jak bys mogl mi napisac jescze cos o tych E, F B
i czemu jest tyle mas?
i jeszce jedno - co czyli + z zasilacza podlaczam do P minus do M a ten 3ci kabel ktory mi zostaje? to do O podlaczyc? czy O1 czy GDZIE? :(
UPDATE: I czy jak podlacze zasilacz (3ma kablami mam rozumiec + i - i cos jescze ale nie wiem gdzie...) i potem podlacze sygnal i wyjscie na glosnik to zagra to??????
ps. czy moge do tego dodac jakis potencjometr zebym mogl regulowac glosnosc???? a jesli tak to jak? plz chce go dzis odpalic prosze o odpowiedz :|
|
|
| Back to top |
|
 |
Krokus22 Poziom 17

|
16 Nov 2004 00:29 Re: Gdzie podlaczyc zasilanie!? AVT2153 (TDA7294) |
|
|
|
Tu masz podłączanie potencjometru. Jutro postaram się opisać te punkty E,F itp., dzisiaj nie mam za dużo czasu. Pozdro! Aha, jeżeli to do suba, to podłączasz ten kabel za filtrem, ten schemat wtyczki to tak dla formalności. I potencjometr: kup 100kΩ typ B, czyli logarytmiczny.
| Filesize: |
11.14 KB |

|
|
|
| Back to top |
|
 |
.Wiśnia Poziom 21

|
16 Nov 2004 16:50 Re: Gdzie podlaczyc zasilanie!? AVT2153 (TDA7294) |
|
|
|
pisałes do mnie na PW bym pomógł wiec: z tego co widze jest to standardowa koncówka na tda.. bla bla... wiec przechodze do rzeczy :
jesli masz kupiona plytke (tzn. obwód drukowany na min sa napisane literki P , D ,C itp (jesli jest to orginalna plytka ) podłaczenie zasiania i całej reszty tak napisał uprzednio kryststgpom
tu nic dodac nic ujac... odnosnie regulacji ... hm.. dołaczam rys. (moze i prozaiczny ale jest powinno byc jasne )
chwila wyjasnienia dlaczego podwójny ...
1. mozna go bedzie uzyc do regulacji gł. przy zakupie 2 koncówki
2. jest pozarnie ekranowany ;) (potraktujcie to z przymrozeniem oka)
a no i o charakterystyce standardowej nie pamitam ale to chyba A (dopisze pozniej poniewaz troszke mam mało czasu)
dobra dalej ... + z zasilacza(sinus dotatni) podłaczasz do punktu P a minus do punktu M natomias ten trzeci kabel (zerowy czyli masa) podłaczasz do punktu 01 badz 0 bo masa i tak wspolna jest ;)
głosnik chyba wiesz gdzie podłaczyc dla przypomnienia napisze ze pomiedzy 02 a C podłaczenie prawidłowe pozwoli na poprawne dzilanie .. radze podłaczyc napierw zasilanie i poczekac ze 10 sekund ... jak cos bedzie sie grzało (kosc TDA to oznacza ze cos zle podłaczyłes....) wtedy dopiero mozesz głosnik podłaczyc ..
mała uwaga .. jak juz podłaczysz głosnik i zasilanie to podłaczajac wejscie fczyli głos badz zródło dzwieku .. wes wycisz na maksa.. potencjometrem pozniej dopiero zwiekszaj stopniowo...
jak cos nie jasne bo moze sie zakreciłem to pisz...
| Filesize: |
8.77 KB |

|
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Nov 2004 16:50 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
timon125 Poziom 20

|
18 Nov 2004 13:53 Re: Gdzie podlaczyc zasilanie!? AVT2153 (TDA7294) |
|
|
|
Wejdż na wyszukiwarke GOOGLE wpisz TDA7294 i masz cały schemat z danymi katalogowymi czyli wypas!
|
|
| Back to top |
|
 |