Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Win7 kopia zapasowa. System od czasu do czasu zawiesza się na 10 minut.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware ->Win7 kopia zapasowa. System od czasu do czasu zawiesza się na 10 minut. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
LordDaronk
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 11
LordDaronk
Poziom 5
Post#1 17 Cze 2011 18:34  Autor tematu   

Win7 kopia zapasowa


Witam,
Mam problem z Win7 na moim laptopie, od czasu do czasu zawiesza się na ok 10 min z tym że procesor i ram jest na niskich poziomach natomiast dysk na 100%. Dioda od dysku na obudowie też świeci ciągle w tym czasie.
Problem pojawia się często można powiedzieć spontanicznie, dodatkowo dzieje się też tak po włożeniu pendriva.
Moim zdaniem "winna" jest kopia zapasowa która usilnie próbuje się wykonać, problem polega na tym że próba wejścia w ustawienia koli zapasowej skutkuje ww. zawieszeniem się jeszcze na dłuższy czas, tak samo gdy zechcę wywołać wykonywanie kopi. Dodam że wcześnie kopie wykonywały się bez problemowo.
Będę bardzo wdzięczy za wszelkie uwagi ponieważ moja inwencja już się wyczerpała i jedyne co mi przychodzi do głowy to przeinstalowanie systemu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LordDaronk
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 11
LordDaronk
Poziom 5
Post#2 23 Cze 2011 09:49  Autor tematu   

Re: Win7 kopia zapasowa


Problem nadal aktualny, dodam że próbowałem przywracania (punkt z przed kilku dni) ale komputer zawiesił się przy restarcie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21576
Pomógł: 2501
Ocena postów: 107
tronic1
Spec od komputerów
Post#3 23 Cze 2011 11:14    

Re: Win7 kopia zapasowa


Na początek sprawdź kondycję dysku.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LordDaronk
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 11
LordDaronk
Poziom 5
Post#4 23 Cze 2011 20:33  Autor tematu   

Re: Win7 kopia zapasowa


tronic1 napisał:
Na początek sprawdź kondycję dysku.

dysk już sprawdzałem 2 programami i wszystko było ok.

A teraz żeby było zabawniej laptop nie widzi podczepianych pendrive-ów wcale, sprawdziłem w 3 portach dwoma pamięciami.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Qizmo
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: london
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 7
Qizmo
Poziom 3
Post#5 25 Cze 2011 15:06    

Re: Win7 kopia zapasowa


To nie do konca musi byc problem z harwarem, nie miales ostatnio jakiegos syfu w systemie?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LordDaronk
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 11
LordDaronk
Poziom 5
Post#6 25 Cze 2011 21:29  Autor tematu   

Re: Win7 kopia zapasowa


Qizmo napisał:
To nie do konca musi byc problem z harwarem, nie miales ostatnio jakiegos syfu w systemie?

Zasadniczo nie, system nam cały czas aktywnego ArcaVira dodatkowo na okoliczność jego zawieszeń był skanowany zewnętrznymi anty wirami i nic. "Oczyszczanie" też nic nie pomogło. Jedyny taki systemowy problem od którego się zaczęło to ta kopia zapasowa, ustawiałem raz czy dwa razy zrobiłem i było ok za kolejnym razem nie zrobiłem planowo tylko odkładałem i takie kwiatki teraz są. Gdyby ktoś miał patent jak robienie kopi skutecznie zatrzymać w tej sytuacji to też mogło by coś pomóc.

Mam jeszcze dodatkowe pytanie ponieważ z tego co widzę to format chyba będzie nieuniknionym rozwiązaniem:
Po zakupie Laptopa nie nagrałem płyt z recover (co jak przeczytałem nie dawno zrobić powinienem). Czy mogę nagrać ją teraz i będzie też zawierała tylko system? Oraz czy to prawda że taką płytką można nagrać tylko raz? Jeśli tak to czy można zrobić format z samej partycji i nagrać później bo obawiam się że w obecnym stanie to nagrywanie może "nie wyjść".

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LordDaronk
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 11
LordDaronk
Poziom 5
Post#7 21 Sie 2011 12:08  Autor tematu   

Re: Win7 kopia zapasowa. System od czasu do czasu zawiesza się na 10 minut.


Ku przestrodze innych którzy na taki problem mogą trafić: wyjechałem na wakacje i wyłączyłem laptopa, przedtem chodził nie przerwanie (jakieś usypianie czasem) cały czas i nawet wcześniej przeze mnie opisane usterki często nie występowały. Po powrocie przywitała mnie informacja że nie można uruchomić systemu, win próbował "się naprawić" ale takie próby kończyły się zawieszeniem systemu, pozostało mi tylko wgranie od nowa systemu i teraz odpukać wszystko działa jak powinno.
Podsumowując problem został rozwiązany, nie tak jak oczekiwałem ale ważne że już działa. Jeśli ktoś będzie miał podobną usterkę to póki można zalecam zapisanie wszystkiego co ważne na dysku posiada bo każde start takiego systemu może być jego ostatnim startem...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Hardware -> Win7 kopia zapasowa. System od czasu do czasu zawiesza się na 10 minut.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Asus P4PE-X/TE - PC zawiesza się od czasu do czasu... (13)
Komputer od czasu do czasu się zawiesza - zasilacz? (17)
Laptop ASUS A3H5012 od czasu do czasu sam się włącza? (4)
Acer Aspire 3680 - \'muli się\', a od czasu do czasu BSOD (10)
ModeCom Feel-300ATX wyłącza się od czasu do czasu? (6)
Nagłe wyłączenie laptopa - włącza się od czasu do czasu (9)
Toshiba L500 - Komputer zamraża się od czasu do czasu (11)
HP LaserJet 4L - od czasu do czasu zacina się (1)
Komputer PC - Zawiesza się w róznych odstępach czasu. (12)
Notebook Asus od pewnego czasu często się zawiesza (15)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.131 seconds

elektroda.pl temat RSS